Nasıl kalıcı hale getireyim bu kararı?

M-e-s-e2911

Biz fazla hayalperest davranmadık hayat zalimdi..
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2016
665
765
Merhaba değerli kk üyeleri benim derdimde eşimin cimriligi..
Iki tane bebeğim var biri 24 diğeri 10 aylık haliyle gider çok oluyor eşimin kazancı iyi yatırım yapmayi sever gece gündüz demez çalışır da buraya kadar güzel eve para bıraktırma işine alıştıramadim 3 yıldır.. ne alacaksın der ben para bırak balım deyince derim ki mesela bez tam 20 bırakır bez 19 düşünün en ucuz bezi kullanıyoruz. .bayram, özel misafirler hariç eve sucuk kaşar alınmaz kıyma et kurbandan kurban a kendi kurbanimizdan kalır nadiren benim ısrarimla özel misafirlerde falan alınır.
daima alışveriş (reklam yapmak istemiyorum ama )bimden yapılır.. ben fakir bi aileden çıktım kanaatkarimdır da ama varligimiz orda burda 2 tane dairesi varken kapıda 3 tane is arabasi varken oturduğunuz ev kendimizinken neden biraz daha yaşam standardimizi yükseltmeye lim ki dimi hep yatırım hep yatırım kafayı bozmuş resmen neymiş çocukların geleceği icinmis neymiş 40 indan sonra calismayacakmis durmaz biliyorum tam bir iskolik çünkü. Pazar günleri bile yağlı is çıkarsa gider ne planı olursa olsun...

Dün yine para yüzünden tartıştık büyük kızımın doğumgünüydu ve kaynanamlarda toplanacaktik gorumceler falan da gelecek bi tek pasta olmaz diye hazırlık yapıyordum Kıymalı börek de yapayım mi dedim olur dedi para ver kıyma alıp geleyim o zaman dedim ben gitcem dur dedi sen yerinden kipirdayana kadar ben alır gelirim dedim bir şey demedi gidip üstümu giyip cüzdanını getirdim ve içini açtım 20 alacaktim o kadar çok abartti ki anlatamam neymiş prensiplerini varmış cüzdanını karistiramazmisim ben ne yaptığımı sanıyormusum cüzdanını karistirmayacaksam parasız birakmayacksin dedim bayagi tartıştık ve morallerimiz bozuk olduğu için bende alttan alıp gönlünü almadığım için (o sonradangetirdi kıyma) söz verilen saatten geç gittik ben tamam sen beni parasız bırakırsan yeminle çalışırım dedim olmaz dedi o zaman bi daha 5 parasız kalırsam bu yüzükleri bozdurcam dedim neyse Özür diledik barıştik ve sabah bi karar aldık benim ısrarım üzerine bana haftada 100 verecek ve ben hem pazara (50 gidiyor) hem günlük ihtiyaçlara hem de yogurt mayalamak iicn sute (15)yetirecegim yetmez ama eve para bırakmaya alışsin diye deneyeceğiz ondan ek destek alacak olsam bile sizce bu para bırakma işini nası ikna edip alışkanlık haline getiretebilirm çok zor biriyle evli olup bunu başaran var mı yardimci olun daa ;-)

"Uzun olmuş hakkınızı helal edin dostlar. "

aylık ne kadar kazanıyor?
haftalık 100 tl nedir yahu neye yeter? sadece ev ihtiyaçları saymışsınız kendinize ped filan almıyor musunuz ne bileyim yüzünüze gözünüze bişey almıyor musunuz?

bence ek kredi kartı çıkarsın ordan harcayın.

durumu iyi olup da bimden harcamak, kurbandan kurbana et yemek nedir bu adam bariz cimri. hiç soğumuyor musunuz?

Masallah simdiden 3 daire 2 araba yapmjssiniz helal olsun allah daha cok versinde zaten yeteri kadar var bu cocuklarada yeter hayatin tadini cikarmak yerine hep cimrilik yapilirsa valla olan size olur cocuklar ilerde gununu gun eder yerler sizse allah uzun omur versin bu dunyada yasamadan òlüp gidersiniz.esinize tatli dille anlatin durumu ölüm hepimize var yasamadan ölüp gidelimmi de yarina cikacagimiz ne malum.

hiç uğraşmam işe girer çalışırım, erkek eline bakmak böyşe birşey sizinki birde kendini tutumlu zanneden cimri modellerden...
yatırım nereye kadar yapacak acaba emin olun kendisi yiyordur dışarda size yedirtmiyordur şurada 1 kg kıymanın lafını eden adam yola falan gelmez bence..
yok illa ben adam ederim derseniz de size versin bir ek kredi kartı mesela aylık 500 tl limit koysun , bir köşeyede aylık 200 tl nakit ihtiyacı için bıraksın market alışverişini, karttan yaparsınız gerisini nakitten harcarsınız..

