• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum 🤔

Aslında annemde tedavi için geliyordu ve başka birinde kalmanın ezikliğini hissediyordum sürekli diken üstünde rahatsız ediyoruz diye düşünüyorduk ki bu kendi kardeşi üstelik eşi de vefat etmiş teyzemdi, bu yüzden çok günü birlik tek başına kemo alıp döndüğü oldu ben bunları gördüğüm için ses çıkarmıyorm ama onlar bunu iyi kullandı
Valla ben artık misafirliğini bilicek insanlara evimi açarım o arkadaşımla yaşadığım durumu kimsenin tekrarlamasına müsade etmem.Sizde misafirliğini bilicek insanlara yardımcı olun.Bu kişi asla kuzeniniz değil.

Valla çok haklısınız. Başka yerleri olmasa neyse. Kesinlikle kabul etmeyin. Olmadı sizde k.peder ile kabga ettik deyin. Hamile halinizle stres yapmayın. Bebise yazık.
Aslında doğru çok fena kapıştık mı desem🤔k.pederi üzmicemi bilir hasta olduğu için kaynanayı söylim😅

Bence hamile olduğunuzu ve rahat edemediğinizi açık açık söyleyin. Biraz arsızlar sanırım misafirlik üstüne arkadan konuşma iş çevirme. böyle insanlarla çok da samimi olmamanız gerekir zaten. Ki anladığım kadarıyla 7 aylık filan hamilesiniz iyice ağırlaştığınız bir dönem. üstüne kendi sorumluluklarınız var. Sizin eşinizin çocuklarınızın düzeni bozulacağına onlar kendilerine çare arasınlar boşverin. Ama alacağınız tepki bence trip küsme arkadan konuşma olur. Bir insanı 39 gün sırtında taşırsın 40. Gün indirince kötü olursunz

Bence neden hayır diyemediğinizi iyi düşünün. Oysa ki buna hakkınız var. Ev sizin. Su an hem fiziken hem ruhen misafire hazır değilsiniz. Bahane ile gecistirmenizi tavsiye etmem. Çünkü öncelikle samimi olmuyor ve ellerine koz vermiş oluyorsunuz. Kimse doğru ya çok yoğunmuş yazık , tüh kavga etmiş kıyamam demeyecek size. Karşı taraf size bahane sunduğunda inanmamışsınız mesela değil mi.
Üzerine siz suçlu olursunuz ve ellerine malzeme vermiş olursunuz.
Sizin yerinizde olsam bu kadar sık gelen biri mutfağıma girip bana yardım etmese bir ikinci sefere misafir etmezdim zaten.
Neden kendinizde hayır deme hakkı bulmuyorsunuz buna sasirdim.
Akrabadır birileri laf eder diye mi? Yani siz kendinize laf getirtmemek için kıyacak mısınız?
Şundan da emin olun ki ne yaparsanız yapın kıymet bilmeyen insan size laf getirtir zaten.
Kıymet bilecek insanlar olsa yardım ederlerdi ve sizi de aynı şekilde ağırlamak isterlerdi.
Yaptığınızı beğenmez yine laf eder.
Bir tavrınız bir surat ifadeniz bile yeter laf eder.
En doğal hakkınız öyle direk hayır demek.
Ben olsam "biliyorsunuz hamileliğim iyice ilerledi ve ilgilenmem gereken baska çocuklarım da var. Oldukça zorlaniyorum. Bu sefer sizi misafir kabul edemeyeceğim ." Derdim. Ins baska sefere bile demem.
Özellikle maddi konuda ellerini ceplerine atmamalarina çok kızdım bu nedir ya hu. Koca koca insanların surekli olarak karnını siz mi doyuracaksınız.
Misafir etmek baska elbet bizde sofralar önemlidir. Yedirmeyi icirmeyi ben de severim ama hep tek taraflı yapıyor olsam bir sorgulardım.

