• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nazlım ve Narinim hoşgeldin

agresifcatlak

nazlı kızla narin kız
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2009
80
15
86
39
İstanbul
evlendiğim ilk günden beri çocuk istiyordum biraz borcumuz olduğu için 1 sene ertelemeye karar verdik fakat çevremde sürekli bebek gördükçe zamanının geldiğini düşündüm evlendikten 6 ay sonra yapmaya karar verdik bende polikistik over olduğu için ilaç kullanıyordum zaten 3 ay gibi bir zamanda olmayınca tekrar doktora gittim en az bir sene beklememi söylediler ve tedavi görmeden olmayacağını söylediler en son ekim ayında adet görmüştüm iki buçuk ay olmuştu adet görmeyeli gebelik testi yaptırıyordum her hafta ama çıkmıyordu bende doktora gittim ilaçlardandır dedi ve adet söktürücü ilaç verdi bende kullandım ve yine olmayınca doktora gittim tekrar gebelik testi yapıldı fakat çıkmadı ama yavaş yavaş mide bulantılarım başlamıştı hatta çoğaldığı birgün arkadaşımın zoruyla gebelik testi yaptım hamileydim inanamadım tekrar yaptım tekrar çift çizgi çıkınca doktora koştum ve 1 buçuk aylık hamileydim şok olmuştum adet söktürücü ilaçlardan yemiştim doktorum birşey olmayacağını söyledi ama ben yinede tereddütlüydüm bir hafta sonra kalp atışını dinlemek için gittiğimde doktorum bebeğin ölü olabileceğini söyledi ve hemen ayrıntılı ultrasyona soktu inanamıyordum ikizlerim olacaktı ve kalp atışlarıda çok iyiydi zeynep kamil hastanesine gitmemi söylediler ilerde küvez problemi ve erken doğum olabilir diye çünkü bebeklerim tek kese içindeydi hamileliğim çok zor geçmişti mide bulantılarım çoğalmıştı sürekli tansiyonum düşüyordu ve vitamin haplarımın hiçbirini yiyemiyordum yemek yiyemez olmuştum 2 ayda 10 kilo vermiştim zorlandıkça kan kusuyordum sürekli burun kanamalarım oluyordu her hafta serum yiyordum ama allaha şükür bebeklerim çok iyiydi mide bulantılarım 5 buçuk aylıkken hafiflemişti zeynep kamilden klinik şefi bulmuştum çok iyi olduğunu söylemişlerdi sürekli özeline gidiyorum 7 buçuk aylık hamileyken 2 cm açılmam vardı ve bebeklerimin baş geldiğini normal doğum yapabileceğimi söylemişti doktorum 1 hafta geçmeden hafif sancılarım başlamıştı zeynep kamile gittiğimde açılmamın 3 cm olduğunu ve yatıracaklarını söylemişlerdi nst de sürekli sancım çıkıyor ve beni sürekli sancı odasına alıyorlardı kadınlar bağrış çığrış doğuruyorlardı onları gördükçe korkmaya başladım ve sezeryan istediğimi söyledim ama isteğe bağlı sezeryana alamayacaklarını söylediler bende çıkmak istedim hastaneden göndermek istemediler erken doğum olabileceğini söylediler her akşam sancı odasına indiriyorlardı sancım çıkınca ve sürekli alttan muane ediyorlardı 18 temmuz günü bebeklerin birinin ters döndüğünü ve beni sezeryana alacaklarını söylediler o sırada muaneden dolayı kanamam başlamıştı ağrımda çoğalmıştı sancı odasına indirdiler 5 saat beklemem gerekiyormuş yemek yediğim için saatim geldiğinde tekrardan muane ettiler ve ultrasyona soktular bebekler düzelmiş ve baş baş geliyormuş normal doğuma döndüler tekrardan sancı odasına geri getirdiler beni hüngür hüngür ağlıyorum artık doktorlar biraz üzülmüş olacakki beni servis bölümüne gönderip sancım olursa aşağıya inmemi istediler 19 temmuz pazar günü miraç kandiliydi dua ediyorum artık sezeryana alsınlar diye hem ağrılarım çoğalmıştı hem idrarımı tutamaz olmuştum tuvaletten çıkamıyordum geceleri uyuyamıyordum ablam özeline gittim doktorla görüşmüş ve baya bağırıp çağırmış ilgilenmiyor diye ve sezeryan istediğimi söylemiş açık açık boşuna size para yedirmedik sen ilgilenmeyeceğinde kim ilgilenecek demiş doktor azarı işitince doğumhaneden doktorlara talimatla beni sezeryana almalarını söylüyor ve 12 gibi tekrardan sancı odasına indiriyorlar yine 5 saat bekletiyorlar yemek yediğim için saat benim için artık saatler geçmiyordu saat 17:00 i zar zor olmuştu tam beni alacaklar derken 2 tane acil sezeryan girdi ve yine bekledim saat 18:00 de hazırlayıp sezerana aldılar gözlerimi açtığımda sezeryan yoğunbakımındaydım 5 saat sonra normal odaya alacaklarını söylemişlerdi hemen kızlarımı sordum iyi olduğunu söylediler allaha şükürler olsunki küveze girmemişlerdi sağlıklarıda gayet iyiydi 2030 biri 2340 biri doğmuştu yoğunbakım odasından beni normal odaya almışlardı çok hafif bir ağrım vardı hemen ayaklanmıştım ertesi gün sürekli dolaşıyor bebeklerimle kendim ilgileniyordum sanki ameliyattan çıkan ben değildim koridorlarda gezerken beni refakatçi sanıyorlardı herşey yolundaydı doktorlar bile şaşırıyorlardı tek sorun bebeklerim emmiyordu doktor küçük oldukları için emmediğini söylemişti ve prematüre maması başlamıştı eve geldiğimde pompa aldık ve pompayla sağmaya başladım sütüm tek bebeğime bile yetmiyordu ve 2 aydan sonra tamamen kesildi
şimdi kuzucuklarım 4 aylıklar bir anda 4 kişilik bir aile olduk ve herşeyden önemlisi sağlıklılar daha ne isterimki
allahım isteyen herkese nasip etsin dünyada bundan güzel duygu yok

Son düzenleme:
allahım hayırlı evlat eylesin fotolarına baktım çiçek gibiler maşallah allah size bağışlasın canım

Allah bağışlasın.. Zor olmuş ama artık kucağınızdalar Allah uzun ömür versin..

cnm yaa ne kadar benzer şeyler yaşamışız
mide bulantılarımız...hasatneye yatışlarımız
yanlız doktordan yana şansın olmamış
ben cerrahpaşada yattım üstelik birkere
özeline gidip muayne olduğum kilinik şefi
herşeyimle ilgilendi..doç di kendisi yeri geldi gece nst başımda bekledi
bende oğullarımı 33 haftada dünyaya getirdim...
rabbim sağlıcakla büyütmek nasip etsin cnm
biz 10 aylık olduk

Rabbim analı,babalı sağlıcakla büyümelerini nasip etsin.Sezeryandan uyanınca ameliyat yerin çok acıdımı?

Back
X