Ne giyicem şimdi ben :( ( fotografli)

Siyah elbiseyi alayim mi?

• Ankete Katılan
    66
Ben de tesetturluyum, ne giyiyorsam ya yaşımı gosteriyor ya da cok daha genc :KK53: Simdi cok fazla secenek olmakla birlikte amacindan iyice de saptirdilar.. Misal bu model cidden cok fena, kumaşından kesimine, ozellikle göğüs kısmı..
Ah iste o senin yetenegin ve zevkinden kaynaklaniyor lavantam ciceem :KK200::KK15:
Bulabilmek zor sanirim ,herkesin ustunde ayni seyler var sokakta.

Mesela şöyle bir şey
images.jpeg

Sile bezinden siyah elbise ve tunikler var cok da Hoş duruyorlar

Kesinlikle katiliyorum
Benim bir öğrencim kapandı 18 yaşındaki kız olmuş 35 yaşında pazara giden teyze
o simsiyah kıyafetlerin üstüne ferace bir de alakasiz renk tulbent

Kapalı bayanlara en çok yakışan kiyafetler bu burusuk kumaşlardan yapilan etnik sdesen tunik ve elbiseler
Etnik kesimleri ve desenleri ben de cok yakistiriyorum tesetture. Ozellikle genis elbiseler oluyor diz hizasinda,altina da uygun renkte bir pantolon harika duruyor duz ayakkabilarla.
Feraceler piyasada gordugum en zevksiz kiyafetler benim. Hele o musamba gibi kumaslari altinda ne varsa oldugu gibi belli ediyor. Pamuklu degil de polyesterli yapildigi icin sanirim. Halbuki pamuklu kumas olsa mis gibi olur

Gogus kismi fazla dar tesetture uygun bir kiayfet degil.
Bunun kollarini kisalttin mi al sana acik olanlarin giyecegi bir elbise..o kadar..

Neyse tercih sizin tabii.
Farkli renk esarp olursa daha iyi olur.

Bir arkadasin dedigi gibi simsiyah rahibe gibi duruyot

Çirkin yorum yapanların gardrobunu görmek istiyorum:) pradalar dolce gabbanalar versaceler luis vittonlar havada uçuşuyor olmalı:)

Çok hoşsunuz...
o saydığınız markaların koleksiyon diye çıkardıklarını kaçımız sokakta giyebiliriz acaba? Bir Şeyma subaşı iseniz bilemem tabi :)
Mesele, pahalı yada defileden fırlamış gibi giyinmek değil.
Yazın koltuk döşeme kumaşı gibi, üstelik siyah bir elbise giyilmez.
Göbeğimi ve yanlarımı saklamak istiyorum diyor konu sahibi, bu modelle saklayamaz. zaten göğüs kısmı elbisenin kalıbı yüzünden epey kötü görünüyor. Burada konu sahibine laf eden Yok. İnternetten alışveriş yapa yapa neye dikkat edeceğimi öğrendim.
İlk alışverişlerimde fotoğrafta gördüğüm şey hoşuma gitse de elime aldığımda hayal edememişim ama cidden de görünüyordu böyle olduğu dediğim çok oldu...

Yaz ayında sizi siyah renk çok bunaltır beyazve renkli tesssedürlü bayanlara Harika elbiseler var. Ben bile kapalı olmadığım halde geçen gün aldım. Kesinlikle cıvıl cıvıl iç açıcı bir tarz deneyin derim. Birde siyah renk sizi zayıf göstermez. Elbise kesimi ve kalıbı zayıf gösterir. O siyah model gerçekten kilolarınızı olduğu gibi gösterir. Göğüs altı bol gelen A kesim bir elbisenin size çok yakılacağını düşünüyorum

Etnik kesimleri ve desenleri ben de cok yakistiriyorum tesetture. Ozellikle genis elbiseler oluyor diz hizasinda,altina da uygun renkte bir pantolon harika duruyor duz ayakkabilarla.
Feraceler piyasada gordugum en zevksiz kiyafetler benim. Hele o musamba gibi kumaslari altinda ne varsa oldugu gibi belli ediyor. Pamuklu degil de polyesterli yapildigi icin sanirim. Halbuki pamuklu kumas olsa mis gibi olur
Zaten kumaş kalitesi ve dikiş hemen belli ediyor kendini

kadin model sormus tesetture baglanmis yine.

ha birde tesettur sadece tesetturlu kadinlara farz degil. herkese farz. su erkeklerin veya kadinlarin tesutturlu kalinlari elestirmesi de ayri tuhaf. kimse tutarlı olmaz zorunda degil zira herkes her alanda baska baska zamanlarda tutarsiz zaten. ayrica da farz oldugu icin degil kendine yakistigi icin de giyebilir. insanlari giyimleriyle yargilamayi birakin artik. gogus kismi dar giyiyorsa o onun problemi hesabini o verecek . ve sadece o hesap vermeyecek herkes icin gecerli. inanıyorsaniz zaten kendi kiyafetlerinize de bakarsaniz yok inanmiyorsaniz yine yok dardı yok kisaydi karismaya kimsenin hakki yok.