Selam arkadaşlar önce kendi durumundan bahsetmek istiyorum 6 aylık hamileyim bu 3. hamileliğim ve diğerlerine göre biraz daha yorucu ve zor geçiyor 1. sınıfa giden kızım 21 aylık oğlum var, her işimi kendim görüyorum yine de eşim de yardımcı oluyor çocuk ve ev konusunda gece çok sık uyandığım için h.sonları küçük oğlumla ilgileniyor evimde bi büyük oturma odam yatak odam ve çocuk odam var,şimdi sorum şu 10 yıldır bebek sahibi olmamış kuzenim var (erkek) sürekli her geldiklerinde bnde kalırlar tedavi olsun gezmek için olsun bugüne kadar hiç sorun etmedim kendilerinin bulunduğu şehir küçük olduğu için burada tedavi görüyorlar,ve sık sık gelirler zaten ama bu kez 15 20 gün kalmalı gelmeleri gerekli daha geçen gün geldiler ön görüşme için,konuya gelicek olursam bu kez kabul etmek istemiyorum nedenine gelirsek biraz kullanıyor gibi hissetmeye başladm ve eşi bende olan biteni bile başkalarına anlatıyor, üstüne benim şuan görüşmediğim kimsenin fotosunu eşi ile paylaşmış bizzat beni rencide etmek için yaptığını düşünüyorum,çünkü ben onlarla iyi iken hep arkalarından sallayan biri idi,bnde kaldığını onlara söylemedi mesela telde konuşurken başka odaya geçiyor kuzenim,eşi pek yardımcı olmaz mesela hep hizmet bekler ayağına ama artık çocuklarıma bile zor yetiyorm eksik hissediyorum kendimi, daha burda iken tedavim zor geçiyor yatmam gerek v,s diyor ama onun kalıcağı oda da biz yemek yiyoruz TV izliyoruz başka bi odam yok biraz da vicdan yapıyrm ama en az 5-6 kişi daha var kalabileceği bugüne kadar bnde kaldığı için onlara sadece gezmeye gider,bu kez eşimde olumlu bakmadı açıkçası biz yeterince yardımcı olduk şuan hamilesin ve madden de zor bir dönem den geçiyoruz harcamalar maksimum seviyede ve ay sonuna bile karttan para çekiyor,buraya gelirken bana güveniyor en son geldiğinde boya yaptırıyodum ve kalmam öyleyse seni görürüm dediği halde kaldı ve ben bunu bildiğim çabuk toparlamaya çalıştım ve ağrılarım arttı,üstelik havalar sıcak ben açık giyinmiyorum dışarıda aöa evde askılı şort geziyorum eşimde öyle onların yanında hep bi tedirgin olucam ama onlar bnde çok rahat davranıyorlar,uzun uzun anlattım ki herşeyi anlayıp yorum yapın diye direkt gelmeyin diyemem kafasına takarsa tedavisi etkilenir belki bilemiyorum ayrıca memlekete gittiğimde biz onlara gidip kalmıyorz eşim daha evlerini bile bilmez
Bugüne kadarki süreçte hep sizde kalmışlar zaten.Bu kez başka bir çözüm bulsunlar.Zaten hevesiniz.Önceliğiniz kendiniz ve çocuklarınız olsun.

