Kusura bakmayın ama sırf merakımdan soruyorum. Neden kendinize bu muameleyi reva görüyorsunuz, anlattığınız olayı lise ergenine anlatsanız, o bile size söyler aralarındaki ilişkinin patron çalışan ilişkisi olmadığını, hangi asistan patronuna ismi ile hitap eder, nişanlısının yanında onunla ilgili şaka yapar , rahat rahat takılır, hiçbir eğitimi ve vasfı olmayan bir yıllık asistana, kim 6000 TL maaş verir,bu paraya eğitimli iki asistan tutabilecekken hangi hizmetinin bedeli olarak veriliyor bu para, hangi patron asitanının annesine yemeğe davet edilecek kadar içli dışlı oluyor, bence gözünüzü açın sevgiliniz kendine asistan değil metres tutmuş, sizde sosyal statü olarak yanında sevgili dekoru olmuşsunuz, kadında ilişkilerini gözünüze sokmak için uğraşıp duruyor. Eminim o işyerinde de bir güzel dedikodusu yapılıp arkanızdan sizin adınıza güya üzülüyorlardır.
Nişanlılık birbirini tanıma evresidir, insanlar vu dönemde karşısındaki insanın evlilikte nasıl bir eş olacağını ölçer biçer, sizinkinin nasıl bir eş olacağı belli, daha evlenmeden metresi hazır etmiş, bırakın ne hali varsa görsün, çıkın gidin hayatından, kendi önünüze bakın, kendinizle ilgilenin, böyle iğrenç bir ilişki yumağının içinde daha fazla debelenmek neden, ayrıca anlattığınız olaylarda ne yaşandıysa karşılıklı yaşanıyor belli, bazen erkeğe yol vermesini bilmek gerekir. Siz demişsiniz ya diğer eşimde başka bir kadın için beni bıraktı diye, bu sefer bunu beklemeyin, siz çıkın hayatından, sizi ayrıldığınızda neyle suçlayacağının ne önemi var, görünen alenen ortada, kadın erkek ilişkileri insanları mutlu ettiği sürece güzeldir. Ben sizde mutlu bir kadın görmüyorum, sizin hikayenizde sizi alenen milletin gözünde küçük düşüren, iki günlük kadınla sizi yüzgöz eden, hayatının önceliğini başka bir kadına vermiş bir adam ve bu adam yüzünden hem mutsuz hem de özgüvenini yitirmiş bir kadın görüyorum. Bırakın ne hali varsa görsün.