ne düsünüceğimi bilemiyorum!!

prensess05

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2011
8.282
6
0
Almanya
merhaba arkadaslar,

daha önce ailemle ve sevgilimle olan olaylari anlatmistim. sevgilim türkiyede ben almanyada yasiyorum

kisaca bir özet geciyim:

benim 7 senedir bir sevgilim var ailem istemiyor onunla evlenmemi.
nedenleri ise:
1- dogru dürüst isi yokmus
2- benden 8 yas büyükmüs
3- kimse onunla evlenmek istemiyormus 30 yasina kadar evlenirmis yoksa

neyse gecen sene türkiye ye gittik. sevgilim bize geldi ve annemle konustu. daha sonra annesi ve kardesi geldiler ve annemle babam "bu sene vericek kizimiz yok, gelecek sene ancak olur, kizimiz meslegini yapsin öyle dügün olur" dediler. kabul ettiler.

hersey yolunda gidiyordu görüsmemize karismiyorlar.
annemle bu konuyu acik acik konusamazken konusur olduk. hatta bana "kizim paranizi kenara atin her kurusu dügünde lazim olucak, söyleydi böyleydi" konusuyoruz. "kizim yemek yapmayi ögren" "sunu böyle yaparsan daha güzel olur, ilersi icin aklinda bulunsun" diyor. eve begendim bisey aldigim zaman (muffin formlari, hamura yumurta sürmek icin firca) annem der "kizim ceyizine koy bak ne güzel almissin"
ayrica annemle konusurken bir gün bana dedi ki "sevgilinin evi yok kizim ve ben sizin icin hicbirsey almicam ta ki kendi eviniz olana kadar"

gel gelelim dün teyzem bizdeydi bende odamda ders calisiyordum. annem babam teyzem benim ve sevgilim hakkinda konusuyorlardi.
babam benim onunla evlenmemi istemedigini söyledi nedeni ise dogru dürüst isi yokmus (sevgilim avukatin yaninda icra islerine bakiyor) zamana birakiyorlarmis ki belki ondan vazgecerim diye.

arkadaslar ben simdi bisey anlamadim kabul ediyorlarmi etmiyorlarmi sevgilimle evlenmemi?
ben istiyorum diye mi "evet" dediler?
cok karisik kafam ne düsünücemi nasil hareket edicemi bilmiyorum..nolur yardim edin.

yorumlariniiz icin simdiden tesekkür ederim.

karışık ne diyim...
ama büyük ihtimal kendin vazgeçersin diye bekletiyolar ve sanırım onları bu senede oyalaytacaklar bi şekilde

Arada epey mesafe var ya. Zamanla unutursunuz diye bekliyorlar bence de.
Üzerinize gelirlerse daha çok bağlanacağınızı zannediyorlardır muhtemelen.
Sizce haklı mı aileniz onu istememekte?

sallıyolar işte, kesinlikle istemiyoru gibi davransalar inada bindirirsin diye çekiniyolardır ama ailen haklı bence, düzgün bi işi sigortası falan yoksa nasıl geçineceksiniz, bi mesleği yokmu, avukatın yanında icra işlerine bakıyo derken stajyer avukat mı?

karışık ne diyim...
ama büyük ihtimal kendin vazgeçersin diye bekletiyolar ve sanırım onları bu senede oyalaytacaklar bi şekilde
yok bu sene oyalatacaklarini zannetmiyorum cünkü hafta sonu annemle ve babamle aile arkadaslarina gittik baska bir aile de vardi sordular bu sene izin varmi diye annem de evet sonbaharda ailece gidicez dedi.

