• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne demek Amed?

cimcimegfb

Nami deger #cimcimegfb
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2013
18.040
40.747
798
Ne demek Amed?
1446235831970.jpg

• Gündem
  • 30.10.2015

1 Kasım Pazar günü yapılacak seçimlerden nasıl bir sonuç temenni ettiğinin sorulması üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

"Vatandaşımdan özellikle isteğim şudur; Biz tek millet olmalıyız ama bu tek millet kavramının içinde bu ülkenin değerlerine saygı duymayanların yaklaşımları yok. Tek millet değimiz zaman Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Boşnak'ı, Roman'ı, Arnavut'u, Gürcü'sü hepsi bunun içinde, 78 milyonun tamamı. Tek millet budur. Yaklaşımımız bu. İkincisi tek bayrak. Bizim bayrağımız belli. Rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin sembolü. Bunun dışında bir bayrak tanımıyoruz ama 'bu ülkede bizim bayrakla derdimiz yok' diyenler kendileri. Affedersiniz o malum teröristlerin cenazelerinde tabutların üzerine serdikleri paçavra belli. Nasıl bir bayrak oraya koydukları ortada. Onun için de kalkıp bu ülkede aydın geçinen karanlıklar var. Bu oyuna da gelmeyelim, burada dikkatli olmaya mecburuz. 100 tane aydın çıkmış ve onlar bize karşı saldırıya geçiyor. Sen oradan 100 tane çıkarsan, 500 tane de onun karşısında aydın çıkar ve nitekim onlar da gerekli cevabı verdi. Az önce saydığım o milletin vatanıdır. Siz burada gelip de operasyon yapamazsınız. 'Şurası benim'. Adam ne diyor? 'Amed'. Ne demek Amed? Türkiye Cumhuriyeti'nin tamamı 7 siyasi bölge olarak bugüne kadar böyle gelmiş. O bölge, bilmem ne bölge... Yeni operasyonlar yapamazsınız, yaptırmayız. Bu tür hesabın içinde başkaları da oldu, gereken cevabı hep aldılar ama biz buna müsaade etmeyeceğiz. Neymiş o paralel devlet, bilmem ne devleti... Yok böyle bir şey. Biz bu paralel devlet yapılanmasına falan müsaade etmeyiz. Devletin içinde devlet, müsaade etmeyiz. Onun için bizim rabiamız budur diyorum; Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Milli iradeye herkes saygı gösterecek. Yarın seçim yapılacak, sandıktan çıkan netice diyeceğiz ki bu milletin iradesidir. Milletin iradesine hep birlikte saygı duyalım. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için 2023 hedefimizi, 2053, 2071'i unutmayalım. Biz böyle bir hedefe odaklanmalıyız."

AA

http://m.ahaber.com.tr/gundem/2015/10/30/ne-demek-amed

Bizim bayrağımız belli. Rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin sembolü. Bunun dışında bir bayrak tanımıyoruz ama 'bu ülkede bizim bayrakla derdimiz yok' diyenler kendileri. Affedersiniz o malum teröristlerin cenazelerinde tabutların üzerine serdikleri paçavra belli. Nasıl bir bayrak oraya koydukları ortada

:KK9::KK9:

Çok saygıdeğer, yücelerin yücesi cumhurbaşkanımızın sorusunu cevaplayalım; Amed kendisinin sandığı gibi Kürtçe bir isim değildir. Bizans döneminde bölgenin adı olan Amida'dan gelir. Geçen gün Ahmet Davutoğlu'nun kullandığı "Diyarbekr" daha Kürtçe'ye yakın, doğulu bir söylemdir.

Hani şak şak alkışlayıp milliyetçilik oynamadan bunları bilelim.

Çok saygıdeğer, yücelerin yücesi cumhurbaşkanımızın sorusunu cevaplayalım; Amed kendisinin sandığı gibi Kürtçe bir isim değildir. Bizans döneminde bölgenin adı olan Amida'dan gelir. Geçen gün Ahmet Davutoğlu'nun kullandığı "Diyarbekr" daha Kürtçe'ye yakın, doğulu bir söylemdir.

Gene mi gol değil? :KK43::KK43:

@HayyaL hahah yok olmadı :KK43: Şimdi çıkar alkışladım ama terörist zihniyette değilim en azından falan der.

Arkadaş öğrendiği yeni kelimeyi cümle içinde kullanma ödevini yapar gibi beni gördüğü yerde içinde terörist geçen bir şeyler yazıyor :)

Chmpkk örgütüne mensup olan her üyeyi ifşa etmek her aktrollün en Mühim vazifesidir! En Büyük TÜRKİYE

Defalarca soruldu defalarca söylendi koalisyon kurulamıyor. Hadi Ak Parti beceriksiz, ya da 4 maddeyi kabul etmedi diye uzlaşmacı değil diyelim. Diğer 3 parti kendi arasında niye kuramadı?
Ayrıca çoğunluğu elinde bulunduran seçimin kazananı neden diğerlerine eğilsin?
Milli iradeye saygı tek parti için geçerli değil diğer partiler için de geçerli küçük dağları ben yarattım egosuyla takılmak yerine ellerini taşın altına sokalardı Bi zahmet..

