• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne oldugunu anlamadim bakin bi :(

ciddiyim bunu benden başka yaşayan yok sanıyordum :KK53: gaviscon içmeyi unutursam sorun oluyor böyle de unutmazsam olmuyor.. sende unutma bu sıralar sık sık iç, ne yazık ki yediklerimiz hep katkılı olduğu için midemiz normal değil artık. nefes borusuna mide asiti kaçtığı için nefessiz kalıyorsun ama alıyorsun sonra alışıyor insan :KK53:

Sanki uyurken tukuruk kacmis ve ondan boguluyormussun gibi bi histe eslik ediyor mu buna :(

Nefes alamamak o anda kalp hizlanmasi
Coktum kaldim ne oldugunu da anlamadim
Tek bildigim gidiyorum lan falan oldu :KK43:
Gitcem doktora da
Ufacik bir yer
Uyku apnesi ne yeaaaaa demelerinden korkuyorum
Panik ataktan yana oyumu kullaniyorum. Hamileyken beni geberten his bu. Nefes alamama kalp carpintisi terleme. Butun bunlarin 10 saniye surmesi ve bana saatler gibi gelmesi. Sonrasinda tekrar olacak mi diye saatlerce korkarak dusunme.

Gecmis olsun witch.

Cok uzatmicam
Doktora gitseniz :ukala:
Gibi cumleleri yoneltmeyin tabii ki gidicem ama hangi bolume ?
Gece uyuyorum
Bir anda ok gibi firladim
Balkona kostum
Nefes alamiyorum !
Hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii diye uzunca nefes almaya calistim
15~20 sn .
Yutkunamiyorum ,aklim yerinden cikti
Derin derin oksurdum
1~2 dk sonra kendime geldim:KK17:
Sonra tam yutkundugum yerde yani bogazda igrenc bi asidik sey oldu
Yutkunuyorum asit yakiyo bogazimi
Dun öluyorum zannettim acikcasi
Nefes alamadan Kosturmak cok korkutucuydu :KK61:
Bunu yasayan var mi ?
Boyle bi belirti icin hangi bolume gitmeliyim hastanede .
Korkudan uyuyamadim saatlerce
Tesekkurler
Anladığım kadarıyla gastroentolojiye gitmen gerekiyor. Ama öncelikle dahiliyeden bir randevu almanda da fayda var bence. Oradan yönlendirilmen daha doğru.

Cumartesi bi is icin cok sinirlendim
Hatta sinirimden delirdim agladim
Sonra tamam dedim kendi kendime telkin verdim
Dun iste bu oldu ..

Ben bu durumda vucuda virüs girip fizyolojik bir sebepten olduğunu sanmiyorum.
Sanki daha çok psikolojik gibi.
Sen yine araştır hangi doktora gitmen gerektiğini ama bir psikolojiyle alakali doktora da git derim.
Geçmiş olsun.

Panik ataktan yana oyumu kullaniyorum. Hamileyken beni geberten his bu. Nefes alamama kalp carpintisi terleme. Butun bunlarin 10 saniye surmesi ve bana saatler gibi gelmesi. Sonrasinda tekrar olacak mi diye saatlerce korkarak dusunme.

Gecmis olsun witch.

Hastane yollari gozuktu bana
Once dahiliye
Gastroentroloji
Kbb
Psikiyatri :110:
Masallahim var

Sanki uyurken tukuruk kacmis ve ondan boguluyormussun gibi bi histe eslik ediyor mu buna :KK43:

tabiki boğazına tükrük kaçmış gibi nefes alamıyorsun, sonra gelen öksürük ve asitin hızla boğaza yayılması, konuşamama, hızlı kalp çarpıntısı, elinde suyla 1 saat boğazındaki o asitin dağılmasını beklemek falan falan..

Sigara kullanıyorsanız hemen bırakın. KOA ya da astımdan şüphelendim ben sizde. Abimdede aynı belirtiler vardı KOA hastası olduğunu öğrendi.. Sigaralı her ortamdan uzak durmaya bakın, geçmiş olsun Allah tekrarını yaşatmasın.

tabiki boğazına tükrük kaçmış gibi nefes alamıyorsun, sonra gelen öksürük ve asitin hızla boğaza yayılması, konuşamama, hızlı kalp çarpıntısı, elinde suyla 1 saat boğazındaki o asitin dağılmasını beklemek falan falan..