aylık ne kadar kazanıyor?
haftalık 100 tl nedir yahu neye yeter? sadece ev ihtiyaçları saymışsınız kendinize ped filan almıyor musunuz ne bileyim yüzünüze gözünüze bişey almıyor musunuz?

bence ek kredi kartı çıkarsın ordan harcayın.

durumu iyi olup da bimden harcamak, kurbandan kurbana et yemek nedir bu adam bariz cimri. hiç soğumuyor musunuz?
Benim aşkım bereketli soguyup soguyup ısınıyorum ;-) ben fakir bi aileden çıktım ondan kanaatkarimdır.
günde ortalama 5 ise gidiyor işin fiyati en az 100 düşünün zaten dünkü kavgada da dedim adetliyim bi tarafıma Ped alacak param yok dedim normalde ev alışverişine beraber gidersek çok alıyorum ya da açık açık istiyorum işte makyaj Malz. Alacağım özel bakım malz diye belirtmem gerekiyormuş.

hiç uğraşmam işe girer çalışırım, erkek eline bakmak böyşe birşey sizinki birde kendini tutumlu zanneden cimri modellerden...
yatırım nereye kadar yapacak acaba emin olun kendisi yiyordur dışarda size yedirtmiyordur şurada 1 kg kıymanın lafını eden adam yola falan gelmez bence..
yok illa ben adam ederim derseniz de size versin bir ek kredi kartı mesela aylık 500 tl limit koysun , bir köşeyede aylık 200 tl nakit ihtiyacı için bıraksın market alışverişini, karttan yaparsınız gerisini nakitten harcarsınız..
Iki tane meleğim var ve emziriyorum adam gibi mesleğim de yok en fazla asgariyyle is bulurum çocuklarımi kimseye güvenip bırakmam durumumuz iyiyken calismk da istemiyorum açıkçası çocukların her anını yaşayıp görmek hayat yaşamaktan daha değerli geliyor bana

Böylelerine VARYEMEZ diyoruz.Eşini bu kafayla daha çookk ev araba alır ama böylesi cimrilikle ömür geçmez.Bu birikim yapmak değil resmen cimrilik.Her şeyden kısılır ancak boğazdan kısılmaz.Zaten bir erkeğin karakteri eşine para verirkenki tutumundan da anlaşılır.Resmen adamın elleri titriyo size para verirken.Ayyy Allah muhafaza!!!Maşallah diyeyim benim eşim ben çalıştığım halde cüzdanıma bakar param yoksa bana para koyar,her gün de sorar paran var mı vereyim mi diye.

Hadi lüksünüz için tartışsanız anlarım da eve et almamak falan nedir ya ?
Böyle erkeğe erkek demem ben kusura bakmayın,kazanacak ama çocuğuna en ucuz marka bezi alacak,bir kıymanın ya da ıvır zıvırın lafını edecek....
Hem de sizi çalıştırmayacak...
Acil bir şey olsa lazım olsa o zaman ne olacak...
Hiç ama hiç sevmem cimri erkekleri.

Benim aşkım bereketli soguyup soguyup ısınıyorum ;-) ben fakir bi aileden çıktım ondan kanaatkarimdır.
günde ortalama 5 ise gidiyor işin fiyati en az 100 düşünün zaten dünkü kavgada da dedim adetliyim bi tarafıma Ped alacak param yok dedim normalde ev alışverişine beraber gidersek çok alıyorum ya da açık açık istiyorum işte makyaj Malz. Alacağım özel bakım malz diye belirtmem gerekiyormuş.

soğuyup soğuyup ısınıyorsanız 100 lirayı da bozdurup bozdurup harcarsınız :))

günde 500 kazanıyorsa pazar hariç 6 gün çalışsa ayda 12.000 eder. bu 12.000 içinde aylık harçlık 400 mü layık görüyor size?

Bu ne ya
3 tane evi ne yapacaksiniz. 1inde oturun, 1ini kiraya verin yeter iste.
Hayat kisa bir de bakmissiniz, yemeden icmeden gezmeden yaslanmissiniz gezmek istiyorsaunuz ama haliniz yok.
Hep anlatıyorum bi anda bi kaza yapsam elim ayağım tutmaya diyor Allah korusun nası yaşarız bi hastaligimiz çıksa milyarlar lazım olsa ne harcariz diyor bilmediğim gizli yatırımları da vardır bence.

