- Konu Sahibi KralicheKaterina
-
- #3.341
canım...
her girdiğimde aşağıda olman ilgimi çekti.
birde sana yazıyorum cevap vermeyince hiç aklıma gelmemiş eskileri okuyor olabileceğin.
hoşgeldin aramıza.
eşininde tavırlarına kulak asma ,alışkın olmadığı içindir bence.
şimdi sen tam gaz devam edince bak gör oda mudavini olacak kumbaranın:)
Amın cumlemızden ınsallah...
Ben sızın kadar tecrubelı degılım vallaha ne yalan soyleyım okuyamadım tek tek tebrık edıyorum sızı vereliniortak
İlke edınecem zaten yakın akraba es dost bı cocugun doğum gunu oldugunda kumbara hedıye edecegım ıcıne de ılk bozuklugu ben atacagım :roflol: :roflol:
hoşgeldin canım,berektli biriktirmeler inşallah kaydirigubbakcemile5
[/B]
bu arada akşam anneme kumbaramı söyledim bu kadar olmuş dedim ne yapcan dedi harcama o paraları dedi zaten kendime ayırdığın harçlıktan biriktiriyorsun borçlarını da düzene soktun dedi onlar biriksin düğünün de bilezik yaparız bitane dedi
ay hoşuma gitti bakalım evlenmeme nerden baksan 2 2buçuk yıl var ne yapabilcem bakalım
Günaydın wbluebluew. Minik miktarlarla zar zor biriktiği için bu paralar epey kıymetli.
Nasıl değerlendirirsek değerlendirelim bizim için ayrı yeri olacak eminim.
Sen de umduğundan daha fazla birikim yapabilirsin ve iyi yerlerde iyi amaçlarda kullanırsın inşallah.yerimseniben
kızlar dayanamadım kumbaramı açtım bugün 40lira 30 kuruş çıktı içinden allah bereket versin sadece 10 lirasını bütünlettim onlarda 10 kuruşlar falan küçükleri yani 1lik ve 50 kuruşları bıraktım dolunca bir dahaki ayın 1inde açacağım kumbaramı
:içelim:
sen yeni geldiğinde anlattın ya.
çeyizlerimin çoğu bitti,şimdide kenara atmaya başlayacağım diye.
işte benimde n üyük hayalim.
çalışırken yavaş yavaş alıyorum eksiklerimiki işten falan çıkarsam zor olmasın en azından kenarda bişey olsun.
biraz yeni birikim yapabilsem başka bişiy istemeyeceğim.
Bekar kızlar eğer ortada bi talip yoksa çeyiz yerine nakit birikimde işe yarar
Ben bi iğne almamıştım nişanlanana kadar
Ama yüklüce bi birikim yapmıştım kendimce
Herşeyi peşin parayla alınca süper indirimler yapıldı
Hem son model eşyalar hemde süper indirimlerle almıştım
İsterseniz bide bunu düşünün
Teşekkür ederim canıım. yerimseniben
Bu kumbara hediye etme fikri çok hoş gerçekten. Hem çocukları heveslendirmek hem de küçük yaşta alışkanlık haline getirmek için süper bi düşünce.
Geleceğin Şahrud'ları olacaklar sayende a.s
Bu arada Şahrud içinden gelerek mi o yaşlarda biriktirmeye başladın yoksa ailen mi yönledirdi bilmiyorum ama gerçekten erken yaşlarda çok güzel bir alışkanlık edinmişsin. Seni ve aileni tebrik ediyorum.vereliniortak
günaydın kızlar
bugün 25 kuruş
maaş almayA çeyrek kala
bu arada akşam anneme kumbaramı söyledim bu kadar olmuş dedim ne yapcan dedi harcama o paraları dedi zaten kendime ayırdığın harçlıktan biriktiriyorsun borçlarını da düzene soktun dedi onlar biriksin düğünün de bilezik yaparız bitane dedi
ay hoşuma gitti bakalım evlenmeme nerden baksan 2 2buçuk yıl var ne yapabilcem bakalım
ayy kızlar bozuklarıma kıyamadığım için kaç gündür arabayı bile yıkatamadım ,görseniz tozdan görünmüyor ama ben cüzdanımda şıkır şıkır eden güzellerime kıyamıyorum....eyvahedigeldismile
Teşekkür ederim canıım. yerimseniben
Bu kumbara hediye etme fikri çok hoş gerçekten. Hem çocukları heveslendirmek hem de küçük yaşta alışkanlık haline getirmek için süper bi düşünce.
