• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne demek Amed?

fahri konsolos fahri konsolos ne alaka? Cumhurbaşkanımız bir soru sormuş, cevap verdim :) Bizans döneminden kalma isimleri kullanalım, aman doğulu olmasın anlamını nasıl çıkardın o yazıdan yahu?
yazdigin mesaja tekrar don de bak. belki bu sefer cikarabilirsin?
basbakan nedir amed dedigi zaman amed kurtcedir diyarbekir turkcedir falan gibi bi anlam cikarabildigine gore, kendi mesajindan bu anlami cikarman cok da zor olmaz diyorum.

O zaman diğerleri taviz vereydi de hükümet kurulsaydı, neden sadece akpye yükleniliyor?
diğerleri niçin taviz versin? istekleri çok mantıklıysa? 17-25 Aralık soruşturulsun ve C.başkanı Anayasal sınırlara çekilsin. bunlar anlaşılamayacak şartlar mı?
en başından beri AKP'nin dediği neydi? biz yolsuzlukla mücadele edeceğiz, 4 Bakan biz yolsuzluk yapmadık dedi, değil mi? o zaman çıksınlar yargı karşısına, korkacak bir şey yok.
en başından beri ne diyor AKP anayasa ve yasalara saygılıyız: o zaman C.başkanı zaten anayasayı ihlal etmiyordur.
peki neden uzlaşmadılar?
siz söyleyin?

diğerleri niçin taviz versin? istekleri çok mantıklıysa? 17-25 Aralık soruşturulsun ve C.başkanı Anayasal sınırlara çekilsin. bunlar anlaşılamayacak şartlar mı?
en başından beri AKP'nin dediği neydi? biz yolsuzlukla mücadele edeceğiz, 4 Bakan biz yolsuzluk yapmadık dedi, değil mi? o zaman çıksınlar yargı karşısına, korkacak bir şey yok.
en başından beri ne diyor AKP anayasa ve yasalara saygılıyız: o zaman C.başkanı zaten anayasayı ihlal etmiyordur.
peki neden uzlaşmadılar?
siz söyleyin?

Herkesin şartı kendine önemli işte demek istediğim o.. Yüklenilecek tek parti akp değil, diğerleri de şartlarından vazgeçmedi akp de.. Sadece akpnin üstüne gidiliyor bu konuda, mantıksız..

cimcime tekrar ediyorum, neden kuramadılar sorusunun doğru cevabı görev verilmedidir.
nereden biliyorsunuz Kemal Kılıçdaroğlu'na verilseydi, K.K'nın, HDP'yi CHP-MHP koalisyonunu dışarıdan desteklemeye ikna edemeyeceğini?
var mı bir kanıtınız, yok.
konuyu çarpıtıp kendinizden uzaklaştırmaya çalışıyorsunuz ama Erdoğan o meselenin tam ortasında.

Devlet onların ciçbiç oynayacağı alan değil hepsinin kapasitesi ortada konuştukları ortada kurmayacaklardı, belirsizlik işlerine geliyordu. İlk defa ellerine kendilerini önemli hissedecekleri fırsat geçmişti oyun oynuyorlardı. Cumhurbaşkanı'nın Buna izin vermeme gibi bir yetkisi olduğuna göre kullanırken size soracak değil.
Kaldı ki Hepsiyle görüşmeler yapıldı kurulacağını bilse o görevi verirdi.

Devlet onların ciçbiç oynayacağı alan değil hepsinin kapasitesi ortada konuştukları ortada kurmayacaklardı, belirsizlik işlerine geliyordu. İlk defa ellerine kendilerini önemli hissedecekleri fırsat geçmişti oyun oynuyorlardı. Cumhurbaşkanı'nın Buna izin vermeme gibi bir yetkisi olduğuna göre kullanırken size soracak değil.
Kaldı ki Hepsiyle görüşmeler yapıldı kurulacağını bilse o görevi verirdi.
cimcime geç bu AKP ilçe teşkilatlarında size anlatılan mışlı muşlu senaryoları. şu an tamamen kendi hayallerinden söz ediyorsun.
Cumhurbaşkanı verdi mi?
hayır.
verse kurabilirler miydi?
denenebilirdi.
2. kez seçim olması AKP'nin isteği ve seçimidir. mağdur olmak yerine biraz da yaptıklarınızı duymaya tahammül edin.

