Ne amaçla spor yaparsınız?

antrenor

Profesyonel Sporcu
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2006
1.336
5
Sizde çok iyi biliyorsunuz ki birçok kadın sporu zayıflamak adına yapıyor,istediği ölçülere ulaşırsa da sporu bırakıyor ta ki tekrar kilo alana kadar..

Halbuki spor fizyolojik-psikolojik anlamda bize birçok şey katmaktadır.
Bırakın spor salonlarına gitmeyi,bırakın profesyonel sporcu olmayı,evde en az 30 dakika ayırıp sağlıklı bir birey olmak çok kolaydır.

Malesef spor çoğu zaman hakettiği ilgiyi görmüyor...

Peki sizler hangi kategoridesiniz?

Zayıflamak için mi?
Sporu sevdiğiniz için mi?
Sağlık için mi spor yaparsınız?
Ya da şöyle sorayım spor yapar mısınız?

Bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyoruma.s.

2 sene once zayiflamak icin yapiyodum
suan formumu korumak icin yapiyorum,ve yaptikca kendimi daha saglikli ve huzurlu hissediyorum.....

sunuda soyliyim bi sure sonra spor aliskanlik haline geliyo ve yapmadiginiz zaman gercekten rahatsiz oluyosunuz......
yani sevdiriyo kendini sporŞeniz

Anlaşılan bizim kk kadınları hiç sporla ilgilenmiyor:eek:klava:

uzun yıllar boyunca basketbol oynadım sonra bırakmak zorunda kaldım ama hergün yürüyüşlerimi ihmal edıyorum
kk dan nıvea cd sini yapıyorum arada da tuğba özay genelde kafayı bişeyi takmışşsam orda takılı kalmamak için hemen spor yapıyorum negatif düşünceler gittiği gibi mutluluk hormonu ii hissetmemi sağlıyorr ayrıcada form da kalmakda yardımcı yerimseniben

ben hamile kalmadan önce zayıfken her sabah mutlaka sabah egzersiz yapardım gün içinde çalışrken aktiftim merdivenleri koşarak inip çıkardım akşam eve gelirken 15 20 dk yürürdüm. ağzım hiç boz durmazdı mutlaka bişeyler atıştırırdım özellikle fındıkve mandalina çok yerdim 49 kilo idim

sonra doğum yaptım her ay kilo alır oldum. şuan 69 kiloyum meğerse çalışırken attığım bir adım bile kıymetliymiş. evde çok tembelleştim. hareketlerim ağırlaştı. günde 1 sefer yiyorum bu sabah biraz egzersiz yapıyım dedim daha ısınma hareketlerinde yoruldum çok hamlamışım...

ben zayıflamak için tekrar egzersize başlıcam

ben hamile kalmadan önce zayıfken her sabah mutlaka sabah egzersiz yapardım gün içinde çalışrken aktiftim merdivenleri koşarak inip çıkardım akşam eve gelirken 15 20 dk yürürdüm. ağzım hiç boz durmazdı mutlaka bişeyler atıştırırdım özellikle fındıkve mandalina çok yerdim 49 kilo idim

sonra doğum yaptım her ay kilo alır oldum. şuan 69 kiloyum meğerse çalışırken attığım bir adım bile kıymetliymiş. evde çok tembelleştim. hareketlerim ağırlaştı. günde 1 sefer yiyorum bu sabah biraz egzersiz yapıyım dedim daha ısınma hareketlerinde yoruldum çok hamlamışım...

ben zayıflamak için tekrar egzersize başlıcam

Haklısınız iş yerinde inilip çıkılan merdivenlerin,o yorucu koşuşturmaların ister istemez bize yararı dokunur..
Size tavsiyem egzersizlere uzun süre ara verdiyseniz,aşırı yüklenerek başlamayın.
Bu sakatlanmanıza ve aşırı kas ağrılarına sebep olacaktır.a.s.