Iki tane meleğim var ve emziriyorum adam gibi mesleğim de yok en fazla asgariyyle is bulurum çocuklarımi kimseye güvenip bırakmam durumumuz iyiyken calismk da istemiyorum açıkçası çocukların her anını yaşayıp görmek hayat yaşamaktan daha değerli geliyor bana

Çocuklarınızın biri 2 yaşında biri 10 aylikmis. Onlara et yedirmiyor musunuz protein alması,kan degerlerinin yükselmesi falan çok önemli.

soğuyup soğuyup ısınıyorsanız 100 lirayı da bozdurup bozdurup harcarsınız :))

günde 500 kazanıyorsa pazar hariç 6 gün çalışsa ayda 12.000 eder. bu 12.000 içinde aylık harçlık 400 mü layık görüyor size?
100 bu zamana kadar en büyük para ondan bunu kalıcı hale getirmek istiyorum diyorum ya zaten :-) şimdi haftada 100 sonra 200 diye artar bu 100 den vazgeçmesin diye bir şeyler yapmak istiyorum

Çocuklarınızın biri 2 yaşında biri 10 aylikmis. Onlara et yedirmiyor musunuz protein alması,kan degerlerinin yükselmesi falan çok önemli.
Bol bol kaynanama gidiyoruz onlar etsin durmaz kp emeklisiyle :-) kemik alıyoruz sık sık burda kasaplarda denk gelirse bedava oluyor sık sık kemik suyuna yaparım yemekleri

100 bu zamana kadar en büyük para ondan bunu kalıcı hale getirmek istiyorum diyorum ya zaten :-) şimdi haftada 100 sonra 200 diye artar bu 100 den vazgeçmesin diye bir şeyler yapmak istiyorum

yetmiyor diyeceksin. bi günde harca bitir ihtiyaçlarıma gitti de. vermeyecek hali yok. en mantıklısı kredi kartı. gerçekten hayret ediyorum ya durumunuz çok trajikomik yani. ve hala gülebiliyorsunuz. ben olsam ikinci çocuğa gelmeden baba evine dönmüştüm. simit sat onurlu yaşa demişler haftalık 100 lira için adama minnet etmeye değmez de, sizin gözünüz görmüyo belli ki

Adam parasını kadınından daha çok seviyor. Paracıklarımmm diye gece sarılıp yatıyor anlaşılan:)))
Diyorum zaten paralarına nikah kiy arabalarına yüzük tak diye midir altınları hariç altınım yok hala bi küpe almadı iki doğum yaptım kuru çiçek aldı :-)

Bak arkadaşım eğer dişli bir kadınsan eşine diyeceksin ki çalışıp kazandığın parayı bana getireceksin ben biriktireceğim.Eğer ipleri eline almazsan daha çoook kocanın eline bakar kasabın önünden geçerken etlere bakıp yutkunursun.Eğer bunu da yapmıyorsa kendine kredi kartı çıkartıp ordan harcamanı yapacaksn eşin de paşa paşa ödeyecek.Bu ne yaa valla ben sinirlendim en sevmediğim şey cimriliktir zaten.Ayrıca etsiz yemek pişirmeye devam edersen çocukların vitaminsiz kalır sağlıksız çocuklar olurlar.

yetmiyor diyeceksin. bi günde harca bitir ihtiyaçlarıma gitti de. vermeyecek hali yok. en mantıklısı kredi kartı. gerçekten hayret ediyorum ya durumunuz çok trajikomik yani. ve hala gülebiliyorsunuz. ben olsam ikinci çocuğa gelmeden baba evine dönmüştüm. simit sat onurlu yaşa demişler haftalık 100 lira için adama minnet etmeye değmez de, sizin gözünüz görmüyo belli ki
Valla Allah başka dert vermesin niye adam para vermiyor diye gülmeyim ekmek bi lira sağlığım yerinde şükür çocuklara ekmek bulamasam ikisi de emiyor kimseye muhtaç olmam o yüzden para vermese dışarda yemek yiyemiyor mide rahatsız kendi için getirir bi ekmek paylaşırız :-) ondan gülüyorum yani aç değilim açık değilim ama eve para bıraksa alıssa daha mutlu olurum

Ben size söyleyeyim taviz vermeyerek
Yani üç hafta bıraktı bi hafta bırakmadı tabiri caizse yakasına yapışacaksınız
Neyse bu değerdik böyle olsun demeyeceksiniz
Ve eşinizi birşey alırken en uygununu almaya alıştırmayın
Başlarım ben böyle yatırıma
Varlık içinde yokluk çektiriyor
Yani bi yerde cazgır olun
Baktınız aynı şeyi yapıyor çıkın iş arayın biraz gözü korksun

X