Arada epey mesafe var ya. Zamanla unutursunuz diye bekliyorlar bence de.
Üzerinize gelirlerse daha çok bağlanacağınızı zannediyorlardır muhtemelen.
Sizce haklı mı aileniz onu istememekte?

sevgilim türkiyeden oldugu icin bisey demiyorlar cünkü bikac seneye kalmaz ailemde temelli türkiyeye gidicek.
bazi seylerden dolayi haklilar tabi mesela 30 yasina gelmis ve evi yok demelerinde haklilar.

isi sigortali. stajer degil borclularin dosyalarini falan hazirliyor (TTnet borcularin)

bence aılenıze guvenın.aılelerın soyledıklerı hep cıkıyor.bencede bekleyın.ısı gucu duzelıp aılenızı ıkna edecek duruma gelırse evlenın derım.cunku maddı sorunlar evlılıgı yıkıyor ınsanları karsılıklı yıpratıyor.bu yıl olmazsa obur yıl evlenın cnm ne acelenız var

onun dediğini bırakalımda kız kıza konuşalım,bize ilişkini anlatırmısın, yani nasıl tanıştınız şuan nasıl görüşüyosunuz

kuzenimin dügününde tanistik. bir süre konustuk arkadasca sonra sevgili olduk. 7 sene olucak 3. ayda. her gün telefonla konusuyoruz hafta sonlari msnde. türkiye ye gittigimiz zaman cok görüsemiyoruz ailem istemiyor onunla tek basima görüsmemi.

Her 30 yasina gelenin evi olacak diye bir sart mi var?
Madem oyle evi olan biriyle beraber olsaydiniz arkadasim...
Bu zamanda kusura bakma ama babadan birsey kalmazsa biraz zor ev sahibi olmak...

prensess05
Ailen işin daha çok maddi yönünden kaygılı ve ebeveyn olarak kızlarının geleceğini düşünerek davranmaları anlaşılabilir elbette. Ancak bence beyefendinin maaşı ülkemiz ortalamasında ( asgari ücret ile çalışanları düşünürseniz) iyi sayılır. Sanırım ailesi de destekliyor kendisini ve düğün aşamasında ellerinden gelen yardımı esirgemezler herhalde. Benim eşim o kadar bile kazanmıyor ama bende çalışıp destek oluyorum huzur olduktan sonra bir tas çorba da çok tatlı olabiliyor. Şimdi yaz sonu bebeğimizde gelecek inşallah. Aileni seçtiğinin kişinin karakterinin düzgünlüğüne ve çalışkanlığına inandır. Kendine ve sevgine güven gerisini Allah'a bırak.Her şey yoluna girer iyi düşün iyi olsun. Sevgiler..

Her 30 yasina gelenin evi olacak diye bir sart mi var?
Madem oyle evi olan biriyle beraber olsaydiniz arkadasim...
Bu zamanda kusura bakma ama babadan birsey kalmazsa biraz zor ev sahibi olmak...

yani illa evi olucak diye bir sart yok annemde dedi bunu bana 2 hafta önce "kizim hem dügün hem ev isteyemeyiz onlardan" dedi olmaz da zaten ama kendi evimiz olmadan bana cceyiz mobilya almicaklarmis... :s

Ailen oldukça Zeki davranmış.

Eğer tepki verirlerse, biliyorlar ki sen daha cok bağlanacaksin.

30 yas olayında cok yanlış düşünüyorlar. İnsanlar 30 yasına kadar evlenmek zorunda mı? O eskidenmis. Hangi çağda yasıyoruz?

Hem bence esın buyuk olmasının cok avantajı var. Eğer olgunsa seni daha cok mutlu eder yaşıtlarına gore.

Sen de ailenin taktiğine cevap ver. Sessiz sedasız evlenme hazırlığı yap.

hayirli olsun cnm bebeginiz saglikli dünyaya gelsin ve anali babali büyüsün :)
sevgilim caliskandir hic bos durmaz hatta hafta sonlari gider arkdaslarinin dükkanlarinda yardim eder kiziyorum bazen kendine zaman ayirmiyorsun diye. ailesi elinden geleni yapicaklarini söylüyormus inaniyorum da. simdiden annesi oturma odasi takimi falan yaptirmayi düsünüyormus.
ben ailemi nasil inandiracagimi düsünüyorum kara kara...zorla annem kabul etti onunla oturup konusmayi.

cnm tabiki daha olgun oluyorlar hatta benim düsünemedigimi o düsünüyor cogu zaman.
yasini gectik bisey demiyorlar da ailem bu tavrini anlayamadim ben bi türlü.
nasil yapiyim evlilik hazirligi :)) aklina bisey geliyormu acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…