• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl öldürüldüler?

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.278
1.437
248
Faili; emri verenler ve uygulayanlar.
Faili; bizzat devlet...
Ve o devlet yapanı bulmak zorunda...
Fransız filozof Camus diyor ki;
"Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın"
Ünlü filazof bunu hangi koşul altında söyledi tam bilemiyorum.
Ancak bu ülke için "nasıl öldüğüne" değil, "nasıl öldürüldüğüne" bakın denmeli...

Öldürülen 8'inci isim Berkin Elvan oldu.
Meçhul bir polisin gaz tabancasından çıkan kapsül başına isabet etmişti.
15'inci yaşına hastanede girdi.
269 gün sonra da vefat etti.
Son nefesini verdiğinde sadece 16 kilo kalmıştı.
Bu ülkede nasıl öldürüldüğüne bakılmalı, öyle değil mi?

Faili; emri verenler ve uygulayanlar.
Faili; bizzat devlet...
Ve o devlet yapanı bulmak zorunda...
Hem kendini temize çıkarmak, hem failini meçhul bırakmamak, hem de tarihle yüzleşmek için..

Peki, Berkin Elvan son olacak mı?
Destan yazanlar, belki de yeni destanlar yazmaya devam edecek.
Çünkü onları takdir eden bir güç var; Başbakan.
O güç hayatın her alanında olduğu gibi burada da son karar verici.
Sorgulayanı yok.
Direk uygulanıyor.
Hatta yukarıdan aşağıya öyle bir uygulanıyor ki, her aşama daha bir sert oluyor.
Son noktada olan Berkinler'e, Mehmetler'e, Ali İsmailler'e oluyor...
Failler bulunuyor mu?
Her defasında hayır.

Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Medeni Yıldırım, Berkin Elvan ve polis memuru Mustafa Sarı...
Mekanları cennet olsun.
Bir de kimin öldürdüğüne?
Fatih Portakal
http://www.medyafaresi.com/yazar/Fatih-Portakal--Nasil-oldurulduler_204785.html

Aynı evrende yaşamamalı cellatlar ve çocuklar; ya ölmeli cellatlar, ya da hiç doğmamalı çocuklar..
$BidHQU7IEAA35F7.jpg

Uyu Berkin çocuk uyu / Öte geçelerde büyü

Berkin uyurken; Türkiye’nin yöneticileri, insanlık merdiveninde birkaç basamak daha aşağı indi.

Berkin uyurken; suçluların gözü yine paradan başka birşey görmedi.

Berkin uyurken; Türkiye, ekranlarda, kulüplerde göbek atmaya devam etti.

Berkin uyurken; ortalama insan zekası için hakaret kabul edilebilecek ilkel görüşlerle bir sürü militan ekranlarda konuştu.

Oysa, bütün bunlar Berkin’in canı yanında hiçbir değer ifade etmiyordu, edemezdi.

Jean Paul Sartre ‘’Açlıktan ölen bir çocuk karşısında benim bütün sanatım ne işe yarar?’’ diye sormuştu.

Türkiye’nin vicdanı kanarken, biz de hırsıza-uğursuza-vurdumduymaza aynı soruyu sormalıyız.

Çünkü Berkin’in birdaha açılmayacak olan uzun, kara kirpikleri birer kalem olup herkese soruyor:

Sesinizi çıkarmayacak mısınız?

Hiçbir şey olmamış gibi gülüp oynamaya devam mı edeceksiniz?

Kamyon kamyon paralarınız ne işe yarayacak?

Bu karanlık zulmün sizi de vuracağını görmüyor musunuz?

Zülfü Livaneli, 11.3.2014

Berkin Elvan'ın vefatı nedeniyle CHP bugün seçim çalışmalarında "müzik kullanmama" kararı aldı. CHP'nin ardından HDP ve Beyoğlu esnafı da müziği durduracaklarını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin Hürriyet'e yaptığı açıklamada, tüm CHP örgütlerine bugün müzik kullanmamaları konusunda talimat gönderildiğini açıkladı.

Tekin, "Berkin'in ailesinin yasını paylaşmak, acısına ortak olmak için bugün seçim çalışmalarımızda hiç müzik kullanmayacağız" dedi.

Bu kararın ardından Halkların Demokratik Partisi Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü de "Berkin için bugün müzik yayını yapmıyoruz. Ailesine ve halklarımıza başsağlığı diliyoruz" dedi.

