Ne eksik olabilir?

merakettiklerim123

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2024
339
105
18
Merhaba. 3 tüp bebeğim de olumsuz oldu Adana Başkentte. Şimdi Adanada Bülent hocaya gidiyorum ve sormam gereken birkaç soru var.

Kromozom, trombofili paneli, KIR testi yaptırdık eşime; sonuçlar temiz. Histereskopi ; temiz. Tüpler açık.
Sperm sayısı 100 milyon ; içerisinden muhakkak sağlıklı olanlar vardır.

Vitamin değerlerim oldukça yerinde, fakat amh 0,66 ve FSH 10. Bu değerlerle tüp bebek olmadı.

Ne eksik?

Bu başarısızlık yumurta kalitesizliğinden kaynaklanabilir dedi yeni doktorum; Kevser Kurnaz ile çalışıyorum şimdi üreme sağlığı programında. 0 gluten 0 şeker 1 ayı bitirdim. Kahveyi günde 1’e; sigarayı ise tamamen bıraktım.

Beslenmesini düzelterek bu tarz değerlerle hamile kalan var mı? Beslenme bu kadar önemli mi?

Tüp bebek denemesi adı üstünde deneme. Tekrar deneyeceksiniz. Her şey mükemmel olsa dahi tutmama ihtimali her Zaman var. Ben 4. Denemede Bebeğimi kucağıma aldım. Siz yine rutin hayatınıza devam edin. Stresten olabildiğince uzak durmaya çalışın. 😘

Embriyolara genetik test yaptirdiniz mi ngs yani ? Bazen sizlerde sorun olmasa da laboratuvar ortaminda sperm ve yumurta dollenirken yanlis bolunebiliyor, bu da embriyonun trizomi monozomi mozaik gibi kromozomsal olarak hastalikli oldugunu gosteriyor malesef. Yani esiniz ve sizde bir sey olmamasi olusan embriyolarinizda da olmayacak anlami tasimiyormus.

Embriyolara genetik test yaptirdiniz mi ngs yani ? Bazen sizlerde sorun olmasa da laboratuvar ortaminda sperm ve yumurta dollenirken yanlis bolunebiliyor, bu da embriyonun trizomi monozomi mozaik gibi kromozomsal olarak hastalikli oldugunu gosteriyor malesef. Yani esiniz ve sizde bir sey olmamasi olusan embriyolarinizda da olmayacak anlami tasimiyormus.
Maalesef öyleymiş mutlaka genetik yaptırmalı herkes

Maalesef öyleymiş mutlaka genetik yaptırmalı herkes
Evet onun da garantisi yuzde yuz degil tabii ki, ama en azindan gebelik olusmadiginda biliyorsunuz ki embriyo kaynakli degil rahimle alakali bir durum ve belki de sorunu gidermek daha kolay oluyordur o noktada.
Sadece genetikli embriyo bulmak mesele, biz tedaviye basladigimizda saniyorduk ki bizler saglikliyiz dolayisiyla hepsi saglikli gelir gibi bir yanilgimiz vardi 🥹 meger zaten dunya capinda yapilan istatistik 1/3 imis

Dondurulmuş embriyo olduğu için önceki doktor hanım! yaptırmamı önermedi. Zaten çok yanlış kararları yüzünden şuan bu noktadayım maalesef

Evet onun da garantisi yuzde yuz degil tabii ki, ama en azindan gebelik olusmadiginda biliyorsunuz ki embriyo kaynakli degil rahimle alakali bir durum ve belki de sorunu gidermek daha kolay oluyordur o noktada.
Sadece genetikli embriyo bulmak mesele, biz tedaviye basladigimizda saniyorduk ki bizler saglikliyiz dolayisiyla hepsi saglikli gelir gibi bir yanilgimiz vardi 🥹 meger zaten dunya capinda yapilan istatistik 1/3 imis
Aynı şekilde ben de 🥺 bir de en azından genetikli olup Allah muhafaza kalp durması olsa pıhtılaşma filan ona bakılmadıysa ondandır tütüyorsa ve ilerliyorsa da Allah’ın izniyle sağlıklıdır diye düşünüyorum doğru mu

Tüp bebek denemesi adı üstünde deneme. Tekrar deneyeceksiniz. Her şey mükemmel olsa dahi tutmama ihtimali her Zaman var. Ben 4. Denemede Bebeğimi kucağıma aldım. Siz yine rutin hayatınıza devam edin. Stresten olabildiğince uzak durmaya çalışın. 😘
4. Denemede farklı ne yaptınız peki? Aynı zamanda toplanan yumurtalardan mıydı?

Aynı şekilde ben de 🥺 bir de en azından genetikli olup Allah muhafaza kalp durması olsa pıhtılaşma filan ona bakılmadıysa ondandır tütüyorsa ve ilerliyorsa da Allah’ın izniyle sağlıklıdır diye düşünüyorum doğru mu
Evet evet bana da oyle aciklandi, ornegin sizde bir pihtilasma ya da rahim icinde buyumeyi engelleyici bir sorun varsa bebegi etkilermis ancak hani.

ngs ile pgt aynı şey mi? Ve kaç tane yolladınız kaçı transfer edilebilir geldi

ngs ile pgt aynı şey mi? Ve kaç tane yolladınız kaçı transfer edilebilir geldi
ngs su an yapilan en ileri preimplantasyon genetik tani yontemi(pgt) zaten cogu yer su an ngs bakiyor yani en kesin tetkik yontemi bu oldugu icin. Ornegin eskiden fish diye bir yontem varmis mesela pgt de. Bu su an en gelismisiymis. Biz 5 yolladik, 2 saglikli geldi. Esimde ileri sperm problemi var, benim de endometriozisim var

Back