Bence neden hayır diyemediğinizi iyi düşünün. Oysa ki buna hakkınız var. Ev sizin. Su an hem fiziken hem ruhen misafire hazır değilsiniz. Bahane ile gecistirmenizi tavsiye etmem. Çünkü öncelikle samimi olmuyor ve ellerine koz vermiş oluyorsunuz. Kimse doğru ya çok yoğunmuş yazık , tüh kavga etmiş kıyamam demeyecek size. Karşı taraf size bahane sunduğunda inanmamışsınız mesela değil mi.
Üzerine siz suçlu olursunuz ve ellerine malzeme vermiş olursunuz.
Sizin yerinizde olsam bu kadar sık gelen biri mutfağıma girip bana yardım etmese bir ikinci sefere misafir etmezdim zaten.
Neden kendinizde hayır deme hakkı bulmuyorsunuz buna sasirdim.
Akrabadır birileri laf eder diye mi? Yani siz kendinize laf getirtmemek için kıyacak mısınız?
Şundan da emin olun ki ne yaparsanız yapın kıymet bilmeyen insan size laf getirtir zaten.
Kıymet bilecek insanlar olsa yardım ederlerdi ve sizi de aynı şekilde ağırlamak isterlerdi.
Yaptığınızı beğenmez yine laf eder.
Bir tavrınız bir surat ifadeniz bile yeter laf eder.
En doğal hakkınız öyle direk hayır demek.
Ben olsam "biliyorsunuz hamileliğim iyice ilerledi ve ilgilenmem gereken baska çocuklarım da var. Oldukça zorlaniyorum. Bu sefer sizi misafir kabul edemeyeceğim ." Derdim. Ins baska sefere bile demem.
Özellikle maddi konuda ellerini ceplerine atmamalarina çok kızdım bu nedir ya hu. Koca koca insanların surekli olarak karnını siz mi doyuracaksınız.
Misafir etmek baska elbet bizde sofralar önemlidir. Yedirmeyi icirmeyi ben de severim ama hep tek taraflı yapıyor olsam bir sorgulardım.
Öyle iyi manupule ediyor ki olayları kendinizin merhamet ettiğinizi düşünüyorsnz, daha çok eşim buna çanak tuttu hiç surat asmadı çok ilgi alaka gösterdi,misal teyzemler hep kendini bi yerlere bıraktırmak ister ben eşim hiç müsait değil veya başka yere geçeceğiz desem yok o bırakırda sen istemiyorsan o bi şey demez gibi bi durumla karşılaşıyorum,misal başbaşa çocuklarla pikniğe gidiyoruz dur şu akraban da gelsin hayır arama onlar plan yapmıştır diyorm yine arayıp davet ediyor,onun rahatsız olmadığını düşündükleri için beni de sallamıyorlar,borç isteseler eşim vermek istemiyor diyemem o verir ama sen mi istemiyorsn derler, bende bu durumdan sıkıldım ikimiz de birbirimizn yakınlarını (akrabalar)mutlu etmek için yarışıyorz sanki,maddi konuda evet çok cimriler ama sadece onlar böyle inanın dayım ve onun çocukları bu şekilde hatta bi karşılıklıklı mı oldu diyoruz o derece çünkü hepimiz birbirimize her konuda yardımcı olmaya çalışırız,misal en son geldiklerinde otopark parasını sorun etti kuzenim ben çocuklar yanında idik çok bozuldum,kaldıklarında en fazla ekmek veya içecek almışlardır ha zaten daha fazla beklemedim ama bir yere gidip cimrilik yaptıklarında çok bozuluyor utanıyorum açıkçası sanki ceplerinde akrep var ufacık bi dondurmanın ekmek arası bi şeyin bile peşine düşerler

Bugüne kadarki süreçte hep sizde kalmışlar zaten.Bu kez başka bir çözüm bulsunlar.Zaten hevesiniz.Önceliğiniz kendiniz ve çocuklarınız olsun.
Zaten yazdıkça eskiler aklıma geldi ve iyice soğudum kesin kararlıyım gelmesinler, inanın duşa bile eşim gelmeden giremiyorum zaten çocuklara vakit ayırmam gerekiyor

Zaten yazdıkça eskiler aklıma geldi ve iyice soğudum kesin kararlıyım gelmesinler, inanın duşa bile eşim gelmeden giremiyorum zaten çocuklara vakit ayırmam gerekiyor
Allah kolaylık versin.Huzurlu bir gebelik süreci geçirmenizi diliyorum.

Bence hamile olduğunuzu ve rahat edemediğinizi açık açık söyleyin. Biraz arsızlar sanırım misafirlik üstüne arkadan konuşma iş çevirme. böyle insanlarla çok da samimi olmamanız gerekir zaten. Ki anladığım kadarıyla 7 aylık filan hamilesiniz iyice ağırlaştığınız bir dönem. üstüne kendi sorumluluklarınız var. Sizin eşinizin çocuklarınızın düzeni bozulacağına onlar kendilerine çare arasınlar boşverin. Ama alacağınız tepki bence trip küsme arkadan konuşma olur. Bir insanı 39 gün sırtında taşırsın 40. Gün indirince kötü olursunz
O kadar eminim ki artık kötü olacağıma ne yazık ki onu dinlicek kimse de kalmadı etrafında,bayram seyran eşimi kuzenim aramaz mesela bunu da eşim söylüyor bana niye aramıyor burda iken normal sohbet ediyoruz ben mesaj yazmasam hiç kendiliğinden dönmüyor bana diye

