Ne kadar süre antidepresan kullandınız ? sizce yararları ve zararları nedir ?

peki özür dilerizzz :)) . ben 19 yaşındayım öğrenciyim ablacım . sizin sorunlar evlilikten mi yoksa ? kaşıntı olayını hiç bilmyrm ben de hiç olmadı dediim gibi sadece baş dönmei olmuştu ama aşırı şimdi iyiyim çok şükür. sizi çok rahatsız ediyosa bu durum doktorunuzu arayın söyleyin bence.

tatlım benim en güzel yaşlarındaymışsın :) benimki evet evlilikle ilgili olabilir :s yani aslında kocam beni çok seviyor ben de onu çok seviyorum ama gel gör ki kocam eski sevgilimin en yakın akrabası :) ilk konumdan okuyabilirsin.. yaşadıklarım çok zordu. allahtan şuanda başka bi şehirdeyiz de daha kolay oluyor benim için herşey :) bu kaşıntı ilaçlar bana alerji yaptığı için oluyormuş :s doktora söylüyorum bu sefer ilacımı değiştiriyor işte mecburen hiçbirisi bana uymuyor :s :d

hımmm konuya bakayım dedim de çok uzundu okuyamadım :) zordur tabii nasıl byle bi durum oldu merak ettim ama şimdi mutlu olmanıza sevindim :)en güzel yaşlarımda olduğumu hissettirecek şeyler yaşamıyorum .. sizinde vücudunuz byle tepki veryrmuş demek bizde başdönmesi sizde kaşıntı :26:

benim en yakın arkadasım 3 yıldır kullanıyor ki babası doktor ve o veriyor işin garip yanı:/
arkadaslıgımızın filan bozulmasını geçtim, ilacı almadıgı gunler içmedin mi diyorum ve de dogru tahmin etmiş oluyorum.
bagımlı gibi resmen ve tum metabolizmasını altüst ediyor bazen hc uyumuyor bazen saatlerce uyuyor.
cok gergin içmedigi zamanlar.
yani tabi ne kadar dogru bir öner olur bilmiyorum ama olabildigince almamanızı öneriyorum şiddetle!

cok uzun süre kullanmadim, durum cok ciddi degilse kullanilmadan atlatabilmek icin ugraslar bulup yapmaya zorlamak en mantiklisi. Bende 12 yasinin agir etkisiyle cogunlukla kis aylarinda havanin da olumsuz destegiyle ortaya cikan bir durum. Kendimi bile cekemeyecek duruma geliyorum biri dokunmasa bile aglayacak kdr hassas oluyorum. Eskiden kullaniyordum simdi ise uykuma engel olacak duruma geldigini hissettigimde olayi uyku ilaclariyla gecistirmeye calisiyorum ve bence en faydali yöntem müzik dinleyerek ormanda kosmak ya da uyumak :) gecmis olsun...

bende bir yıl kullandım ve 3 ay önce bıraktım.
İlaca alışmak değil onu bırakmak en buyuk zorluk malesef.
Mutlaka doktor kontrolunde bırakmalısın.
Kullandıgım surede en ufak şeylerden mutlu oluyordum, yuzumde eksılmeyen sebepsız bı gulumseme,
birde kendimi film yıldızı gibi hissetmek(özgüven patlaması) dısında pek bir yan etkisi olmadı :)
ama bıraktıgım dönem gercekten cok zordu.

Ben birbuçuk yıldır antidepresan(p..l)kullanıyorum.Öncesinde hiçbir antidepresan işe yaramamış hatta beni daha kötü yapmıştı;hemen ilk kullanımlarda ksmiştim;bu yan etki yapmadı;biraz iyileşme görüldü ama öyle çok değil;başka ilaç denemye korkuyorum;yan etki gösteriyor.Bunu sırf yan etki göstermediği için bırakmıyorum;..Ve depresyonum hala songaz devam ediyor..Biraz kilo aldım bu ilaçtan mı acaba?Kilo aldırmayan bir antidepresan var mı acaba?Özel dr gidiyorum ancak toplamda 2 kez gidebildim; tuzlu olduğu için sık gidemiyor insan..Yakında yine gitmeliyim; böyle bir ihmalkarlık var işte.Onun da sebebi bu zaten;dr bile gidememek;herşeyini ;her işini ihmal etmek;temel sorunum bu..Ve bu beni daha da mutsuz ediyor