Geleceğin Şahrud'ları olacaklar sayende a.s
Bu arada Şahrud içinden gelerek mi o yaşlarda biriktirmeye başladın yoksa ailen mi yönledirdi bilmiyorum ama gerçekten erken yaşlarda çok güzel bir alışkanlık edinmişsin. Seni ve aileni tebrik ediyorum.vereliniortak
Allah bereket versın canım :Saruboceq:
İnan oyle guzel oluyor kı...
Bir çöpümü bile anneme babama bırakmadım...
Zaten sımdı kardesımde unıversıteye baslayacak e borc harc bır de ben cıkmayayım dedım kazandıgımla aldım herseyı...
Allah sana da nasıp etsın ınsallah canım olumunekankayizsmile
Evet bu cok mantıklı...
Ben de nısanlı olmasaydım toplu bırıkım yapar oyle alırdım...
Pesın hem daha hesaplı oluyor hem de zamanla fıyatlar acayıp dusuyor, ozellıkle elektrıklı ev aletlerınızı kesınlıkle 1 sene onceden almayın kızalr benden soylemesı...
Arzum caycı almıstım gecen yıl 120 lıra falandı, gecen halam bekonunkını almıs nasılda guzel sadece 60 lıra...
Aman dıyım..
gelecegın sarduhları :lepi:
tuttum bu sozu :lepi:
az olsun bızım olsun kuzum sempatiksalakcinni
işte bır bılezıkcı daha kaydirigubbakcemile5
burdan devam kızlar kaydirigubbakcemile3
altından konu açılmışken ben de anlatayım kızlar..
evleneli bir yıl oluyor ve biz evlendikten 1 ay sonra eşim daha az para aldığı ama geleceği garanti olan bir işe geçme seçimi yaptı..
aylarca dişimizi sıktık.
bazı aylar çok zorlandık..
yatırım yapmak istiyorduk ama elimizden gelmiyordu malesef .
bir sene sonunda yine biraz daha iyileşti durumumuz
ben bu konuyu okuyup bozukluklardan yatırım yapmaya başladım :lepi:
eşimde destek veriyor sağolsunturkbayragi
eşimin ikramiyeleriyle ve arttırabildiğimiz diğer paralarla altın yapmaya başladık..
düğünden gelen bikaç hediyeliğide alıp gidicez kuyumcaya bilezik yaptırcaz inş..kaydirigubbakcemile
yani sözün özü az çok ne biriktirsek kar bu devirde hihoyyyt
yeter ki isteyelim vereliniortak
Birilerine güzel alışkanlıklar kazanmaya vesile olduysam ne mutlu bana
Aslında o zamanlar çok küçüktüm ve babamın cebinden düşen bozukları toplamak
Sonra halının altına saklamak oyun gibiydi
Babam bunu farkeder etmez bana bi kumbara alıp orda biriktirmemi sağladı
Biriken paralar büyüdükçe o kadar keyifli geldi ki o birikenlere hiç dokunmadım
12 13 yaşındayken de bana bi banka hesabı açtılar 18 yaşıma gelince hesabı bana devrettiler
Eşimin hastalıkları olmasaydı ev bakıyorduk şimdi paramız biraz bölündü ama
Ben hala biriktirmeye devam ediyorum :hulya:
Sağlık olsun yeter ki birikim kolay
sağlık olsun dediğin gibi canım inşallah alırsınız eşin iyi olsun da
bu arada sana bişey sorcam sen kaç yıllık evlisin ve bu ev almak için biriktirdiğin parayı evlenince mi biriktirdin öncede bir birikim varmıydı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?