ne olacak benim bu halim:(

seyrantepe

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
210
1
316
Diğer
kızlar o kadar mutsuzum ki; hiç bişey istediğim gibi gitmiyo şurada doğumuma 1,ay kadar kaldı ;ama ne sewinebiliyorum ne heyecanlanabiliyorum. ilgisiz eşimden kayınvalidemin düşüncesiz tavırlarından çok bunaldm. hemen hergün hep birlikte olalım istiyo yanlarında duralım istiyo. hep bi arada dursam neye yarıyo sadece üzülüyorum. kayınvalidemin düşüncesiz konusmalarından yoruldum artık olduğu gibi kabul edicem diyorum ama olmuyo sadece bana yapıyo zaten; bi torunları daha var allah annesine babasına bağışlasın onu dünya tatlısı 8aylık bi bebek ama gözleri ondan başka hiç bişey görmüyo; gelen misafirler bi torun daha geliyo diyolar artık yanınızda olunca buna çok daha düşersiniz daha çok sewersiniz diyo herkes ama hiç kimse oralı değil; kayınvalidemin ağzından bi kere torunum dediğini duymadım bende demiyorum tabiki doğmamış çocuğumun üstüne düşsün ama hiç aldırış etmiyo. insanlar daha düşkün doğumuma; hamileliğim boyunca allahtan öyle çok sıkıntı yaşamadım yaşamıyorum. ilk bi kaç hafta bulantım oldu yemek yiyemedim kalkamadım bir kere kapımı çalmadı çok üzüldüm. yanımda ailemde yok ki bakan biri olsun. eltim çok sorunlu geçirdi hamileliğini bi dediğini iki yapmadı bebeğe ona bişey olacak die çok korktu.tam 5 ay boyunca baktı gözü gibi. bebeğimizin eksiklerini alıyoruz artık yavaş yavaş ne alsam heves ediyorum görsünler istiyorum bebeğimin cicilerini kendi ailem göremiyo onlara gösteriyorum beğenmiyo; herşeye bi kulp takıyo. artık yoruldum hiç bişeyimi önemsemiyo. ne yapacağımı şaşırdım. daha doğmadan bebeğim sewmediklerini düşünüyorum; eltimde geçen demiş göreceksiniz benim oğlumu daha çok sewdiklerini her zaman belli edecekler diye. bende aldım karşıma söyledim eltime;çocuğumu kimsenin sewmesine ihtiyacım yok babasıyla ben seweyim yeter; kimseye yaranmak için yapmıyorum ben çocuğumu isteyen sewsin isteyen sewmesin dedim. ama artık dayanamıyorum.:çok üzgünüm:

Hayırlı olsun inşallah..:Saruboceq:
Bence kafanıza hiç takmayın..
Her insan bir olmaz ki..
Hem şükredin ki kendi bebeğinize kendiniz bakabileceksiniz.
Ya çalışıyor olsaydınız da bebeğinizi sevmeyen kayınvalidenize bırakmak zorunda kalsaydınız,inanın o zaman çok daha zor olurdu sizin için.:çok üzgünüm:
Siz kendinize,eşinize,yeni gelen bebişinize bakın..
Gerisi inanın boş

sen şu anda hamileliğin son demlerini yaşıyorsun sabret ve de fazla takmamaya çalış ah bebişini bir al kucağına herşeyden kıymetli olduğunu anlayacaksın öemli olan başkasının sevmesi bebişine ilgi göstermesi değil sen ve eşin sevsin yeter tatlım annesi ve babsı varken senin çocuğunun başksından göreceği yapmacık ilgi ve sevgiye ihtiyacı yok zaten

merhaba arkadaşım..yazdıklarını okudum ve gerçekten çok sinirlendim. neden ayrım yapar bu kaynanalar hiç anlamıyorum.ama sen ne güzel demişsin bak, bebeğini sen va babası sevsin yeter, kimseye ihtiyacınız yok sevgi konusunda..eltin ilk gelinmi? bi de siz eşinle severekmi evlendiniz? umarım çok özel sorular değildir bunlar..sadece derdine ortak olmak istedim..allah yardımcın olsun..sana ve bebeğine nice güzel yıllar nasip etsin..

mesafe herseyin ilaci... gorusmeyiniz eger agizlarindan cikan her laf sizi incitiyorsa. kimsenin sizin caninizi sikmasina izin vermeyin. esinizle yasayin heyecaninizi. kaynananizi eltinize birakin. kaynana yoksa dert de olmaz... kafaniz dinc olur. bebeginiz icin cok ozenseler ismi su olsun, onu giydirme bunu giydir. oyle emzirme boyle emzir diye herseye karisirlardi. simdi kendi istediginiz gibi buyutun cocugunuzu. her musibette bir hayir vardir derler sizinkinin hayri da bu iste....

cnm ewet o ilk gelin ama ben evlenmeden 3sene kadar önce evlenmişler annesi bulmuş onu kayınıma fakat evlendikten sonra hiç sewmemiş çok sorunlar yaşamışlar herşeyinden şikayet ediyomuş. biz eşimle sewerek evlendik benim ailem uzaklıktan dolayı hiç istemedi babamı çok zor ikna ettik eşimle. 1,5 yıllık evlyiz evlendiğimiz ilk zamanlar herhangi bi sorun yoktu zaten altılı üstlü oturuyoruz sonrasında çok fazla dedikodu yaptılar hakkımda hepsi kulağıma geldi ben kendimi geri çektm girmedim aralarına. onunda hakkında konusmadıkları şey yok ama şimdi eltimden iyisi bende kötüsü yok. yine gidip geliyorum şakalaşıyorum saygımda kusur etmiyorum. ama bi türlü sevmiyo annesi beni. tek sorun aynı binada oturmamız galiba. eşimde bu yüzden sürekli onlarla zaman geçirmek istiyo.