Son düzenleme:
17 yaşından beri kullanıyorum şuan 26 yaşındayım hala bırakamadım.. Çeşitli ilaçlar kullandım en sonunda c.p.r..lx de karar kıldım.. Hastalığım anksiyete her bırakışımda ki doktor kontrolu ile bıraktım hastalığım nüksetti en fazla 3 ay bırakmışımdır bunca senedir.. Yalnız çok ilginçtir ki o kadar çeşitli ilaç kullandım hiç birinin yan etkisini görmedim.. Bazen doktorlar bile şaşırıyorlardı.. Mesela bi tanesi aşırı kabız yaparmış ve kilo yaparmış bende hiç olmadı.. Kişiden kişiye değişiyor sanırım. Ama en güzeli prospektüsü okumamak..

merhaba arkadaşlar.
22 yaşında başladım yaklaşık 1 buçuk sene kullandım. şimdi ise tekrar başladım

ben bir buçuk yıldır 20 mglık bir ilaç içiyorum. ancak iki gündür 10 mg düşürdüm. bir gün ilacımı almayı unuttum ve hiçbir şey değişmedi. artık ilacın bana fazla geldiğini düşünüyorum. depresif nöbet tanısı konmuştu bir buçuk yıl önce. ama her şey insanda bitiyormuş onu anladım.

peki 3 aydır kendinizi nasıl hissediyorsunuz ? yani antidepresan kullanmaya başlamadan öncekinden daha iyi misiniz şuanda ?

siz çok uzun süredir kullanıyormuşsunuz.. peki beyniniz uyuşuyormuş gibi hissetmiyormusunuz hiç ? ya da düşünmek isteseniz de düşünemiyormuşsunuz gibi ? sizce kullandığınızda mı daha iyi herşey yoksa kullanmadığınızda mı

çok sevindim iyileşmenize :)

ya arkadaşlar ben de başlayacağım ama bir türlü başlayamıyorum şimdiye kadar değiştirdiğim 5. ilaç oldu bu. hepsi de alerji yaptı bende :s kaşınıyorum çok kaşınıyorum öyle ki kanıyor bacaklarım ve kollarım. yara oldu kaşımaktan başka bir yan etkisi olmadı ama..

yaa niye böyle oluyor olabilir anlamadım ki :s benim çok fazla bir şikayetim yok aslında. hafif derecede bir anksiyete denilebilir :s ama ilaçsız olmyck dışarı çıkınca kendimi çok gergin hissediyorum çoğu zaman :s bir an önce iyileşeyim diyorum ama bir türlü tedavi başlayamıyor

her başladığım ilacı 1 hafta 10 gün kullanıyorum sonra alerji yaptığı için bırakmak zorunda kalıyorum.. içmiyorum.. ev antidepresan ilaçlarıyla doldu bütün kutular da dolu :) doktorumun her verdiği ilacın etken maddesi farklı ama hepsi de alerji yaptı işte bende. şimdi yarın tekrar gidicem.. yine yeni ilaç yazacak muhtemelen. umarım bu sefer alerji yapmaz..

canım bende anksiyete var. onun için kullanıyorum. şiddetli sorunların yoksa hafif bişi kullan atarax ı sor dr una bi o hem allerji için hemde sakinleştirici

geçen sene majör depresyon tanısı konduktan sonra direkt 40mg daha ağır ilaç ile başlattı doktor.. ve ciddi şekilde hayatımı etkilediği için kendim 1 hafta sonra bıraktım bi daha da kullanmadım.. çok ciddi bi şekilde intihara teşebbüs ettiriyor.. asla tablet antidepresan kullanmayı düşünmüyorum hayatım boyunca.. ama ihtiyacım da var..

bende yiklarca doktor doktor gezdim sinirsel rahatsizligim var surekli depresyondaydim kullandigim butun antidepresanlar beni daha sinirli yapiyordu olmek istiyordum tesebbuste ettim daha da asla kullanmadim kullanmamda artik bitki caylari iciyorum daha iyi geliyor

ben 1 kutu antidepresanı 1 günde kullandım.. kabus gibiydi aklıma geldikçe fena oluyorum.. 1 saat sonra baktım vücudum iflas ediyor.. midem kanım hepsi yıkandı ama günlerce yataktan kalkamadım.. eşim sabaha kadar ağlıyorsun uykuda dedi.. şükür atlattım o günleri, peşinden hemen hamile kalınca mutluluk hormonu salgılandı.. ama bu ara tekrar eski performansıma dönüyorum :))) bebek emzirdiğim için de pssflra bile önermiyorlar.. siz hagi bitki çaylarını kullanıyorsunuz? etkisini hissediyormusunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…