Nasıl yenerim bu eksikliği? Öğretmen arkadaşlar da yardımcı olursa çok sevinirim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En son reçeteli değildi bende hala vardır 1 kutu 5 tl falandı 2-3 sene önce. En son da o ara kullandım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz gibi keşke ilk üçte kalinsaymis. Hocaların sizi düşünüp yayınlamaması gerekirdi aslında. Dusuncesizlik etmişler ama hiç değilse o zaman için çok hoş olmasa da komik bir hatıra olarak kalmıştır sizin için

Kalp hızını yavaşlattığı için doktor kontrolünde alın demiş bazıları bir de yan etkileri varmis. Siz de gösterdi mi
Bende böyle şeyler olmadı, her ilaçta olduğu gibi bu ilaç da kişiden kişiye değişiklik gösterir ama öyle abartılacak kadar bir etki gösterdiğini duymadım.

Teşekkür ederim yorumunuz için inşallah benimki de öyle geçer. Sınıfta ders anlatmayı zamanla aşabileceğime inanıyorum aslında ama öğretmenler arası sunumlara alisiliyor mu sizce?
Evet inanın hicbir farki yok hatta ogretmenlere sunum yaparken daha rahat hissetmiştim ben :) çünkü ister istemez öğrenci karşısında küçük düşmek heyecan yapmak öğrencinin bunu anlaması insani daha çok geriyor en azından benim için öyleydi

Yorumunuzu okuyunca gülümsedim:) kesinlikle lise daha zor.. ilk okuldan sonra özel bi lisede ders vermeye başladığımda dizlerim titremişti karşımda daha meraklı daha heyecanlı ve sorgulayan bireyler görmek beni çok germişti zamanla alıştım ama çok kez istifa etmeyi düşündüm heyecandan artık yapamayacağım dediğim çok oldu:) ah ilk zamanlar şimdi özlüyorum bile sayılır

Öncelikle bunun çok yaygın bir fobi olduğunu bilin. Sizin karşınızdakilerde de aynı korku olduğunu bilmek sizi rahatlatacaktır.

Ve evet yapa yapa üstüne gide gide kesinlikle aşılan bir durum. Üniversitede el kaldırdığımda yanaklarım alev alev olan titreyen ben şimdilerde 100-150 kişilik salonda her türlü sorumu mikrofonla sorabiliyorum ve asla heyecanlanmıyorum. Nasıl oldu derseniz sürekli üstüne giderek. En başlarda heyecanlanıyorsunuz evet ama sonraları gayet normal bir şeye dönüyor. Ben bununla ilgili kısmen öğretmenlik de yapıyorum. Bu işin yolu bu. Çekinmenizin nedeni rezil olma korkusu ama bununla rezil olmadığınızı görünce rahatlayacaksınız.

Ben lisede çatır çatır anlatırdım ama üniversite de ilk sunumda çok heyecanlanmıştım bacağım istemsiz oynuyordu hatta hatırlarım kırım tatarcasını çeviripp kelimeleri inceletirdim arkamı dönüyorum rahatım önümü dönünce kalbim yerinden çıkıcaktı baktım titriyorum kimse yokmuş gibi denedim anlattım bir süre sonra alışırsın staj yaparken bol bol konu anlat o kadar alışmıştım ki hoca o gün derslere sadece beni sokuyordu. Evde pratik yap sen de ki kesin yanlış söylersem ve ya unutursam korkusuda olabılır pratik yap fazla sunum yap alışkanlık olcak rahat olursun. Kimseye de odaklanma anlatırken

Tam bir adet mi aliyordunuz peki
Evet ben 1 adet içtim hiç kırmadım. Zaten aşırı heyecanlandığım için anca etki eder demiştim. Ama heyecanlanınca da o kadar yavaş ve sakşn konuşmaya özen gösteririm ki yakın arkadaşlarım hiç heyecanlı görünmüyorsun aksine çok sakinsin der. Benim hareketler bir tuhaf oluyor ilk an. Bir sefer hocanın bilgisayarını kıracaktım kürsüye çıkarken tmm dur heyecamlanma demişti. Hocam napayım heyecanlıyım demiştim.O zaman da heyecanım bitmişti. Yani o sunuya başlamadan hemen önce bir yolunu bulup biriyle konuşuyorum heyecanımı alıyor yani zaten lafa başlamış oluyorum bir şekilde devamı geliyor.

