• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl kurtulurum? Erzak Dolabımdaki Böcekler!!!

biz hepsine özel bez torba dikip dolapta muhafaza etmeye çalıştık ama yıne olmadı,böyle garip uçan böcekler oldu,torbayla attık kaç kılo pirinci,bulguru:(
sıcak olmaması lazım bence ortamın,sık sık havalandırmak lazım..kaya tuzu da koyuyorum ben ama bakalım
korkudan şimdi az az kalıp cam kavanozlara koyuyorum ve sık sık kontrol ediyorum onları da...

Annem tv de duymuş bunu...Evdeki her türlü böceğe engel oluyormuş...Halamda söyledi aynı şeyi..Aktarlarda bulunur diye düşünüyorum ben...Kestaneyi kavanozun içine değilde dolabınıza koyabilirsiniz...Kavanoz içlerine de tuz eklersiniz...Böcekler uçuyor mu yoksa kurt gibi bir şey mi...Dolabınız yeni yapılmış belki onunla gelen bir böcektir ve yuva yapmıştır eve...Bakliyatın havasız olmasından oluşan böcek kelebek gibi olur küçük uçar öyle bir şey mi sizinki...Benimki onun gibi arıyorum bulamıyorum tüm erzaklarıma bakıyorum yok görülmüyor...Ayda bir gördüğüm için çok aldırış etmiyorum ben şimdilik tabi önlem almak gerek...

at kestanesı annemde duymus eve toplamıs . konyada sokaklarda ekılı kaldırımlarda falan . gecen adamlar bıle topluyorlardı bende dedım nıye toplarlarkı

lavanta kokusu sinmez mi bakliyatlara??

Merhaba ,ben 2 yıldır bu şekilde kurtuldum bu böceklerden ve bakliyatın tadını değiştirecek kadar sindiğini hissetmedim hiç;dolabı açınca bile yoğun bir lavanta kokusu olmuyor.Küçük bir kasenin yarısı kadar lavanta bulunduruyorum.

biz hepsine özel bez torba dikip dolapta muhafaza etmeye çalıştık ama yıne olmadı,böyle garip uçan böcekler oldu,torbayla attık kaç kılo pirinci,bulguru:(
sıcak olmaması lazım bence ortamın,sık sık havalandırmak lazım..kaya tuzu da koyuyorum ben ama bakalım
korkudan şimdi az az kalıp cam kavanozlara koyuyorum ve sık sık kontrol ediyorum onları da...
al işte ben de ondan tereddüt ediyordum ya bez torba da işe yaramazsa diye bak o zaman da uçan böcekler olmuş...benim de şu an az az var kavanozlarda, acaba buzdolabında mı saklasam tüm bakliyatı?
at kestanesı annemde duymus eve toplamıs . konyada sokaklarda ekılı kaldırımlarda falan . gecen adamlar bıle topluyorlardı bende dedım nıye toplarlarkı
allah allaah nasıl bir şey ki acaba hiç bilmiyorum ben...
Merhaba ,ben 2 yıldır bu şekilde kurtuldum bu böceklerden ve bakliyatın tadını değiştirecek kadar sindiğini hissetmedim hiç;dolabı açınca bile yoğun bir lavanta kokusu olmuyor.Küçük bir kasenin yarısı kadar lavanta bulunduruyorum.
sadece lavanta mı peki, yani başka hiçbir şey yapmadınız mı tuz vs.?
Annem tv de duymuş bunu...Evdeki her türlü böceğe engel oluyormuş...Halamda söyledi aynı şeyi..Aktarlarda bulunur diye düşünüyorum ben...Kestaneyi kavanozun içine değilde dolabınıza koyabilirsiniz...Kavanoz içlerine de tuz eklersiniz...Böcekler uçuyor mu yoksa kurt gibi bir şey mi...Dolabınız yeni yapılmış belki onunla gelen bir böcektir ve yuva yapmıştır eve...Bakliyatın havasız olmasından oluşan böcek kelebek gibi olur küçük uçar öyle bir şey mi sizinki...Benimki onun gibi arıyorum bulamıyorum tüm erzaklarıma bakıyorum yok görülmüyor...Ayda bir gördüğüm için çok aldırış etmiyorum ben şimdilik tabi önlem almak gerek...

peki normal tuz mu kaya tuzu gibi iri taneli tuzlardan mı? benim böcükler uçmuyor yürüyor sadece ve beni fark ettikleri an sanki ölü taklidi yapıyorlar, ben dolabı kapatana kadar kıpırdamıyorlar zaten tek tek görüyorum her seferinde ama uçan kaçan şeyler değiller yani. of p.tesi anca gidebilirim aktara ama tek bir şey için değil, at kestanesini de sarımsağı da tuzu da lavantayı da hepsini beraber koyucam her yere :1: inşallah işe yarar...

ayycok kotu bırsey alah yardımcın olsun benım kuru fasulyem boceklenmıstı o sıralar pek evde yoktum farkedemedım heryerdeydı yemeklerımın ıcıne bıle dusuyordu 1 ay boyunca elımde ılac supurgeyle gezdım fasulye gıtse bıle oyle bırsey kı zar zzor gıttıelr mahvolmustm

evinizin altında fırın kebapçı lokanta vs varmı şayet varsa kurtulmanız çok zorrr kuzenim kurtulamadı taşındı

evinizin altında fırın kebapçı lokanta vs varmı şayet varsa kurtulmanız çok zorrr kuzenim kurtulamadı taşındı
yok ama
ayy demeyin öyle yaa eşim de aynısını söylüyor hatta görümcemin de başına gelmiş o taşındığı halde kurtulamamış dolapla mı gıdalarla mı ne beraber yeni eve de geçmiş. ama burdaki arkadaşlar at kestanesi lavanta falan dedi onları deniycem bakalım....