ben sağlıklı kalmak için yapıyorum sporu..tamam fazlalıklarım var kilo vermek istiyorum ama zayıfkende düzenli olarak yaptım sporu..ne zamanki kızımın hamileliğinde düşük tehlikesinden dolayı yatmak zorunda kaldım ipler koptu o zaman..hareketsizlik ardından kiloyu getiriyor hemen..geçtiğimiz nisan ayından bu yana başladım yeniden..yürüyüş ve egzersizlerime..bu soruyu kendimede sormuştum ve sağlıklı olmak için özellikle ilerleyen yaşlarda daha sağlıklı olup ilaç mahkumu olmamak için düzenli yapmak istiyorum

ben sağlıklı kalmak için yapıyorum sporu..tamam fazlalıklarım var kilo vermek istiyorum ama zayıfkende düzenli olarak yaptım sporu..ne zamanki kızımın hamileliğinde düşük tehlikesinden dolayı yatmak zorunda kaldım ipler koptu o zaman..hareketsizlik ardından kiloyu getiriyor hemen..geçtiğimiz nisan ayından bu yana başladım yeniden..yürüyüş ve egzersizlerime..bu soruyu kendimede sormuştum ve sağlıklı olmak için özellikle ilerleyen yaşlarda daha sağlıklı olup ilaç mahkumu olmamak için düzenli yapmak istiyorum

Evet çok haklısınız..
İlerleyen yaşlarda ektiğimizi biçeceğiz..
Spor bir nevi geleceğe yatırımdır..
a.s.

dışarda açık havada spor yapmayı seviyorum tabi bu kışın mümkün olmuyor ama bu yaz üç ay boyunca her sabah yedide falan kalkar bir buçuk saatlik bir yüürüyüş yapıyodum bunun yarım saati acık alanlara konmus spor aletlerinde geçiyodu ilk önceleri yağlarımı yakmak için ve sabahları erken kalkıp tembellikten kurtulmak içinde ama iki hafta sonra öle bir alışıyosunki bu senin su içip yemek yeme gibi bi ihtiyacın olmaya başlıyor.
spora gitmediğim zamanlar kendimi tuhaf hissediyodum sonraları yağ yakmaktan çok sağlıklı yaşamak için yaptığım bişey olup çıktı üstelik o kadar çok kişi spor yapıyoduki benim çıktığım satte insan daha bi motive oluyo deniz kenarından koruya çıkyodum. ah gene özledimya ama ne yazıkki bu havalrda mümkün olmuyo yazı beklicem artıkkaydirigubbakcemiledelikafadulden:sm_cool:​

ben zayıflamak ve sağlık amaçlı başladım..her gün yaptığım bazı hareketler vardı ve yürüyüşü vakit buldkça yapıyordum..hamilelikten sonra sadece yürüyüş yapabiliyorum..oda artık 30 dk anca oluyor çünkü yoruluyorum ağırlaştım sanki..doğumdan sonra kendimi iyi hisseder hissetmez yürüyüşe ve bazı hareketlere devam edeceğim inşallah..bence spor her zaman yapılmalı..sağlık için öncelikle..ne hastalık kaparsak zaten hantallıktan kapmıyormuyuz.koestrol,şeker,tansiyon....

hem sağlık için hemde form tutmak için yapıyorum sporumu haftada 4 gün düzenli , zaten artık 2 senedir iyice bi alışkanlık oldu spora karşı , inanın vücut öyle bir alıştıki yapmasam olmuyo , spor yapamadığım günler kendimi kötü hisseder oldum ...

herşey bi kenara spor yapmak kadar başka hiçbirşey iyi gelmiyo bana , en güzel ve etkili antidepresan etki herhalde , şimdi keşke çok daha önceden başlasaymışım diyorum ..ama neyse zararın neresinden dönersek kardır değilmi :)

şimdilik zayıflamak için,ama zayıfladıktan sonra daha zevkle ve sağlık için yaparım :)))

X