İlköğretim Yorum ve Soruları Ne alsak ? Sömestr tatili için.

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
Kızlar aslında mini mini 1 annelerine ve Öğretmenlere soruyorum ;

Malum meb'te cıkan haberlere göre bu sene yarı yıl ödevi olmayacak. 1.sınıflar için pratik şart diye düşünüyorum .

Biz suanda hem meb verdiği kitaplardan hemde sadık uygun'nun set'inden calıstık. Ayrıca morpa ve okulistikten online etüt alıyoruz.

Ne alsak ne önerirsiniz? Öğretmenimiz henüz bilgi vermedi , vereceğinide pek sanmıyorum.

aynen rahat bırak diyeceğim.
zaten mini mini birler değil mi bunlar, 15 güncük dinlensin.

benim öğrencilik hayatımda derslerim hep iyiydi ve bunu az çalışmaya bağlıyorum :)

hani çalışkan bir öğrenciydim ama kendime ayırdığım zaman hep fazlaydı.

üniversitede mecburen sabahlara kadar çalışmak zorunda olduğum dönemler oldu ama kesinlikle daha başarılı bir sonuç olmadı :KK43:

Okul dönemi gibi yogun bir tempo mutlaka olmayacak ama hızlı okuma ve matematık pratıgı ıcın tatıl bulunmaz bır zaman dıyorum :)

Bize tatilde yapıp bitirmesi için ödev kitabı aldırdılar bile...

Okul dönemi gibi yogun bir tempo mutlaka olmayacak ama hızlı okuma ve matematık pratıgı ıcın tatıl bulunmaz bır zaman dıyorum :)

valla CuteMom bana kalırsa okul döneminde bile çok ödev yapıyor yeni gençlik.
Sürekli yorgun bir beyin ne kadar verimli çalışabilir ki.

en iyi öğrenmenin uykuda olduğu kanıtlanmışken, çocukların dinlendiği zamanı kayıp görmek doğru değil.

kitapçıya götür cut kendi kitabını seçsin. onun için daha iyi olur bu. çok yorma ama 1.sınıf olduğu için unutma ihtimalı var. günde 30dk falan. lütfen çok yorma oda dinlensin.

Çocuğun nefes almaya ihtiyacı yok mu?

Unutmamak için günde 15 dakika falan okuma pratiği yaptırın yeter.

O da her gün olmasa da olur.
Tamam işte okuma pratiğide olsa bunun için kitap gerekli
hangi yayın evinin seti diye soruyorum bende
malum evdekı butun kıtaplar suana kadar okundu zaten

cnm slm.. öğretmenimiz bize tatil kitabı aldırdı.. isteyenler aldı tabi.. ve yanında da 5-6 adet okuma kitabı var..kırmızı beyaz yayınları.. keyifle okumak adında..5 adette ekstra kitabı var..

15 günlük tatilde ödev verilmemesinin amacı çocukları dinlendirmek. devlet bile böyle bir karar almışken siz neden buna izin vermiyorsunuz? bence çocuğu rahat bırakın dinlensin

bende birinci sınıf annesi olarak hiç ödev verilmemesi olmaz diye düşünüyorum... çünkü bizim çocuklarımız daha yeni yeni okumaya geçtiler.. tekrarı yapılmassa bu 15 günde unutabilirler.. 15 günü 7-8 saati ödev yapmakla yada ders .alışmakla geçmiyecek elbet.. günde 1 saat bile yeterli oda yarım saat yarım sat sabah akşam olarak.. hep yun hep oyun ondanda sıkılıyorlar ki..

Mini mini 1 ler çabucak unutur o yüzden kendi seçtiği seveceği bi kaç kitap alın yayın evi arayışına girmeyin bence gidin beraber bakın alın bi kirtasiyeden
Bide hergün yarım sayfa 1 sayfa neyse artık ela lale elele :KK48: gibi yaziciklar yazsın ki onu da unutmasin

15 günlük tatilde ödev verilmemesinin amacı çocukları dinlendirmek. devlet bile böyle bir karar almışken siz neden buna izin vermiyorsunuz? bence çocuğu rahat bırakın dinlensin
Sizin okula gıden ustelık 1 sınıfa baslayan ve henuz okumayı soken bır cocugunuz var mı bence yok cunku

Bize ogretmen hikaye kitabi dagitti onu okutucaz tabi tum harfler bitmedi son 5 ses kaldi onu evde once kendimiz ogretip sonra kitabi okutucaz birde yariyilda bir kac veli toplanip kucuk bi okuma bayrami gibi senlik duzenleyecegiz cocuklara ufak hediyeler arkadaslariyla oynama hemde hizli okuma calismalari yapacagiz 15 tatilde toplamda 4 kere toplanicaz cocuklar icin

X