nasıl ikna ederim?

Bazi yaslilarimiz su gunah bu gunah diyince elini ayagina o islerden ceker onun gibi ,musriflik gunahmis vs gibi ,
Sizde onunla ustune gidin ,
Fazla yemek kilo almak ,beden sagligina dikkat etmek gunah de vs ,
Yok bununla olmuyorsa psikologa gotur ,pat diye bobrek verirsin bana demesi cok normal degil,
Benim anneminde bobrek yetmezligi var ben veririm dedim ,ilerde sorun olursa kabuk etmedi
onu da söyledim de ne yiyormuş ki.
en fazla 2 tabak.

Annenin ruh haline bir örnek daha...
Bu da senin sınavın zahir benim annem de şeker hastası ben ona gözünün önüne bak diyorum valla
en azından çabalasa.
o da yok.
bir de sürekli beni eleştirir çok şişmansın, az ye diye.
kendisi 105 kg, ben 75.

Meyvedeki seker sağlıklı. Aroma vermesi için birkaç tane koymanin zararı olur mu bilmiyorum. Doktora sormak lazim.

yok canım çokta sağlıklı değil, hele akşam falan yemek sıkıntılı, akşam oturup bir portakal yemek falan, ben az ve gün içinde yerim, portakaldan örnek vereyim gene, 2 dilim yerim mesela ille yiyeceksem

sıfır şeker de imkansız.
sebze meyve ağırlıklı beslenmek en sağlıklısı denirdi hep.

ben protein ve sebze ağırlıklı besleniyorum, şeker ihtimali çok güçlü bende, genetik yatkınlığım var, çok şekerli değilde az şekerli olan meyvelerden yerim ama akşam değil gün içinde yakabileceğim saatlerde ve miktarda, mesela ekşi elma, karatayın çok yardımı oldu bana insülin direncinde

Bol bolda hareket etmesi lazim annenizin.

Böyle hastalari ikna etmek icin malesef korkutmaktan baska care yok. Ona olacaklari anlatin mesela 'böbregimi veririm ama sorun öylede düzelmicekki, hadi yüksek tansiyondan beyin kanamasi gecirdin veya sekerin asiri yükseldi felc vurdu 105 kilosun seni kim kaldirip indircek? hayatini yatakta devam gecirebilirmisin' deyip öyle kisileri göstermek gerekiyor.

Bizim insanimiz nedense hep en fazla ölürüm nolacak diyip gecistiriyo, bunun birde yatalak kalip baskalarina muhtac yasayabilme tarafi var. Hem bakana zor hem baktirana.

Benim de annemin kilosu var beslenmesine dikkat etmez suda icmez.bazen anne bak kendine dikkat etmiyorsun ben de ilerde sana bakmam bak hee diyorum Allah elden ayaktan dusurmesin muhtac etmesin evladin da olsa diyor.
Annemde şeker hastası üstelik sedef ,yemesine asla dikkat etmez uyur ,hareket etmez.Birşey dersem alınır gücenir ne yedim ki ben der küser off çok zor. Üzerine çok gidince de beddua bile etmeye kalkar

ben protein ve sebze ağırlıklı besleniyorum, şeker ihtimali çok güçlü bende, genetik yatkınlığım var, çok şekerli değilde az şekerli olan meyvelerden yerim ama akşam değil gün içinde yakabileceğim saatlerde ve miktarda, mesela ekşi elma, karatayın çok yardımı oldu bana insülin direncinde
karatay sayesinde şekerden soğudum ben de.
ki sebze meyve sevmeyen bir insanım.
şekersiz çay mı olur, 1 tepsi baklava 2 gün gider diyenlerdendim.

şimdi çikolatadan soğudum çok şekerli diye. tatlının 2. diliminde tıkanıyorum. çaya az şeker değse şerbet olmuş bu diyorum.

karatay sağolsun :)

Bol bolda hareket etmesi lazim annenizin.

