Nasıl kilo verebilirim?

ztzt2

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2024
43
27
24
Merhaba ben 24 yaşındayım. 169 cm boyum var ve 66 kg yim. Bundan iki üç ay önce 69 kg den 62 kg ye düşmüştüm diyetisyen eşliğinde ve bir ayda... Zamanla bozuldu yeme düzenim ve yine eskisi gibi korkunç besleniyorum.
Köfte dışında kırmızı et çok fazla tüketemiyorum. Tavuk falan yiyebiliyorum ama pek sevmiyorum. Balıktan nefret ediyorum.
Sebze neredeyse hiç tüketemiyorum.
Neyi seversin derseniz tabii ki karbonhidrat. Makarna, pilav... Kaşık kaşık yerim. Bunlarla bir ömür geçirebilirim ama olmuyor işte.
Normalde sabah ve öğlen yediklerime dikkat edebiliyorum ama akşam olduğunda kendimi tutmakta zorlanıyorum.
Bir de tatlıya çok düşkünüm. Yemekten sonra tatlı hayalleri kuruyorum. Yani kilo verdiğim dönemde de kendimi çok zor tuttum.
Özetle ne yapacağımı bilmiyorum. Benimle benzer yeme alışkanlığı olanlar bununla nasıl baş etti? Gerçekten yardıma ihtiyacım var.

Ben sizin tam zıttınızım ama tatlı konusunda aynıyım her gün mutlaka ya çikolata ya da kek yerim.
Lise dönemime kadar sebze sevmezdim üniversitede sağlıklı beslenme isteği geldi bana. En azından sebzelere sevdiğiniz yiyecekleri eklemeye başlayın. Tavuk, makarna, ton balığı vs. artık ne seviyorsanız sonra onları da azaltırsınız. Ama gerçekten sevebileceğiniz sebze, et çeşitlerinin olduğuna eminim sadece alışkanlığınızın dışına çıkamıyorsunuz. Dün mesela maş fasulyesi salatası yaptım iki gündür sadece onu yiyorum inanılmaz lezzetli bi şey. Eti de brokoli ile çok severim. Balık sevmiyorsanız bile baklagiller tüketmeye çalışın. Ama pilav ve makarna size kiloyla birlikte kabızlığa da sebep olur.
Sevmeye çalışmalısınız. Kefir, yeşil çay, yeşillik, et, baklagil vs. bunlar zayıflarken hayatınız da olmalı.

Ben sizin tam zıttınızım ama tatlı konusunda aynıyım her gün mutlaka ya çikolata ya da kek yerim.
Lise dönemime kadar sebze sevmezdim üniversitede sağlıklı beslenme isteği geldi bana. En azından sebzelere sevdiğiniz yiyecekleri eklemeye başlayın. Tavuk, makarna, ton balığı vs. artık ne seviyorsanız sonra onları da azaltırsınız. Ama gerçekten sevebileceğiniz sebze, et çeşitlerinin olduğuna eminim sadece alışkanlığınızın dışına çıkamıyorsunuz. Dün mesela maş fasulyesi salatası yaptım iki gündür sadece onu yiyorum inanılmaz lezzetli bi şey. Eti de brokoli ile çok severim. Balık sevmiyorsanız bile baklagiller tüketmeye çalışın. Ama pilav ve makarna size kiloyla birlikte kabızlığa da sebep olur.
Sevmeye çalışmalısınız. Kefir, yeşil çay, yeşillik, et, baklagil vs. bunlar zayıflarken hayatınız da olmalı.
Aslında sebze tarifleri araştırdım çok. Meze severim çünkü. Hani en azından meze şeklinde tüketeyim dedim ama olmuyor. Maksimum ıspanak yemeği yiyebiliyorum onda da bol yoğurtla.

Diyetisyenim bana mesela tavuk pilav gibi karbonhidrat protein şeklinde bir öğün vermemişti. Salata protein vermişti bu da uzun vadede sıkmıştı beni. Çol güzel tavuk var mesela ama yanındaki salatayla birleşince tatmin etmiyor beni. Pilav hayaliyle yiyorum salatayı. Dediğinizi denemek lazım.

