ne olduğunu bilmediğim psikolojik rahatsızlığım

Youcannotsitwithus

No, you can't
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2015
297
622
53
Merhaba arkadaşlar lütfen konuyu taşımayın rica ediyorum.geçen ekim ayında özel sebeplerden dolayı tramva geçirmiştim. bir sene okulumu dondurdum bundan dolayı .ilaç tedavisi gördüm iyileştim daha doğrusu öyle sandım azaltarak bırakıldı ilaçlar.

aylardır çok iyiydim, bi hafta önce atak geçirdim içime bir sıkıntı giriyor ne yediriyor ne içiriyor uyutmuyor da bes kez ambulansla hastaneye kaldırıldım her seferinde bi sakinleştirici verdiler hiç bir işe yaramadı en son doktorun odasına koştum bana yardım edin dayanamıyorum diye beni uyuttular .

beş gündür dideral,rivotril selectra 50 mg kullanıyorum biraz daha iyiyim atak gelmiyor. doktor anksiyete diyor fakat benim kaygı sorunum yok .sadece dayanılmaz bir sıkıntı . bir de lütfen hayata pozitif bak hiç bi şeyi kafana takma demeyin lütfen elimde olmuyo bunların hiç biri o anda yaşaya bilir bunu. benle aynı durumu yaşamış olan varsa tavsiye istiyorum şimdiden teşekkürler

Geçmiş olsun. Bende anksiyete tedavisi gördüm ama sizin kadar ağır değildi. İsim itibariyle çok genel bir rahatsızlık. Hangi şehirdesiniz, sadece ilaç tedavisi mi var? Psikologa gidiyor musunuz?

İç sıkıntı ve uykusuzluk başka hastalıkların olduğuda olabilir bu kadar hafif olamaz özelden gitme devlet hastanelerin psikiatri bölümlerine gitmen daha mantıklı olur binlerce hastaları var bunların sonuçta , teşhisi daha fazla ilerlemeden hemen koyarlar ,
acil şifa dilerim

çok teşekkür ederim
bir çok hastaneye gittim bazıları panik atak diyor fakat çarpıntım yok .
ilaçları aldım fakat şuan tekrar başlarsa okulum için korkuyorum.
işin tuhaf yanı hiç bir problemim yok tam tersi ailemle ,erkek arkadaşımla yolunda her şey. anlatıyorum anlatıyorum sanki kimse anlamıyor gibi geliyor . böyle bi rahatsızlığı olanı da duymadığım için danışmak istedim

bu arada teşekkürler yorumlarınız için

ben seni o kadar iyi anliyorum ki. canim inan yasamayan bilemez. nasil bisey oldugunu ben 26 yasindayim ve 17yasimdan beri ugrasiyorum. neler yapmadim. ilaclar doktorlar gecmiyo geciyo gibi oluyo sonra yeniden hortluyo oluyo.

seni cok iiyi anliyorum canim. 25yasindayim ve 17yasimdan beri ugrasiyorum.denemedigim seyde kalmadi. ama geciyo gibi oluyo sonra tekrar hortluyo. elimde olmadan. hic birsey bana zevk vermiyo ole olunca. hayattan kopma noktasina geliyorum. adeta cok zor allah yasatmasin. ilacla geciyo bi nebze onuda birakinca hemen geri oluyo. seni cok iyi anliyorum. kandirmak da istemiyorum. tamamen bitmiyo ama zamanla alisiyosun. sonra kendin yonlendiriyosun bu hastaligi ben oyleyim su an. alistim bu duruma en azindan acilik olmuyorum. geldigi zaman kapatiyorum. kendimi eve yatiyorum. ben bir tek ole buldum cozumu. herkes icin sıkıldıgında disari cik gez diyor ama ne mumkun bana en iyi evim geliyo. bide kimseyi gormemek. insanlari gorup oyle bakip ve yorum yapmalari daha da beter yapiyo beni. allah tez zaman da sagligina kavustursun canim. opuyorum