:oha:
Kadin kaniksamis durumu :confused:

Sigara kullanıyorsanız hemen bırakın. KOA ya da astımdan şüphelendim ben sizde. Abimdede aynı belirtiler vardı KOA hastası olduğunu öğrendi.. Sigaralı her ortamdan uzak durmaya bakın, geçmiş olsun Allah tekrarını yaşatmasın.
:KK57::KK57:
KOAH mi ?
Yok ya :KK43:
Sigara kullaniyorum evet

Nur topu gibi reflün olmuş.
Yakın zamanda gavisconla kanka olursun.:KK53:
Ama önce Gastro bölümüne git
Bu arada da mayalı yiyeceklerden uzak dur
Geçmiş olsun

Cok uzatmicam
Doktora gitseniz :ukala:
Gibi cumleleri yoneltmeyin tabii ki gidicem ama hangi bolume ?
Gece uyuyorum
Bir anda ok gibi firladim
Balkona kostum
Nefes alamiyorum !
Hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii diye uzunca nefes almaya calistim
15~20 sn .
Yutkunamiyorum ,aklim yerinden cikti
Derin derin oksurdum
1~2 dk sonra kendime geldim:KK17:
Sonra tam yutkundugum yerde yani bogazda igrenc bi asidik sey oldu
Yutkunuyorum asit yakiyo bogazimi
Dun öluyorum zannettim acikcasi
Nefes alamadan Kosturmak cok korkutucuydu :KK61:
Bunu yasayan var mi ?
Boyle bi belirti icin hangi bolume gitmeliyim hastanede .
Korkudan uyuyamadim saatlerce
Tesekkurler
Bende yerimden bi hışımla kalkıp hazır ol pozisyonuna geçtım, bu bikaçkez farklı zamanlarda oldu.Ama aynı şey..

Ne oldu nasıl oldu anlamadım, birden derin uykumdan okadar hızlı uyanıp ayağa dikilip bağırdıgımı hatırlıyorum.
Rüya filan görmedim ama sanki sarsıntı hissettim, ev başıma yıkılacak diye korktum.
Hiç deprem yaşamadım, bilinç altımdaki onun korkusumuydu bilmiyorum, hala çözemedim ama acayip bişi..
Hiç kimse o anda o derece hızlı hareket edemez zanlımca, nasıl bi korku yaşadıysam:işsiz:

Seninkiyle pek alakası yok ama hazır konu açılmış paylaşmak istedim:KK14:

Benim de başıma gelmişti.O akşam yediklerinle alakalı olabilir veya geç saatte yiyip yattıysan ,o yüzden de olabilir.

Yedim yedim
Biri koyun peyniri getirmis hediye
.ok vardi yiyecek
Ne yiyon dimi
Once ekmegin kosesini kirdim icine peynir koydum
Sonra iki uc kurupasta yedim
Loppppp diye yattim :KK12:
Geberiyodum

Reflü gibi anlattiginiz. Gartroenterolojiye yonlendirmeye gidiliyor zaten. O yüzden dahiliyr yada genel cerrahi. Hem reflü degilse de ona göre tedaviye yönlendirir.

Bende yerimden bi hışımla kalkıp hazır ol pozisyonuna geçtım, bu bikaçkez farklı zamanlarda oldu.Ama aynı şey..

Ne oldu nasıl oldu anlamadım, birden derin uykumdan okadar hızlı uyanıp ayağa dikilip bağırdıgımı hatırlıyorum.
Rüya filan görmedim ama sanki sarsıntı hissettim, ev başıma yıkılacak diye korktum.
Hiç deprem yaşamadım, bilinç altımdaki onun korkusumuydu bilmiyorum, hala çözemedim ama acayip bişi..
Hiç kimse o anda o derece hızlı hareket edemez zanlımca, nasıl bi korku yaşadıysam:işsiz:

Seninkiyle pek alakası yok ama hazır konu açılmış paylaşmak istedim:KK14:

Ya sen ne diyon
Ok gibi yerimden firladim
Saniyesinde balkondaydim
Panjurlari actim
Oldugum yerde tepindim
Yere coktum
Agladim
Nefes alabilmek icin
Dusundukce urkuyorum ya

Eee cozumu sadece o basit gaviscon mu yani :hasta:

valla bende o çözüm oldu, hatta doktorum da 3. enoskopinin sonunda bana 3-5 koli gaviscon yazmıştı iç de gece rahat uyu diye, arada kaçırmasam işe yarıyor cidden ama sen yine de bir doktora görün de belki daha kolay bir yolu yordamı vardır gavisconda berbat yaw :27:

Back