Ne acı annesiz kalmak..

kelebe_k

Kafa Nereye Ben Oraya :)
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
2.277
227
erkek kardeşimin çıktığı kız...22 yaşında ve birde kızkardeşi var 16 yaşında..kardeşimin sevgilisi üniversite son sınıf öğrencisi..öğretmen olcak işallah
kızkardeşi lisede okuyor hemşirelik bölümünde

babası 10 -15 yıl önce kızı yaşında birini buluyor ve bunları terkediyor..ara sıra yokluyor ama hiçbir maddi destek yok..2 yıl öncede o bulduğu kızla evleniyor..bebekleri oluyor..
kardeşimin sevgilisi, kızkardeşi ve annesi üçü birlikte yaşıyorlar..kadının hiçbir geliri olmadığı için evlere temizliğe gidiyor..çocuk bakıcışığı yapıyor üç beş kuruşa..sırf çocuklarını okutabilmek için evine ekmek götürebilmek için vargücüyle çalışıyor..çünkü kimseden destek yok..

geçen gün işyerinden çıkmış ve kızını aramış..pazara gidicem beni karşılamaya gelin ellerim dolu olur diye...16 yaşındaki kız akşam saat 6 gibi annesiyle anlaştığı yere gidiyor.onu karşılayacak ve ellerindekini taşımasına yardım edicek..ama bakıyor bakıyor annesi yok..telefon ediyor açan yok..fakat tam karşısında az evvel kaza olmuş..trafik kazası..bi kadına araba çarpmış..çok kalabalık ve kız şüpheleniyor ve soruyor ordakilere....tarif ettikleri kişi annesi..hangi hstaneye götürdüler diyor ve ablasınıda yanına alıp hastaneye gidiyorlar..

annesinin adını veriyor ordaki görevlilere..onlarda evet o isimde biri getirildi.. hastaneye gelirken kızlarım diye sayıklıyordu diyolar..yukarıya annesinin yanına çıkıyorlar..annesi yoğun bakımda şuuru yarı var yarı yok..sürekli ölüyorum diye sayıklıyor..kızını tanıyamamış..sonradan kızlarım demiş kollarım çok ağrıyor demiş....doktorlar odadan çıkarmış bu kızları..yarım saat sonrada öldü haberini vermişler...ve en acı olan şey ertesi günü yani gömüleceği gün annelerinin doğum günü...ve hediyesinide almışlar vermek için..ama ne yazıkki kadıncağız doğumgününde gömüldü..

iki kız kaldı ortada şimdi..baba zaten yoktu..ogün cenazeye gelmiş ama kadının üzerine bir avuç toprak bile atmamış..iki tane genç kız kaldı ortada..kardeşim onları alıyor gezdiriyor..hava alsınlar diye..sahip çıkacak hiç kimseleri yok..ve arkasından soranda yok..bu kızlar nereye gidiyor ya ayılıp bayılırlarsa ya başlarına kötü birşey gelirse diye...anne gitti çocuklar perişan..

onları gördükçe içim sızlıyor..bir kaç yerle görüşüp burs almalarını sağladım..işallah alıcaklar ama annesizlik ne acı yarabbim..

kadın ikisininde mürvetini göremedi ve eminim gözleri açık gitti..annelerinin gömüldüğü günün akşamı hastaneden çamaşırlarını göndermişler kadının..halalarıda torbayı bunlara vermiş..küçük kız kanlı çamaşırları görmüş ve şu anda beton gibi ...ruh gibi kız..aynı şeyleri sayıklayıp duruyor..annem çok acı çekmiş ,annemin canı çok yanmış..niye bukadar kan olmuş diye...sürekli aynı şeyleri sayıklıyor..

rabbim kimseyi annesiz kimseyide evlatsız bırakmasın...çok zor gerçekten..

