• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne oldugunu anlamadim bakin bi :(

Doktora gitseniz blah blah cumleler yoneltmeyin ne demek guzel kardesim dahiliyeye gideceksiniz ki o sizi yonlendirsin uyku apnesinin degisik bir cesidini yasiyor olabilirsiniz ki agziniza aci su gelmesi midenizde sikinti oldugunu gosterir reflu mide fitigi vs vs dr gideceksinizki dogru teshis ve ilacla tedavi olabilesiniz gecmis olsun
Annemin hem reflu hem fitigi var bazen azinca benzer oluyor agzina geri gelme yanma vs kusunca rahatlar ardindanda surubunu icer kendine gelir

Yok zaten doktora gidicem
Kk da ki kizlara cok bilmislik yapmayin herhalde gitcem de yasayan var mi bunlati diye sordum ;)
Burdakiler bilir beni uzuuuuuun zamandir burdayim
Tesekkurler cevabiniz icin :)

Yastiginizi yüksek tutun. Hatta yastiktan kafayı indirme ihtimaline karşı yataginizin altından yukseltin biraz ki mide asidi nefes borusuna kaçmasın. Reflü büyük ihtimal.

Kaldirim kadar yuksek yastikta yatiyorum
Bi gorsen nerdeyse oturur vaziyette

Eşim ölüyor sandım ben, yeni evlisin , birden kalktı yataktan, duvara dayandı nefes almaya yutkunmaya çalışıyor, ben oturdum yatapa öyle izledim, aklım çıktı.

Aynen yatmadan yeme, yersen de mekik çek eşim öyle yapıyor ve yastığını dik tutuyor, yada iki yastık üst üste koyuyor.

Sigara bence en büyük etkeni.

Allahım size de şifa versin. Geçmiş olsun.

Doktora gidince sonucu yazın bize de, Bnm eşin kabul etmiyor doktora gitmeyi, azıcık anlatırım ona da.

Yok ben gidicem korkarim boyle seyden
Kalple alakali sandim
O iki dk icinde aklimdan neler gecti :(
Boguluyorum sandim .
Haber veririm size de ..

Kaldirim kadar yuksek yastikta yatiyorum
Bi gorsen nerdeyse oturur vaziyette
Kafaniz geriye gitmiş ya da boynunuz bükülmüş olabilir onun için yataktan yüksek tutun bence. Benim cocuklar oksururken hemen yataklarını alttan destekliyorum geceyi daha rahat geçiriyorlar. Geçmiş olsun. No stres diyeceğim ama olmuyor tabi. Gamsız olmak lazım.:rapci:

Uyanıp balkona kosunca panık atak dedım ama asit durumu degıstrdı reflu olmıssunuz bence bı ıc hastalıklarına basvurmanız gerekıyor gecmıs olsun umarım en kısa surede kontrol altına alınır

Yok zaten doktora gidicem
Kk da ki kizlara cok bilmislik yapmayin herhalde gitcem de yasayan var mi bunlati diye sordum :KK66:
Burdakiler bilir beni uzuuuuuun zamandir burdayim
Tesekkurler cevabiniz icin :)
Burada biri psikiyatri der biri kbb biri gastrentoloji biri noroloji hatta hocaya git diyende cikar kasarsan
:) hepsine yonlendiren dahiliye tam olarak sorununuzdan emin degilseniz yani bogazdan mi oluyor midedenmi vs dahiliye yardimci olur

Yok ben gidicem korkarim boyle seyden
Kalple alakali sandim
O iki dk icinde aklimdan neler gecti :KK43:
Boguluyorum sandim .
Haber veririm size de ..

Bnm eşim doktorun diş Etine vurduğu iğne etki yapmadan, işleme başladığı halde bunu söylemeyen , doktora acıyor uyuşmadı demeyen bir psikopat :) siz gidin tabi, normali bu, o hiç bilmez canının kıymetini.

Gastroentrolojiye gideceksiniz reflü var sanırım olay midenizle alakalı gece sizi skıştırmış ve ağzınızdan acı su gelmiş. Bir endoskopi çekerler soruna bakıp ilaç verir nelere dikkat edeceğinizi söylerler.