30 yıldır açık saçığım böyle dar elbise giymedim, neresi tesettüre uygun? Daracık göğüsler göze sokulmuş.
Model hiç güzel değil yaşınız kaç bilmiyorum ama şifon- renkli- tesettür elbiseler varsa bakmanızı öneririm. Ama bu şekilde daracık hatları belli eden kombinleri gerçekten anlamıyorum. Ya memeler fora elbise ya da daracık kot üstüne tunik giyiyorlar bir de makyaj o biçim.

Günlük kombinlerde böyle , abiyelerde de buna yakın ama farklı kumaşlar tercih edilebilir. Hele o tuğra fotoğraftakindeyse nedir yapmayın etmeyin.

Eklentiler

• Yazlik-rahat-kombin-2018-e1518277444623.jpg
    Yazlik-rahat-kombin-2018-e1518277444623.jpg
    47,5 KB · Görüntüleme: 235
Çirkin yorum yapanların gardrobunu görmek istiyorum:) pradalar dolce gabbanalar versaceler luis vittonlar havada uçuşuyor olmalı:)

tarz meselesi bu.
güzel giyinmek ille marka giyinmek değil ki.
o versace tişörtleri kim giyiyor merak ediyorum ben mesela.
çirkin çirkin şeyler üstünede bir dünya para:)

Siyah tercihiniz diye siyah tulumu koydum, bende var bundan, ama aralık ayında arkadaşımın oteldeki nişanında giydim. Bir de 36-38 beden değilseniz, biraz tesettüre uygunluk sınırını geçiyor, kalıptan falan sanırım.
699E5433-66CF-4994-8845-8E140B42250F.jpeg

Bu dökümlü pantolonlu takımları seviyorum ben, önü kapalı kullanılan düzgün Dursun diye içten çıtçıt falan yaptırdığım oldu. Nişanın olacağı yere bağlı olarak gideri var, en azından yaza uygun :)

3FC539E8-D53B-403E-AA72-3E391487AECE.jpeg
83217518-91F5-4A86-AA4A-751722159769.jpeg

Bu iki renkli elbisenin de kumaşı şık elbise kumaşı degil ama tarzı için koydum. Biraz üzerinde oynayıp kuzen dugunune falan diktiririm bundan :)

95B92C19-3750-4BA9-ABD0-CB4921337954.jpeg

Ben kardeşimin dugununde bu pelerinli elbiseyi modifiye edip diktirmiştim :) farklı renkte,
Pelerini biraz daha bol ve omuzlarında apoletli, iç elbisenin kolları uzun ve etek kesimi daha farklı oldu.
2989F803-10D4-4540-8204-6C87CFB8423B.jpeg

Valla tesetturlu tum arkadaslarim sikayetci,hersey yorgan dosek yuzu gibi,kesimler 50cm beli olan kadinlara gore diyorlar. Esim kumas imalati yapiyor tesettur giyime,satilan kumaslar rezalet. Kadin geliyor ferace almaya,naylon poset veriliyor iyice hatlari belli eden tarzda. Ya amac saklamak iken iyice sapmis durumda. Yazik gencecik insanlara satilmaya calisan modeller de kumaslar da cok kotu. İleri yaslara hitap ediyor genelde turuncum

Günlük kıyafetlerde o polyesterlerden, yakan terleten kumaşlardan koşarcasına kaçıyorum...
açıkken yargıcı dan alırdım hemen her şeyimi. Kapandıktan sonra da uygun parçalar buldukça yine tercihim.. kumaşları güzel ve sağlıklı oluyor pek ürününde. Hatta daha yeni pamuklu Şallarından aldım, desenli sevmememe rağmen konforlu, sağlıklı...
3 marka edindim kendime, kumaşları düzgün olan, birinin sadece internet satışı var. Kumaşları, kesimleri düzgün, artık harici şeylerle vakit harcamıyorum.
Onun dışında zaten sonbahar-kış olduğunda Zara’da, İpekyol da falan da tesettürlünün giyebilecek olduğu kıyafetleri buluyorum...
D72E33A3-A5E3-4080-922B-0841CF1A0864.jpeg
Modelin boyu 180 falan sanırım ben biraz kestirmek durumunda kaldım 2-3 cm daha uzun hali için bile :)
Zara’dan aldım, aynı modeli tesettür markası adı altında yapanlar nedense kısa yapıyor...
ama tabi giyemiiicim 1 sene kadar daha. Tam alışveriş yapmaya başladım derken sil baştan hamile kıyafetleri :))

GÜNCELLEME: Kızlar sadece elbiseye bakın. Elbiseden gelen kolyeyi kullanmicam. Kendi turalı ( şu herkeste olan) kolyemi kullanıcam ve siyah şal değil bej/gold arası bir renkte eşarp takicam.