Son düzenleme:
allah rahmet eylesin...
kızlarada sabır versin...
ne denir ki bu durumda..
çok çok zor durum gerçekten....

ben burda ağladım.........hayatta herşey bizim herşey...... hiç ölüm bize gelmeyecek zannediyoruz da geliyor işte geliyor........ Allahım o çilekeş anneye rahmet , o güzel kızlara sabır sağlık mutluluk , o baba müsveddesine de diyicek bişey bulamadım içimin acısından başka

Aynı acıyı yaşamış biri olaraktan gözyaşlarıma hakim olamadım okurken, annesizliğin ne acı bir şey olduğunu çok iyi bilirim..
Destek olabilecek kimseleri yok mu? Allah sabırlar versin, ne desem bilemiyorum..
Onların işi çok daha zor biliyorum.. Allah güç versin..
:26::KK50:
Annelerinin mekanı cennet olsun.

Son düzenleme:
Başları sağolsun,Allah dayanma gücü versin.

Hangi şehirde yaşıyor bu kızlar ?

:KK43: Allah rahmet eylesin..acı ki ne acı.umarım küçük kızı cabuk toparlanır ve bundan sonra iyi şeyler olur hayatlarında ..sizinde destek olmanız cok güzel.

"rabbim kimseyi annesiz kimseyide evlatsız bırakmasın...çok zor gerçekten.. "

Amin canım...diyecek birşeyim yok ki..annem hep evlatlarımın yuvadan uçtuğunu görmeden canımı alma Rabbim diye dua ederdi de anlamazdım neden böyle diyor diye..bende anne olduktan sonra daha iyi anlar oldum onu..

tüm annelerimizin mekanı Cennet olsun..

oturdukları ev babannenin üstüneymiş..kadın 85 yaşlarında filan..o kendince destek alıyor..onların başından ayrılmam yalnız bırakmam demiş..ama kadının gözleri kör..halalar kadın yaşarken sık sık eve gelip kadına laf sokuyolarmıştı..abimden boşandınız niye hala burda kalıyorsun..sende gurur olsa zaten giderdin diye sürekli aşağılıyolarmıştı kadını..ama kadın çaresiz ne yapsın..oda evlenip yuva kurmayı bilirdi..ama kızlarına sahip çıkmaya çalışmış hep..

öldüğü gün akşam kız halasına vermiş cevabı..annemi hep kovuyordunuz sende gurur olsa giderdin durmazdın diyordunuz gördünüzmü annem ne kadar gururluymuş gitti artık..bidahada gelmeyecek demiş..

kızları bağrına basan teselli eden yok..yazık iki kardeş birbirlerine sarılıp ağlıyorşar bi köşede..bi tane aklı başında insan yok teselli edecek..kardeşim gezdiriyor..kardeşim ne anlar..oda çocuk..kendince sevgilisine faydalı olmaya çalışıyor işte..benim kınadığım bu kızlar nasıl yalnız bırakılıyor..ikiside sessizleşmiş iyice..ürkek ürkek duruyorlar..içler acısı..anlatılır gibi değil yani kızlar..

cok kotu oldum ya :KK50: buna benzer bı olay yasamıstım amlyathanenın onunde babamı beklerken 2 kız kardeste benımle beraber beklıodu 5 saat gectı bı onlar bı bız 2 3 tanede hasta yakını vardı ıcerden haber geldı ıyı hasta dıe bunlar rahatladı ama nasıl sevınıolar . yarım saat gecmedı danısma giib bı yer vardı amlythanenın onunde orda kayıpları falan haber verıolardı ıcerden telle. annelerinın ısmını soyledıler cagırdılar elnden tel dustu bı bagırmaya basladı buyuk kız tek dayanagım sendın anne buraya kadarmıydı anne dıye ........... offf ya gozumun onune geldı kahretsın ya ogunde saatlerce aglamıstım :KK43::KK43::KK43:

evet ..ana gibi yar olmaz deriz ya..gerçekten çok doğru..anne asla evladını terketmez..bide kız çocukları varsa kolay kolay evlenmez..evladı için yaşar..

ama ne yazıkki baba olupta bunu yapan çok az..

anneleri sağ olsaydı on kere arardı...nerdesiniz nerde kaldınız karnınız açmı tokmu diye defalarca sorardı...şimdi kimsenin umurunda değiller..o baba da görecek birgün elbet..

