Nasıl olacak bu işler?

kariyerkadin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2020
820
2.326
63
Alanya
Selam, ben 19 yaşında büyük bir aşkla evlenmiş ancak şu an 23 yaşında ve artık hayatına yalnız devam etme kararı almış olan biriyim. Sebep olarak aldatma veya şiddet tarzı bir durum yok, anlaşamıyoruz sadece. İkimizin ortak kararı olduğu için herhangi bir çekişme olmayacak gibiydi ama bir düğüm var çözmem gereken. Ben şu an yaşadığım şehre evlendiğim için geldim ve ailem, akrabam da yok burada. Onun annesi de babası da ayrı ayrı evlerde yaşıyor, durumları da iyi sayılır. Gidebileceği iki ayrı ev var yani. Ben asgari ücretle çalışırken o benim iki katım kadar maaş alıyor. Yani çok rahat kendine ev kiralayabilir, şu anki ev de kira zaten, ortak ödüyoruz. Düğüm ise şu ki; bu evden çıkması gereken kişi kim, kalması gereken kişi kim? Ona bu konuyu nasıl açmam gerek? Çirkinleşmek asla istemiyorum, maddi açıdan hiçbir talebim de yok zaten. Evden eşyalarını alıp gitmesi bana en doğrusu geliyor imkan bakımından. Ayrılma sebebinde mahkemece kusurlu görülecek kişinin o olduğunu da ekleyeyim. Ama konu buralara gelmesin istiyorum işte. Sizin görüşlerinizi merak ediyorum...

Mantıklı olan kadının evde durması, erkeğin ceketini alıp çıkması. Ama kkda gördüğüm ne hikmetse kadınlar koca evinden doğru baba evine transfer oluyor, ev de adamlara kalıyor.
Bence böyle yanlış anlaşılma olmasın diye konus, ben kalacağım diye inat ederse o zaman dert edersin. Belki de tabii ki der,gider

kibarca bize anlattıgınız gibi ,, veya laftan anlamıyosa sinsice arkadan saldırın........ uzlaşmaya yakın biri mi? veya ucuz baska ev bakıp esyaları alsanız?
Uzlaşmaya yakın ama bu evde onun oyun/sinema odası var çok emek verdi ve bundan vazgeçmek istemeyebilir. Başka eve böyle emek vermeye üşenir diye tahmin ediyorum. Başka eve gitmek benim için büyük külfet özellikle maddi açıdan..

Baba evine asla dönmek istemiyorum, küçük bir şehir ve şu an işim çok güzel

sizin yeni evin depozito emlağını ödesin madem+ taşınma masraflarını. eşyalar ortak mıydı? tabi evden cıkacaksanız önceden avukata danışın

Anlaşamamanız çok doğal. 19 yasında daha karakteriniz oturmamışken evlenmişsiniz işte bu yüzden evlilik yaşının minimum 25 olması gerektiğini düşünüyorum. Biyolojik olarak bile ergenlik artık 10-24 yaş arasını kapsıyor. Yıldan yıla insanın beklentileri, hayata bakışı değişiyor ki bu vizyon değişmesi en çok 16-24 arasında (radikal bir şekilde) gerçekleşiyor. Bana göre 19 yaş çocuk sayılabilecek bir yaş, keşke aileniz izin vermeseydi. Her neyse olan olmuş artık. Bahsettiğiniz duruma mahkeme karar veriyor. Şunu da sorayım karşılıklı anlaşamama söz konusu ise eşit kusurlu görülebilirsiniz, illa onun kusurlu taraf olduğu kesin mi? Tam olarak sebep nedir?

Boşanma durumunda aile konutundan kimin yararlanacağına dair karar verilirken evin kiralık olup olmamasının bir önemi bulunmuyor. Ev kiralık olsa dahi mağdur eşe tahsis edilebilir. Mağdur eş kirayı ödeyecek ekonomik duruma sahip değilse bu evin kirasının diğer eş tarafından ödenmeye devam etmesine dair de kararlar mahkemelerce sıklıkla verilebilmektedir. Boşanma gerçekleştirldikten sonra eşlerden birisi yaşanılan kiralık evden ayrılmaktadırlar. Diğer eş ise kiralık evde yaşamaya devam edebilmektedirler. Bu durumda eğer kira sözleşmesi evden ayrılan eşin ismine yapılmışsa ne olur? Öncelikle mahkeme bu eşin kira sözleşmesini feshetmesine izin vermiyor. Ancak ortada bir karışıklık yaşanmaması ve ek mağduriyetlerin çıkmaması için kira sözleşmesinin aynı şartlarde evden yararlanan eş adına değiştirilmesine dair imkan verilebiliyor. Bu şekilde herhangi bir mağduriyet yaşanmasının da önüne geçiliyor.

Karşı tarafın cinsel isteksizliği.

Nasıl oluyor bilmiyorum ama en azından evde sizin kalıp eşyaları bölüşmeniz de uygun gibi geliyor. Genelde boşanan kadın aile evine geri dönüyor. Yaşam tarzlarından sanırım bazı aileler boşanmış kızlarının tek yaşamasına izin vermiyor. Siz de bir sıkıntı yoksa siz kalın evde.

O evin kirasını nasıl karsılayacaksınız asgari ücretle?Yani sizin 2 katınız maas alan adam ona göre ev secmistir herhalde.

Onun memleketine gelin gitmişsiniz. Küçük bir yermiş. Boşandıktan sonra bu adamla ve akrabalarıyla karşılacaksınız. Ne gerek var? Bence sizin orda durmanız mantıksız. Siz ailenizin yaşadığı şehre dönün. Daha sonra kendi evinize çıkarsınız.

Hayır onun memleketi izmir, büyük bir şehir ve burada arkadaşlarım var işim var çok sevdiğim ve başarılı olduğum. Dönersem asıl ufacık iş imkanı olmayan bir yere gitmiş olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…