Naylon poşet'Bir tüketici poşeti satın alıp, ürünleri eve bıraktıktan sonra 'Memnun kalmadım' diyere

ya aslında bence kötü bi uygulama değil ama o standart market poşetleri için 25 kuruş pahalı, poşetleri daha sağlam daha tekrar tekrar kullanılabilecek tarzda yapmaları lazım bence
bimde onun için kasanın yanında büyük poşetler satılmaya başladı.. belki görmüşsündür birazda havalı poşetler sanırım onlardan alacağım.:)) dediğin gibi diğer poşetler gereksiz pahalı..

ya aslında bence kötü bi uygulama değil ama o standart market poşetleri için 25 kuruş pahalı, poşetleri daha sağlam daha tekrar tekrar kullanılabilecek tarzda yapmaları lazım bence
Aşırı poşet kullaniminda caydırıcılık açısından fayda saglanilabilir bir uygulama ama evet bencede sorunlu noktalari var o poşetler 25 kuruş etmez plastik poşet yerine kagıt poşet uygulamasına geçilebilir mesela vb. .. ilk aklıma gelenler ...
daha kolay uygulanabilir bir çözüm bulunabilirdi sanki

Aşırı poşet kullaniminda caydırıcılık açısından fayda saglanilabilir bir uygulama ama evet bencede sorunlu noktalari var o poşetler 25 kuruş etmez plastik poşet yerine kagıt poşet uygulamasına geçilebilir mesela vb. .. ilk aklıma gelenler ...

Eve gelene kadar yırtılıyor birde o poşetler..

aynen, yani gelir düzeyin ne olursa olsun bi mala ederinden fazla ücret vermek herkesi gıcık eder, daha sağlam yapılabilir, kağıtta da sorunlar olabilir bence, ilerleyen aylarda iyileştirmeler olur belki
metro marketlerde yıllardır var bu uygulama ama poşetler sağlam ve büyük, ayda yılda bir gidiyoruz ama iki poşet yetiyor

aynen, yani gelir düzeyin ne olursa olsun bi mala ederinden fazla ücret vermek herkesi gıcık eder, daha sağlam yapılabilir, kağıtta da sorunlar olabilir bence, ilerleyen aylarda iyileştirmeler olur belki
metro marketlerde aylardır var bu uygulama ama poşetler sağlam ve büyük, ayda yılda bir gidiyoruz ama iki poşet yetiyor

İkea'dada vardı uzun süredir,fazladan aldınmı parasını alıyorlardı..

valla dün iki defa markete gitmek zorunda kaldım, en azından şu bi ay, olan kasiyerlere olcak gibi, gelen giden kasiyere söyleniyo:KK53::KK53:
Dün bu iade olayını duydum ama şaka sandım :))) 25 kuruş vermek istemeyen evden kendi poşetlerini götürebilirler, kasiyerlerin ne suçu var?

Valla bende bez torbalar var onları götürüyorum, mesele 25 kuruş değil, nelere 25 kuruş vermiyorum ki ama üstünde market logosu olanlardan para alınıyor, manav reyonlarındaki veya normal düz poşetlerden para alınmıyor, konu çevrecilikse tüm poşetlerin kaldırılması ya da hepsinden para alınması gerekir.

Ayrıca kusura bakılmasın ama halka bu şekilde çevre bilinci aşılanmıyor, her gün ama her gün belediyenin temizlik elemanları ara sokaklar dahil sabah ayazında her yeri süpürüyor, akşam üstü çocuk parkına bir gidiyorum yerlerde süt kutuları, çöp poşetleri, şişe kırıkları, sokaklar çöp temizlik yapanlara da yazık, çevre bilinci poşete para almayla olmaz, sokaklara sahillere öbek öbek çöp atan vatandaş böyle eğlenceye çevirir işte.

Dün bu iade olayını duydum ama şaka sandım :))) 25 kuruş vermek istemeyen evden kendi poşetlerini götürebilirler, kasiyerlerin ne suçu var?

