- 18 Temmuz 2018
- 2.426
- 2.171
-
- Konu Sahibi senvarsindiye
En son reçeteli değildi bende hala vardır 1 kutu 5 tl falandı 2-3 sene önce. En son da o ara kullandım.Bende .. çok duydum araştırdım da bir çok kişi faydalı bulmuş belki dediğiniz gibi psikolojiktir ama denemeyi istiyorum sizi bulmuşken sorayım reçeteyle mi satılıyor? Birde konuşmaya başlayınca benimki de bazen kesilebiliyor ama eğer heyecanımı belli ettiğimi dusunduysem tam tersi artıyor buna engel de olamıyorum
Dediğiniz gibi keşke ilk üçte kalinsaymis. Hocaların sizi düşünüp yayınlamaması gerekirdi aslında. Dusuncesizlik etmişler ama hiç değilse o zaman için çok hoş olmasa da komik bir hatıra olarak kalmıştır sizin içinYani çok hakimiyetsiz bir durumda olduğunu düşünüyorsan git tabi bir psikoloğa.
Belli olsa ne olacak, bir iki espri patlatırsın "Heyecanımı belli etmemek için bir miktar ağzımın içini yedim ama sanırım yine de belli oluyor" filan deyip gülümsersin, insanız yani; belli bir alışkanlığa gelene kadar eh olur bu heyecan.
Ya o günü unutmuyorum, bizim okul buraya yeni açılmış bir bilindik okulun şubesiydi, her şeyleri zaten bir gösteriydi; tanıtım için filan... O arada ben de bir güzel güldümdü. Bari yarışmanın ilk üçünü filan açıkla geç, hayır. Yarışma anında evet açıkladılar ama meraklılar ısrar edince puanlama listesini asmışlardı sonrasında (Zaten gündüz organizasyonuydu, işte klasik bir şiir dinletisi tadında biraz da). Asma işte o puan listesini bari, orada sıfır görmeyeyim di mi?
Hayır bir de ümit etmiştim "Onlar da güldüler, kesin beğendiler eheh" diye içimden.
Kalp hızını yavaşlattığı için doktor kontrolünde alın demiş bazıları bir de yan etkileri varmis. Siz de gösterdi miEn son reçeteli değildi bende hala vardır 1 kutu 5 tl falandı 2-3 sene önce. En son da o ara kullandım.
Bende böyle şeyler olmadı, her ilaçta olduğu gibi bu ilaç da kişiden kişiye değişiklik gösterir ama öyle abartılacak kadar bir etki gösterdiğini duymadım.Kalp hızını yavaşlattığı için doktor kontrolünde alın demiş bazıları bir de yan etkileri varmis. Siz de gösterdi mi
Tam bir adet mi aliyordunuz pekiBende böyle şeyler olmadı, her ilaçta olduğu gibi bu ilaç da kişiden kişiye değişiklik gösterir ama öyle abartılacak kadar bir etki gösterdiğini duymadım.
Evet inanın hicbir farki yok hatta ogretmenlere sunum yaparken daha rahat hissetmiştim ben :) çünkü ister istemez öğrenci karşısında küçük düşmek heyecan yapmak öğrencinin bunu anlaması insani daha çok geriyor en azından benim için öyleydiTeşekkür ederim yorumunuz için inşallah benimki de öyle geçer. Sınıfta ders anlatmayı zamanla aşabileceğime inanıyorum aslında ama öğretmenler arası sunumlara alisiliyor mu sizce?
Yorumunuzu okuyunca gülümsedim:) kesinlikle lise daha zor.. ilk okuldan sonra özel bi lisede ders vermeye başladığımda dizlerim titremişti karşımda daha meraklı daha heyecanlı ve sorgulayan bireyler görmek beni çok germiştiÖğretmenlik bence bir nevi sahne sanatı. Sadece ders anlatmak yetmiyor ciddi bir performans sergilemek ve bunu en az yarım saat sürdürmek gerekiyor. Bazen 8 saat dersim oluyor bu 4 saat sahne performansı demek bence ve oldukça meşakkatli. İşin açığı zamanla gelişiyor. Şu an 7 yıllık öğretmenim. 22 yaşında atandım. İlk haftaki her derste tahta önünde titreye titreye yoğun akademik bilgi verdim ama ilk ay anladım ki iş sadece akademik bilgi ile olmuyor çünkü algılanması için ayrı bir performans lazım. Dersin enerjisinin asla düşmemesi sürekli sınıfa ilgiyle hakim olmak, sınıfı asıl dersin içine katmak gerekiyor. Yani hem sahne hem izleyici performansı gerek. Velhasıl zamanla o bıcır bicirlik sınıfa yansıyor. Lise de çalışıyorum çocuklarla yapamayacak bir yapım var. Karşımda her zaman kabullenen değil daha çok yargılayan sorgulayan bir topluluk var ve ben bundan yana çok memnunum. Yani zaman geçtikçe kabullenilmek kadar eleştiri almak ve onlarla kendini yenilemek çok daha büyük mesleki tatmin sağlıyor. Demem o ki geçiyor o kalp çarpıntısı yerini çok keyifli anlara bırakıyor.