Herkesin şartı kendine önemli işte demek istediğim o.. Yüklenilecek tek parti akp değil, diğerleri de şartlarından vazgeçmedi akp de.. Sadece akpnin üstüne gidiliyor bu konuda, mantıksız..
elbetteki yüklenecek tek parti AKP. diğerleri yolsuzluk varsa ortaya çıkarılsın c.başkanı anayasaya uysun talebinin nesinden vazgeçecek?
C.başkanı kendisi demiyor mu ben tarafsız değilim, benim bir partim var diye, kendisi seçim meydanına çıkıp oy istemedi mi? hala daha HDP'yi zaman zaman CHP'yi hedefine almıyor mu? anayasa da bunun tam tersi olması gerektiğini söylüyor.
sorumlu olan AKP'dir. diğerlerinin talepleri makul ve zaten bir demokraside olması gereken taleplerdir.

biz ezberden duyduklarımızı yazarken siz hükümetin en can alıcı noktalarından birinde görevlisiniz sanırım.:KK64:
bu kadar basit bir şeyi bilmek için hükümetin can alıcı noktasında çalışmaya gerek yok.cumhurbaşkanı görev vermeden hükümetin kurulmayacağını bilmek gerekir.

Istemsizce güldüm valla:-)
Akp uzlaşmadi neden digerleri kurmadi ha:-)
Hayir bilgin olmayabilir,araştırmış da olmayabilirsin bunlar normal de bilmediğin konu üstünden sırf partini korumak icin neden yorum yapıyorsun?
Sonra da bize cahil dediler diyorsunuz ee bilmiyorsunuz iste.

cimcime geç bu AKP ilçe teşkilatlarında size anlatılan mışlı muşlu senaryoları. şu an tamamen kendi hayallerinden söz ediyorsun.
Cumhurbaşkanı verdi mi?
hayır.
verse kurabilirler miydi?
denenebilirdi.
2. kez seçim olması AKP'nin isteği ve seçimidir. mağdur olmak yerine biraz da yaptıklarınızı duymaya tahammül edin.

Benim Yaşam tarzıma saygı duyan, yaşam görüşüme uygun olan Ak Parti olduğuna göre onların açıklamalarını kabul ederim.
Bir Ak Partili olarak CHP nin açıklamalarına mı inanıp dikkate almam gerekiyor. Şu yağmur yağdı Tayyip Erdoğan yaptı, yağmur yapmadı Cumhurbaşkanı nın yüzünden tavrınızı Bi bırakın komik olmaya başladınız. Ya da bırakmayın biz gayet eğleniyoruz kendinizi düşürdüğünüz durumu izlerken.

bu kadar basit bir şeyi bilmek için hükümetin can alıcı noktasında çalışmaya gerek yok.cumhurbaşkanı görev vermeden hükümetin kurulmayacağını bilmek gerekir.
Ee biz konuşurken ezber siz konuşurken bilinmesi gereken.. Neyi görüp neyi görmediğinizi gayet açık ortaya koyuyorsunuz..
Istemsizce güldüm valla:-)
Akp uzlaşmadi neden digerleri kurmadi ha:-)
Hayir bilgin olmayabilir,araştırmış da olmayabilirsin bunlar normal de bilmediğin konu üstünden sırf partini korumak icin neden yorum yapıyorsun?
Sonra da bize cahil dediler diyorsunuz ee bilmiyorsunuz iste.

Günün zekiyesi sen misin? Söyleyecek birşeyin olmayıp aaa cahil işte ha ha ha diyerek Harvard Üniversitesi öğrencisi olduğunu mu kanıtlamış oldun?
Mantıklı yorumun varsa alayım yoksa aynada kendine bakarak Gül Canım, içler acısı halde olan sensin..