Valla bende bez torbalar var onları götürüyorum, mesele 25 kuruş değil, nelere 25 kuruş vermiyorum ki ama üstünde market logosu olanlardan para alınıyor, manav reyonlarındaki veya normal düz poşetlerden para alınmıyor, konu çevrecilikse tüm poşetlerin kaldırılması ya da hepsinden para alınması gerekir.

Ayrıca kusura bakılmasın ama halka bu şekilde çevre bilinci aşılanmıyor, her gün ama her gün belediyenin temizlik elemanları ara sokaklar dahil sabah ayazında her yeri süpürüyor, akşam üstü çocuk parkına bir gidiyorum yerlerde süt kutuları, çöp poşetleri, şişe kırıkları, sokaklar çöp temizlik yapanlara da yazık, çevre bilinci poşete para almayla olmaz, sokaklara sahillere öbek öbek çöp atan vatandaş böyle eğlenceye çevirir işte.

sana hediyem avr:))) bak amca ne diyor

sana hediyem avr:))) bak amca ne diyor

Çok yazık gerçekten yazık, belediyenin temizlik elemanlarını düşünüyormuş şaka gibi. Geçen sabah nasıl ayaz anlatamam, sabahın 07:30'u ve daha gün aydınlanmamıştı, o elemanlar her yeri süpürüyordu, onlar da insan, böyle düşüncesiz vatandaşların yere attığı bebek bezlerini, kadın pedlerini, kutu ve plastikleri süpürdüler.

Neyse ben susayım, evinde titizlik yapıp her yeri çöp yığınına çeviren insanlara kızıyorum çünkü, her çıktığımda yerlerden çöp topluyorum.

Ahretlik zaten konu poşete verlen para değilki,her şekilde üç kuruşu zaten veriyoruz her yere..
Madem konu çevre o zaman ağaçların ne suçu vardı diyede sorgularım ben bunu..
Oksijen kalmayacak yakında her yer beton dolu bunun önüne nasıl geçilecek peki.

Ahretlik zaten konu poşete verlen para değilki,her şekilde üç kuruşu zaten veriyoruz her yere..
Madem konu çevre o zaman ağaçların ne suçu vardı diyede sorgularım ben bunu..
Oksijen kalmayacak yakında her yer beton dolu bunun önüne nasıl geçilecek peki.
Ağaçlar deme bana ahretliğim, kanayan yaram, abartıyorum sanılacak ama beni gerçekte tanımaları lazım abartmadığımı anlamaları için, burada orman yandı bir mangalsever yüzünden hüngür hüngür ağladım, o güzelim ağaçlar gitti, kuşların sincapların yuvaları gitti, kaç hayvancık yandı veya dumandan zehirlenip öldü, genelleyemem ama bazı vatandaşların da doğaya duyarsız olduğunu görüyorum, onlarda çatır çatır kesiyor ağaçları, doğanın dengesini mahvettik.

Yazın bunu bir kenara bir gün gölgesinde ferahlamak için bırakın ağacı bir dal bile bulamayacağız:KK43:

Ağaçlar deme bana ahretliğim, kanayan yaram, abartıyorum sanılacak ama beni gerçekte tanımaları lazım abartmadığımı anlamaları için, burada orman yandı bir mangalsever yüzünden hüngür hüngür ağladım, o güzelim ağaçlar gitti, kuşların sincapların yuvaları gitti, kaç hayvancık yandı veya dumandan zehirlenip öldü, genelleyemem ama bazı vatandaşların da doğaya duyarsız olduğunu görüyorum, onlarda çatır çatır kesiyor ağaçları, doğanın dengesini mahvettik.