Beyoğlu esnafı yaptığı açıklamada bu akşam müzik çalınmayacağını belirtti.

Redd grubu da bugün Sakarya, yarın Kırklareli'nde vereceği konserlerini ertelediğini duyurdu.

İstanbul Jolly Joker'de bugün düzenlenecek Erdal Bayrakoğlu konseri de ertelendi.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve Çorlu Belediye Başkan adayı Özlem Yemişçi, Berkin Elvan'ın vefatı nedeniyle, bu akşam yapılacak konserin iptal edildiğini açıkladı. Yemişçi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Berkin ELVAN kardeşimizin vefatı dolayısı ile Çorlu Mustafa Ceceli konserini iptal ettik... Tüm halkımıza duyurulur..." ifadesini kullandı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Kadıköy’de bir secim koordinasyon merkezi açılışına katıldı. Sarıgül, Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle alkış, müzik ve slogan atılmasına izin vermedi.

Kumbaracı 50, Sahne 3, Mekan Artı, Tiyatro Yan Etki, Emek, 6'dan Sonra ve Asmalı Sahne tiyatro oyunlarını iptal ettiklerini açıkladı.

Şair ve yazar Altay Öktem de Twitter hesabından "Yarın Aziz Kedi Kitabevi'ndeki söyleşimi iptal ettik. Gelmeyi düşünen herkesi Berkin'imizin cenazesine bekliyorum" notuyla kararını paylaştı.

Zeki Kayahan Coşkun: ''Madem Berkin yok,o zaman bugün radyo programı da yok!Kelimelerim tuğla tuğla,cümleler ağır şimdi..Bugün konuşmak yok!''

http://kelebekgaleri.hurriyet.com.t.../berkin-icin-muzik-susacak-sahneler-kapanacak

Berkin'in ailesi: ''Cenazemize çağrımızdır:12 Mart Çarşamba 15:00 Şişli meydanından Feriköy mezarlığına. Berkin için Berkinle beraber.''
$BidG34mIIAA6dn7.jpg

Berkin uyurken; Türkiye’nin yöneticileri, insanlık merdiveninde birkaç basamak daha aşağı indi.

Berkin uyurken; ortalama insan zekası için hakaret kabul edilebilecek ilkel görüşlerle bir sürü militan ekranlarda konuştu.

Oysa, bütün bunlar Berkin’in canı yanında hiçbir değer ifade etmiyordu, edemezdi.

Jean Paul Sartre ‘’Açlıktan ölen bir çocuk karşısında benim bütün sanatım ne işe yarar?’’ diye sormuştu.

Türkiye’nin vicdanı kanarken, biz de hırsıza-uğursuza-vurdumduymaza aynı soruyu sormalıyız.

Çünkü Berkin’in birdaha açılmayacak olan uzun, kara kirpikleri birer kalem olup herkese soruyor:

Bir şeylerin değişeceğine umudum hiç kalmadı.:31: Cumhurbaşkanı aylar sonra ulaşabildiğini söyledi aileye.Tv'den öğrenmiş ağırlaştığını.

O zulüm sadece belli kesime malesef.

Berkin'i anmaya bile izin vermemişler.. Orantısız güce devam..

Ne de olsa ölenler faili meçhul..

biz acımıza yanalım.. Aileleri acısına yansın..

Devlet emri verip faili meçhul demeye alışmış..

Avukat bir arkadaşım da yavrucağın resmini paylaşıp''şimdi de ekmek alma modası başladı.''yazmış.:50:

Utandım,yerin dibine girmek istiyorum.

milletin vicdanı siyasetle yer değiştrmiş.
bir tanesi haber programına tweet attı böyle şeyleri reklam yapmayın diye.

yani nasıl üstünü kapatacağını şaşırdılar. çocugun öldürüldüğü haberini reklam olarak görüyorlar ve istemiyorlar gösterilmesini hükümete zarar gelecek diye.
korkudan ne yapacaklarını şaşırdılar.

Avukat bir arkadaşım da yavrucağın resmini paylaşıp''şimdi de ekmek alma modası başladı.''yazmış.:50:

Utandım,yerin dibine girmek istiyorum.

şu siyasetin 11 yıldır kirlettiği insanları hiçbir şey bu kadar kirletmedi.
Allah Allah diyen insanların ahiretteki hesaptan haberleri yok.

Back