- 6 Nisan 2014
- 1.704
- 1.735
- 133
- Konu Sahibi savrukzeynep
-
İyi de , Zeynep, bizim anayasamız Laik bir anaysa ve islam ibaresi yok. Biz nüfusunun yüzde 99 u müslüman olan bir ülkeyiz. Ayrıca nato üyesiyiz.Biz müslümanız. Her ne kadar yok efendim biz laik bir devletiz filan desek de onların bize baktığında gördükleri tek şey islam! Bu yüzden de bos yere Avrupa'ya yaranmaya çalışmayıp, özümüze dönmeli ve bizi biz yapan değerlere sahip çıkmalıyız. "Hayır efendim biz laik devletiz" demek ve kendimizi ispat çabasına girmek, daha da küçülmekten başka bi işe yaramıyor...
Anayasamizda islam ibaresi olsun ya da olmasın, onlar bize baktiklarinda islamiyet görüyorlar sadece. "Ama biz laikiz " demek de sadece kendimizi daha da aşağılamak oluyor... Allah korusun, bize bi ülke saldirsa, Nato asker yollayip bizi korur mu? Kim buna gönül rahatlığıyla "evet korur" diyebilir? Bence Nato üyesi filan olmamiz göstermelik. Adamlar yıllar önce bizi Kore savaşında "kullandi", yalanciktan da Nato üyesi olduk... kısacası; onlar hristiyan biz müslümanız.... bunun dışında bir ittifak filan yok. Biz ancak onlara sadik bir köle olursak bizi kabullenirler; bu kabullenme de -aferdersiniz- köpeğini seven adam kabullenmesinden asla öteye geçmez. (Biraz ağır konuştum ama batı bu...)İyi de , Zeynep, bizim anayasamız Laik bir anaysa ve islam ibaresi yok. Biz nüfusunun yüzde 99 u müslüman olan bir ülkeyiz. Ayrıca nato üyesiyiz.
Türkiye bu savaşın bir tarafı kabul edilmiyor. Değil zaten. Suriye de nato üyesi değil. Dolayısıyla natonun bölgeye asker göndermemek istemesi normal. Anormal olan bu gerekçeyi din üzerinde vurgulamak. Ve dünyaya resmi bir organ üzerinde bölgedeki yangını "müslümanların savaşı " olarak nitelemek.
Ayrıca Işid in avrupa ve amerkiyı tehditlerine rağmen, ortada Paris olayı tüm çıplaklığıyla dururken natonun bu ifadesi çok daha anlamlı. Bu ifade müslümanlara yapıştırılmış resmi bir yafta.
onlara yaranma için laiklik değil artık din ve devletin ayrı kavramlar olduğunu anlamak içinAnayasamizda islam ibaresi olsun ya da olmasın, onlar bize baktiklarinda islamiyet görüyorlar sadece. "Ama biz laikiz " demek de sadece kendimizi daha da aşağılamak oluyor... Allah korusun, bize bi ülke saldirsa, Nato asker yollayip bizi korur mu? Kim buna gönül rahatlığıyla "evet korur" diyebilir? Bence Nato üyesi filan olmamiz göstermelik. Adamlar yıllar önce bizi Kore savaşında "kullandi", yalanciktan da Nato üyesi olduk... kısacası; onlar hristiyan biz müslümanız.... bunun dışında bir ittifak filan yok. Biz ancak onlara sadik bir köle olursak bizi kabullenirler; bu kabullenme de -aferdersiniz- köpeğini seven adam kabullenmesinden asla öteye geçmez. (Biraz ağır konuştum ama batı bu...)
Bize ülke saldırsa bu 3. dünya savaşının başlaması olur. Türkiye sıradan bir ülke değildir. İttifaklarda küreselleşme ile birlikte din üzerinden yapılmaktan çıkmış stratejik çıkar üzerinden yapılmaya başlanmıştır .1. dünya savaşından itibaren geçmişe dönüp bakın hangi savaşta dini bir ittifak görürsünüz?Anayasamizda islam ibaresi olsun ya da olmasın, onlar bize baktiklarinda islamiyet görüyorlar sadece. "Ama biz laikiz " demek de sadece kendimizi daha da aşağılamak oluyor... Allah korusun, bize bi ülke saldirsa, Nato asker yollayip bizi korur mu? Kim buna gönül rahatlığıyla "evet korur" diyebilir? Bence Nato üyesi filan olmamiz göstermelik. Adamlar yıllar önce bizi Kore savaşında "kullandi", yalanciktan da Nato üyesi olduk... kısacası; onlar hristiyan biz müslümanız.... bunun dışında bir ittifak filan yok. Biz ancak onlara sadik bir köle olursak bizi kabullenirler; bu kabullenme de -aferdersiniz- köpeğini seven adam kabullenmesinden asla öteye geçmez. (Biraz ağır konuştum ama batı bu...)