3 günlük dünya işte herşey boş...
rabbim yakınlarına sabır versin ne denebilirki :KK50:

yazdıklarını okuyup da duygulanmamak mümkün değil.Rabbim vermiş biz kullarına ölümü ama gerçekten çok zor.hele de biz insanın öldüğünü görmek ölüm haberini doktordan almak o kadar kötü ki.ve evlat kaç yaşında olursa olsun annesiz kalmak çok acı.allah yardımcıları olsun inşallah.

evet ..ana gibi yar olmaz deriz ya..gerçekten çok doğru..anne asla evladını terketmez..bide kız çocukları varsa kolay kolay evlenmez..evladı için yaşar..

ama ne yazıkki baba olupta bunu yapan çok az..

anneleri sağ olsaydı on kere arardı...nerdesiniz nerde kaldınız karnınız açmı tokmu diye defalarca sorardı...şimdi kimsenin umurunda değiller..o baba da görecek birgün elbet..

Ben öyle bir boşluktayım ki, annem geceleri gelir üzerimizi örterdi bizim tek tek, kapıdan uğurlardı önce sonra da bir bakardım balkondan bana bakıyor, el sallardım arkama baka baka giderdim. Bu hep böyle oldu. Hep arkamızdan bakardı, el sallardı.

Sabah kız kardeşim işe giderken annem; kalın giyin, telefonunu aldın mı? paranı aldın mı? sorarda sorardı. Tramvay durağına kadar elinde şemsiye kız kardeşimi o yaşta götürdüğünü bilirim.. Biraz gecikeyim bakardım annem pencere de bekliyor, bazen dikkat etmezdim hızlı hızlı gelirdim tam merdivenler de kapı açılırdı. O beni çoktan görmüş meğer..

Okuduğum yerde onu ye, bunu ye, istediğin ne varsa, canın ne çekerse ye kızım, eve geldiğim de ne seviyorsam hepsini yapmış beni beklerlerdi. Nasıl özledim pamuk elleriyle yaptığı yemekleri, güzel gözlerini, sesini..
:KK14:

erkek kardeşimin çıktığı kız...22 yaşında ve birde kızkardeşi var 16 yaşında..kardeşimin sevgilisi üniversite son sınıf öğrencisi..öğretmen olcak işallah
kızkardeşi lisede okuyor hemşirelik bölümünde

babası 10 -15 yıl önce kızı yaşında birini buluyor ve bunları terkediyor..ara sıra yokluyor ama hiçbir maddi destek yok..2 yıl öncede o bulduğu kızla evleniyor..bebekleri oluyor..
kardeşimin sevgilisi, kızkardeşi ve annesi üçü birlikte yaşıyorlar..kadının hiçbir geliri olmadığı için evlere temizliğe gidiyor..çocuk bakıcışığı yapıyor üç beş kuruşa..sırf çocuklarını okutabilmek için evine ekmek götürebilmek için vargücüyle çalışıyor..çünkü kimseden destek yok..

geçen gün işyerinden çıkmış ve kızını aramış..pazara gidicem beni karşılamaya gelin ellerim dolu olur diye...16 yaşındaki kız akşam saat 6 gibi annesiyle anlaştığı yere gidiyor.onu karşılayacak ve ellerindekini taşımasına yardım edicek..ama bakıyor bakıyor annesi yok..telefon ediyor açan yok..fakat tam karşısında az evvel kaza olmuş..trafik kazası..bi kadına araba çarpmış..çok kalabalık ve kız şüpheleniyor ve soruyor ordakilere....tarif ettikleri kişi annesi..hangi hstaneye götürdüler diyor ve ablasınıda yanına alıp hastaneye gidiyorlar..

