• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne benden kadın ne ondan koca olur. Artık anladım...

Çok abartmışsınız. İnsan bunun için hırgür çıkartır mı? Kendinizi üzmekten başka bir işe yaramaz ki bu.

Biz de eşimle geçen sene nikahı yaptıktan sonra düğüne kadar yaklaşık bir 5 ay birbirimizi görmedik. Farklı illerdeydik. Biz mi tuhaftık bilmiyorum ama birbirimizle sadece akşamları msn den kamerayla görüşürdük. Gün içinde çalıştığımız ve birbirimizi engellememek için birbirimizi aramazdık. Oldum olası da telefonda konuşmayı sevmem (eşim de sevmez) zaten. Arayacak olsak ta maksimum 3-4 dakika konuşur kapatırdık.

Şimdi siz böyle dediniz ya, aklıma bir arkadaşım geldi üniversiteden. O da erkek arkadaşı 1 saat boyunca aramadı diye fena bozulur, ufacık sorunları büyütür büyütür, çocuğun önüne her seferinde aynı şekilde sunardı. Yapma desek te yapardı. Yapı meselesi sanırım. Ama inan erkekler bu durumdan çok çabuk bunalıyorlar. Sanki evli değil de lise ya da üniversite aşıklarıymışsınız gibi geldi bana. Öylesiniz demiyorum yanlış anlamayın. Ama bunun büyütecek 'yazıklar olsun' cümlesini sarf edecek bir tarafı yok. Allah gönlünüze göre versin her şeyi..

çok büyümüş basit bi mevzu ama birikmiştir tabi buna benzer daha başka konular da olmuştur belki bilemiyorum..
ama şuanda ayrı şehirlerde olduğunuz için bence..
telefonda genellikle bazı şeyler yanlış anlaşılabiliyo ve gereksiz yere büyüyebiliyo..
umarım en yakın zamanda gelir ve çözülür bunlar.. :)

sadece ilk sayfayı okudum ona göre yazıyorumda
hepsini geçtim küstünüz,tabu ,para falan...
normal karı koca derken ne bekliyodunuzki...?

evet bu konu başkasına ait olsa ben de çok basit bır mesele olarak görürdüm ama işin aslında başka şeylerde var biz evliliğimizn ilk yıllarında ben babama kredı cektım dıye boşanma aşamasına geldık temelımız ıyı değil sağlam temellere de oturtamıyoruz o konu unutuldu ben hala ödüyorum tabı ama hıc karışmaz.ben kendı acımdan eşim bana para vermıyor dıye düşünüyorum herkes kendi açısından kendını ıyı görüuor o da geçen anneme diyormuş ki herkesin karısının kartı kocasında duruyor ama ben durunun ne harcadığına karşırım ne parasına dıye övünüyomuş aklınc.ben kendi paramı harcayacaksam sen kendı paranı harcayacaksan bana zor günümde şu ara sıkışığım kendisi de bılıyor .banak kredı kartımı ödemediğim için maaşımın yarısını cekmiş ben de eşime dedim ki benim telefon paramı da sen öder misin dedim.önceden benim otomatik ödeme talimatım vardı ikimizin telefonu da ödeniyordu 1 yıldır ben ödüyorum hatta daha fazladır.o da sanıyırmuş ki otomatık ödeme ile ödeniyor oysa 5-6 aydır maaş aldığım banka değiştiği için ödenmıyor ben gıdıp elden ödüyordum aa banka ödemıyor mu dedı ben de yok dedim.neyse benım faturamı öder misin dedim o da kendının de sıkışık olduğunu söyledi.ben de tamam o zaman ben kredı kartıyla ödeyeyım ıkısını de deım o da tamam öde ben sana gönderırırm ek ders alınca dedi tamam dedim.ve şuan gerçekten hıc param yok ama sormuyor bıle gercı kendının de yok neyse 1,5 yıllık evlıyım ama 10 yıllık gıbı hıssedyrm

sadece ilk sayfayı okudum ona göre yazıyorumda
hepsini geçtim küstünüz,tabu ,para falan...
normal karı koca derken ne bekliyodunuzki...?