Benim Yaşam tarzıma saygı duyan, yaşam görüşüme uygun olan Ak Parti olduğuna göre onların açıklamalarını kabul ederim.
Bir Ak Partili olarak CHP nin açıklamalarına mı inanıp dikkate almam gerekiyor. Şu yağmur yağdı Tayyip Erdoğan yaptı, yağmur yapmadı Cumhurbaşkanı nın yüzünden tavrınızı Bi bırakın komik olmaya başladınız. Ya da bırakmayın biz gayet eğleniyoruz kendinizi düşürdüğünüz durumu izlerken.
o zaman sana açıklayanlara söyle, hükümetin nasıl kurulacağını öğrenip size öyle bilgi versinler çünkü yanlış öğretiyorlar.

yazdigin mesaja tekrar don de bak. belki bu sefer cikarabilirsin?
basbakan nedir amed dedigi zaman amed kurtcedir diyarbekir turkcedir falan gibi bi anlam cikarabildigine gore, kendi mesajindan bu anlami cikarman cok da zor olmaz diyorum.

Baştan alıyorum.

Başbakan değil cumhurbaşkanı "Nedir Amed?" demiş. Başlığa sadece bu kısmı taşımışlar ama yazının tümünü okursan tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet üzerinden ilerleyen milliyetçi bir konuşma görürsün. Yani kendisinin Amed'i Kürtçe sandığını ve ayrı bir bölgeye vurgu amacıyla kullanıldığını söylediğini anlamak zor değil bu metinden. Ben de diyorum ki yanlış biliyor, Amed Bizans'tan kalmadır aslında. Bizans diye bir devlet de hayatını sürdürmüyor 600 yıldır falan.

Öte yandan aşırı tarafsız cumhurbaşkanımız milliyetçilik vurgusu yaparken bıcır bıcır sevimli başbakanımız Ahmet Davutoğlu da geçen gün yaptığı mitinge ısrarla "Diyarbekr" hitabını kullanıyor. Yani Amed'den çekinip Diyarbakır mitinginde "Diyarbekr" demek bu ne perhiz bu ne lahana turşusu oluyor.

Şimdi senin yazdığın mesajı tekrar okuyorum ve tekrar soruyorum, ne alaka?

o zaman sana açıklayanlara söyle, hükümetin nasıl kurulacağını öğrenip size öyle bilgi versinler çünkü yanlış öğretiyorlar.

Sana göre size göre yanlış. Bal gibide ortada bunun böyle olduğu. Evet demek işinize gelmez. Dün yazarkende farkındaydım kabul etmeyeceğinizin.
Herşeyi doğru bilenler olarak sizden öğreneyim derdim amaa gündemi at gözlüğünüzle izlediğiniz için sizden bana ekmek çıkmıyor.

Ee biz konuşurken ezber siz konuşurken bilinmesi gereken.. Neyi görüp neyi görmediğinizi gayet açık ortaya koyuyorsunuz..

Günün zekiyesi sen misin? Söyleyecek birşeyin olmayıp aaa cahil işte ha ha ha diyerek Harvard Üniversitesi öğrencisi olduğunu mu kanıtlamış oldun?
Mantıklı yorumun varsa alayım yoksa aynada kendine bakarak Gül Canım, içler acısı halde olan sensin..
Söyleyeceğimi söyledim zaten daha ne soyleyim cimcime:) istersen sana vatandaşlık dersi de verebilirim. Ne dersin?
Ben bilmedigim konularda sirf haklı cikmak icin konusmam, asla goremezsin bunu benden.
Kendini komik duruma düşürüyorsun bir de üste cikmak icin yine sacmaliyorsun.

Sana göre size göre yanlış. Bal gibide ortada bunun böyle olduğu. Evet demek işinize gelmez. Dün yazarkende farkındaydım kabul etmeyeceğinizin.
Herşeyi doğru bilenler olarak sizden öğreneyim derdim amaa gündemi at gözlüğünüzle izlediğiniz için sizden bana ekmek çıkmıyor.
cimcime tekrar ediyorum güzelim.
senin sorun neydi? neden hükümet kuramadı 3 parti cevap çünkü A.D'den başkasına görev verilmedi.
argümanımız burada bitti.
istediğin bir MHP HDP ya da CHP kritiği ise onu da yaparız ama bu soruyla o kritik yapılmaz.
"at gözlüğü" de kaba bir tanımlama.