Merhaba kızlar

Gorumcem aile içi evde sözden sonra nişan yapmayı düşünmüyordu. Şimdi ise nişan istediğini belirtti ona gore tarih belirlediler. Bende tabi sadece evde söz olacağı için kendi kıyafetlerimden kombin yapmıştım. Şuan gardirobumdan kilometrelerce uzağım ve nisan icin abiye almak farz oldu.

Bulunduğum yerde öyle gezip tozup deneye yanıla kıyafet seçme imkanım yok kırsal bir kesimdeyim.

O yüzden sefamerveden uygun fiyata beden numarama göre bir abiye elbise buldum ama çok kararsız kaldım .

Dolabimda siyah abiye elbisem yok. Ayrıca simetrik etek olması, etek belinin yukarda olması ve pileli olması ( sanki daha zayıf gösterir).

Sefamerveden alışveriş yapma sebebime gelirsek daha önceki alışverişim de yaşadığım bir sıkıntı nedeniyle indirim kuponum var. Ve bu siteye guveniyorum. Sorun çıksa bile bir şekilde durumu düzeltmeye çalışıyorlar ( Neden ısrarla bu site sorularına yanıt olarak)

Sizce sipariş vermeli miyim vermemeli miyim?

Ayrica Jakarli kumas oldugu icin düz bej/gold arasi renkte bir esarp daha gusel durur diye dusundum Ürün gorseli ekte.

Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok tesekkurler.

Bence çok kötü. Karalar bağlamış gibi. Çok iç karartıcı. Üzerine krem renk eşarp da çok alakasız, uyumsuz olur.

Günlük kıyafetlerde o polyesterlerden, yakan terleten kumaşlardan koşarcasına kaçıyorum...
açıkken yargıcı dan alırdım hemen her şeyimi. Kapandıktan sonra da uygun parçalar buldukça yine tercihim.. kumaşları güzel ve sağlıklı oluyor pek ürününde. Hatta daha yeni pamuklu Şallarından aldım, desenli sevmememe rağmen konforlu, sağlıklı...
3 marka edindim kendime, kumaşları düzgün olan, birinin sadece internet satışı var. Kumaşları, kesimleri düzgün, artık harici şeylerle vakit harcamıyorum.
Onun dışında zaten sonbahar-kış olduğunda Zara’da, İpekyol da falan da tesettürlünün giyebilecek olduğu kıyafetleri buluyorum...
Eki Görüntüle 2173573
Modelin boyu 180 falan sanırım ben biraz kestirmek durumunda kaldım 2-3 cm daha uzun hali için bile :)
Zara’dan aldım, aynı modeli tesettür markası adı altında yapanlar nedense kısa yapıyor...
ama tabi giyemiiicim 1 sene kadar daha. Tam alışveriş yapmaya başladım derken sil baştan hamile kıyafetleri :))
Ahahah olsun yine alirsin turuncum. Onceki mesajlarda da fotolarini koymussun bazi modellerin bence harika secimler. Ustelik abiye giymekten cok daha şıklar. Zaten taki ve canta secimini degistirince hepsi gece giymeye de uygun modeller bana gore.

Ay aman abiye deyince aciklara da duzgun seyler yok. Anca kendin diktirirsen bir seye benziyorlar

Ahahah olsun yine alirsin turuncum. Onceki mesajlarda da fotolarini koymussun bazi modellerin bence harika secimler. Ustelik abiye giymekten cok daha şıklar. Zaten taki ve canta secimini degistirince hepsi gece giymeye de uygun modeller bana gore.

Ay aman abiye deyince aciklara da duzgun seyler yok. Anca kendin diktirirsen bir seye benziyorlar

Ya hiç bir şeyi işte al hemen git şeklinde kullanamıyorum. Kendime göre, vücuduma göre hatta oturup kalkışıma göre bile üzerinde değişiklikler yapmak durumunda kalıyorum.
Açıkken de durum buydu... ama en azından diz altı elbiseler falan giyebildiğim için daha kolaydı Gibi geliyor :)

Back