çok teşekkür ederim
işin tuhaf yanı hiç bir problemim yok tam tersi ailemle ,erkek arkadaşımla yolunda her şey. anlatıyorum anlatıyorum sanki kimse anlamıyor gibi geliyor . böyle bi rahatsızlığı olanı da duymadığım için danışmak istedim

Öncelikle çok geçmiş olsun. "Depresyonda olmak için hiçbir nedenin yok ki" diyenlerin ağzına kürekle vurmanızı rica ediyorum. Depresyonun hasta tarafından tercih edilen bir ruh hali olduğunu ve eğer yeterince isteseydi/şükretseydi/kendini mutlu olmaya zorlasaydı mutlu olabileceğini düşünenler zaten kırılgan olan ruh halinize ek bir yük bindirdiklerini farketseler keşke.

Daha önce ilaçların faydasını görmüşsünüz. Doktorunuza güveniyorsunuz. Kendinizi onun ellerine bırakın ve ilaçların etkisini göstermesini bekleyin. Siz neyiniz olduğuna değil iyileşmekte olduğunuza odaklanın. Yaşadığınızı söylediğiniz travmanın geç kalmış bir sonucu olabilir.

seni cok iiyi anliyorum canim. 25yasindayim ve 17yasimdan beri ugrasiyorum.denemedigim seyde kalmadi. ama geciyo gibi oluyo sonra tekrar hortluyo. elimde olmadan. hic birsey bana zevk vermiyo ole olunca. hayattan kopma noktasina geliyorum. adeta cok zor allah yasatmasin. ilacla geciyo bi nebze onuda birakinca hemen geri oluyo. seni cok iyi anliyorum. kandirmak da istemiyorum. tamamen bitmiyo ama zamanla alisiyosun. sonra kendin yonlendiriyosun bu hastaligi ben oyleyim su an. alistim bu duruma en azindan acilik olmuyorum. geldigi zaman kapatiyorum. kendimi eve yatiyorum. ben bir tek ole buldum cozumu. herkes icin sıkıldıgında disari cik gez diyor ama ne mumkun bana en iyi evim geliyo. bide kimseyi gormemek. insanlari gorup oyle bakip ve yorum yapmalari daha da beter yapiyo beni. allah tez zaman da sagligina kavustursun canim. opuyorum

inşallah kavuşurum siz de öyle tabi ki teşekkürler vakit ayırıp yazdığınız için

çok teşekkür ederim

peki hastanelerde hiç kan tahlili yaptılar mı? tüm psikiyatrik hastalık teşhislerinden önce kan tahlili yapılıp troidlerin kontrol edilmesi gerekiyor. türkiyedeki çoğu doktor umursamadan antidepresan yazıyor. yanlış anlamayın ama bu çok sık görülen bir olay

Öncelikle çok geçmiş olsun. "Depresyonda olmak için hiçbir nedenin yok ki" diyenlerin ağzına kürekle vurmanızı rica ediyorum. Depresyonun hasta tarafından tercih edilen bir ruh hali olduğunu ve eğer yeterince isteseydi/şükretseydi/kendini mutlu olmaya zorlasaydı mutlu olabileceğini düşünenler zaten kırılgan olan ruh halinize ek bir yük bindirdiklerini farketseler keşke.

Daha önce ilaçların faydasını görmüşsünüz. Doktorunuza güveniyorsunuz. Kendinizi onun ellerine bırakın ve ilaçların etkisini göstermesini bekleyin. Siz neyiniz olduğuna değil iyileşmekte olduğunuza odaklanın. Yaşadığınızı söylediğiniz travmanın geç kalmış bir sonucu olabilir.
,,

yorumunuz çok iyi geldi bi senedir hala bana gelen tavsiye 'hayat gelip geçiyoor kafana takmana değmez- ki kafama takacağın bi şey de yok -,insan kendinin doktoru olacak önce' den öteye gitmedi . anlayan birilerini duymak bile güzel.

