Nasil is buldunuz

İnşaat mühendisiyim, 22 yaşındayım.
İstanbul'da iyi bir üniversiteden mezun oldum, aynı zamanda yüksek lisans öğrencisiyim.
Mezun olduktan 8 ay sonra iş buldum.
Başlangıç olarak 1500 tl alıyorum ancak önümüzdeki aylarda 2000-2500 arası maaşım olacak.
Gayet memnunum halimden, istediğim zaman izin alabiliyorum işlerimi halledebiliyorum.
İşimi kendi çabalarımla buldum, yani torpil falan filan değil Allaha şükür kimsenin hakkını yemeden girdim :)
Aaa meslektaşım ve yaşıtım :))
Bende yeni mezunum ve okurken çalışıyodum mezun olduktan sonra çıktım şu an iş arıyorum çoook sıkıldım :KK61:

Aaa meslektaşım ve yaşıtım :))
Bende yeni mezunum ve okurken çalışıyodum mezun olduktan sonra çıktım şu an iş arıyorum çoook sıkıldım :KK61:
Ben de olurken hiç çalışmadım işi de çok zor buldum açıkçası, bayan olunca bizim sektör acımıyor almıyor işe valla :KK43: sen neredensin?

Ben de olurken hiç çalışmadım işi de çok zor buldum açıkçası, bayan olunca bizim sektör acımıyor almıyor işe valla :KK43: sen neredensin?
Ben Konyadayım Selçuk mezunuyum. Burda öyle büyük proje ofisleri falan yok görüşmeye gittiğim yerlerin çoğu saha mühendisi arıyor. Şantiye benim biraz gözümü korkuttuğu için kabul edemedim. Bende diyorum acaba İstanbulda mı iş arasam sen ne dersin tavsiye eder misin?

Ben Konyadayım Selçuk mezunuyum. Burda öyle büyük proje ofisleri falan yok görüşmeye gittiğim yerlerin çoğu saha mühendisi arıyor. Şantiye benim biraz gözümü korkuttuğu için kabul edemedim. Bende diyorum acaba İstanbulda mı iş arasam sen ne dersin tavsiye eder misin?
Arayabilirsin canım inan burda da zor ama seçeneklerin çok olması daha iyi bir bakıma. Ben 8 ay sonra buldum ama gerçekten iyi biryerde buldum:)

Arayabilirsin canım inan burda da zor ama seçeneklerin çok olması daha iyi bir bakıma. Ben 8 ay sonra buldum ama gerçekten iyi biryerde buldum:)
Sevindim senin adına canım ama 1500 alıyorum demişsin orası İstanbul sonuçta nasıl geçiniyosun o parayla, ailenle mi yaşıyosun? Burda da yeni mezunlara 1500-1750 civarı veriyolar. İstanbul da daha yüksektir diye dşünmüştüm

Öğretmensiniz ama atanamayınca kimse size öğretmen gözüyle bakmıyor,ne acı!Ben de branş öğretmeniyim.(dim)Alanımın atama puanı 84 ün aşağısına inmiyor.Yıllarca özel sektörde öğretmenlik yaptım posamı çıkardılar, kazanç elde sıfır.Eşimin doğuya tayini çıktığı sırada baktım muhtarın gelini, okul müdrünün ev sahibinin bilmem nesi, ücretli olarak öğretmenlik!!! yapıyor.Hemen gidersin ilçe milli eğitime...ücretli öğretmenlik (o da nasıl bir tabirse) başvurusunda bulunursun bir de bakarsın çıkmaz, bekletirler...Şikayet edersin benim yüksek lisansım varken kendi branşımda, vasıfsız, öğretmen olmayan birilerini derse sokamazsınız diye geri adım atarlar.Atarlar atmasına da kıllık diye sizi de evinize bilmem kaç km uzaklıkta bir köy okuluna vermeye kalkarlar.Neyse kısacası biraz da devlette çalışalım dedik ne menem bir şeymiş de yıllarca bizi beğenmeyip atayamadılar diye ama aynı fakülteden , aynı hayallerle mezun olduğum kişilerle aynı işi yapıp 1/3 ücreti olmak, onuruma dokundu açıkcası ve bıraktım.Zaten okulda öğretmen olan 4 kişi vardı gerisi onun bunun aşiretinden lise mezunu olduğu bile tartışılır torpilli öğretmenlikle alakası olmayan tayfa...Eğitim sektörü ölmüş bu ülkede.Yıllarca harcadığım emeklerime acıdım ortamı görünce.6. sınıf öğrencisi okuma yazma bilmiyor,8 sınıf öğrencisi istiklal marşının iki kıtasını okuyamıyor.Hocam şu tepedeki resimde 1938 yazıyor bunun anlamı ne denilecek kadar cahil bırakılmışlar..Üzüldüm,kahroldum.Bırakacağımı duyan muhtarın baldızı havalara uçmuş :)) Merak edenlere ek dersine göre 800-950 arası bir para. Rabbim emek verip de ataması yapılmamış hiçbir öğretmen arkadaşımı buna mecbur bırakmasın. Şimdi mi? master yapmış mutlu bir ev hanımıyım.Ev hanımlığının da küçümsenmemesi gerektiğini,aslında en ağır ve karşılığı olmayan tek iş olduğunu görerek,çalışan bir annenin kızı olmama rağmen yıllarca evlatları için didinip durmuş, emekleri hep gölgede kalan esas emekçilere,annelere daha bir hayranlık duyar oldum.Herkesin dışarıda bir hayatı varken hiçbir şey olmayı göze alarak eşine çocuklarına paspas olan,onların yemeğini,ütüsünü, temizliğini yapan,yüreğini onlar için paspas yapmış tüm kadınlarımız aslında eli öpülesi...Karşılığı mı?sadece bir güler yüz.Evet şuanki tek kazancım gülen yüzler...Nediyelim Allah ağlatmasın
tüylerim diken diken oldu ne kadar doğru yazdıklarınızı. ..

X