Yazın bunu bir kenara bir gün gölgesinde ferahlamak için bırakın ağacı bir dal bile bulamayacağız:KK43:

Ağaç konusunda daha duyarlı olmamız lazım ahretliğim,bir fidan dikiyorsun kaç senede büyüyor oda..
Avm konut yhol köprü derken giden ağaçlara içim yanıyor artık..
Dediğine katılıyorum yarın bir gün etrasfımızda ağaç kalmayacak.

Ağaç konusunda daha duyarlı olmamız lazım ahretliğim,bir fidan dikiyorsun kaç senede büyüyor oda..
Avm konut yhol köprü derken giden ağaçlara içim yanıyor artık..
Dediğine katılıyorum yarın bir gün etrasfımızda ağaç kalmayacak.
Sadece o değil ki, vatandaş da umursamıyor ağaçları, mesela ev yapıyorlar, normalde ev yaparken yeşillendirme şartı var diye biliyorum, inan burada neredeyse her gün bir apartman yapılıyor dersem abartmış olmam ama gel gör ki yeşillendirme yok, dikiyor kuru binayı bitti gitti, zaten apartmanlar dip dibe, aradaki mesafe 3 metreyle mi ne sınırlı, arada ağaçlarda yok, yan apartman havanızı, güneşinizi engelliyor, yetmiyor balkona çıkınca çay uzatıp karşı balkona geçecek kadar yakın oluyorsunuz, ağaç olsa bir rüzgar esinti yapar, temiz hava imkanın olur, 2 kuş yuva yapar cıvıltılarını dinler huzur bulursun.

Sadece o değil ki, vatandaş da umursamıyor ağaçları, mesela ev yapıyorlar, normalde ev yaparken yeşillendirme şartı var diye biliyorum, inan burada neredeyse her gün bir apartman yapılıyor dersem abartmış olmam ama gel gör ki yeşillendirme yok, dikiyor kuru binayı bitti gitti, zaten apartmanlar dip dibe, aradaki mesafe 3 metreyle mi ne sınırlı, arada ağaçlarda yok, yan apartman havanızı, güneşinizi engelliyor, yetmiyor balkona çıkınca çay uzatıp karşı balkona geçecek kadar yakın oluyorsunuz, ağaç olsa bir rüzgar esinti yapar, temiz hava imkanın olur, 2 kuş yuva yapar cıvıltılarını dinler huzur bulursun.

Vatandaş olarakta hrpimiz daha dikkatli ve duyarlı olmamız lazım..Madem bina dikiyorsunuz bir zahmet ağaçta dikin değilmi..Ağaç olacakki dediğin gibi yararlanalım bizde..Habire kesim oluyor önlem almak lazım..

Aslında uygulama güzel ama fiyat abartı. 10 kuruş olabilirdi, idali bu.
Bizim buralardada poşet paralı ama bizim alışveriş canta ve sepetlerimiz var. Büyük alışverişlere onlarla gidiyoruz, küçük alışverişler içinse çantamda herzaman küçük minicik cantalar var (katlandığında bir parmak kalınlığında oluyor) onlardan taşıyorum.
Garip olan ise, milletin elektriğe, doğalgaza, benzine gelen eşek yükünce zamlara ses etmeyip poşeti kafalarına takmaları.:KK45:

demin markete gittim kartta sorun çıktı kimse de yoktu, kıza laf attım bu poşetlerin hesabını sizden soruyorlar mı diye, bir dokun bin ah işit hesabı, kız dedi sabah bi müşteri beni ağlattı:ruh: iki saat fırça çekmiş müşteri, neymiş kasiyerler ilgili yerlere bu şikayetleri iletcekmiş:KK53::KK53::KK53: kız diyorki bu paranın çoğunu market bile almıyor
bizim millet tepkisini olması gereken yere göstermiyor da, ancak kasiyere gösteriyor

bu arada şunu da söyliyim ilk sayfada paylaştığım kamu spotuna asla inanmıyorum ama insan bu ülke de yaşayınca bişeylere de hak vermek zorunda yaşayabilmek için, poşete ücrete katılıyorum ama gerekçesine inanmıyorum

X