ben psikolog psikiyatri ruh ve sinir hastaliklari ve hocalarada okundum. dusun sen arkadasim her yerede aradim caremi. ama kendim oldum doktorum artik icim sıkıldıgı zaman. degigim gibi eve kapatiyorum kendimi kimseyi gormuyorum. geciyo bi zaman sonra. ama ilk zamanlar durmak ne mumkun ne yerde ne gokte duramiyodum. hep doktora gitmek istiyodum. biraz daha iyiyim isallah sende iyi olucaksin. canim korkma allahin izniyle

peki hastanelerde hiç kan tahlili yaptılar mı? tüm psikiyatrik hastalık teşhislerinden önce kan tahlili yapılıp troidlerin kontrol edilmesi gerekiyor. türkiyedeki çoğu doktor umursamadan antidepresan yazıyor. yanlış anlamayın ama bu çok sık görülen bir olay
yok neden yanlış anlayayım kaç kere tahlil yaptırdığımı hatırlamıyorum bile tertemiz çıkıyor....anlamıyorum ki

ben psikolog psikiyatri ruh ve sinir hastaliklari ve hocalarada okundum. dusun sen arkadasim her yerede aradim caremi. ama kendim oldum doktorum artik icim sıkıldıgı zaman. degigim gibi eve kapatiyorum kendimi kimseyi gormuyorum. geciyo bi zaman sonra. ama ilk zamanlar durmak ne mumkun ne yerde ne gokte duramiyodum. hep doktora gitmek istiyodum. biraz daha iyiyim isallah sende iyi olucaksin. canim korkma allahin izniyle
çok teşekkür ederim inşallah

vallahi arkadasin dedigi gibi konusanlari duyma arkadasim. aglaman gerekiyosa agla doktora gitmen gerekiyosa git. gitki iyi ol tek basimiza halledebilcek olsaydik. bu hastalikla bogusmazdik zaten. bunu anlamiyolar. ilaclar sana iyi gelicek. Hic gec kalma ben kaldim cunku gec basladim tedavime. cok sukur daha iyiyim. seni yasamayan anlamaz kimseyi duyma.

,,

yorumunuz çok iyi geldi bi senedir hala bana gelen tavsiye 'hayat gelip geçiyoor kafana takmana değmez- ki kafama takacağın bi şey de yok -,insan kendinin doktoru olacak önce' den öteye gitmedi . anlayan birilerini duymak bile güzel.
Anlamaz olur muyum? Çok saygı duyduğum bir insan bana "at şu karamsarlığı üstünden" bile dedi. Kaldı ki depresyon ile karamsarlık arasındaki korkunç farkı bilecek kadar eğitimli biriydi. Başkalarına kendinizi açıklamak ve çok ama çok acı çekmekte olduğunuz için hayatınızdaki herkesten sürekli özür dilemek zorunda değilsiniz. Canınız ne yaptığınızda daha az acıyorsa sadece onu yapın. Depresyonda çoğu zaman görülen aşırı uyku hali vücudun kendini koruma mekanizmasıdır. Kimse çok uykudan ölmez. Uyanık kalmak acıtıyorsa vurun kafayı yatın. Yemek yemek sizi mutlu ediyorsa varsın biraz kilo alın. Alkolü tavsiye etmeyeceğim çünkü ayıldığınız anda acınız katlanacaktır. Haliniz varsa bol bol yürüyüşe çıkın. Size mutlu hayaller kurduran müzikler dinleyin. Kafanızı dağıtacak salak filmler seyredin. Hayatı birer saate indirgeyerek üstesinden gelmeye çalışın. Sizi sevgiyle kucaklıyorum.

ist daysan beşiktaş devlet hastenesindeki psikiyatriyi öneririm murat ismi işinin bir numarası bana göre sende anksiyete var ama başka bir şeyde var gibi depresyon olabilir beyindeki sinirlerin biribiri ile iletişim kurmasını sağlayan kimyasallar azaldığında biz bunları duygu durumu olarak yaşıyoruz yani depresyon aslında kimyasal eksilmesi bir de d vitamininize baktırmanızı tavsiye ederim d vitamini eksikliğinde de böyle şeyler yaşanıyor bizzat yaşadığım için biliyorum

Back
X