Bir de akşam yemeği benim için biraz keyif öğünü. Sanırım bu düşünceyi biraz olsun değiştirmem gerekiyor.

Yeşil çay falan seviyorum sabah kahvaltıda. Ama mesela son zamanlarda yumurta, domates, zeytin, peynir rutin kahvaltı da sıkmaya başladı beni. Ne bileyim aklıma sucuklar geliyor jdsbdhsb
Alternatif kahvaltı da üretmiyorum.

Aslında sebze tarifleri araştırdım çok. Meze severim çünkü. Hani en azından meze şeklinde tüketeyim dedim ama olmuyor. Maksimum ıspanak yemeği yiyebiliyorum onda da bol yoğurtla.

Diyetisyenim bana mesela tavuk pilav gibi karbonhidrat protein şeklinde bir öğün vermemişti. Salata protein vermişti bu da uzun vadede sıkmıştı beni. Çol güzel tavuk var mesela ama yanındaki salatayla birleşince tatmin etmiyor beni. Pilav hayaliyle yiyorum salatayı. Dediğinizi denemek lazım.

Bir de akşam yemeği benim için biraz keyif öğünü. Sanırım bu düşünceyi biraz olsun değiştirmem gerekiyor.

Yeşil çay falan seviyorum sabah kahvaltıda. Ama mesela son zamanlarda yumurta, domates, zeytin, peynir rutin kahvaltı da sıkmaya başladı beni. Ne bileyim aklıma sucuklar geliyor jdsbdhsb
Alternatif kahvaltı da üretmiyorum.
Sizi bunlar sıkmıyor siz sucuğun, pilavın, mantıların hayalini kuruyorsunuz :KK70: Şahsen ben de hamburger sağlıklı bi öğün olsa her gün bıkmadan yerim tek tiksinmeden bıkmadan yediğim şey hamburgerdir :)) İskender, ramiz köfte, dominos ohh mis bunları emin olun çoğu kişi seviyor ama işte sınırlı tüketilmeli ya da yediysen spor yaparak yakmalısınız. Ben mesela istediğim her şeyi yerim tabi tıka basa doymamak şartıyla ancak sporumu yaparım, yürüyüşümü yaparım pandemi dışında kilo aldığım bi dönem hiç olmadı. Aç karna yediğim şeyler bana ağır geldiği için yulafla geçiştiririm akşam yemeğine kadar ceviz, detox, meyve tüketirim. Akşam yemeğine evet sizin gibi düşkünümdür ama taze fasülye, brokolinin hayalini de kuruyorum. Bunlara kendinizi alıştırın bir de yemek çeşidini çok tutmayın en fazla iki olsun yanına cacık, ayran, meze olur ama çok çeşit yemekte çok gelir size.

Sizi bunlar sıkmıyor siz sucuğun, pilavın, mantıların hayalini kuruyorsunuz :KK70: Şahsen ben de hamburger sağlıklı bi öğün olsa her gün bıkmadan yerim tek tiksinmeden bıkmadan yediğim şey hamburgerdir :)) İskender, ramiz köfte, dominos ohh mis bunları emin olun çoğu kişi seviyor ama işte sınırlı tüketilmeli ya da yediysen spor yaparak yakmalısınız. Ben mesela istediğim her şeyi yerim tabi tıka basa doymamak şartıyla ancak sporumu yaparım, yürüyüşümü yaparımu pandemi dışında kilo aldığım bi dönem hiç olmadı. Aç karna yediğim şeyler bana ağır geldiği için yulafla geçiştiririm akşam yemeğine kadar ceviz, detox, meyve tüketirim. Akşam yemeğine evet sizin gibi düşkünümdür ama taze fasülye, brokolinin hayalini de kuruyorum. Bunlara kendinizi alıştırın bir de yemek çeşidini çok tutmayın en fazla iki olsun yanına cacık, ayran, meze olur ama çok çeşit yemekte çok gelir size.
Evet ya yarından itibaren başlıyorum. Olmaz böyle gerçekten. Keyif almaya çalışacağım. Her gün mutlaka yürüyeceğim. 36 beden kotlara gireceğim bir gün. Hadi bakalım. Bu yazı da burada dursun bakalım... Çok teşekkür ederim size de. 🥰

X