annesinin adını veriyor ordaki görevlilere..onlarda evet o isimde biri getirildi.. hastaneye gelirken kızlarım diye sayıklıyordu diyolar..yukarıya annesinin yanına çıkıyorlar..annesi yoğun bakımda şuuru yarı var yarı yok..sürekli ölüyorum diye sayıklıyor..kızını tanıyamamış..sonradan kızlarım demiş kollarım çok ağrıyor demiş....doktorlar odadan çıkarmış bu kızları..yarım saat sonrada öldü haberini vermişler...ve en acı olan şey ertesi günü yani gömüleceği gün annelerinin doğum günü...ve hediyesinide almışlar vermek için..ama ne yazıkki kadıncağız doğumgününde gömüldü..

iki kız kaldı ortada şimdi..baba zaten yoktu..ogün cenazeye gelmiş ama kadının üzerine bir avuç toprak bile atmamış..iki tane genç kız kaldı ortada..kardeşim onları alıyor gezdiriyor..hava alsınlar diye..sahip çıkacak hiç kimseleri yok..ve arkasından soranda yok..bu kızlar nereye gidiyor ya ayılıp bayılırlarsa ya başlarına kötü birşey gelirse diye...anne gitti çocuklar perişan..

onları gördükçe içim sızlıyor..bir kaç yerle görüşüp burs almalarını sağladım..işallah alıcaklar ama annesizlik ne acı yarabbim..

kadın ikisininde mürvetini göremedi ve eminim gözleri açık gitti..annelerinin gömüldüğü günün akşamı hastaneden çamaşırlarını göndermişler kadının..halalarıda torbayı bunlara vermiş..küçük kız kanlı çamaşırları görmüş ve şu anda beton gibi ...ruh gibi kız..aynı şeyleri sayıklayıp duruyor..annem çok acı çekmiş ,annemin canı çok yanmış..niye bukadar kan olmuş diye...sürekli aynı şeyleri sayıklıyor..

rabbim kimseyi annesiz kimseyide evlatsız bırakmasın...çok zor gerçekten..

zaten günlerdir ağlıyorum bir de böyle bir gerçek, :KK43: Allah korusun.

Kardeşine söyle ltf onların kaymakamlık valilik her nere varsa belediye filan gidip yardım almalarını sağlasın.
Devletimiz saolsun, eğitimlerinde , kömür yakacak, mutfak masrafı illaki yaparlar, yeter ki namuslarını koruyup yaşasınlar.
Allah büyük. Bu gerçeklerde var ne yazık ki:KK43:

içim buz kesti okuyunca.Allaahım ne acı şeydir şu ölüm..Allah gecinden versin.hele ki anneyi,en sevgili insanı,kolunu,kanadını,huzur veren meleğini kaybetmek.Hayattaki en büyük korkularımdan biridr.ama maalesef korkunun ecele faydası yok.Rabbim anneciklerimizi korusun,onlara sağlıklı uzun ve mutlu bir ömür nasip etsin.Ölen meleklere de rahmet eylesin.

Gözlerim doldu ağladım yemin ederim ya çalıştığım yerde bir abim vardı 50 yaşında çok severdim onu annesi yoktu ama babası sağ idi hep derdi "keşke illa birinin ölmesi gerekiyorsa babam ölseydi annem yaşasaydı" yani tabii Allah ikisininde yokluğunu göstermesin ama insan annesini her yaşra arıyor ister 50 olsun ister 16 anne başka be.

Son düzenleme:
Ne merhametsiz halaları varmış.O rahmetli kadıncağız vefasız ağbilerinin terkedip gittiği 2 tane evlat büyütmüş kol kanat germiş.Kendini düşünüp evlenip çekip gitmemiş.
Takdir edeceklerine evden kovuyorlarmış.Allah böyle insanları bildiği gibi yapsın.Kızların Allah yardımcısı olsun çok üzüldüm.

X