Cok uzatmicam
Doktora gitseniz :ukala:
Gibi cumleleri yoneltmeyin tabii ki gidicem ama hangi bolume ?
Gece uyuyorum
Bir anda ok gibi firladim
Balkona kostum
Nefes alamiyorum !
Hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii diye uzunca nefes almaya calistim
15~20 sn .
Yutkunamiyorum ,aklim yerinden cikti
Derin derin oksurdum
1~2 dk sonra kendime geldim:KK17:
Sonra tam yutkundugum yerde yani bogazda igrenc bi asidik sey oldu
Yutkunuyorum asit yakiyo bogazimi
Dun öluyorum zannettim acikcasi
Nefes alamadan Kosturmak cok korkutucuydu :KK61:
Bunu yasayan var mi ?
Boyle bi belirti icin hangi bolume gitmeliyim hastanede .
Korkudan uyuyamadim saatlerce
Tesekkurler
Dahiliye ye gidin o sizi yonlendirir

Yeğenimde aynı sorun vardı biz astım filan sanıyorduk. Her atakta acile koşuyorduk oksijen veriyorlardı geri yolluyorlardı. Meğer reflüsü varmış. O tedavi edildikten sonra bir daha hiç kriz yaşamadı şükür.

Sana da geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda iyileşirsin

Yeğenimde aynı sorun vardı biz astım filan sanıyorduk. Her atakta acile koşuyorduk oksijen veriyorlardı geri yolluyorlardı. Meğer reflüsü varmış. O tedavi edildikten sonra bir daha hiç kriz yaşamadı şükür.

Sagol canim
Gidicem pazartesi gunu insallah ..
Size de gecmis olsun

Bu arada tedavi yontemi neydi ne kadar surede iyilesti?

Psikolojik bir durum olabileceğini düşündürdü bana. İsim vererek kafa karıştırmak istemiyorum çünkü hem buradan tanı koymam doğru olmaz hem de bir şey söylesem Google'da falan araştırıp okuduğunuz belirtileri kafanıza takabilirsiniz bunu istemem.

Siz önce KBB ya da işte gastroenterolojiye bir görünün. Fiziksel bir sorun gözükmüyorsa psikolojik diye düşünülür ve psikiyatriye yönlendirilirsiniz zaten. Çok geçmiş olsun.

Fazlaca yazılmış ama benzerini yaşadığım için yazmak istedim. Benim ki reflüdendi sizinki de reflü olabilir düsünüyorum. Sanki boğazımda bir yumru varmış gibi yutkunmak nefes zorlaşıyordu. Şükür azaldı reflüm. Geçmiş olsun..

Psikolojik bir durum olabileceğini düşündürdü bana. İsim vererek kafa karıştırmak istemiyorum çünkü hem buradan tanı koymam doğru olmaz hem de bir şey söylesem Google'da falan araştırıp okuduğunuz belirtileri kafanıza takabilirsiniz bunu istemem.

Siz önce KBB ya da işte gastroenterolojiye bir görünün. Fiziksel bir sorun gözükmüyorsa psikolojik diye düşünülür ve psikiyatriye yönlendirilirsiniz zaten. Çok geçmiş olsun.

ilaç içmişti hatırladığım kadarıyla. Bir de asitli içecek filan tüketmemişti. Kısa sürede iyileşti şükür.

Fazlaca yazılmış ama benzerini yaşadığım için yazmak istedim. Benim ki reflüdendi sizinki de reflü olabilir düsünüyorum. Sanki boğazımda bir yumru varmış gibi yutkunmak nefes zorlaşıyordu. Şükür azaldı reflüm. Geçmiş olsun..
Tesekkurler kizlar
Gidicem doktora .
Bir daha yasamak istemiyorum boyle bir dey

Reflü diyorum ben de... reflüsü olanlarda genelde biber salçası pulbiber cörekotu gibi şeyler aksam yenildiğinde dediğin şekilde gece uykudan uyandıran nefes alamama sorunu oluyor.... buna benzer birşey yediysen dün ondan olmustir

Cok uzatmicam
Doktora gitseniz :ukala:
Gibi cumleleri yoneltmeyin tabii ki gidicem ama hangi bolume ?
Gece uyuyorum
Bir anda ok gibi firladim
Balkona kostum
Nefes alamiyorum !
Hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii diye uzunca nefes almaya calistim
15~20 sn .
Yutkunamiyorum ,aklim yerinden cikti
Derin derin oksurdum
1~2 dk sonra kendime geldim:KK17:
Sonra tam yutkundugum yerde yani bogazda igrenc bi asidik sey oldu
Yutkunuyorum asit yakiyo bogazimi
Dun öluyorum zannettim acikcasi
Nefes alamadan Kosturmak cok korkutucuydu :KK61:
Bunu yasayan var mi ?
Boyle bi belirti icin hangi bolume gitmeliyim hastanede .
Korkudan uyuyamadim saatlerce
Tesekkurler
Yani acile gitmeliydin öncelikle

Back