• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl evlencem?

Ya bana sevgiliymiş flörtmüş boş işler geliyor yaşım 21 ve benim için en değerli şeylerden biri zaman. Boşa zamanımı birine harcamak istemiyorum. Beğendiysem bitmiştir o da beğendiyse uzatmanın anlamı yok. Ben takılmalı yapamam bu kafayla nasıl evlencem. Her erkekle konuşmak boş geliyor. Basım şans vericem de olacak bizden bir şey. Ben her erkekten de hoşlanmıyorum. Kaldı ki onu aramak zaman sohbet etmek zaman evlenince boş bol sohbet ederiz ne gerek var?
Hiç yani boş boş işler tanışıp ne yapacan hatta adını da nikahta öğren zamanın kiymetli? Bütün huyunu suyunu öğrenmek için ömür harca sonra bir bakmssin mezardasin.

Ya bana sevgiliymiş flörtmüş boş işler geliyor yaşım 21 ve benim için en değerli şeylerden biri zaman. Boşa zamanımı birine harcamak istemiyorum. Beğendiysem bitmiştir o da beğendiyse uzatmanın anlamı yok. Ben takılmalı yapamam bu kafayla nasıl evlencem. Her erkekle konuşmak boş geliyor. Basım şans vericem de olacak bizden bir şey. Ben her erkekten de hoşlanmıyorum. Kaldı ki onu aramak zaman sohbet etmek zaman evlenince boş bol sohbet ederiz ne gerek var?
21 yaş çok erken.Oncelikle üniversite okuyup meslek sahibi olun.Sonra koca gelir.Gorucu usulü de güzeldir bekle nasibini.

ben eşimle 5 yıl konuştum. o 5 yıl konuştuğum adamla eve girdiğim adam birmi diye sorarsanız hayır tabiki 🙃 amacidden kobuşma gerekiyor

Çok gençsin…. Mantıklı düşünemiyorsun bence. Sana kendimden örnek vereyim…. Birini çok sevmiştim beni aldattı çok zor yıllar geçirdim evli değildik. Hayattan soğudum sonra yeni birini tanıdım iyi biri gibiydi benim için iyi olması yerliydi ve birkaç ay içinde nişan bir yıl sonra düğün yaptık, Uzatmak istemedim evlendikten 1 hafta sonra o iyi görünen adam tam bir canavar çıktı… şiddet, tehdit, zorlama, ve bir gece kendisiyle sorunlarmızo konuşmak istediğim için bana silah çekti kendisi polisti…. O geceden sonra soluğu avukatta aldım ve evlendikten bir ay sonra boşandım. İnsanları tanımak çok zor tanımadan evlenmekse aptallık…
Çok geçmiş olsun gerçekten 🌸🙏

Tanımadığın bir insanla nasıl evliliği göze alabiliyorsun? Sohbet etmek vakit geçirmek zaten karşı tarafı tanımak için yapılır. Hadi siz böyle bir evlilik istiyorsunuz damdan düşer gibi evlenmek ama karşı taraf bunu kabul edecek mi sizin gibi tanımadan etmeden nasıl tamam diyecek? Birde diyelim böyle bir şey oldu karşı taraf hırlımı hırsız mı katil mi şizofren mi vs bunları evlendikten sonra öğrenseniz daha mı iyi olacak baba evine dönmek? Zaten yaşınız ortada bu cahilce düşünceyi anca yaşıtlarınız yapar birkaç sene sonra hayat tecrübeniz oldukça şu düşüncenizin ne kadar cahilce ve çocukça olduğunu anlayacaksınız umarım çok geç olmadan yanlış bir düşüncede olduğunuzu anlarsınız hayatınızı bile bile mahvetmezsiniz.

Az önce okudum 22 yaşında ki bayanı eşini 2 çocukla bırakıp gitmiş eşi,bölüyormuş.

Flört etme bulduğunla evlen evlenince tanırsın rahat rahat ama kötü çıkarsa da şansına artık:işsiz:

24 yaşından önce evlenmeye hoş bakmıyorum. Bu yaştan önce yapılan evlilikler daha çok hormonlar ve dürtülerin etkisiyle yapılıyor.
21 yaş evlilik için bana göre çok erken. Henüz duyguların tam oturmadığı bir yaş . Zaman geçtikçe beğenileriniz, bakış açınız değiştiğinde pişman olmanız yüksek ihtimal.
Ayrıca birini tanımadan " tamam beğendim ha de evlenelim" demekle olmaz. İş işten geçtikten sonra adamın kötü huyları ortaya çıktığında birini tanıyarak evlenmenin hiçte boş olmadığını görüceksiniz.

yani yorumlar çok sinir bozucu herkes bi kalıp belirlemiş kafasında ona göre konuşuyor. Bende aynı şekilde düşünen biriydim hiç kimseyle öyle ciddi bi görüşmem olmadı, kimse içime sinmiyodu, bi rüya gördüm ve o rüyadaki kişiyi 3 sene sonra karşımda görünce onunla evlendim. Allah daldan dala atlama hevesin olmayınca bence gönlüne göre veriyor.

o kadar yanlış bir düşünce yapısı ki ağzım açık kaldı...

21 yasımda kaç ülke gezerim interrail mi yapsam diye kafamı meşgul ediyordum konuya girince 1970 yılına döndüm millet gider Mersin’e biz gideriz tersine cidden

Evlen tutan mı var.
Evlenmeniz bir şey değil de bol bol üreyip çoluğunuzu çocuğunuzu da aynı kafayla topluma salıyorsunuz o sıkıntı.

Bu kafayla evlenemezsin evet.
Ama çok merak ettim zamanım çok kıymetli, birini tanımaya çalışmak zaman kaybı gibi geliyor dedin ya ne yapıyorsun sen 24 saat içinde? Hafta içi ve hafta sonu boş zamanlarında ne yapıyorsun mesela? Hiç mi sosyal aktiviten olmuyor, arkadaşlarınla dışarıda hiç mi takılmıyorsun? Garip bir düşünce tarzı. Zaman evet değerli ama biz sosyal canlılarız. Birine bir şey hissediyorsan ona zaman ayırmak zaman kaybı gibi gelmez. Sen hiç aşık olmamış gerçek anlamda birinden hoşlanmamışsın belli ki. Bu düşünceyle de insanları tanımaya çalışmazsan zor aşık olursun.
Ayrıca bu yaşta ne evliliği Allah aşkına. Git gez, eğlen, toz.

Back