Kayınvalidem tadilat yaptırıyor bizde kalacaklar malesef yatacak yer yok hemde hamileliğim çok zor geçiyor çocuklarla birlikte nasıl olacak falan diyip geçin bence.. Ya insanların yüzsüzlüğü yüzünden yalan söylemek zorunda kalınıyor ya çok üzülüyorum gerçekten. Yahu birde 15 20 gün nedir insan evladının, anne babasının yanında yeri geliyor kalamıyor hayret birşey

Kayınvalidem tadilat yaptırıyor bizde kalacaklar malesef yatacak yer yok hemde hamileliğim çok zor geçiyor çocuklarla birlikte nasıl olacak falan diyip geçin bence.. Ya insanların yüzsüzlüğü yüzünden yalan söylemek zorunda kalınıyor ya çok üzülüyorum gerçekten. Yahu birde 15 20 gün nedir insan evladının, anne babasının yanında yeri geliyor kalamıyor hayret birşey
Ben annemi hasta olduğu halde yanımda tutamıyordm en fazla 1 hafta kaldı bnde onda da ısrar kıyamet,k.valideler alt katta ve görümce ile görüşmüyorm kalmicaklarını biliyor bu yüzden neyse zaten en kötü eşimin amcalarında köyde kalcam dicem, yalan olduğunu da anlasın sık boğaz etmesn bi kaç kez aradı açmadım

Ben annemi hasta olduğu halde yanımda tutamıyordm en fazla 1 hafta kaldı bnde onda da ısrar kıyamet,k.valideler alt katta ve görümce ile görüşmüyorm kalmicaklarını biliyor bu yüzden neyse zaten en kötü eşimin amcalarında köyde kalcam dicem, yalan olduğunu da anlasın sık boğaz etmesn bi kaç kez aradı açmadım
Evet oda mantıklı ☺️☺️ya malesef ki ben sizi çok iyi anlıyorum.. Müsait değilim lafını bazı insanlar anlamıyor, altındaki sebep ne onu öğrenmeye çalışıyorlar. Sizde haklı olarak tartışma yaşamak,çirkinleşmek ve gerilmek istemiyorsunuz. Bende sizin yerinizde olsam bir bahane bulmaya çalışırdım çünkü kavga etmekten nefret ederim

O kadar eminim ki artık kötü olacağıma ne yazık ki onu dinlicek kimse de kalmadı etrafında,bayram seyran eşimi kuzenim aramaz mesela bunu da eşim söylüyor bana niye aramıyor burda iken normal sohbet ediyoruz ben mesaj yazmasam hiç kendiliğinden dönmüyor bana diye
Yani burdan belli valla kullandığı sizi işi çıkarı için. Boşverin ya zaten hamilelik 2 çocuk gerçekten zordur benim hiç çocuğum yok 3 aylık hamile halimle uykulu yorgun geziyorum allah size kolaylık versin. Başkasının yükünü de çekmeyin bu sizin değil onların problemi çözmek zorunda değilsiniz.

Evet oda mantıklı ☺️☺️ya malesef ki ben sizi çok iyi anlıyorum.. Müsait değilim lafını bazı insanlar anlamıyor, altındaki sebep ne onu öğrenmeye çalışıyorlar. Sizde haklı olarak tartışma yaşamak,çirkinleşmek ve gerilmek istemiyorsunuz. Bende sizin yerinizde olsam bir bahane bulmaya çalışırdım çünkü kavga etmekten nefret ederim
Hele böyle bi insanla hiç edilmez görümcesi bi kaç kavgalarını anlattı şok oldum üstüne teyzemlerde bayramda dayın ve yengene böyle böyle yapmış diyince içim hepten soğudu,kendi yaptıklarından hiç bahsetmeyip onların konuştuklarını söyledi ama olay çok farklı çıktı

Hele böyle bi insanla hiç edilmez görümcesi bi kaç kavgalarını anlattı şok oldum üstüne teyzemlerde bayramda dayın ve yengene böyle böyle yapmış diyince içim hepten soğudu,kendi yaptıklarından hiç bahsetmeyip onların konuştuklarını söyledi ama olay çok farklı çıktı
İnşallahh en hayırlı şekilde aranıza kendiliğinden bir mesafe girerde merhaba merhabadan öteye geçmezsiniz 🙏🏻

Back