Nasıl Davranmalıyım? Ablası Sebebiyle Ayrı Tatiller?

Hayır bayramı ayrı geçirmemiz biz 10 senedir beraberiz eşimle. Evlendik ayrı bayram geçirmek nedir ailesi sebebiyle he sorun eşimde gitmemeliydi hadi gitti kocam için dayanabileyim bir durum olmadı. Kocamı özledim sorun bu anladınız mı?
Bu kadar dipdibe yaşamak hiç bana göre değil ya ara sıra birbirinize alan tanıyıp özlemeniz evliliğinize renk katar. Evlendim evleneli ilk defa geçen yaz kocamdan ayrı kız kıza tatil yaptım nasıl iyi gelmişti anlatamam.

Hayır bayramı ayrı geçirmemiz biz 10 senedir beraberiz eşimle. Evlendik ayrı bayram geçirmek nedir ailesi sebebiyle he sorun eşimde gitmemeliydi hadi gitti kocam için dayanabileyim bir durum olmadı. Kocamı özledim sorun bu anladınız mı?
Bayramı eşinizle beraber geçirmek istiyorsanız ilişkileri minimumda ama yüz yüze bakacak seviyede tutacaksınız. Ailesi sebebiyleyi öyle bir diyorsunuz ki sanki yedi kat el, konu komşudan bahsediyor gibi. Sonra neden beni tam sevmiyorlar falan fıstık. İnsan ilişkileri katı kurallara göre işlemez. Kaygan bir zemindedir. Yani iftira mı attı, canınıza mı kastetti ne yaptı da bayramda bile yüzünü görmeye tahammül edemeyecek seviyedesiniz mesela? Ne olursa olsun ailedir bayramı da ailesiyle geçirmek ister. Siz de eşinizle beraber geçirmeyi değil tatili seçmiş şimdi de özlüyorum diye serzenişte bulunuyorsunuz. Tercihinizin arkasında durun bari.

Ailesi sebebiyle bayramı ayrı geçirmiyorsunuz, ailesiyle birlikte olmak istemediğiniz için bayramda ayrısınız öncelikle bunu idrak edin. Kimse size gelme gibi bir şey dememiş. Hatta niye gelmiyor bile demişler üstünüze düşmüşler. Siz kendiniz gitmeme kararı almışsınız. Adam her sene gidiyormuş memleketine. Siz istemiyorsunuz diye neden gitmesin? Bencilsiniz çok.

Kaç gündür ayrısınız ki özlediniz? Bana şu kadarcık ayrılıkta kocamı özledim muhabbeti inandırıcı gelmiyor. Kocanızla mı doğdunuz da ayrı kalamıyorsunuz? Kocanız da ailesi de size iyi dayanıyorlar. İnsan ilişkileri konusunda sizin kafanızda bir doğru var ve asla esnemiyor. Bu şekilde devam ederseniz daha çok bayramı yalnız geçirirsiniz.