normal karı-koca derken bi arkadaş gıı değil senın paran benım param hesabı olmadan ben al dediğim zaman benim de param yok paramız olunca alırız ordakı paramız kelımesı çok önemli SEN KENDIN ALSANA diye başlayan cümleler olmayan bi evlilik....

siz sürekli ayrı kalarak evlilik yaşadığınız için bukadar bunlamışsınız bence kabakta tabunun başına patlamış...

Evli degilim ama sizi anladım. Siz sen ve ben olmayalim biz olalım istiyorsunuz henüz olamamissiniz eşinizle konuşun siz onu oda sizi sahiplensin

Ayyy çok tanıdık yaa..
Aynı bizim didişmelerimiz..
Herkes ayrılıktan kaynaklandığını söylüyor.
Sabrediyorum ama çokk zor...
Her gün ne olacak sonumuz diye diye yaşıyorum.
Bazen çok aşık gibi, bazen iki düşman gibi
Bazen kibar aşkım deyip yanağını sıkasım gelir.
Bazen Ayyyy tam öküz tammm diye çarpasım gelir:ssz:
Allah yardımcımız olsun.
Geçinmek zor böylesiyle
:31:

bence sizin sorununuz uzakta olmanızla ilgili..siz tam bir aile olamamışsınız karı-kocadan çok sevgili gibisiniz bu yüzden böyle ufak tartışmalar çıkması normal..bir de erkek milleti kendi arkadaş grubunda olunca onların istedği gibi biri oluyor sizin yanınıza gelince de sizin istedğiniz gibi..şu ayrı şehirlerde yaşama olayı bitince herşey düzelir bence.. erkekler çocuk gibi ona sürekli akıl veren biri olmak zorunda

sanırım çok hassas bir insansınız ve de takıntılısınız.bunu sizi incitmek anlamında söylemedim.aslında anladım ben sizi.ben de benzer sorunları ilk evliliğimde yaşamıştım.ama açıkçası bunlar gerçekten hallolmayacak sorunlar değil.erkeklerin kadınlar kadar hassas düşünmediği,tabiri caizse odun olduğunu düşünüyorum.bu sebeple onu yavaş yavaş çaktırmadan eğiterek belki zamanla yontabilirsiniz.konuştuğunuz meseleler evet biraz basit geldi bana da.bir de dediğim gibi takıntılı bir yapınız var.o kelimeye takılıp size istediğiniz cümleleri kurmasını istiyorsunuz.o da kurmayınca bunu daha da çok takıp,tekrardan aynı şeyleri gündeme getiriyorsunuz.o da bu kırıklığınızı bir türlü gideremediği için gerginlik devam ediyor.açıkçası eğer iletişim kurulabilecek bir insansa,oturun bu konuları açık açık konuşun.içinizi dökün.küslük ve ya tavır yaparak bir yere varabileceğinizi sanmıyorum.anca olaylar büyür.daha da gerilirsiniz.konuşun nelerden hoşlanmadığınızı,neyin sinirinizi bozduğunu ama güzel bir dille.para mevzuları da çok sıkıntı oluyor bazı evliliklerde.bu konuda bence bir karar alın.mesela ikiniz de maaşınızın bir kısmını ortaya koyun.ve o tabuyu ordan alın mesela.yani bizim diyebileceğiniz bir paranız olsun.o zaman daha çok rahatlarsınız diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
ay allahım sen sabır eyle :9::9: sımdı baslıga baktım dedımkı kendı kendıme herhalde cok buyuk sorunlar var bu evlılıkte bırde konuyu okudum gulme krızı geldı evlılıgı cocuk oyuncagımı sanıyorsunuz sız adamın burda ne sucu var sımdı cok cocukca tabu al demıssın oda sen al demıs yok kendı cayımı kendım koyuyorum demıs sen kusmussun lıselı asıklar gıbısınız ya :27::27: allah baska dert vermesınde en buyuk derdınız bu olsun.ınsanalr ole sıkıntılarla ugrasıyorkı bu ne sımdı:9:

