Gebeliğe Hazırlık NASIL HAMİLE KALDINIZ:(

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Eşiniz muayene oldu mu?
Sporu bırakmayın.
Yastık falan filan saçmalık gerek yok.
Ben 2. Tüp bebek tedavime hazırlanırken hamile kaldım. Tedaviye baslayınca dikkat ederim diye ağır işlerimi yaptığımda hamile imisim. Hiç gerek yok bu kadar ince düşünmeye.

Hiç üzülmeyin hepimiz bu yollardan geçtik daha yeni başlamışsınız. Doktora adetin 2. Günü randevu alsanız çok daha iyi olur hem hormon testleriniz yapılır hemde rahmin durumuna adetliyken bakıkır

Canım ovülasyonu takip et gerisi yalan yok yat kalkma yok duş alma bilmemne. Birde eşinde doktora gitsin sende bir şey olmayabilir belki eşinde sorun vardır. Karamsarlığa kapılma aşılama,tüp bebek teknoloji gayet ileri bu yöntemleride denersiniz. Bizimde 3 ay olmadı hemen gittik doktora sperm azlığı çıktı mesela uğraşmayalım diye tüp bebek yaptırdık tuttu şükür vakit nasip bu işler birazda ama en kötüsü stres yapmak olcağı varsada olmuyor stresten

Eşim muayene olmadı. Cumartesi ürolojiden randevu aldım onada. Allah bağışlasın çok teşekkür ederim umarım düşünmemeyi başarırım.

Hiç üzülmeyin hepimiz bu yollardan geçtik daha yeni başlamışsınız. Doktora adetin 2. Günü randevu alsanız çok daha iyi olur hem hormon testleriniz yapılır hemde rahmin durumuna adetliyken bakıkır
Bunu bilmiyordum bu hafta gideyim bu ayda olmazsa adetliyken yine randevu alırım. İlk randevumda smeer testine kadar yaptılar. hiç sorun yok dedi. bir miyom varmış ama sorun değil dedi. bakalım çok teşekkür ederim bu arada

Canım ikinizde tüm tahlillerinizi yaptırın sonrasına beklemek ama sporu asla bırakma beslenmek ve zamanını beklemek iste

çok teşekkür ederim canım amin inşAllah. Eşim içinde randevu aldım. yaşım 30 olunca çok dert eder oldum malesef. Tüp bebek süreci nasıl sanıldıgı gibi zorlayıcı mı? Allah bağışlasın bu arada hamilemisin kucağına aldın mı? doğru diyorsun stres olmamalı ama elden gelen yok.

Canım ikinizde tüm tahlillerinizi yaptırın sonrasına beklemek ama sporu asla bırakma beslenmek ve zamanını beklemek iste
Spor aklımda çok sorun işaretiydi içim rahatlıyor böyle yorumlara devam edicem beslenmemede dikkat ediyorum sağlıksız şeyleri çıkartıp düzenli beslenme diyette yapıyorum. ama en önemlisi dediğin gibi zamanını beklemek sanırım

hiç stres yapmadan normal hayatına devam edeceksin sporu bırakayım dıyordum ama sonradan vazgeçtim devam ediyorum en azından ortamdan ve bebek düşüncesinden uzaklaşıyorum aklının bi köşesinde sessizce otursun bebek düşüncesi canım

Ovulasyona gerek yok. Gün aşırı birlikte olun. Adetin düzenlediyse 13 16 arası yumurtlaman gerekir o günler üst üste ilişkide olabilir. Ayakları havaya kaldırmak için kendini kasma sadece ilişkiden sonra 1 2 saat yatsan yeterli.. ama düzenli ilişki şart haftada 1 ilişkiyle tutturmaniz çok zor neden düzenli ilişki olmadı peki?

