Ne kadar harcadınız

lessie

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
739
299
Arkadaşlar çeyiz için ne kadar harcadınız şuan sadece yemek takımım ve tencerelerim var dirt herşeyi alıcam

Kaliteli bir çeyiz istiyorsan şayet 20 bini gözden çıkarmalısın 3-5 lira geçiyor hatta...

Aslında fiyat fiyat bir liste çıkarmak istiyorum kendi çeyizimden örnekle çünkü bu soru çok soruluyor ama bu bahsettiğim iş baya bi zor olur sanırım...

Kaliteli bir çeyiz istiyorsan şayet 20 bini gözden çıkarmalısın 3-5 lira geçiyor hatta...

Aslında fiyat fiyat bir liste çıkarmak istiyorum kendi çeyizimden örnekle çünkü bu soru çok soruluyor ama bu bahsettiğim iş baya bi zor olur sanırım...

Aynen öyle tek tek fiyat zor olur birden bütün herşeyinizi aldınızmı yoksa bazı ıvır zıvırları evlendikten sonramı alırım dediniz?

Aynen öyle tek tek fiyat zor olur birden bütün herşeyinizi aldınızmı yoksa bazı ıvır zıvırları evlendikten sonramı alırım dediniz?

Herşeyimi aldım canım evlendikten sonraya birşey bırakmadım.
İşin içine nişan kına masraflarınıda katarsan bu meblağa daha da büyüyor bu arada.

Hepsine 15 lira harcadım
Balayını annemler hediye etti.
Gelinliğimi bile ikinci el bir siteden 450 tl' ye aldım
Her şeyin en güzelini almak zorunda değilsin.
Çok basic bir evim var.
Borçsuz evlendim.

Hepsine 15 lira harcadım
Balayını annemler hediye etti.
Gelinliğimi bile ikinci el bir siteden 450 tl' ye aldım
Her şeyin en güzelini almak zorunda değilsin.
Çok basic bir evim var.
Borçsuz evlendim.

Yok öyle birşey istemiyorum ilk defa olucak bişey o yüzden herşeyimin tam olmasını istiyorum tabi gücümüz yettiği kadarıyla

canım ben kalem kalem yazdığım için sanırım tüm tutarları net olarak söyleyebilirim, toplamda 22 bin TL harcadım, çeyizim, yatak odam, bulaşık makinem ve damatlık bu fiyata dahil hatta balayı gidiş dönüş uçak biletleri de dahil =))) Bulaşık makinem 1.700 TL, yatak odam 7.500 TL, damatlık a ise 1.400 TL verdik, öyle ucuza kaçmadık hiçbir şeyde, çeyiz için aldıklarımda bu durumda 10.000 TL kadar tutmuş. yani harcayacağınız rakam 10-30 bin arası değişir, alacaklarınıza ve aldıklarınızın kalitesine bakar, ama en az 10 bin tl her türlü gider :)))

canım ben kalem kalem yazdığım için sanırım tüm tutarları net olarak söyleyebilirim, toplamda 22 bin TL harcadım, çeyizim, yatak odam, bulaşık makinem ve damatlık bu fiyata dahil hatta balayı gidiş dönüş uçak biletleri de dahil =))) Bulaşık makinem 1.700 TL, yatak odam 7.500 TL, damatlık a ise 1.400 TL verdik, öyle ucuza kaçmadık hiçbir şeyde, çeyiz için aldıklarımda bu durumda 10.000 TL kadar tutmuş. yani harcayacağınız rakam 10-30 bin arası değişir, alacaklarınıza ve aldıklarınızın kalitesine bakar, ama en az 10 bin tl her türlü gider :)))

Çok saol canım 10 binden fazla gider benim 4 bin misafir yemek takımlarına verdim zaten
O kadar çok eksik var ki Allah yardımcımız olur inşallah ev kurmak çok zormuş

şuana kadar aldıklarımla 12.200 TL gibi bi rakam tutuyo şimdi hesapladımda :olamaz: bunlara annemin önceden aldığı parçaların kalitesine göre güncel fiyatlarıda dahil. ama benim daha almadığım çok şey var. en basitinden 500-600 TL lik tencere eksiğim var kafamda. kahve makineleri var, 1-2 nevresim, almak istediğim black and decker el süpürgesi vs bir sürü şey var :eek: 20 bin TL yi bulur diyorum bende çok rahat. beyaz eşyalarla falan geçedebilir.

Merhaba ,

İmkanın varsa gönlünden geçeni al tabi ki,bu durumda 15 bini aşar masrafın diye düşünüyorum.Tabi alacaklarına bağlı olarak da değişir bu meblağ.Evlenmek zor iş,aynı zamanda ev kredisi ödüyorsan daha da zorlaşıyor.O yüzden biz kısıtlı imkanlarla herşeyimizi tamamlamaya çalıştık.Yemek takımı,kahvaltı takımı vs. almadım.Çok fazla parçaları var ve hepsi kullanılmıyor çok da yer kaplıyor.Ayrı ayrı aldım ben.Annem de ve kayınvalidem de yatakodası mutfak ıvır zıvır aldıkları,sakladıkları bir sürü şey vardı ,hepsini aldım kirli çıkılarmış :KK70:Açıkçası ben çok fazla para harcamadım,evleneli 5 ay oldu,şuan ufak ufak beğenmediklerimi değiştiriyorum,eksiklerimi seçerek alıyorum vaktim de bol artık,benim bu şekildeydi.

Bunlar tatlı telaşlar,tadını çıkarın :)

Çok saol canım 10 binden fazla gider benim 4 bin misafir yemek takımlarına verdim zaten
O kadar çok eksik var ki Allah yardımcımız olur inşallah ev kurmak çok zormuş

4 bin TL sadece yemek takımıysa 10 bini rahat geçer canım :KK48:

X