ay allahım sen sabır eyle :9::9: sımdı baslıga baktım dedımkı kendı kendıme herhalde cok buyuk sorunlar var bu evlılıkte bırde konuyu okudum gulme krızı geldı evlılıgı cocuk oyuncagımı sanıyorsunuz sız adamın burda ne sucu var sımdı cok cocukca tabu al demıssın oda sen al demıs yok kendı cayımı kendım koyuyorum demıs sen kusmussun lıselı asıklar gıbısınız ya :27::27: allah baska dert vermesınde en buyuk derdınız bu olsun.ınsanalr ole sıkıntılarla ugrasıyorkı bu ne sımdı:9:

Aynen öyle bu bişey değil kadın olarak sürekli hakaret işitip aşağılananlar ne yapsın??yeni evliyken artık dayanamayıp boşanmak isteyen mesela?(ben)

1,5 yıllık evliyim ama eşimle sürekli bir didişme halindeyiz bi konuşmamızda deliler gibi aşığız bi konuşmamızda tam tersi...eşim başka bir şehirde çalşıyor yazın gelecek yanıma.dün akşam konuşurken eşime dedim ki daha öncelerde de sürekli dile getirmiştim laf arasında.tabu diye bir oyun var bilenler vardır ben o oyunu çok seviyorum almak istiyorum biraz pahalı 87 TL olduğu ve 4 kişiyle oynandığı için alıp almamakta kararsızdım.dün konuşurken eşime dedim ki bana tabu alsana canım yaa dedim. o da dedi ki sen kendin alsana dedi.ben de çalışıyorum bu arada ben de bozuldum tabi.kısa süreli sustum o da sustu sonra da ben hangisini istediğini nerden bıleyım yok beraber alırız felan dedi tabi küstüğümü anladığı için toparlamaya çalıştı.ben alındım ama neyse bişey demedım ama alındım sonra konuşma devam ederken başka şeylerden konuşmaya başladık o konu içimde kaldı tabı ben sana küstüm felan dedim o da hiiç sormadı konuyu değiştirmeye çalıştı neden küstün felan demedi çünkü anladı kırıldığımı.sonra kapatınca da mesaj attım ben sana küstüm hiç sormadın felan dıye hıç aramadı tekrar.sabah da ben nöbetten geldiğim için saat 9 da geldım yattım bu da benı saat 10 da aramış annemler açmış uyuduğumu söylemiş saat 13:00 te de ben aradım konuştuk arkadaşlarıyla geziyormuş saat 16:00 oldu hala aramadı beni ben de aradım napıyosun dıye hala gezıyormuş sonra napıyosun kalktın mı dıyor ben de dalga mı geçiyorsun saat 13:00 te konuştuk ya kaltığımı bilmiyor musun da hala kalktın mı dıyosun dedim sinirlendim hani insan konusacak bısey bulamaz da sorar ya bunlar basıt seyler ama sınırlendım ıste.ne bıleyım unuttum kalktığını yok ben yorgunum demişim belki yıne yatmışımdır saçma sapan cevaplar verdi. sonra dün akşamdan bei ne oluyor felan dedi ben de ne olacak sen bana boyle dedin dedim.sonra beni anlasın dıye dedim ki.mesela dedim sen çay yapmayı biliyorsun peki çayı gidip kendin alman mı yoksa benim sana getirmem mi hoşuna gider dedim sırf akşam ne kadar kırıldığımı anlasın dıye ne dese beğenirsiniz. ZATEN GENELDE KENDİ ÇAYIMI KENDİM ALDIĞIM İÇİN DEDİ.ben artık ne dıyeceğimi bilemedim ağalayarak kapattım yazıklar olsun dedim..daha da aramadı ne yapacağım ben bu adamla bimiyorum.ben işteyken o evde olduğu zaman yemek felan yapar ama çayı hep ben yaparım getiririm de kendı aldığı da olur bu söylediğine çok kırıldım ne yapayım çok mu abartmışım eşim neden bmyle davranıyor biz normal bi karı-koca gibi davranamayack mıyız

