sağolun.Diyalize kadar gider dikkat etmezse,yasi daha genc ,cok agir degil yapacaklari zaten olmasi gereken onlar ama cogu insan hasta olduktan sonra dikkat etmeye basliyor ,bir diyetisyen yardimi alin kafasina gore diyet yapmazsin diyabette var madem daha farkli bir diyet uygulanir gecmis olsun
aynı annemBenim de annemin kilosu var beslenmesine dikkat etmez suda icmez.bazen anne bak kendine dikkat etmiyorsun ben de ilerde sana bakmam bak hee diyorum Allah elden ayaktan dusurmesin muhtac etmesin evladin da olsa diyor.
amin.Öyle şey olur mu canım, nakil olunca bile herşey bitmiyor ki, bi dünya ilaç diyet vs var. Hemen Organı kabul edecek mi vücut. Annene kolay geliyor herhalde :)
Bu şekilde olup kötüleşen , dikkat etmediği için durumu bozulan hastaları gösterebilirsiniz belki. Ama bazen anlamıyorlar işte. Allah kolaylık versin
meyve şekeri zararlı olmaz mı?Suyun icine sevdigi meyveleri kesip atmayı deneseniz
en sevdiği şeyler yemesin dediklerin.
bir kg süte yarım kg şeker koyup sütlaç yapıyor. düşünün.
ben 1 kg süte yarım su bardağı şeker koyuyorum. tadı yok diye yemiyor.
böbreğimi vermem dedim diye alınması garip.şekerim o modelden bi adet te biz de var. şöyle söylim yumurta .... nün ağzına gelmeden hiç bişey yaptıramıyosun onlara. acılar ve ağrılar başlayınca uslu uslu yapıyolar. üzgünüm hiiiiç paralama kendini onlar en iyisini bilir çünkü
bu hafta yediklerine dikkat etmediği için üst üste acile gitti. sabaha kadar tansiyonunu zar zor düşürdüler ama ne yedim ki diyor.böbreğin uyacağı nereden belli
sözden anlamıyorlar gercekten çok ciddi sorun yaşamaları lazım
anneannem 72 yaşında 1 ay su içmese aklına gelmezdi 1 hafta tuvalete çıkamadı hastane neler çekti şimdi elinde çantasında şişeyle geziyor
bir musibet bin nasihatten iyidir
evet bir de çift taraflı bel fıtığı var.Aynı benim annem. Aman zevkinden mahrum olmasın da her ayağa kalktığında merdiven çıktığında iki adım yürüdüğünde bacaklarının ağrımasından inim inim inlemesi sorun değil. Annemin de bacaklarında menisküs var ve defalarca ameliyat oldu. Bir türlü düzelemedi çünkü aşırı kilolu. İstiyor ki sürekli ayy canım ağrın mı var diyelim. Bişeyleri anlaması için artık ağrılarını anlattığında konuyu değiştiriyorum, önemsememiş gibi yapıyorum. Umursamıyorum sanıyor ama içim yanıyor.
ne yedim ki diyor.
böbreğimi vermem dedim diye alınması garip.
aynen ya.Benimki de bir hoşaf yapar, hani serinlemek için içersin ya, arkadan hemen susatıyor. Reçel mi hoşaf mı belli değil.
çok yaşlı da değil ama inatçı o kesin.anneannemin fix lafı
asla çok yemez hep biz suçluyuzdur biz büyütürüz
bütün yaşlılar aynı demek ki
Allah yardımcın olsun canımyok vala diil şekerim.. hatta en azından neye alındığını bildiğine şükret. ben boyle durumlarda bide denklem falan çözerim, niye kızdı ki bu şimdi diye..
teşekkürler..Kendı saglıgına bakmamak dıkkat etmemek ıcın evladının organını ısteyen anneyı asla ıkna edemezsınız
Bence ustune dusmeyın
Sızın alınıp kırılmanız gerekken kendını naza cekmesıde ayrıca bı konu
Allah sabır versın sıze
Gecmıs olsun bu arada
nasıl yani?Annben dini mevzulari seviyir mu ?
Bazi yaslilarimiz su gunah bu gunah diyince elini ayagina o islerden ceker onun gibi ,musriflik gunahmis vs gibi ,nasıl yani?