Allah hayırlısıyla nasip etsin inşallah bende yumurta geliştirici hap ve iğne ile hamile kaldım . Adetler düzenli olduğunda gün aşırı ilişki yeterli oluyor diyorlar. Yastık konusunda da benim doktorum ilişkiden sonra belinin altına yastık koy 45 dk öyle bekle dedi bende öyle yapmıştım belki onun da faydası olmuştur

Yaşınız daha genç. Bizim sürecimiz çok rahat ve güzel geçti 3 ay olmayınca strese girmek istemediğimiz için tüp bebek yaptık. Henüz 3 ayı yeni bitirdik hayırlısıyla doğar inşallah

Canım bende pko görüntüsü vardı ama yumurtlamada sorun yaşamıyordum doktor o etkilemiyor demişti. Eşimde de sorun yoktu ama 2 yıl olmadı bizimde. Aşılama denedik tutmadı. Sonraki ay tüp bebek istedim ama iki küçük kist oluştuğu için erteledik ben de yumurta ve sperm kalitesi artsın diye
1)Eşime folik asit içirdim. Ben imom ve d vitamini içiyordum doktorum yazmıştı gelecek aya yatırım olsun diye.
2)Beeo propolis karışımı ve evdeki hurma polenini karıştırdım akşamları eşimle 1 kaşığı bölüştğk ki bu eşimde baya enerji yaptı illaki kaliteyi de etkilemiştir. Kutu daha bitmedi ben de çocuk düşünen bi akrabama vereceğim.
3)Aslında o ay olacağından ümitsiz olmama rağmen eşimle 2-3 gün arayla bazen tabi 4-5 oluyordu ilişki yaşıyorduk.
4) Ki bence en önemlisi kist olduğu için ve tüp bebek düşündüğüm için hiç beklentim yoktu. Tamamen gelecek ayki tüp bebeğe odaklıydım.
Not:Kaynanam biraz gelenekçi bi kadındır. O ay burada zam kaldırma diye bişi var. Kadın adetin 2 ve 3 günü rahmime masaj gibi bişi yaptı. Adetin bitince de yıkan sıcak suya otur sonra ilişkiye gir dedi. Bunu madde olarak yazmadım çünkü çok mantıklı gelmiyor bana kaynanamı kırmamak adına bi de basit bişi diye yaptım.

Hangisi etkiledi bilmiyorum ama o ay hamile kaldım canım. Beklemediğim için baya adaçayına abandım hopladım zıpladım adet olayım da tüp bebek yapalım diye hatta. Çünkü rahim filmi, histereskopi, aşılama, ilaçla tedavi her şeyi denedik hiç tutmadı. Ve hamile kalınca en çok rahatlatan şey demek ki hamile kalabiliyormuşum düşüncesi oldu. Rabbim bu hasretle yanan herkese hayırlı sağlıklı güzel evlatlar versin

Ayaklarını havaya dikmek vs dogru bir yöntem midir bilemiyorum.
Fakat ben 1 sene kendim istemedim sonra korunmayı bıraktım 4 5 ay olmadı. Düzenli iliski olmasına rağmen.
İliskiden sonra hemen kalkiyor dus alıyordum. Hamile kaldığım ay 2 gunde bir ilişki denedik ve iliskiden sonra bacaklarımı kendime doğru cektim sırt üstü 15 dk falan sadece uzandim hemen kalkmamak icin. O ay hamile kaldım

Öncelikle hayırlı olsun canım çok çok sevindim senin adına böyle güzel haberleri duymak hele birde beklenmedik anda gelen güzel haber oldugunu bilmek çok iyi geliyor. detaylı yazmıssın cok sağol takviyeleri bende arastıracağım darısı başıma inşAllah:)

hayırlı olsun kuzum denemekte fayda var desene

Yaşınız daha genç. Bizim sürecimiz çok rahat ve güzel geçti 3 ay olmayınca strese girmek istemediğimiz için tüp bebek yaptık. Henüz 3 ayı yeni bitirdik hayırlısıyla doğar inşallah
hayırlı olsun kuzum yaş kafamda cok sorundu ıste hayata gec atılınca boylede derdı oluyor amın ınsAllah darısı basıma olur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…