Ne eğitimi aldık, ne iş yapıyoruz?

sehnsucht06

**ÖZLEM**
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2008
819
0
116
Diğer
malesef artık Türkiye'de kimsenin eğitim aldığı işi yapabildiğini düşünmüyorum varsada heralde çok azlar, merak ettim ne üzerine eğitim aldınız ne iş yapıyorsunuz???
ben başlayım,
bilkent siyaset bilimi kamu yön. mezunuyum, sigorta danışmanlığı başta olmak üzere otomotiv ve gıda sektöründe çalışıyorum

Önce 2 senelik Turizm-Otelcilik Yüksekokulu(+1 sene ingilizce hazırlık), ardından ışletme fakültesini(Aöf) bitirdim.Yönetici Asistanıyım,çok alakalı!

Son düzenleyen: Moderatör:
ben mühendisler dışında kendi işini yapan varmı bilmiyorum bi doktor arkadaşım bile ilaç firmasında çalışmaya başladı...

Tıbbı psikoloji mezunuyum,bu eğitimi rusça ukraynaca ve tıbbı olarak da latince den aldım..
Çevirmenlik ve hatta matematik öğretmenliği yaptım çok kısa bir dönem..
Fevkalade anlamlı bir konuya değinmişsiniz..Öncelikle tebrik ve teşekkür ederim..kaydirigubbakcemile5
Kendi branşında çalışan arkadaşlara pek rastlamıyorum son zamanlarda...
Sistemin çarpıklığı.
Fizik öğretmeni arkadaşım seramik firmasında,müzik eğitimi alan başka bir arkadaşım anaokulunda,mühendis kuzenim reprasant olarak çalışıyor..:bbo:
Güler misin ağlar mısın...

Son düzenleme:
OMÜ Ünye Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi iktisat mezunuyum.
araç satışta 5 yıl çalıştım..2 büyük firmada.biri yerli ve Kore üretim yapıyordu,diğeri ise fransız markası.
şu an çalışmıyorum..bebeğim dolayısı ile..
yazın sonunda tekrar işe dönmeyi düşünüyorum.
memur olarak da atama beklemekteyim..

Son düzenleme:
bu konuda şanslı insanlardanım iktisat fakültesi mezunuyum daha önce büyük bir firmanın yatırım uzmanlığını yaptım bunda okurken de çalışmamın büyük etkisi oldu tabi :smiley-cool: sonra da eşimin şirketine transfer oldum şimdi daha önce çalışıp çok yorulmamın meyvalarını topluyorum ve işimi çok seviyorum

bende turizim iktisat mezunuyum ama teknik bir firmada teknik müdür yardimcisi ve proje sorumlusuyum delikafadulden

Sıkı durun en abes benim çünkü :smiley-cool:
istanbul ünv veteriner fakültesini bitirdim,binicilik kuluplerinde antrenörlük yarış hakemliği ve binilik hocalığı yaptım..ve ben Şuan bankacıyım delikafadulden o kadar özgür bir meslekten nasıl bu mesleğe geçiş yaptım bilemiyorum..kader utansın

bende muhendislik fakültesi mezunuyum ama sınıf ögretmeni olarak çalışıyorum.........

herhalde kendi okuduğu mesleğini yapan nadir insanlardan biriyim..Biyoloji bitirdim..Mikrobiyoloji masterı yaptım..şimdi bi hastanede çalışıyorum..

Utansın valla canım ya

benimki çok farklı değil...
iktisadi idari bilimler fakültesinde okudum, şimdi insan kaynaklarındayım.. bi yandan da yüksek lisans yapıyorum; vaktim çok bol ya, işler filan çok hafif çünkü, dedim boş durmayayım yükseğe başlayayım :S

hakkaten çook çılgın olmuşdelikafaduldenbenim kardeşimde binici, kulüpteki antrönerlerin yada hakemlerin başka bir iş yaptığını düşünemiyorum sen nasıl olduda bankacı oldun??jokey kulübüne fln başvurdunmu canım?yarış koşan atlara bakma şansın fln olmazmıydı acaba? ısrarlı soruyorum çünkü yaptığın işin para kazanmak bir yana ancak çoook seversen yapılacak bir iş olduğunu biliyorum, nasıl koptun hayret ettim

muhasebe ve işletme mezunuyum bankacı olamadım ( şuan o meslektende soğudum oda ayrı mesele ) veteriner mezunusunuz bankacı olmuşsunuz şaşırtıcı bir durum gerçekten
çarpıklık burdan kaynaklanıyor bence siz kader utansın demeyin, biz diyelim bunu benim okuduğum bölümde iş sayibisiniz...sırf bu yüzden bankcaılıktan soğudum ya zaten :)

hakkaten öyle.....

yazılı sınavı kazandım mulakatıda geçtim , şuan ayrıca işletme 3teyim açıköğretim ,mezun olduğum bölüm yabana atılıcak gibi değil ..ama sermaye gerektiren bir iş.hiç istemezdim bankacı olmayı ama çok sevdim tam bana göreymiş

canım veliefendide yapmıştım stajımı.. gamyoncuiremsu ünlü bir şarkıcımızın atına bakıyordum isim vermiyim kaydirigubbakcemile3 çokta keyif alıyodum ama burun ameliyatı oldum atlardan hayvanlardan korkar oldum ..kısmet buymuş kaydirigubbakcemile5

tahmin edebiliyorum bankacılık işi tam size göredir a.s

psikoloji bölümünden mezun oldum..

şu an evde bebişime bakıyorum...,

bölümüm çok ağır insanı çok yıpratıyo...

bakırköy ruh ve sinirde staj yapmıştım aldım ağzımın payını...

bireysel danışmanlık değilde eğitimci olmak istiyorum..

grup çalışmaları yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…