• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum 🤔

Elalaleelele

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2022
259
202
33
33
Selam arkadaşlar önce kendi durumundan bahsetmek istiyorum 6 aylık hamileyim bu 3. hamileliğim ve diğerlerine göre biraz daha yorucu ve zor geçiyor 1. sınıfa giden kızım 21 aylık oğlum var, her işimi kendim görüyorum yine de eşim de yardımcı oluyor çocuk ve ev konusunda gece çok sık uyandığım için h.sonları küçük oğlumla ilgileniyor evimde bi büyük oturma odam yatak odam ve çocuk odam var,şimdi sorum şu 10 yıldır bebek sahibi olmamış kuzenim var (erkek) sürekli her geldiklerinde bnde kalırlar tedavi olsun gezmek için olsun bugüne kadar hiç sorun etmedim kendilerinin bulunduğu şehir küçük olduğu için burada tedavi görüyorlar,ve sık sık gelirler zaten ama bu kez 15 20 gün kalmalı gelmeleri gerekli daha geçen gün geldiler ön görüşme için,konuya gelicek olursam bu kez kabul etmek istemiyorum nedenine gelirsek biraz kullanıyor gibi hissetmeye başladm ve eşi bende olan biteni bile başkalarına anlatıyor, üstüne benim şuan görüşmediğim kimsenin fotosunu eşi ile paylaşmış bizzat beni rencide etmek için yaptığını düşünüyorum,çünkü ben onlarla iyi iken hep arkalarından sallayan biri idi,bnde kaldığını onlara söylemedi mesela telde konuşurken başka odaya geçiyor kuzenim,eşi pek yardımcı olmaz mesela hep hizmet bekler ayağına ama artık çocuklarıma bile zor yetiyorm eksik hissediyorum kendimi, daha burda iken tedavim zor geçiyor yatmam gerek v,s diyor ama onun kalıcağı oda da biz yemek yiyoruz TV izliyoruz başka bi odam yok biraz da vicdan yapıyrm ama en az 5-6 kişi daha var kalabileceği bugüne kadar bnde kaldığı için onlara sadece gezmeye gider,bu kez eşimde olumlu bakmadı açıkçası biz yeterince yardımcı olduk şuan hamilesin ve madden de zor bir dönem den geçiyoruz harcamalar maksimum seviyede ve ay sonuna bile karttan para çekiyor,buraya gelirken bana güveniyor en son geldiğinde boya yaptırıyodum ve kalmam öyleyse seni görürüm dediği halde kaldı ve ben bunu bildiğim çabuk toparlamaya çalıştım ve ağrılarım arttı,üstelik havalar sıcak ben açık giyinmiyorum dışarıda aöa evde askılı şort geziyorum eşimde öyle onların yanında hep bi tedirgin olucam ama onlar bnde çok rahat davranıyorlar,uzun uzun anlattım ki herşeyi anlayıp yorum yapın diye direkt gelmeyin diyemem kafasına takarsa tedavisi etkilenir belki bilemiyorum ayrıca memlekete gittiğimde biz onlara gidip kalmıyorz eşim daha evlerini bile bilmez

biraz kullanıyor gibi hissetmeye başladm ve eşi bende olan biteni bile başkalarına anlatıyor,
Tamam,ne biçim bir erkek bu.
Erkek dedikodusu,dedikoducu erkek..
Hiç çekilmez.Nefret edilesi.
Zaten kendisini misafir eden kadının hanesini başkası anlatan adam da gelmesin bir zahmet.
Edepsizligin böylesi yani.
5 yıldızlı otel gibi her geldiklerinde İzzet ikram ettiğiniz için onlarda otel gibi gormeye başlamış sizi. OLay bu özetle.

Havaların sıcak olduğunu ve hamılelıgınızden dolayı rahat edemedıgınızı söyleyebilirsiniz.

( direkt söyleyemem dediniz ya, bu en yerinde bahaneniz olur ki bence bahane sayılmaz. Ben asla şu halde rahat edemem cunku . Kendime tahammülüm yok bir de başkasını çekemezdim)

Üzerine çok düşünülecek birşey yok bence.
Daha önce gelip kalmışlar, başka kalabilecekleri yerlerde varmış, bu seferde orada kalsınlar ya da başka alternatif düşünsünler.
Siz çocuk üzerine hamilelik, kuzen eşine hizmet etmek zorunda değilsiniz. Bu rahatlık bile batar tek başina bana.
Eşi evde olanları başkalarına anlatıyormuş üstlelik.
Uygun bir dille misafir ağırlayacak durumda olmadığınızı söyleyin.
Eşiniz de son derece haklı.

Hamileligim zor geçiyor, rahatsizim, musait degilim bu sefer sizi ağırlayamayacağım deyin. Evinizde kimseyi misafir etmek, edemediginizde bunun mahcubiyetini yasamak zorunda degilsiniz. Ustelik kiymet bilen insanlar değillermiş. Sayet oyle olsa kendi evlerine bir aksam yemegine sizi davet ederlerdi ancak esiniz evlerinin yolunu bile bilmiyormus.

