• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl yapıldıgını bılen varsa yardım etsinn :(

oradaki üçgenlerden beşgen ve altıgenler oluşturduktan sonra beşgenin etrafına altıgenler diziliyor.
futbol topundaki mantıkla $futbol-topu.webp

böylece devam ediyor ama sabır gerektirir

Hiç kolay bir şey değil.. Aynen sabır gerektiren bir olay.. Güzel ama bende bunu yapacak cesaret yok :27:

evet sabır gerektırıyo ama benımgıbı ıkız cocukları olanlar için hergun bı kutu sut ıctıklerını dusununce aslında kolayından avıze hemde parasız :37: bıde olayı cözebılsem top gıbı ama nasıl cok aptallastım ben ya :44:

evet sabır gerektırıyo ama benımgıbı ıkız cocukları olanlar için hergun bı kutu sut ıctıklerını dusununce aslında kolayından avıze hemde parasız :37: bıde olayı cözebılsem top gıbı ama nasıl cok aptallastım ben ya :44:

ben anladım nasıl yapıldığını.hatta gelişigüzel denedim.kutuları eşit ve ölçülü kesince olur bence.alt taraflarda lambader olanlar var.onlar da olabilir.ama hiç yapıştırıcı yok bu uygulamada tamamen geçme tekniğiyle yapılıyor.

canım ya bızede görsel olarak anlatsan hanı resımlerle dıyorum bı suru kutu bırıktı valla yakında tv gelıcekler evı basmaya kutulu ev dıye :9: ben su uzun olandan yapmak ıstıyorum köseye koymak ıcın

Son düzenleme:
fotoların bazıları büyük geldi yükleyemedim.anlatmaya çalışayım.

kutuyu güzelce açıp yıkarız

şerit şerit keseriz.bu aşamada bir kalıbımız olması gerek.ve maket bıçağı kullanmalıyız

şeritleri 6 eşit parça olacak şek,lde işaretleriz.

şeritleri üçgen haline getiririz.şu anda elimizde her kenarında iki kat olan üçgenler olur

şimdi üçgenleri birleştirmek için üçgenlerin kenrları uzunluğunda ve şeritlerin eninin 4 katı kadar parçalar kullanılır

iki üçgeni yanyana koyarız ve o parçaları alttan üçgenin kenarlarından geçiririz.

kalan kulakçıklarıda iki üçgenin arsına katlarız.böylece altı üçgeni birleştirip altıgen elde ederiz.

o lambader için altıgen kullanılıyor.beşgen yok ilk sıra yanyana dizilir ikinci sırada ise altıgenin tabanı arda kalan üçgen boşluğa gelecek şekilde dizilir.

sanırım düz bir şkil yapıp sonra onu silindir haline getirsek olur.

umarım anlatabilmişimdir.ama gerçekten çok ölçülü olması lazım ben bunu ölçmden yaptım.birleştirmeyede kutum bittiği için kısa parça kullandım pek muntazam olmadı yani.

5.foto altıgenin alttan görünümü bu arada

Son düzenleme:
arkadaslar sut kutusundan yapılan avızenın nasıl yapıldıgını anlayan varsa yardım etsın kutunun nasıl kesıldıgını ve su ucgen seklın nasıl verıldıgını yardım edın kızlar link asada bakın

carmen cafe de her konu...SÜT KUTUSUNDAN AVİZE YAPALIM!im/13198423

bu çok uğraştırıcı bir işmiş boşver sen en iyisi balon-ip-tutkallar yapılan avizelerden yap. Blogumdaki gibi:)

Boş Uğraşlar Müdürü: Balon, ip, tutkal...

Ama süt kutularını değerlendirmek istersen bak neler yapmışlar:

Süt Kutusu Değerlendirme Çalışması - Ne Desem Beğenirsin?
Marifetli Hanımlar Klübü: süt kutusundan kalem kutusu
Marifetli Hanımlar Klübü: bir geri dönüşüm daha

valla canım bende inceledim sonuçta bunu yapan adam japon :D büyük ihtimallede bir origami ustası onun için çok çok muntazam olmuş bende çok beğendim deneyebilirim yani. origami hakkında az çok bilgim vardır fayda var denemekte diye düşünüyorum :)

Back
X