kvalidenin sevmesi çok mu önemli
sevmezse sevmesin.ömemli olan bebeğinin senin sağlığın.
ilgilenmiyorsa gösterme bebeğinin eşyalarını.
sende onlar bir şey gösterdiğinde ilgilenme umursamaz ol
unutma değer verildiğin kadar değer vereceksin insanlara

Aman sevmesin guzelim bosver Allah askina
Sen mesafeni koru onlarla, keni bebesini kendin sev, yarin dunyaya gelsin de bak nasil ustune duserler
bunlari dusunup kafana takip da morelini bozma
birde hamileligin verdigi duygusallik var ama takma bosuna
hiç onemli degil inan ki, sevsinler sevmesinler
bosver

yasemin boşveeeeeeeerrrrrrrrrrrr...........................benim 6 aylık kızım var.kaynanamların ilk torunu olduğu halde ne ararlar ne sorarlar..balıkesirde yasıyolar daha k.peder dogumumda 1 gün gördü gitti k.validem kırkında gördü cocugun 6.ayı bitti daha gelicekler............boşver güzelim seven sever sevmeyen sevmesin allah sana bağışlasın çocugunu sen şimdi duygusalsın kafana takıyosun ama inan kucağına bi al zaten kimseye veremiyceksin :)))) alcan koynuna ohhhhhhhhh sıcacık sıcacık :))) allah hayırlı dogumlar versin güzelim.......gerisini hiççç takma....

kızlar iyi ki varsınız gerçekten; çok yalnız hissediyorum kendimi. çok üzülüyorum. ağlamaktan yoruldum artık. tek başıma üstesinden gelemiyorum; allah nasip etsin oğlumu bana...

önemli olan babası ve senin sevip mutlu bi şekilde büyütmen çocuğu, gerisiönemli değil

Allah sabır versin canım ... Zor kişiler bunlar...
Daha doğrusu hayatı zorlaştıran kişiler diyeyim...Bebeğini düşün, onunla geçireceğin güzel günleri düşün... Anne olacaksın ne mutlu sana... a.s.
Pozitif olmak için biraz da polyannacılık oynamak lazım, onları takmaman lazım ...( takma demek kolay onu da biliyorum )

anlarim seni canim benimde gorumcem var ben hamile kaldim simdi oda hamile arada 2 ay var ve 2 kizi var benim cocugun cinsiyetini ogrendik kiz dedik hic ne bir sevinc ne bir bisey canim icli kofte cekdi dolapda vardi ama cikarip vermedi sagolsun arkadasim yapti allah razi olsun ondan kizinin cani manti cekdi hemen hamur yogruldu manti yapildi...ne diyebilirsinki kaynana iste en iyisi benimki diye bilirim bide dusun artik...allah sevendende sevmeyendende dusunendende dusunmeyendende razi olsun ne diyelim...takma o yuzden cocuk bizim allah hayirli evlat versin insallah canim hepimize...

cnm sukretki saglikli bir hamilleik geciriyosun allahin izniyle bebisini saglikla kucagina alacaksin ínan bana bebegin bir dogsun senden daha fazla sahiplenirler isallah oyle olmaz cunku o zaman senin icin daha cekilmez olur hem ilgilenmesinler bebegine senin ve babasinin sevgisi yeter baskasi ister sevsin ister sevmesin byole seyleri kafana takma sen sadece bebegini kollarini alacagin zamanlari dusun cnm allah kurtarsin

canım hele bir sağlıkla doğur göreceksin nasıl sevecek.şuan sen duygusalsın hamilelik duygusallığı. doğumdan sonra belki de aman keşke sevmese diyeceksin. bak buraya yazıyorum...

kayınvalidenin hem seni ve bebeğini sevmediğini söylüyorsun hem de her zaman beraber olmak istiyor diyorsun...kafam karıştı doğrusu...

hamileliğinin ve gurbette olmanın verdiği yanlızlık hissinden depresyona girmiş olma ihtimalin var...

tipik belirtilerini gösteriyorsun....değersizlik hissi, sevilmediğimi düşünmek, ağlama krizleri, yalnız kalma isteği...

bence kadın doğum doktoruna bu durumundan bahset eminim ki sana yardımcı olacaktır...

bu şekil de devam edersen doğum sonrası sendromu ile birleşerek iyice hasta olabilirsin...

Allah hayırlısı ile sağlıklı doğum yapmayı nasip etsin.

Hepsi aynı bunların canım yaa , benimki de hiç konusunu açmamışken ortada fol yok yumurta yokken (hamile bile değilim yani sen anla) bana dediki , ben ilk torunumdan daha çok sevemem sizin olucak çocuğunuzu dedi. (Allah bağışlasın eltiminde 8 aylık bir oğlu var)..
Ben de sağlıklı olsun da inşallah onu sevecek anneannesi - dedesi var sağolsunlar dedim.

çok sorun etmee.... herkes altından değil ki parlasın dimi ama ?? üzüp de hamileliginize zarar vermeyin amaaaaan Allah korusunnn.......!!:Saruboceq:

ah cnm yaaaa nasıl üzmüşler seni dilerim bebeğin doğduktan sonra herşey düzelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…