Kafasina takacak biri olsa kendi ince düşünürdü. Hamile oldugunuzu, kenfi jzjn zorlandigini ve musait olmadiginizi soyleyebilirsiniz. Bahane uydurmaya gerek yok
En son geldiğinde çocuğun bezini değiştirirken ocağa bakarmsn dedim mutfağa girdiğimde patatesler yanıyodu aaa biraz önce baktım dedi, evet takar kafasına çünkü havadan bile nem kapıyor yaşım ondan büyük olduğu halde yenge de nikahım senden büyük diyen biri

Tamam,ne biçim bir erkek bu.
Erkek dedikodusu,dedikoducu erkek..
Hiç çekilmez.Nefret edilesi.
Zaten kendisini misafir eden kadının hanesini başkası anlatan adam da gelmesin bir zahmet.
Edepsizligin böylesi yani.
5 yıldızlı otel gibi her geldiklerinde İzzet ikram ettiğiniz için onlarda otel gibi gormeye başlamış sizi. OLay bu özetle.
Kuzenim değil eşi anlatmış hemde teyzeme yinede bi şey demedim gelip kaldılar,kuzenimde çok rahat davranır,takıntılarım var mesela temizlik konusunda eşim bile yapamaz ama açık yazmıyorum o yapmaktan çekinmiyor kuzenim

Bu şartlarda bende istemem. Başka kalacak yerleri de varmış. Hamilelik, iki çocuk, sıcak , misafir hepsi bir arada zor. Sizde kabul edemeyeceğinizi söyleyin, kalacak yer ayarlasinlar.
Bunu söylesem bile gelip 1-2 gece kalırız deyip postu sericeklernden eminim

Üzerine çok düşünülecek birşey yok bence.
Daha önce gelip kalmışlar, başka kalabilecekleri yerlerde varmış, bu seferde orada kalsınlar ya da başka alternatif düşünsünler.
Siz çocuk üzerine hamilelik, kuzen eşine hizmet etmek zorunda değilsiniz. Bu rahatlık bile batar tek başina bana.
Eşi evde olanları başkalarına anlatıyormuş üstlelik.
Uygun bir dille misafir ağırlayacak durumda olmadığınızı söyleyin.
Eşiniz de son derece haklı.
Evet eşim haklı ama onlara yüz verende o oldu çok misafirperver olduğu için şimdi geri adım atamıyorum,tek çocuğum olsaydı yine kapımı açardım

memlekete gittiğimde biz onlara gidip kalmıyorz eşim daha evlerini bile bilmez
Nasıl yani, sizi yemeğe falan çağırmıyorlar mı? O zaman nezakete gerek yok demektir. Anlamayacak olana nazik davranmak için cefa çekmeyin. Ben bir yere normal zamanda gidince bile ortama dikkat etmem kaldı ki tedaviye gitmek…

Kuzenim değil eşi anlatmış hemde teyzeme yinede bi şey demedim gelip kaldılar,kuzenimde çok rahat davranır,takıntılarım var mesela temizlik konusunda eşim bile yapamaz ama açık yazmıyorum o yapmaktan çekinmiyor kuzenim
Aşkım,kuzenin de onunla beraber anlatmıştır emin ol.
Yoksa kadın bu kadar rahat davranabilir mi ?
Ben sana söyleyim,kuzenin de evde donla
gezecek kivamdadir.
Çırpınıp çıkar yol aradigina göre.
Bacim hamile kadınsın,kuzen ve eşi ise ultra yüzsüz ve hadsiz.
İstemiyorum diyeceksin,kim kırılırsa da kırılsın.
Yahu uzulmene değer mi bunlar için.
Sen anlattıkça benim tansiyonum çıkıyor yeminle.

Hamileligim zor geçiyor, rahatsizim, musait degilim bu sefer sizi ağırlayamayacağım deyin. Evinizde kimseyi misafir etmek, edemediginizde bunun mahcubiyetini yasamak zorunda degilsiniz. Ustelik kiymet bilen insanlar değillermiş. Sayet oyle olsa kendi evlerine bir aksam yemegine sizi davet ederlerdi ancak esiniz evlerinin yolunu bile bilmiyormus.
Benden önce yazmışsınız aynı şeyleri 😂

Hamileliğinizin sizi yorduğunu , ve sürekli dinlenmeniz gerektiğini söyleyin, müsait olmadığınızı yani . Başka bahaneye gerek yok bence .
Ay benim ruhum daraldı hiç kabul etmezdim .2 gün falan neyse de ,15,20 gün nedir ya .
Benim de daralıyor zaten ayaklarımın altında yanmalar başladı karnıma kramplar giriyor,ben günlerimin nasıl geçeceğini düşünürken bide bu çıktı

Back