NOT: Diğer ay eşimle beraber otele tatile gideceğiz. Bu bayram tatilinde ayrı tatiller.
Eşimle geçen sene memleketine gittiğimiz zaman çok yeni evliydim daha ablası ile sorun yaşamıştım ve eşim de görmüştü benim hiçbir suçum olmadığını. Ablası sinirli biri ve alışkın olmadıkları gelin oluşum sorun oluşturmuştu. Anne babalarına anne baba demeyişim çat çat her şeyi konuşmam babası ile şakalaşmam vs rahatsız etmişti onu. Eşim de hep tam destek oldu bana şu an bile aile konusunda sen haklısın der. Yeri geldiğinde ailesine gidip hakkımı savunur yanlış yaptınız der. Çünkü inanın kötü gelin değilim mesafeliyim ve biz aman büyüktür he de geç diye büyümedik. Çata çat hayır baba yanlış düşünüyorsun yanlış yaptın vs diyebilecek ifade özgürlüğünde büyüdük ama maalesef eşimin ailesi öyle değil. Eşim de bana her doğru her yerde söylenmez senin hatan tek bu der. Damatları çovukları ile annecim babacım diyip sürekli saçma esprilerine bile gülerler. Yalaka değilim ben. Neyse kısacası annesi babası beni sevmez diyemeyiz. Kendi çaplarında severler hatta. Ablası da nefret etmez ama kendi anne babasının deyimiyle senelerdir beni kıskandığını söyler. Diğer ablaları ile sorunum yok. Ee bir de el kızı girdi ya araya kardeş çok iyi oldu. Ablasında da sorun şu onlar sayar eder sonra sinirden dedim özür dilerim der. Daha bir kere o memleketine gittiğim zaman karşılıklı tartışmamız oldu gerisinde eşime ben yokken benim için sayar cevabını alır ben de görünce gelir özür diler sinirden dedim senlik durum yoktu der. Anne babası da sever gibi beni ama duvarın sevdiği gibiii :) espri filan yaparlar gidince ama ortamda yoksam arayıp etmezler ben de aramam. Şimdi sıkıntım şu. Eşim her sene memlekete gitmiş biri izinlerinde. Bu sene bana yapılan sebepten gitmeyecekti ama mesleğinden ötürü çok yoğun çalıştığı için gideyim gideyim tamam sen gelme diyerek başımın etini yedi büyük tartışmalar yaşadık sonra duygusal olarak vurmaya çalıştı sinirden tamam defol git dedim. Tabii bu mutlu oldu. Normal şartlarda gitsin okey ama orada sorun yaşatan ablası eşiyle gidiyor onlar ayrı kalmıyor biz kalıyoruz. Ben orada sorun yaşamasam nasıl olsa diğer ay eşimle otele tatile gideceğiz ben de eşim için bir hafta ailesine katlanırım derdim ama şimdi ailesi de kızlarına gelme diyemeyeceklerdi ya ortalığı yıkardı benim gitmemem herkesin işine geldi. Arayıp sen de gel demediler anca eşime aa neden gelmiyor demişler. Ben de kız kıza tatil ayarladım o sinirle bayramda kız kıza tatile gideceğiz. Eşim aradı yoldayken seni bırakıp gitmek saçmalıkmış şimdi olsa bu kadar ısrarcı olmazdım vs dedi. Eşim de beni sever ben de onu severim. Bizim hep sorunumuz ailesi. Orada ablası ile eniştesi mutlu çiftken benim eşimin nasıl vicdanı sızlamayacak karım bunun yüzünden yok demeyecek mi? Sen onlara takılma mutsuzluğunu belli etme vs der bana. Biz mutlu olalım çatlasınlar der der de bu haksızlıklar bana yapılıyor ona değil. Peki şimdi ben eşime nasıl davranayım istiyorum ki gerçekten dediği gibi bu bensiz ilk ve son bir yere gidişi olsun. Ablası ile gülerse ben kendimi biliyorum sinirlerime hakim olamam ay bence bizim için 1 hafta çok kritik. Not herkes İstanbul'da yaşıyor yazın memlekete gidiyor ailesi ablaları da yanlarına gider izinlerde. Şimdi ben orada açık açık istenmeyen biriyim kızları huzurlu olsun diye bu arada ablası tek bana sorun çıkartan biri değil diğer kardeşlerinin daha çok burnunda döktü benimki hariç. Ona ağam paşam kafasında. Eşim benim istenmediğim kızları gidecek ya çünkü oraya nasıl gider o ablası ile nasıl gülecek eşi o sebepten yok. Soğuk mu olayım merakta mı bırakayım ne yapayım sizce? Tabii boşanmak istemiyorum ama gözüm kararınca bilemiyorum o ablası olayında ayyy nasıl davranayım adam gittiğine vicdanen çok pişman olsun dediği gibi. He bu arada ablası bu ara iyi gibi bana ama senelerdir yaptıkları hep yara asla çıkamıyorum unutamıyorum yaptıklarını bakın geçen sene yaptığı sebepten biz bu haldeyiz. Sorunların etkisi bitmiyor.
Siz karı koca birbirinizden yorulmuyor musunuz? O aile etkisinden çıkamamış, siz ise fazla kaprislisiniz.

Ablası ile gülerse sinirleniyorum ne demek🤣 Tamam tsrtışabilirsiniz falan ama eşin güzelce uyarsın onun dışında gülmelerine falan sinirlenmek niye ablası onun napsın adam
Kendileri el insanı diye rahatça küsüp aylarca aramıyorlar ya sanıyorlar ki eşleri de silebilir öz ailesini öyle. Ama olmuyor işte. O adam o aileden çıkmış, senden önce onlar vardı yani, kolay mı silip atmak, kendileri elini kesse anne diye ağlar bu yaşta ama eşleri pat silsin bi hatada. Ne güzel memleket.

