onu da söyledim de ne yiyormuş ki.Bazi yaslilarimiz su gunah bu gunah diyince elini ayagina o islerden ceker onun gibi ,musriflik gunahmis vs gibi ,
Sizde onunla ustune gidin ,
Fazla yemek kilo almak ,beden sagligina dikkat etmek gunah de vs ,
Yok bununla olmuyorsa psikologa gotur ,pat diye bobrek verirsin bana demesi cok normal degil,
Benim anneminde bobrek yetmezligi var ben veririm dedim ,ilerde sorun olursa kabuk etmedi
en azından çabalasa.Annenin ruh haline bir örnek daha...
Bu da senin sınavın zahir benim annem de şeker hastası ben ona gözünün önüne bak diyorum valla
Meyvedeki seker sağlıklı. Aroma vermesi için birkaç tane koymanin zararı olur mu bilmiyorum. Doktora sormak lazim.meyve şekeri zararlı olmaz mı?
Meyvedeki seker sağlıklı. Aroma vermesi için birkaç tane koymanin zararı olur mu bilmiyorum. Doktora sormak lazim.
sıfır şeker de imkansız.meyve şekeri karaciğer yağlanmasının baş nedenlerinden biri
sıfır şeker de imkansız.
sebze meyve ağırlıklı beslenmek en sağlıklısı denirdi hep.
Annemde şeker hastası üstelik sedef ,yemesine asla dikkat etmez uyur ,hareket etmez.Birşey dersem alınır gücenir ne yedim ki ben der küser off çok zor. Üzerine çok gidince de beddua bile etmeye kalkarBenim de annemin kilosu var beslenmesine dikkat etmez suda icmez.bazen anne bak kendine dikkat etmiyorsun ben de ilerde sana bakmam bak hee diyorum Allah elden ayaktan dusurmesin muhtac etmesin evladin da olsa diyor.
karatay sayesinde şekerden soğudum ben de.ben protein ve sebze ağırlıklı besleniyorum, şeker ihtimali çok güçlü bende, genetik yatkınlığım var, çok şekerli değilde az şekerli olan meyvelerden yerim ama akşam değil gün içinde yakabileceğim saatlerde ve miktarda, mesela ekşi elma, karatayın çok yardımı oldu bana insülin direncinde
kendince ev işi yapmak ve yarım saat yürümek, çok hareketli olmak demekBol bolda hareket etmesi lazim annenizin.
Böyle hastalari ikna etmek icin malesef korkutmaktan baska care yok. Ona olacaklari anlatin mesela 'böbregimi veririm ama sorun öylede düzelmicekki, hadi yüksek tansiyondan beyin kanamasi gecirdin veya sekerin asiri yükseldi felc vurdu 105 kilosun seni kim kaldirip indircek? hayatini yatakta devam gecirebilirmisin' deyip öyle kisileri göstermek gerekiyor.
Bizim insanimiz nedense hep en fazla ölürüm nolacak diyip gecistiriyo, bunun birde yatalak kalip baskalarina muhtac yasayabilme tarafi var. Hem bakana zor hem baktirana.
benim annem de aynı. uzun süre küsme huyu var.Annemde şeker hastası üstelik sedef ,yemesine asla dikkat etmez uyur ,hareket etmez.Birşey dersem alınır gücenir ne yedim ki ben der küser off çok zor. Üzerine çok gidince de beddua bile etmeye kalkar
yok canım çokta sağlıklı değil, hele akşam falan yemek sıkıntılı, akşam oturup bir portakal yemek falan, ben az ve gün içinde yerim, portakaldan örnek vereyim gene, 2 dilim yerim mesela ille yiyeceksem
Aaa kesin bilgi mi? Herhangi bi sağlık veya kilo sorunu yoksa meyvedeki sekeri masum bilirdim ben. Aksam yiyince mideyi bozuyor zaten de gunduz de mi kısıtlı yiyecegiz :/meyve şekeri karaciğer yağlanmasının baş nedenlerinden biri
sağlıklı olanlarda günde bir porsiyon öneriyor sanırım canan karatay ,sabahları yemek daha iyi demişti yanlışta hatırlıyor olabilirimAaa kesin bilgi mi? Herhangi bi sağlık veya kilo sorunu yoksa meyvedeki sekeri masum bilirdim ben. Aksam yiyince mideyi bozuyor zaten de gunduz de mi kısıtlı yiyecegiz :/
Aaa kesin bilgi mi? Herhangi bi sağlık veya kilo sorunu yoksa meyvedeki sekeri masum bilirdim ben. Aksam yiyince mideyi bozuyor zaten de gunduz de mi kısıtlı yiyecegiz :/
Karatay ekmekle patatesi de yasaklıyor. Bu ne kadar sağlıklı ki? Ben beyaz ekmek tuketmiyorum zaten de tahilli ekmek te yememiz gerekiyor ama.20 sene önceki meyveyle şimdikiler bir değil ya biraz da o sebeple temkinli olmakta fayda var
Karatay ekmekle patatesi de yasaklıyor. Bu ne kadar sağlıklı ki? Ben beyaz ekmek tuketmiyorum zaten de tahilli ekmek te yememiz gerekiyor ama.
dr gut tan şüphelenmedi.Ürik asit yüksekliği Gut hastalığının habercisidir.
Proteinden fakir beslenmesi gerek.
Zira eklemden yakalar özellikle ayak baş parmağından ve dayanılmaz ağrı verir.
Tabi ki bol su..