• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Ne oLcam Ben Sözelciler Yardım ):

canım össde ea puanın yeterli gelirse istediğin bölüme gidersin sadece alandışı diye az puanın kırılır takma kafanı ben ea nolmuş

bende bu sene bölüm seçeceğim ea seçicem ben . ben de matematikten nefret ediyorum sözelim de çok iyi ama ea seçicem çünkü istediğim meslekler orda .. off bu matematik yaa .

ben şuan radyo tv sinema okuyorum lise son öğrencisiyim ve bölümümü gerçekten çok seviyorum.
ankarada çekilen bi dizide set asistanlığı yaptım bu yılda bir kanalda stajımı yapıcam.Ayrıca bu yeni sistemle üniversite hayallrmde hayal olmktan çıkıcak inş.İstanbulda iyi bir üniversitede radyo tv sinema okumak istiyorum...sözel olmayı seçtim çünkü bende matematikten nefret ediyorum:)

Görme Engelliler Öğretmenliği (4 Yıllık) (SOZ1)
oku bnce mesela ben anadolu lis. olsaydı bnm sözel zekam çokçok iyi sözeli secerdim kesin ama anadolu lis. olmadı sağlık meslekteyim sözelim çok iyi ama gittiğim lise sayısal

eskiden sözel seçen tembel öğrenci kavramı vardı..hep ön yargıyla bakılırdı..bölüm sorarken sayısal mı tm mi diye sorarlardı hep..bende matematikten nefret eden bi öğrenciydim halada öyle nefret ederim..ama hiç kimseye aldırış etmeden sözeli sevdiğim için gittim..bu sene mezun oldum ve yine sözel bi bölüm olan yerel yönetimleri kazandım..okulumuzda en çok üniv kazanan öğrencilerde sözelden çıktı..yani arkadaşım seviyosan git o sözele.. istediğin meslekler ea dan aldığı için 4 sene eziyet çekmenin hiç bir anlamı yok ki zatn zorlanınsın geometri matematik falan..

Not::ayrıca içimi iice dökmek istiyorum sözel olsanda matematik yapmadan hiç bi yere gidemezsin diyen kimseye aldırmayın ki banada çok dendi bu, ben bir tane bile mat çözmeden kazandım..

Bölümler artık önemli değil pek...

Meslek liselerinin kendi alanlarının lisansını seçtiklerinde aldıkları bir ek puan var...

Kısaca,hangi alanı istiyorsanız,o alanda devam edebilirsiniz rahatlıkla...

Son düzenleme:

Ben EA'yım ama sözeL okucam :bbo:
Edebiyat öğretmeni oLmak istiyorum zemuszemus
ÖğretmenLik fiLan seçsen canım :uhm:

İNŞ OLURSUN CANIM.. Aynı benım gıbısın =) ama ben olmak ıcın bı adım daha attım gırdım unv.e ıns senınde olur

Bende attım adımımı :icecream: dersaneye yazıldım EA'ya inat sözeLe yazıLdım zemuszemus
İlk sene de kazanmam şaRt zaten bi sene sınıfta kaLdım aiLemin güveni için kazanmam lazım elimden geleni yapıyorum :kahve:
Allah herkesin gönlüne versin umaRım sende hayaLLerine kavuşuRsun :1hug:

cok ıyı yapmıssın canım.. ınsanın kafası neye calsıyorsa ona yogunlasmalı.. ben cok arkadasımı bılırım matematıklerı olmadııgı halde ea.a gelen ee sonrada oylee gıttıler dndık bolumlere...

kızLar bende sözeLciyim matematikLe olan ilişkm yüzünden (= başLarda halkla ilişkilere kafayı takmıştım ama en iyisi öğretmenlik bence en azından memur oLuruz yada psikoLoji ea iLe ortak aLan bildiğim kadarıyla hayırLısı :kahve:

Benim oğlum da meslek lisesinde okuyor ve EA, dersanede sözeli seçti matematikle arası iyi değil sözeli iyi yorumlarınızı okuyunca isabetli karar verdiğini anladım inşallah herkes istediği bölümü seçme şansına sahip olur, herkese başarılar dilerim.

merhaba bu sene lise 3′e geçtim sözel bölümündeyim alan seçerken gazetecilik istiyordum fakat iyice araştırma yaptıktan sonra doktor olmak istediğime karar verdim okulda artık alan değiştiremezmişim,üniverstede tıp seçersem katsayı yüzünden puanım çok düşer mi ne kadar düşer girebilirmiyim yoksa girmem imkansız mı lütsen bana yardım edin,şimdiden çok teşekkürler

yapmayın kızlarrr bakın cok pişman olursunuzz.. matematıgınızz kotuyse zaten ıstedıgınız meslege ulasamazssınızz mat2 yapamadan.. barı hangı yonunuz kuvvetlıyse ona yonelın oradakı meslekleree kayın... ben ıstemeyerek ea okumak zorunda kaldım ve her sene mat.ım 1dı ortalamam dusuk geldı buda öss ye yansıdı ALLAHtan ortak alan var yoksaa yanmıstım ben :kızgın:

Artık katsayı diye bir olay kalmadı istediğin bölümü seçebilirsin.. :) Ayrıca yanlış bilmiyorsam şöyle bi durum da var: Sözelden derece yaparsan, ilk 1000,2000 filan gibi, hoş bu çok zor.. Ama eğer yaparsan istediğin bölümü seçebilirsin. Biraz dişimizi sıkmamız gerekiyo. Sözelcilerin çözdüğü 1 mat sorusu bile kaç kişinin önüne atıyo, bunu iyi düşün. Başarılar.

merhaba bu sene lise 3′e geçtim sözel bölümündeyim alan seçerken gazetecilik istiyordum fakat iyice araştırma yaptıktan sonra doktor olmak istediğime karar verdim okulda artık alan değiştiremezmişim,üniverstede tıp seçersem katsayı yüzünden puanım çok düşer mi ne kadar düşer girebilirmiyim yoksa girmem imkansız mı lütsen bana yardım edin,şimdiden çok teşekkürler

ya kusura bakma ama bir sözelcinin tıpı kazanabileceğini hiç sanmıyorum. sayısal öğrenciler bile tıpı kazanmak için nasıl çalışıyorlar. matematik-fizik-kimya-biyoloji yapmadan nasıl kazanacaksın? ki tıpın puanı çok yüksek. yani biraz mantıklı düşünmen gerek. ben sözelciyim tıpı okumak istiyorum demekle olmuyor. hayallerini yıkıyorum ama bu bir gerçek. bence sözelcilerin ilerde hem para hem işsiz kalmıyacağı bi kaç alan var. onlara yönel istersen.
zihinsel engelliler öğretmenliği
edebiyat öğretmenliği
bunları düşün bence.
işsiz kalmazsın.
gazeteclikmiş-halkla ilişkilermiş aman aman uzak durun. iş imkanı yok bu bölümlerde.

Back