Sizin tek derdiniz elinize kumandayı alamıyor olmak, geçinmekte çok gönlünüz yok.

Ve doğru diyorsunuz orada şimdi kardeşlerinin de burnundan dökecek ben kız kıza tatil yapacağım buna odaklanayım. Ama işte haksızlık karşısında kızımız ablam diyip susulmasını kaldıramıyorum. O zaman şöyle sorayım sinirine göre ortamda ben olayım olmayayım beni görsün görmesin uzun zamandır önemi yok bana sayan evliliğime laf eden eşimin ablası ile eşimin görüşmesi ne kadar normal ablasıdır canım ne olacak mı diyelim yoksa bu adamın bir gün dolabileceğini düşünmek mi lazım ve benim de peygamber olmadığımı bilirsek
Bi laf var bilir misiniz, "*t *ti atar yâr başında tutar.". Bi de şey var bak "Kardeş kardeşi bıçaklamış sonra dönmüş kucaklamış.". Öyle yani. Size de baksak ailenizde ne abukluklar vardır ama toz kondurmazsınız, elin ailesine hüküm vermek kolaydır, elin aldığı nefes batar. Evet, sizin için eşiniz ailesini atacak değil, ya ben ya onlar kafası da sağlıklı değil, kim bu kıyasa girerse ilk o kaybeder hangi taraf olursa olsun.

Kendileri el insanı diye rahatça küsüp aylarca aramıyorlar ya sanıyorlar ki eşleri de silebilir öz ailesini öyle. Ama olmuyor işte. O adam o aileden çıkmış, senden önce onlar vardı yani, kolay mı silip atmak, kendileri elini kesse anne diye ağlar bu yaşta ama eşleri pat silsin bi hatada. Ne güzel memleket.
Silinse ilk benim görümcem silinirdi valla napalım atılmıyor kurbanda beraberiz. Konuyu önce okusaysam kızlarla tatil planlardım🤣🤣🤣

Abartmayin ya ayri ayri takilin iste gorumceyle yarismaya calismayin o esiyle mutlu falan bosverin herzaman heryere birlikte gitmek zorunda degilsiniz kizlarla gezin tagil yapin oh mis sizi gel diye zorlamamislar daha ne istiyosunuz

Bi laf var bilir misiniz, "*t *ti atar yâr başında tutar.". Bi de şey var bak "Kardeş kardeşi bıçaklamış sonra dönmüş kucaklamış.". Öyle yani. Size de baksak ailenizde ne abukluklar vardır ama toz kondurmazsınız, elin ailesine hüküm vermek kolaydır, elin aldığı nefes batar. Evet, sizin için eşiniz ailesini atacak değil, ya ben ya onlar kafası da sağlıklı değil, kim bu kıyasa girerse ilk o kaybeder hangi taraf olursa olsun.
Zeynep Ergul cikti icinden 😅

Sen kocanı özlerken o ablasıyla gülüp eğleniyor olacak. Tüh.

katılıyorum. Ayrıca ne yaşarlarsa yaşasın eşimin kimseye saygısızlık etmesini de istemem şahsen. Annesini, babasını ablalarını saymayan adam beni sayar mı? Hiç sanmıyorum

Boyle bi rezalet olabilir mi ya? Eyyy gorumce sen kimsin senin soyadin bile baska. Niye elalemin kocasiyla gulusuyosun??
Bayram tatilinde kocasıyla babasının evine gidip, kardeşiyle gülüşen görumceyi kınıyorum bende.
Gelin hanım dururken ne haddine baba evinde bayram geçirmek? Olacak iş değil. :deli:

Bayram tatilinde kocasıyla babasının evine gidip, kardeşiyle gülüşen görumceyi kınıyorum bende.
Gelin hanım dururken ne haddine baba evinde bayram geçirmek? Olacak iş değil. :deli:
Tabisiki ne sandın herkeş kocasının ailesine yallah.

Esin ve gorumcenin hatası var. Ama asıl hata sizin bakış acinizda. Ama burada sayfalarca yazsak birşey değişmez. Sizde kendinizi objektif değerlendirme yetisi yok.
Not: Ne zaman kendini dobra diye değerlendiren biri görsem hep aynı şey. Ben istediğim yerde, istediğim lafı apır sapır konuşayım karşımdaki buna tepki koyarsa aglanip, sizlanayim.

X