Lise Yorum ve Soruları Ne oLcam Ben Sözelciler Yardım ):

cnm ben sözel cıkıslıyım.şu an istanbul üniversitesi türk dili ve edebiyatı 2.sınıftayım.kendi bölümüm diye değil ama türk dili bölümünü tavsiye ederim.türk dilinden mezun olup bir çok mesleklede ugrasabilrsin.yazarlık,reklamcılık,ögretmenlik,üni hocalıgı.tabi birazıda sana kalms sonucta insan kendini geliştirmeli

Uzun süredir bakamadım konuya özür dilerim öncelikle..

Konuyu açtığım zaman kafam baya karısıktı ama simdi ne yapmak istediğime karar verdim şükürler olsun Yardımlarınız içinde çok teşekkür ederim..Anladımki benim gönlümde yatan meslek belli.Psikoloji okumak istiyorum abaşka kaynaklardanda raştırdım ortak alandan sözelcilerde Psikoloji seçebiliyorlarmış puan kaybına uğramadan..Fakat şuan için çok rövaşta olan bir meslek umarım kazanabilirim..:)

psikolojinin puanı da öyle az bişey değil. baya yüksek. ben de istiyorum fakat tm puanıyla yetişemem psikolojiye :1no2:

ortak bölümde olsa eşit ağırlıktına bi bölüm secmek için mat2 yapmak gerekmiyor mu? ben halkla ilişkiler ve reklam okuyorum marmara üni de.kesinlikle tavsiye edebilceğim bir meslek hele ki istanbulda yasıyorsan.ben işin daha cok halkla ilişkiler boyutuyla iglileniyorum.tabi ülkemizde çoğu insan halkla ilişkilerin ne olduğunu bile bilmiyor.danışma gibi bir şey zannediyorlar ama çok eğlenceli bi meslek.bence psikoloji ollmazsa 2.bir alternatif olarak düşünebilirsin.

öğretmenler su kpss yüzünden ne sıkıntılar çekiyor arkadaşım.ve öğretmenlik yada fen edebiyet okuyan o kadar öğrenci var ki bir sürü açıkta kalan mağdur olan öğretmenler var.ii düşünmek lazım meslek seçimi yaparken.

------

Son düzenleme:

Son düzenleme:
bence sözel bölü okuyorum hala ve bölümümü seviyorum bende matematikden nefret ediyordum ama sözelci olsan bile mat 1 yapmak durumundasın iyi bir üni. istiyorsan...
hem sözelden edebiyat tarih cog ögretmenleride oluyor bildigim kadarıyla.....
bence bölümünü sevmeye çalış canımmm...:1hug:

Fendeyim ve istemeyerek okuyorum. Lise 3'teyim, aile zoruylaydı ama şu katsayı olayından sonra hukuk seçebileceğimi de biliyorum, mimarlık da olabilir tabii. Bu arada sosyal bölümü kimse küçümseyemez, genel kültür bölümüdür, iyi bir sosyalciyle iyi bir sayısalcıyı yanyana koyduğunda sayısalcı sadece robot misali problem çözerken, sosyalci ikna yeteneğiyle alteder milleti. Bu böyle.. Sosyalde gördüğün coğrafya-tarih, fende gördüğün fizik ve kimyayla bir değil tamam ama, en azından hayatın her yerinde karşına çıkabilecek derslerdir. Olaya sadece ders olarak bile bakmıyorum, bilinçli olmak açısından da önemlidir. Bu açıklamayı her fenci yapmaz, biliyorum sosyal bölüm çok küçümsenir ama hiçbir yorumda bulunamayan, doğru düzgün cümle kuramayan bir doktor olmaktansa, sosyalde okuyup söylediklerimle tüm dikkatleri üzerime çekmekte başarılı olurum daha iyi. Sosyal eğer kendini geliştirirsen önü açıktır, çok okursan kimse başedemez duruma gelir. Meslek seçimi konusunda dikkatli olmak gerekir, gazetecilik ve radyo-tv önerebileceğim bölümler değil. Aylarca çalışıp para alamıyosun, çekimler yüzünden uykundan feda ediyosun, emeğinin karşılığı yok.. Ama halkla ilişkiler veya reklamcılık o şekilde değil. Daha iyilerdir. Gazetecilik de herkesin yapabileceği bi iştir, yani o bölümü okuyan gazeteci kadar iyi yapamayız ama yaparız sonuçta, fakat bi doktorun, bi mühendisin işini sıradan biri yapamaz. Meslek seçimi bu yüzden önemli, alınan eğitim işe yaramalı.. Ve tüm TM'cilere bölümlerinin kıymetini bilsinler diyorum :G

ben matematiği sevrdim ama geomtiriden nefret ederdim sözele gittim iyikide gitmişim bunların yannda zihinsel engelliler öğrentmenliğini düşündün mü?

ben de sözelciyim ve güzel sanatlara hazırlanıyorum arkadaşım sen de bi düşün istersen yeteneğin varsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…