• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Nasıl gelinlik seçimmmm !

Busran

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2011
205
0
46
Samsun
yaa kızlar nasıl bi gelinlik seçim
$rosa236zm.jpg
böyle gelinlikler buldum ama olurmu bilmiyorum

böyle dolu dolu yok dantelli duvak ince işlemeli fransız dantelli çok gzl de intte herşey vr bi bu yok :47:

ben straples kalıp üstüne dantelden uzun kollu gelinlikleri çok seviyorum. ama bu gelinlikleri nerdeyse hiçbir zaman hazır bulamayız. nedeni şu -aynı şeyi binlerce kez yazdım, daha önceki postlarıma denk gelmiş arkadaşlar kusuruma bakmasın :92: - kollu gelinliklerde kol uzunluğunun, genişliğinin, yaka kalınlığının, oyuğunun vs. vs. bir sürü ölçünün üzerinize uyması gerekir, straples gelinliklerde sadece bel kalınlığı ve boy ayarı yapılırken kollu gelinliklerde tüm bu alanların size uyması veya tadilatını yapmanız lazım gelir. üstüne üstlük dantel gelinliklerde kol bitimine ve yaka çevresine dantelin kenar dilimi denk getirilir. kenar dilimi dediğim şey, dantelin güzel bir şekilde şekillendirilmiş en kenar kısmıdır. mesela kol uzun geldiğinde kolu bitim yerinden kesemezsiniz çünkü bu dantel dilimini kesmeniz ve görüntüyü bozmanız anlamına gelir.

umarım anlatabilmişimdir. işte bu yüzden, dantel kollu bir gelinlik düşünüyorsanız muhtemelen üstünüze ve ölçülerinize göre dantelin kenar dilimleri denk gelecek şekilde diktirmeniz gerekecektir.

Back