Amed kelimesi oradaki Kürtler arasında diyabakirin adıdır. Amed kelimesi köken olarak kürtçe değildir belki ama kullanım olarak kürtçedir. Türkçede kullandığımız her kelimenin köken olarak Türkçe olmadığı gibi... "diyarbekr" kelimesi ise sadece bir lehçe farkidir.

Baştan alıyorum.

Başbakan değil cumhurbaşkanı "Nedir Amed?" demiş. Başlığa sadece bu kısmı taşımışlar ama yazının tümünü okursan tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet üzerinden ilerleyen milliyetçi bir konuşma görürsün. Yani kendisinin Amed'i Kürtçe sandığını ve ayrı bir bölgeye vurgu amacıyla kullanıldığını söylediğini anlamak zor değil bu metinden. Ben de diyorum ki yanlış biliyor, Amed Bizans'tan kalmadır aslında. Bizans diye bir devlet de hayatını sürdürmüyor 600 yıldır falan.

Öte yandan aşırı tarafsız cumhurbaşkanımız milliyetçilik vurgusu yaparken bıcır bıcır sevimli başbakanımız Ahmet Davutoğlu da geçen gün yaptığı mitinge ısrarla "Diyarbekr" hitabını kullanıyor. Yani Amed'den çekinip Diyarbakır mitinginde "Diyarbekr" demek bu ne perhiz bu ne lahana turşusu oluyor.

Baştan alıyorum.

valla kusura bakma uzun uzun yazmissin, ama hala mesajimin arkasindayim.
"'kurtce sehir adi kullanilamaz' demis ama bizanstan kaldigini bilse sorun yapmazdi" gibi bir anlam cikiyor yazdigindan.
ne alaka yani?
cumhurbaskani amed nedir diye sormus sen de yanitlamissin buraya kadar guzel.
adam bu kurtceden gelme diye yanlis bir bilgi vermemis ki?
ki kurtcedir dese bile bizanstan gelen adi kurtler kullaniyorsa bu kurtce olmadigi manasina da gelmez.
diyarbekir konusuna gelince, o arapcadan gelen kokenidir. osmanlida da boyle kullanilmistir.kurtlerle bunun da bir alakasi yok ki. arapcayla kurtcenin alakasi yok bir kere. ki sen kurtceye daha yatkin demissin.
"sak sak alkislayip milliyetcilik oynamadan bunlari bilelim" diyorsun.
zaten milliyetciler de bizanstan gelen isme karsi cikmaz da osmanlicadan gelen isme karsi cikar.

Söyleyeceğimi söyledim zaten daha ne soyleyim cimcime:) istersen sana vatandaşlık dersi de verebilirim. Ne dersin?
Ben bilmedigim konularda sirf haklı cikmak icin konusmam, asla goremezsin bunu benden.
Kendini komik duruma düşürüyorsun bir de üste cikmak icin yine sacmaliyorsun.

Teşekkür ederim çok incesin. Senden ders almam ama ibret alabilirim.
Bakıyorum hala mantıklı cümle yok hep aynı kaçak dövüş taktiği cahiller , sacmalayanlar.. Dur tahmin edeyim bir sonra ki mesajında yobazlar olacak. Kelime dağarcığınız bu kadar öğrendiğiniz 3 kelimeyi cümle içinde kurarak barınıyorsunuz.

cimcime tekrar ediyorum güzelim.
senin sorun neydi? neden hükümet kuramadı 3 parti cevap çünkü A.D'den başkasına görev verilmedi.
argümanımız burada bitti.
istediğin bir MHP HDP ya da CHP kritiği ise onu da yaparız ama bu soruyla o kritik yapılmaz.
"at gözlüğü" de kaba bir tanımlama.

İşte sizin sorununuz bu; çözümsüzlük. O kadar alışmışsınız ki herşeyi çıkmaza sokmaya alıştığınız doğrultuda devam ediyorsunuz. Sebebini söylüyorum yine aynı soruyla geliyorsun. Ben yine anlatırım sen yine aynı şekilde gelmeye devam edersin.
Yapabildiğiniz bu çünkü kapasite bu. Yorumları tekrar tekrar oku dur bence, ben seninle aynı kısırdöngüde devam edecek boşlukta Değilim.

Back