O kadar seviyorum ki mesleğimi, tatil bile sıkıcı geliyor. Keyifli derslerden sonra kocaman bir gülümseme kalıyor hem siz de hem öğrenci de. Enerjinizi kaybetmeyin yeter :)
Başarılar dilerim sevgili meslektaşım.
Evet ben 1 adet içtim hiç kırmadım. Zaten aşırı heyecanlandığım için anca etki eder demiştim.Tam bir adet mi aliyordunuz peki
Ay ben ilkokulda andımızı okurken altıma işemiştim o geldi aklıma gülüyorumİyi geceler hanımlar. Sizinle bir sorunumu paylaşmak istiyorum.
Galiba bu bir özgüven problemi. Şimdi şöyleki ben gayet sosyal bir kızım. Arkadaşlık ilişkilerim iyidir. Sicak kanlı ve nazik bir insanım o yüzden sevilirim. Ama biraz açık sözlü olduğum için de bozulan çok arkadaşlığım oldu bu kısmı da es geçemeyeceğim. (Böyle söylüyorum ama patavatsız değildim asla kimseyi kırmadım. Genelde arkadaşlarım onların iyiliği için söylediğim şeylere alındığından bozulurdu aramız.) Arkadaşlarla grupça toplandığında konuşurum sakalasirim, gocunmadan her fikrimi soylerim. İnsanlara karşı dobrayimdir. Onları kırmadan onlarla ilgili her düşüncemi dile getiririm tabi sorulursa ya da yeri gelirse. Canımı sıkan insanlara karşı da anlayacaklarını biliyorsam anlatırım. Anlamayacaklarini dusunuyorsam bende onların canını sıkmaya çalışırım. Kolay kolay hiçbir lafın altinda kalmam. Hakliysam hakkımı savunurum. Haksizsam kabul ederim. Bugüne kadar bir çok yerde çalıştım tatillerde yada okul zamanı part time falan bunların üzerimde çok etkisi olduğunu düşünüyorum. Zamanla kendimi ve hakkımı korumayi, insanlara karşı nasıl davranmam gerektiğini öğrendim. Dışardan bakılınca da zaten bu şekilde göründüğümü söylüyorlar ama bunun nasıl olduğunu bende bilmiyorum. Sorduğumda onlarda bilmiyorburaya kadar yazdıklarımı okuduğum özgüven konularından gördüm herkes genellikle böyle dertlerden yakiniyordu. Benim derdim topluluk önünde sunum yapma konu anlatma vs. Sınıfta herkes oturuyorken konusuyorum fikirerimi soyluyorum ama tahtaya kalkınca birden panik atak basliyor. Üniversiteye kadar hiçbir kere tahtaya cikipta sunum yapmadım, konu anlatmadım. En fazla tahtaya çıkıp soru çözüyordum. Bu sahne korkumu zaten buna bağlıyorum sürekli. Üniversite de ilk sunum anima kadar böyle bir sorunumun olduğunu bile bilmiyordum. Tahtaya çıkınca gerçekten cok hızlı atmaya başlıyor kalbim. Baya heyecanlanıyorum. Bunu biraz dizginlesem kalp atislarim normale dönse herşey hallolacak ama tam tersi bunu düşündükçe geometrik orantı gibi katlanarak artıyor.Arkadaşlarım hiç bunu sorun yapacak biri değilsin, heyecanlanmana şaşırıyoruz diyorlar. Onlar böyle dedikçe üstümde daha fazla yük biniyor ben böyle biri değilim olmamalıyım dedikçe daha da batiyorum. Eğitim fakültesindeyim hayatım sunumlarla geçecek. İş hayatına başlayınca geçiyor mu? Ogretmen arkadaşlar varsa eğer bu şekilde devam edecek mi böyle yoksa öğretmenlik yaparken alışır mıyım? Ha bu arada bunu yenmek için tiyatroya yazıldım ama nafile odun gibiyim asla duygu geçişi yapamiyorum jest mimik sıfır. Oyunculuk yok. Bir şiir bile okuyamam öyle duygulu. Lisedeyken edebiyat dersinde bir kitalik bir şiir okumuştum canım edebiyat hocam benim şarkı söyleyemeyeceğimi söylemişti. Tonlamalari iniş cikislari pek iyi yapmamıştım. Zaten bunun bir yetenek olduğunu düşünüyorum. Ve bu konuda gerçekten yeteneksizim. Sizce ne yapmalıyım nasıl yenerim bu eksikliği?