AMAN ALLAH IM BU NE KADAR BÜYÜK BİR SORUN GERÇEKTEN BOŞANMANIZ LAZIM BENCE RESMEN KADINLIK GURURUNU AYAKLAR ALTINA ALMIŞ :D ( hey ALLAH ım milletin derdine bak ) ya arkadaşım kusura bakma ama evlendikten sonra adamdan tamam karıcım oldu aşkım yettim hayatım gibi sürekli cıncırıklı davranışlar bekliyorsan eğer ya sen evliliği anlamamışsın ya da bizimle dalga geçiyorsun. bu kadar basit şeyler için ne kocanın başını ağırt ne kendine eziyet et. dışarı karşı mıncır mıncır sürekli canım da cicim olan kişilerin yaptığının gösteriş olduğunu unutma.

şaka mı? bunlara alınmanız bana çok komik geldi. böyle şeylerle kendinizi boş yere üzmeyin.hayatta daha neler var nelerrrr

Allah size gerçek sıkıntılar yaşatmasın , siz bu kadar basit bir şeyden böyle sorun çıkarıyorsanız , gerçekten zor bir durumda kalsanız ne yaparsınız bilemedim... İnsanlar neler yaşıyor nelerin üstesinden geliyor... Allah'ım bana da nasip etsin en büyük sorunumun kocamın bana tabu almaması çay vermemesi olduğu günleri...

Suanda sizi herkesten cok anladıgıma eminim:( Hİç boyle bişey yasamadım ama sizinle empati kurabiliyorum. Çünkü benim evleneceğim insanı seçerkenki kriterlerim sizin eşinizde eksik bunu görebiliyorum. Bence aslında neye kırıldıgını söylemen gerek. Bilinç altında yatan baska seyler varken tek bi olayın üzerine gitme. Seni mutsuz eden şeyleri listele. VE o listedeki her maddenin aslında seni neden rahatsız ettiğini düşün. Temel sıkıntıyı bul ona yogunlaş. Yeni evlilikte çiftlerin uzun süre ayrı kalamları eevlilik bağının kurulmasının önündeki en buyuk engeldir bana göre. Birinci keske baska sehire gitmeseydi. İkincisi babanıza cektiğiniz kredi (ki eşininizin rızasını almalıydınız) nedeniyle eşiniz muhtemelen size kırgın hala ve sizin paranıza karısmıyor kendide karıstırmıyor. Yani bunlar benim gözlemlerim. Sizin aranızda herseyden cok iletişimsizlik var. Ona bi süpriz yapın. Çalıştıgı sehre gidin ve karsınıza alıp konusun. Maas kartınız ona verin. Gerektiği kadarını göndersin size. Ve en önemlisi konusun özür dileyin sizde oda ve yeni bi sayfa acın. Yani eger seviyorsanız ve kurtarmak istiyorsanız evliliği. Ayrıca uzaktayken en kucuk sorunlar bile buyurken yakınınızda oldugunda sorun yoktur. o gelene kadar telefonu actıgınızda sesiniz canlı olsun ve onu özlediğinizi sevdiğinizi soyleyin. Sorunları biraz erteleyin. Yanlış anlamayın haddimi asmak istemem ama ben olsam oyle yapardım. Artık çift olabilmek için ugrasın. İlk adımı siz atın bence

Back