Son düzenleme:
yok ama
ayy demeyin öyle yaa eşim de aynısını söylüyor hatta görümcemin de başına gelmiş o taşındığı halde kurtulamamış dolapla mı gıdalarla mı ne beraber yeni eve de geçmiş. ama burdaki arkadaşlar at kestanesi lavanta falan dedi onları deniycem bakalım....

herseyını tum baklıyatlarını tek tek kontrol et atsan bıle uzun sure gıtmıyor maalesef o dedıklerını denemedım 1 ayda anca gıttı

al işte ben de ondan tereddüt ediyordum ya bez torba da işe yaramazsa diye bak o zaman da uçan böcekler olmuş...benim de şu an az az var kavanozlarda, acaba buzdolabında mı saklasam tüm bakliyatı?

allah allaah nasıl bir şey ki acaba hiç bilmiyorum ben...

peki normal tuz mu kaya tuzu gibi iri taneli tuzlardan mı? benim böcükler uçmuyor yürüyor sadece ve beni fark ettikleri an sanki ölü taklidi yapıyorlar, ben dolabı kapatana kadar kıpırdamıyorlar zaten tek tek görüyorum her seferinde ama uçan kaçan şeyler değiller yani. of p.tesi anca gidebilirim aktara ama tek bir şey için değil, at kestanesini de sarımsağı da tuzu da lavantayı da hepsini beraber koyucam her yere :1: inşallah işe yarar...

Ben normal tuz koyuyorum...Üniversiteyi mersinde okudum ben orada sıcaklardan bakliyatlar çok böcekleniyormuş...Biz bakliyatlara tuz koymuştuk hep birşey olmamıştı...:34::34:

aynı sorunu bende yaşıyorum hatta kurtçukları ilk tavanda gördüm o kadar kötüydü yani:( mutfağı baştan aşağı sildim evde ki bütün bozulmamış bakliyatları buzdolabına koydum bozulanları attım... üç gündür sürekli tavanlara bakarak yaşıyorum:) şimdilik görünürde bir şey yok inş. olmaz çok igrenç bi durum yaa... umarım en kısa sürede kurtulusunuz...

Böceğin türünüde söyleseydiniz daha çok yardım edebilirdim. Geçen sene tüm evimi böcek bastı uzmanlaştım.
Yapacağın en güzel şey tüm bakliyatı çöpe atmak. Sonra kavonozlarıda çöpe at. Sadece baklagiyatları atmanın bi anlamı yok, yumurtaları kavanozda vardır, gözle göremezsin. Tekrar ürer. Sonra dolabı ilaçlayıp bikaç gün boş bırakın. Güzelce temizliğini yaptıktan sonrada yeni kavanozlar ve bakliyat alın:)

Bakliyatlarınız uzun süredir durduğundan kurtlanmıştır.. Kontrol edin, mümkünse tamamını çöpe atın..

Stok yapmayın , az az alın ve bitirin..

Sıcaktan dolayı olabiliyormuş, ki mutfaklarda epey sıcak oluyor.. Balkon vs. tarzı müsait bir yer varsa oraya yerleştirin..

Dolabındaki bakliyatlar kurtlanmışsa o kurtlar zamanla kelebeğe benzer küçük bir böceğe dönüyor etrafta uçuşuyor.Eğer kurtlanma görürsen hepsini at dolabının içini temizle,daha sonra bakliyatlarını cam kavanoza yerleştir.Ara ara havalandır,dolabına lavanta keseleri yada benim gibi kase içinde lavanta bulundur.Artık bu böcekler olmayacak.Dolabın nemli ve sıcak yerde olmamalı.Aslında eskiden tel dolap kullanılırdı evlerde,çok mantıklı çünkü kuru baklagiller bu dolaplar hava aldığı için hiç bozulmaz.Ben tuz hiç koymadım ama tuzun nem alıcı özelliği olduğunu biliyorum.Belki ondan tuz önermiştir arkadaşlar.O da mantıklı konulabilir.

Bir gıda maddesinin ömrü dolmuş dolayısıyla böceklenmîiş ve bu böcekler etraftaki dîğer maddelere yayılmışlar.
Çözüm :bozulan gıdaları atın dolapları saf sirkeyle silîp havalandırın. Daha sonra az az bakliyat alın.
Aldıklarınızı benim gibi buzdolabında saklayın.
Ayrıca bu bahsettikleriniz minik koyu kahve böceklerse birkaç tane gördüğünüzde hemen müdahale edin çoğalırlar yoksa.
Eğer hamamböceği falan değilse endişelenmeyin kaynağını yani bozulan gıdayı attığınızda varolanlar yaşayacak kısa zaman sonra ölecek ve başkaları üremeyecek ama tabi kaynakları kurutursanız...
At kestanesi olan yerde börtü böcek olmaz ayrıca radyasyonun zararını da alır....

Back
X