Evet dediğiniz gibi rezil olurum korkusu bendekiÖncelikle bunun çok yaygın bir fobi olduğunu bilin. Sizin karşınızdakilerde de aynı korku olduğunu bilmek sizi rahatlatacaktır.
Ve evet yapa yapa üstüne gide gide kesinlikle aşılan bir durum. Üniversitede el kaldırdığımda yanaklarım alev alev olan titreyen ben şimdilerde 100-150 kişilik salonda her türlü sorumu mikrofonla sorabiliyorum ve asla heyecanlanmıyorum. Nasıl oldu derseniz sürekli üstüne giderek. En başlarda heyecanlanıyorsunuz evet ama sonraları gayet normal bir şeye dönüyor. Ben bununla ilgili kısmen öğretmenlik de yapıyorum. Bu işin yolu bu. Çekinmenizin nedeni rezil olma korkusu ama bununla rezil olmadığınızı görünce rahatlayacaksınız.
Bende önce atanıp daha sonra yüksek ve doktora yapmak istiyorum ama bu fobim elimi kolumu bağlıyor. Doktorunuzun verdiği ilacın adı ne tam olarak? Bir de bende doktora gitmiştim bunun için ama bana ilaç vermedi siz ne diyorsunuz da veriyor bu doktorlar yahubende de bu problem var. ünide hoca kaldırmıştı tahtaya ben gelmesem dedim dinlemedi gel diye zorladı. sonra elim tir tir titredi. tahtada grafik çizdirecekti bir de düz çizgi çizemedim yamuk oldu hoca da sen otur dedi geri hala çok utanıyorum ya hatırlayıncayüksek lisans bitirdim doktoraya hazırlanıyorum hala
sırf bunun için sunum yapacağım günlerde doktorun verdiği ilacı kullanıyorum. çarpıntı ve titreme olmuyor o zaman. ve ben akademisyen olmak istiyorum ama kendimi eksik hissediyorum böyle akademisyen mi olur diye
Bende de anksiyete olduğunu düşünüyorum. Sakinleştiricinin ismi neydi pekuBen de aynı durumdan muzdaribim. U üniversite de drama yaptım drama dersim olduğu için mecburi olarak, en az 30 sunum yapmışımdır, stajda öğretmen ve staj arkadaşlarımın karşısında grup öğretimleri yaptım. Hiç birinde heycanına artık alıştım deyip yenemedim. Ben sunuma çıktığımda kalbim deli gibi atıyor kollarım uyuşuyor kafam titriyor dilim tutuluyordu. O nedenle psikiyatri gittim sakinleştirici verdi sadece sunumdan yarim saat önce alıyordum onun haricinde kullanmıyordum. Ve gayet rahat sunumlar yapıyordum. Öyle rahattım ki ne kalbim hızlı atıyor ne dilim dolanıyor:) benim anksiyetem var o nedenle ne kadar tecrübe etsende ilk kez sunum yapıyor gibi aynı kaygıyı yaşadığım için mecbur kullandım. En son çağrı bunu yapabilirsiniz. Çünkü bende karşımdaki insanlardan çekindiğim için falan heyecanlanmıyordum ki kendi kendine vücut başlıyordu tepkilere :)
Ilaç vermem uygun mu bilmiyorum umarım kural ihlali yapmıyorumdur. Ilaç zaten reçetesiz satılmıyor. ... di ismiBende de anksiyete olduğunu düşünüyorum. Sakinleştiricinin ismi neydi peku
Arkadaşlarım hiç bunu sorun yapacak biri değilsin, heyecanlanmana şaşırıyoruz diyorlar. Onlar böyle dedikçe üstümde daha fazla yük biniyor ben böyle biri değilim olmamalıyım dedikçe daha da batiyorum.
Birkaç yorum yukarda bu ilaçtan bahsetmiştik zaten. Reçetesiz satilsaydi keşke. Doktora gittim ama bana ilaç vermedi. Nörolojiye gitmiştim ama ben. Psikiyatriye mi gitmem gerekiyotIlaç vermem uygun mu bilmiyorum umarım kural ihlali yapmıyorumdur. Ilaç zaten reçetesiz satılmıyor. .. di ismi
Bende önce atanıp daha sonra yüksek ve doktora yapmak istiyorum ama bu fobim elimi kolumu bağlıyor. Doktorunuzun verdiği ilacın adı ne tam olarak? Bir de bende doktora gitmiştim bunun için ama bana ilaç vermedi siz ne diyorsunuz da veriyor bu doktorlar yahu