kumaş başörtüsümü oluyor : ))))))))onlara yaranma için laiklik değil artık din ve devletin ayrı kavramlar olduğunu anlamak için
bilimde ilimde teknolojide ilerlemek için
ülke gündeminin 1*1 kumaş oluşturuyorsa ilimden bilimden nasıl söz edebiliriz
evrim gibi bilimsel çalışmaları yasaklayan yasakçı bir toplum nasıl ilerleyebilir onlar bunu aşalı çok oldu bizim ne düşündüğümüzü ne yapacağımızı onlar biliyorlar
Genemi bende bundan söz ediyoorumkumaş başörtüsümü oluyor : ))))))))
arkadaşlar dua ile ülkeyi kurtaracaklarını düşünüyorlar.Ben rusya olayında her hangi bir savaş ihtimali doğduğunda kimse yanımızda olmayacak dediğimde inanmayıp dalga geçenler olmuştu. Buyrun söylediklerimi doğrulayan bir açıklama.
Ayrıca biz laik bir ülkeyiz, laik kalacağıcız. Kimin ne düşündüğü önemli değil. Bunu değiştirmeyi becerebilecek bir insan yok, olmayacak.
gene mi derken ?Genemi bende bundan söz ediyoorum
Din kalkınmayı değil insanlara adaletli ve ahlaklı olmayı öğretir yani para kazanmayı değil güzel ahlak ve ahireti kazanmayı öğretir .. Bunu bir ayirtedelim önce .. Arabistan mesela çok zengin bir ülke ve islam ülkesi yani islam ülkesi de zengin olabiliyormuş .. Gelişim ve bilime gelince onun din ile alakası yok zaten dini karıştırmanın manası da yok ..Adam hakli, niye muslumanlar için savassinlarki!
Bugun musluman bir ulke, baska bir musluman ulkeye sahip cikiyormu onun icin savasiyormu! Yook anca birbirlerinin kuyusunu kaziyorlar. Tarih boyunca bu hep boyle olmus ve boyle olmaya devam edecek. Cunku cahiller. Kafayi dinle bozmuslar. Dinle kalkinmis bir ulke gösterin Allahaskina...
verdiğiniz örnek çok komik.Din kalkınmayı değil insanlara adaletli ve ahlaklı olmayı öğretir yani para kazanmayı değil güzel ahlak ve ahireti kazanmayı öğretir .. Bunu bir ayirtedelim önce .. Arabistan mesela çok zengin bir ülke ve islam ülkesi yani islam ülkesi de zengin olabiliyormuş .. Gelişim ve bilime gelince onun din ile alakası yok zaten dini karıştırmanın manası da yok ..
Gerçekten su mesajimdan bunu mu çıkardınız ?? Bakin ben ne yazmışım islam kalkındırmaya ülkeyi demisim yani Arabistan in kalkınma nedeni islam değil ama islam ülkesi de olsa zengin olabiliyor demisim .. Tekrar bi okumanızı tavsiye ederim mesajimiverdiğiniz örnek çok komik.
Arabistan petrol olmasa zengin olurmuydu.?
basit bir masa örtüsünü bile dışardan alan bir ülke . :)
petrol rezervlerinin tükendiğini bir düşünsenize.
aman allahım korkunçççç
yoo komik.Gerçekten su mesajimdan bunu mu çıkardınız ?? Bakin ben ne yazmışım islam kalkındırmaya ülkeyi demisim yani Arabistan in kalkınma nedeni islam değil ama islam ülkesi de olsa zengin olabiliyor demisim .. Tekrar bi okumanızı tavsiye ederim mesajimi
Biz müslümanız. Her ne kadar yok efendim biz laik bir devletiz filan desek de onların bize baktığında gördükleri tek şey islam! Bu yüzden de bos yere Avrupa'ya yaranmaya çalışmayıp, özümüze dönmeli ve bizi biz yapan değerlere sahip çıkmalıyız. "Hayır efendim biz laik devletiz" demek ve kendimizi ispat çabasına girmek, daha da küçülmekten başka bi işe yaramıyor...
yoo komik.
Arabistan petrol olmasa ne yapacak bana bir söyler misiniz?
zengin olmak için hazıra konmak dışında ne yapmış
nasıl bir emek sarfetmişler ne üretmişler.
laf ola beri gele.Yaaa lüütfffiiinnnnn ama, aksam aksam böyle zor sorular sorma. Kafalarini karistirma liiitffiinnnn
Fitratinda varmis iste...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?