Annem tv de duymuş bunu...Evdeki her türlü böceğe engel oluyormuş...Halamda söyledi aynı şeyi..Aktarlarda bulunur diye düşünüyorum ben...Kestaneyi kavanozun içine değilde dolabınıza koyabilirsiniz...Kavanoz içlerine de tuz eklersiniz...Böcekler uçuyor mu yoksa kurt gibi bir şey mi...Dolabınız yeni yapılmış belki onunla gelen bir böcektir ve yuva yapmıştır eve...Bakliyatın havasız olmasından oluşan böcek kelebek gibi olur küçük uçar öyle bir şey mi sizinki...Benimki onun gibi arıyorum bulamıyorum tüm erzaklarıma bakıyorum yok görülmüyor...Ayda bir gördüğüm için çok aldırış etmiyorum ben şimdilik tabi önlem almak gerek...
lavanta kokusu sinmez mi bakliyatlara??
al işte ben de ondan tereddüt ediyordum ya bez torba da işe yaramazsa diye bak o zaman da uçan böcekler olmuş...benim de şu an az az var kavanozlarda, acaba buzdolabında mı saklasam tüm bakliyatı?biz hepsine özel bez torba dikip dolapta muhafaza etmeye çalıştık ama yıne olmadı,böyle garip uçan böcekler oldu,torbayla attık kaç kılo pirinci,bulguru
sıcak olmaması lazım bence ortamın,sık sık havalandırmak lazım..kaya tuzu da koyuyorum ben ama bakalım
korkudan şimdi az az kalıp cam kavanozlara koyuyorum ve sık sık kontrol ediyorum onları da...
allah allaah nasıl bir şey ki acaba hiç bilmiyorum ben...at kestanesı annemde duymus eve toplamıs . konyada sokaklarda ekılı kaldırımlarda falan . gecen adamlar bıle topluyorlardı bende dedım nıye toplarlarkı
sadece lavanta mı peki, yani başka hiçbir şey yapmadınız mı tuz vs.?Merhaba ,ben 2 yıldır bu şekilde kurtuldum bu böceklerden ve bakliyatın tadını değiştirecek kadar sindiğini hissetmedim hiç;dolabı açınca bile yoğun bir lavanta kokusu olmuyor.Küçük bir kasenin yarısı kadar lavanta bulunduruyorum.
Annem tv de duymuş bunu...Evdeki her türlü böceğe engel oluyormuş...Halamda söyledi aynı şeyi..Aktarlarda bulunur diye düşünüyorum ben...Kestaneyi kavanozun içine değilde dolabınıza koyabilirsiniz...Kavanoz içlerine de tuz eklersiniz...Böcekler uçuyor mu yoksa kurt gibi bir şey mi...Dolabınız yeni yapılmış belki onunla gelen bir böcektir ve yuva yapmıştır eve...Bakliyatın havasız olmasından oluşan böcek kelebek gibi olur küçük uçar öyle bir şey mi sizinki...Benimki onun gibi arıyorum bulamıyorum tüm erzaklarıma bakıyorum yok görülmüyor...Ayda bir gördüğüm için çok aldırış etmiyorum ben şimdilik tabi önlem almak gerek...
yok amaevinizin altında fırın kebapçı lokanta vs varmı şayet varsa kurtulmanız çok zorrr kuzenim kurtulamadı taşındı
yok ama
ayy demeyin öyle yaa eşim de aynısını söylüyor hatta görümcemin de başına gelmiş o taşındığı halde kurtulamamış dolapla mı gıdalarla mı ne beraber yeni eve de geçmiş. ama burdaki arkadaşlar at kestanesi lavanta falan dedi onları deniycem bakalım....
al işte ben de ondan tereddüt ediyordum ya bez torba da işe yaramazsa diye bak o zaman da uçan böcekler olmuş...benim de şu an az az var kavanozlarda, acaba buzdolabında mı saklasam tüm bakliyatı?
allah allaah nasıl bir şey ki acaba hiç bilmiyorum ben...
sadece lavanta mı peki, yani başka hiçbir şey yapmadınız mı tuz vs.?
peki normal tuz mu kaya tuzu gibi iri taneli tuzlardan mı? benim böcükler uçmuyor yürüyor sadece ve beni fark ettikleri an sanki ölü taklidi yapıyorlar, ben dolabı kapatana kadar kıpırdamıyorlar zaten tek tek görüyorum her seferinde ama uçan kaçan şeyler değiller yani. of p.tesi anca gidebilirim aktara ama tek bir şey için değil, at kestanesini de sarımsağı da tuzu da lavantayı da hepsini beraber koyucam her yereinşallah işe yarar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?