Böyle hastalari ikna etmek icin malesef korkutmaktan baska care yok. Ona olacaklari anlatin mesela 'böbregimi veririm ama sorun öylede düzelmicekki, hadi yüksek tansiyondan beyin kanamasi gecirdin veya sekerin asiri yükseldi felc vurdu 105 kilosun seni kim kaldirip indircek? hayatini yatakta devam gecirebilirmisin' deyip öyle kisileri göstermek gerekiyor.

Bizim insanimiz nedense hep en fazla ölürüm nolacak diyip gecistiriyo, bunun birde yatalak kalip baskalarina muhtac yasayabilme tarafi var. Hem bakana zor hem baktirana.
kendince ev işi yapmak ve yarım saat yürümek, çok hareketli olmak demek
ona rağmen su içmiyor.

Annemde şeker hastası üstelik sedef ,yemesine asla dikkat etmez uyur ,hareket etmez.Birşey dersem alınır gücenir ne yedim ki ben der küser off çok zor. Üzerine çok gidince de beddua bile etmeye kalkar
benim annem de aynı. uzun süre küsme huyu var.

yok canım çokta sağlıklı değil, hele akşam falan yemek sıkıntılı, akşam oturup bir portakal yemek falan, ben az ve gün içinde yerim, portakaldan örnek vereyim gene, 2 dilim yerim mesela ille yiyeceksem
meyve şekeri karaciğer yağlanmasının baş nedenlerinden biri
Aaa kesin bilgi mi? Herhangi bi sağlık veya kilo sorunu yoksa meyvedeki sekeri masum bilirdim ben. Aksam yiyince mideyi bozuyor zaten de gunduz de mi kısıtlı yiyecegiz :/

Aaa kesin bilgi mi? Herhangi bi sağlık veya kilo sorunu yoksa meyvedeki sekeri masum bilirdim ben. Aksam yiyince mideyi bozuyor zaten de gunduz de mi kısıtlı yiyecegiz :/
sağlıklı olanlarda günde bir porsiyon öneriyor sanırım canan karatay ,sabahları yemek daha iyi demişti yanlışta hatırlıyor olabilirim

20 sene önceki meyveyle şimdikiler bir değil ya biraz da o sebeple temkinli olmakta fayda var

Bi yaşam koçu bul durumu anlat ve annen ile görüşmesini sağla
Belki o ikna edebilir

Karatay ekmekle patatesi de yasaklıyor. Bu ne kadar sağlıklı ki? Ben beyaz ekmek tuketmiyorum zaten de tahilli ekmek te yememiz gerekiyor ama.

ben kuruyemiş yiyorum bol bol ekmek hiç yemiyorum diyebilirim, mesela bugün işyerinde köftelerin altına koymuşlar 3 5 lokma onu yedim ya da domates çorbası yaparsam içine tereyağlı ufak ufak kavurup atıyorum gibi, ama onun dışında hiç, patates de yemiyorum desem yeri belki 3 ayda bir, yemeklere katarsam da ayırırım patatesleri, ama dediğim gibi ben güçlü bir şeker hastası adayıyım, gebelik şekerim de vardı, o sebeple kiloma düzenime dikkat etmeye çalışıyorum elimden geldiğince

Ürik asit yüksekliği Gut hastalığının habercisidir.
Proteinden fakir beslenmesi gerek.
Zira eklemden yakalar özellikle ayak baş parmağından ve dayanılmaz ağrı verir.
Tabi ki bol su..

Ürik asit yüksekliği Gut hastalığının habercisidir.
Proteinden fakir beslenmesi gerek.
Zira eklemden yakalar özellikle ayak baş parmağından ve dayanılmaz ağrı verir.
Tabi ki bol su..
dr gut tan şüphelenmedi.
böbreklerin susuz kalmış dedi ve diğer tüm şeyleri saydı.

X