Boş boş bizim için ülke önemli halk önemli demekle olmuyor. Söylenen ayrı yapılan apayrı, çelişkili davranışlarını anca kendi seçmenlerine yuttururlar...

İfşa edilmesine gerek yok büyük bir gururla kendileri haykiriyorlar zaten .

Defalarca soruldu defalarca söylendi koalisyon kurulamıyor. Hadi Ak Parti beceriksiz, ya da 4 maddeyi kabul etmedi diye uzlaşmacı değil diyelim. Diğer 3 parti kendi arasında niye kuramadı?
işte siyaset bilginiz de siyasi hafızanız da bu kadar. 3 ay önce olanı hatırlamıyorsunuz daha. Davudoğlu'ndan başkasına hükümet kurma yetkisi verildi mi de diğer üçü kuracaklardı?

Ayrıca çoğunluğu elinde bulunduran seçimin kazananı neden diğerlerine eğilsin?
Milli iradeye saygı tek parti için geçerli değil diğer partiler için de geçerli küçük dağları ben yarattım egosuyla takılmak yerine ellerini taşın altına sokalardı Bi zahmet..

Boş boş bizim için ülke önemli halk önemli demekle olmuyor. Söylenen ayrı yapılan apayrı, çelişkili davranışlarını anca kendi seçmenlerine yuttururlar...

Cumhurbaşkanı kime görev verdi de kurulamadı hükümet.
Tamam siz bilmiyorsunuz ya da bilmezden geliyorsunuz da karşınızda aptal yok. Bu ayakları yemiyoruz.

işte siyaset bilginiz de siyasi hafızanız da bu kadar. 3 ay önce olanı hatırlamıyorsunuz daha. Davudoğlu'ndan başkasına hükümet kurma yetkisi verildi mi de diğer üçü kuracaklardı?

CHP ve hdp çözümün kendi istedikleri şekilde devam edeceğini söylüyordu, MHP çözüm sürecine kesinlikle karşıydı hangisine tükürdüğünü yalatacaktınız?

CHP ve hdp çözümün kendi istedikleri şekilde devam edeceğini söylüyordu, MHP çözüm sürecine kesinlikle karşıydı hangisine tükürdüğünü yalatacaktınız?
konumuz bu değil cimcime.
sen ne dedin? diğer 3 parti kendi arasında niye kuramadı? bunun tek bir cevabı var C.başkanı görev vermedi. verseydi ve kuramasalardı kim neyi tükürmüş, ne kadarını yalamış onu konuşurduk.
çevirme lafı.

konumuz bu değil cimcime.
sen ne dedin? diğer 3 parti kendi arasında niye kuramadı? bunun tek bir cevabı var C.başkanı görev vermedi. verseydi ve kuramasalardı kim neyi tükürmüş, ne kadarını yalamış onu konuşurduk.
çevirme lafı.

Çeviren ben Değilim çevirmeye çalışan sensin!
Kesin bir dille hdp yle bir araya gelmeyeceğini söyleyen bir MHP var ortada. CHP ye görev vermek karışıklığı uzatmak
zaman kaybetmek demektir bunu ilkokul çağındaki çocuk bile ayırt edebilir.
Konumuz bu değil demenden seninde ayırt edebildiğin belli de kabul etmek işine gelmez :KK39:

iyi o zaman istanbula constantinopolis, izmire smyrna diyelim. nasilsa bizans koyunca oluyomus, dogulu olmasin yeter :KK70:

Tayyip erdoğan dünyanın nasıl gözünü korkutmuş ki
Dünyanın bütün gözü bu seçimlerde.
Avrupa ülkelerine rest çekmiş ilk ve tek başkandır.
Diğer başa geçenler gibi avrupa ülkelerinde hazır ol vaziyete geçip iki kelimeyi bir araya getirmemezli yapmıyor.
Bide yaşlı amcalara el öptürüp,evlerinin içine kadar ayakkabıyla girmiyor

Çeviren ben Değilim çevirmeye çalışan sensin!
Kesin bir dille hdp yle bir araya gelmeyeceğini söyleyen bir MHP var ortada. CHP ye görev vermek karışıklığı uzatmak
zaman kaybetmek demektir bunu ilkokul çağındaki çocuk bile ayırt edebilir.
Konumuz bu değil demenden seninde ayırt edebildiğin belli de kabul etmek işine gelmez :KK39:
cimcime tekrar ediyorum, neden kuramadılar sorusunun doğru cevabı görev verilmedidir.
nereden biliyorsunuz Kemal Kılıçdaroğlu'na verilseydi, K.K'nın, HDP'yi CHP-MHP koalisyonunu dışarıdan desteklemeye ikna edemeyeceğini?
var mı bir kanıtınız, yok.
konuyu çarpıtıp kendinizden uzaklaştırmaya çalışıyorsunuz ama Erdoğan o meselenin tam ortasında.

Bu adamın iktidar olmasa gene ülkeyi kan gölüne çevirmesinden korkuyoruz bütün insanların endişesi bu.

Back