Ay ben ilkokulda andımızı okurken altıma işemiştim o geldi aklıma gülüyorum o kadar arsız biriyim ki beni hiç etkilemedi tabi :))))))

bende de bu problem var. ünide hoca kaldırmıştı tahtaya ben gelmesem dedim dinlemedi gel diye zorladı. sonra elim tir tir titredi. tahtada grafik çizdirecekti bir de düz çizgi çizemedim yamuk oldu hoca da sen otur dedi geri hala çok utanıyorum ya hatırlayınca yüksek lisans bitirdim doktoraya hazırlanıyorum hala
sırf bunun için sunum yapacağım günlerde doktorun verdiği ilacı kullanıyorum. çarpıntı ve titreme olmuyor o zaman. ve ben akademisyen olmak istiyorum ama kendimi eksik hissediyorum böyle akademisyen mi olur diye

Ben de aynı durumdan muzdaribim. U üniversite de drama yaptım drama dersim olduğu için mecburi olarak, en az 30 sunum yapmışımdır, stajda öğretmen ve staj arkadaşlarımın karşısında grup öğretimleri yaptım. Hiç birinde heycanına artık alıştım deyip yenemedim. Ben sunuma çıktığımda kalbim deli gibi atıyor kollarım uyuşuyor kafam titriyor dilim tutuluyordu. O nedenle psikiyatri gittim sakinleştirici verdi sadece sunumdan yarim saat önce alıyordum onun haricinde kullanmıyordum. Ve gayet rahat sunumlar yapıyordum. Öyle rahattım ki ne kalbim hızlı atıyor ne dilim dolanıyor:) benim anksiyetem var o nedenle ne kadar tecrübe etsende ilk kez sunum yapıyor gibi aynı kaygıyı yaşadığım için mecbur kullandım. En son çağrı bunu yapabilirsiniz. Çünkü bende karşımdaki insanlardan çekindiğim için falan heyecanlanmıyordum ki kendi kendine vücut başlıyordu tepkilere :)

Evet dediğiniz gibi rezil olurum korkusu bendeki

Bende önce atanıp daha sonra yüksek ve doktora yapmak istiyorum ama bu fobim elimi kolumu bağlıyor. Doktorunuzun verdiği ilacın adı ne tam olarak? Bir de bende doktora gitmiştim bunun için ama bana ilaç vermedi siz ne diyorsunuz da veriyor bu doktorlar yahu

Bende de anksiyete olduğunu düşünüyorum. Sakinleştiricinin ismi neydi peku

belki de kabul etmek lazim,
hatta sunumun basinda bile, "arkadaslar kusura bakmayin biraz sahne fobim var" diyi[ bile baslanabilir,
hem siz kendinizi belki daha rahat hissedersiniz.

Bir arkadasimda var bu, ama o ben boyle degilim boyle biri olmamaliyim demiyor hic, ben boyle biriyim diyor,
ve her seferinde kendini gelistiriyor, cunku kendine cok yuklenmiyor, beklentisi cok yuksek degil,
tabi bu sorunu asmak icin firsatlari da degerlendiriyor,
atiyorum sunum yapilacak, ben yapmayayim demiyor, ben yapayim belki kendimi gelistiririm diyor.

Ilaç vermem uygun mu bilmiyorum umarım kural ihlali yapmıyorumdur. Ilaç zaten reçetesiz satılmıyor. .. di ismi
Birkaç yorum yukarda bu ilaçtan bahsetmiştik zaten. Reçetesiz satilsaydi keşke. Doktora gittim ama bana ilaç vermedi. Nörolojiye gitmiştim ama ben. Psikiyatriye mi gitmem gerekiyot

... aslında doktor baş ağrısı için gittiğimde vermişti bu ilaç migrende de kullanılıyormuş. ama ben düzenli kullanmadım. tansiyonu düşürüyormuş benim tansiyon zaten düşük o yüzden yarım alıyorum. sunumdan yarım saat, 45 dk önce alıyorum titreme ve çarpıntı olmuyor gerçekten benim için mucize oldu. ama içimdeki endişe oluyor yine.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…