• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nasıl hazır hissedilir?

bretta

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2015
966
1.322
113
Kızlar ben 6 aylık evliyim. çok çok yeni ve yaşım da küçük. ama hamile birini görünce içim gitti geçen gün. öbür taraftan da çocuk konusu aşırı korkutuyor beni. ama şüphelenip yaptırdığım test negatif çıktığında moralim bozuldu. böyle saçma haller :KK43: bir yandan da istediğim zaman deneyip olmama ihtimali korkutuyor çok. polikistik hastasıyım.
Ben şunu merak ediyorum, insan kendini hazır hisseder mi? Nasıl olur? böyle özendiğinde hazır mısındır yoksa tamam artık ben istiyorum demek gerekir mi? Birazcık tavsiyeye ihtiyacım var galiba, özellikle zorluklarıyla ilgili:KK49:

Heralde hiç kimse bebeği kucağına alana kadar kendini hazır hissetmez çünkü o duyguyu bilmiyoruz :)

Canim dah cok erken bence cocouk icin biraz evliliyinin tadini cikar bence, insan tabi hamile veya bebek gorunce hefeslenir normal ama sen cok istiyorum tamam istiyorum dersen yaparsin,heleki evliligin esinle hayatin guzel geciyorsa iyi anlasiyorsan yap istersen ama diyorumya cok yeni evliligin yoksa cok istiyorsan yap allahim hayirli eveltlar versin

Ammannn napcen hemen çocuğuu şöyle bi 1 2 sene olsun yaaa ..
Gez dolaş eşini tanı , o senı tanısın ..
Birbirinize zaman tanıyın..

Ben bebek istedigim anda allah nasip etti çok şükür.Eşsiz bi duygu tarifi yok ama bir o kadarda zor bi sorumluluk..Bence suan gez toz evlliligin tadını çıkar..Bebek olunca uzunca bi süre bunlar hayal olarak kalacak çünkü senin için:)

içinden gelir, bir bebek çocuk gördüğünüzde yüzünüz güler ah keşke benim de olsa dersiniz:anneadayı:

Maddi manevi hazirdik.
Amaaan yapalım dedik.
Sonra vazgeçtik.
Sonra yaptık olmadi. Umursamadik.
Sonra yaptık oldu, kismet olmadi.
En son olup da kismet olmayinca hazir oldugumuzu anladik. "Lan niye olmuyor bu?" Asamasinda ikna olduk hazir olduğumuza.
8 aylik evliyiz.

Bende 17 yasinda evlendim ve ikinci ayinda hamile kaldim. cok erkendi bence ama bilincsiz oldugum icin oldu simdiki aklim olsaydi hemen cocuk yapmazdim .yinede iyi dusunun cocuk icin, buyuk sorumluluk ve bi telas icine giriyosunuz.ona bisey olursa olmasin diye hep kaygi hep kaygi .ben oyleyim cunku allah gonlunuze gore versin inslh.

Kızlar ben 6 aylık evliyim. çok çok yeni ve yaşım da küçük. ama hamile birini görünce içim gitti geçen gün. öbür taraftan da çocuk konusu aşırı korkutuyor beni. ama şüphelenip yaptırdığım test negatif çıktığında moralim bozuldu. böyle saçma haller :KK43: bir yandan da istediğim zaman deneyip olmama ihtimali korkutuyor çok. polikistik hastasıyım.
Ben şunu merak ediyorum, insan kendini hazır hisseder mi? Nasıl olur? böyle özendiğinde hazır mısındır yoksa tamam artık ben istiyorum demek gerekir mi? Birazcık tavsiyeye ihtiyacım var galiba, özellikle zorluklarıyla ilgili:KK49:

Aklında sürekli hamilelik fikri olursa
rüyanda bebeğin olduğunu görmeye başladıysan
sadece ikiniz olunca artık can sıkıntısı yaşamaya başladıysanız
evde bir boşluk hissi oluşmaya başladıysa
hangi oda çocuk odası olsun diye düşünmeye ve aklında oda yerleştirmeye başladıysan
insanların çocuk konusunda 'Allah size de nasip etsin' duasına 'amin' demeye başladıysanız (ben istemediğim zamanlar geçiştiriyordum) :KK48:
hazırsın demektir.

Kaldı ki negatif çıkan sonuçtan sonra üzülmen bile bir işaret.
Zorluklarından bahsetmeyeceğim şu sıralar işime gelmiyor o kısmı düşünmek. Kolay olacağını kimse söyleyemez özellikle çalışan bir anneysen. Allah veriyor kolaylığını.

Yalnız en önemlisi 6 aylık evlilik ve yaşının küçük olması önemli. Bence daha erken.

Back