geri dönüşün var tabi ki,alan değişimini hemen gidip yaptırabilirsin.
rehberlik ve psikolojik danışmanlık ile turizm otelcilik zaten senin alan içi seçebileceğin bölümler ki
sözelcisin ama alan içi seçebileceğin bölümler içerisinde bu iki bölüm
bn bişe sorcam [: ...meseLa tarih oqretmenliği 5 yıLLık söz2 war bi de tarh öqretmenlqi 4 yıLLık söz2 war ...türk diLi we edbiyatı öqretmenlqinde de aynı sekiLde ...bunLarın arasnda ki fark ne nedn biri 4diqeri 5 yıLLık :s açıkLarmısınz ?
balbocEGiii :
Bende bişey sormak istiyorum
mesela psikolojinin karşısında EA2 yazıo
yani sosyal bilimler okuyanlarda psikoloji seçebilir ama EA2'den değerlendirilecek puan demekmi oluo bu
benim elimdede böyle bi döküman var aynı şekilde puan türünde EA2 yazıo
hayır arkadaşım bu eklediğim bölümler 0.8 ile çarpılacak olan yani alan içi tercih yapabilecegimiz ortak bölümler link eklemek yasak sanırım yoksa burdan eklerdimAlan dışı tercih yaparsanız puanınız 0,3 le çarpılır.. Yani sözel çıkışlı olup da psikoloji yazarsanız EA2 puanınızın 0,3 katı değerlendirilir..
Arkadaşlar ya ben bu sene bölüm tercihi olarak sözel seçtim.
Daha doğrusu matematikle aramızdaki ilişki nefret derecesine geldiğinden sözel seçmek zorunda kaldım.Ama daha önce hiç sözel'den alan meslek dallarını araştırmamıştım.
Hayalim hep turizm otelcilik yada psikolojik danışmanlık ve rehberlikti ama ikiside EA'dan alıyo.Sözeldede seçecileceğim geleceği güzel meslekler var ama ben bir türlü ısınamadım.
Şimdilik aklıma yatanlar;
Medya ve iletişim
Basın Yayın
Gazetecilik
Reklamcılık ve halkla ilişkiler
Babamlada konuştum bu konuyu ama artık geri dönüşüm olmadığından bu meslekleri araştırmamı onlara yönelmemi belki sevebileceğimi söyledi bende araştırmaya başladım ama kuru kuruda olmuyo yani bunlardan herhangi birini okumuş yada okuyan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız çok sevinirm çok kafam karıştı ):
hayır arkadaşım bu eklediğim bölümler 0.8 ile çarpılacak olan yani alan içi tercih yapabilecegimiz ortak bölümler link eklemek yasak sanırım yoksa burdan eklerdim
farkındaysanız tıp mühendislik vs yok işte onlar alan dışı yani 0.3 ile çarpılarak alınır
Evet, baktım ortak alan oluyor, EA2 puanının 0.8 katsayısı ile alınıyormuş.. Yalnız, yaşça benden küçüklerin arkadaşım şeklindeki hitaplarından pek hoşlanmıyorum canım, bu tabiri kullanmamanı rica ediyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?