kısaca şöyle diyim ozaman derdim görümcemle bana ağır knuştu ve bunun üstnden aylar geçti biz nişan attık görüşmydk büyük olaylar oldu nişanlımla şimdi barıştık ama ben hep nişanlıma durmadan ablasın eskiden yaptıklarını anlatyrum ve çocuk bıkıyo görümcemle ne yapıcağımı zaten hiç bilmiyorum
Nişanlın,kayınvaliden herkes seni koruyor görümcene karşı
Sense ısrarla sorun çıkarıyorsun
Görümcen böyle bir insan demek ki
Nişanlın karşılığını verdikten sonra sen daha neden uzatıp huzursuzluk çıkarıyorsun ki
Bu şekilde sen kaybedersin
görümce özel mesajları okuyor.kayınvalide buna karşılık o kim ki dış kapının mandalı diyor.
siz görümce görümce diye nişanlınızın başının etini yiyorsunuz.
nişanlınız , görümceniz size laf söylerse onu gebertiyor.ve ayrıca kızıncada sizin söylediklerinizi görümcenize söylüyor.
ama bu kadar şeyin sonunda siz çok iyisiniz,haklısınız ama şu görümceyle nasıl başa çıkacaksınız onu soruyorsunuz.
doğru anladım sanırım konuyu.ama nerden tutsam elimde kalıyor.
Nişanlın,kayınvaliden herkes seni koruyor görümcene karşı
Sense ısrarla sorun çıkarıyorsun
Görümcen böyle bir insan demek ki
Nişanlın karşılığını verdikten sonra sen daha neden uzatıp huzursuzluk çıkarıyorsun ki
Bu şekilde sen kaybedersin
bencede hiç normal şeyler degil ki bu sendende kaynaklı nişanlının ne suçu varda başının etini yiyorsun yakında oda senden kaçar bu gidişle ayrıca annene babana yazık cidden..
görümce özel mesajları okuyor.kayınvalide buna karşılık o kim ki dış kapının mandalı diyor.
siz görümce görümce diye nişanlınızın başının etini yiyorsunuz.
nişanlınız , görümceniz size laf söylerse onu gebertiyor.ve ayrıca kızıncada sizin söylediklerinizi görümcenize söylüyor.
ama bu kadar şeyin sonunda siz çok iyisiniz,haklısınız ama şu görümceyle nasıl başa çıkacaksınız onu soruyorsunuz.
doğru anladım sanırım konuyu.ama nerden tutsam elimde kalıyor.
tamam o zaman görümceyle ne yapacağınızı buldunuz.
peki bir annenin gelinine kendi kızı için o kim ki dış kapının mandalı demesi ne kadar normal.(sebep her ne olursa olsun)
yani bu kayınvalide yarın birgün size kızdığında ne der?
bunu hiç düşündünüz mü?
insanlar konuyu anlayana kadar siz çözümü bulmuşsunuz zaten. ama dikkatimi çeken bir noktaya yorum yapayım. görümceniz süslenip püslenip gezdiğinde siz nişanlınıza 'o mu nişanlanıyor yoksa ben mi' demişsiniz. bence ayıp etmişsiniz biraz çocukça geldi bana. diğer konulara arkadaşlar yazmış zaten yorumlarını. kaçma olayı falan da işin içine girince malesef çok iyi düşünün derim.
insanlar konuyu anlayana kadar siz çözümü bulmuşsunuz zaten. ama dikkatimi çeken bir noktaya yorum yapayım. görümceniz süslenip püslenip gezdiğinde siz nişanlınıza 'o mu nişanlanıyor yoksa ben mi' demişsiniz. bence ayıp etmişsiniz biraz çocukça geldi bana. diğer konulara arkadaşlar yazmış zaten yorumlarını. kaçma olayı falan da işin içine girince malesef çok iyi düşünün derim.
yooo ben süslenip püslenmesine demedim benim nişanlım onun kredisini ödüyo güya paraları yok ama hergün bi yerleder ben evde oturyrum onların kredi ödeniyor die nişanlım ödüyo diye o geziyo kredi onunmu benimmi belli değil konuyu tam anlatamamışım
yooo ben süslenip püslenmesine demedim benim nişanlım onun kredisini ödüyo güya paraları yok ama hergün bi yerleder ben evde oturyrum onların kredi ödeniyor die nişanlım ödüyo diye o geziyo kredi onunmu benimmi belli değil konuyu tam anlatamamışım
tabiki para konusunda haklı görünüyorsun ama bence (hele ki daha nişanlıyken) susmak en güzeli. bırak boşver nişanlın da zaten görüyordur olanı biteni. sen hiç kendini kötü etme kimseye. söyleyecek bir lafın varsa da hele bir evlenin öyle söyle. yoksa haklıyken haksız duruma düşersin. çok zor işler bunlar. Allah herkesi iyi kişilerle karşılaştırsın
sizin derdinizden çok kayınvalidenizin kendi öz kızı için kullandığı cümle sinirimi bozdu."dış kapının dış mandalı" ne yaa.
insan kendi kızına bu sözü söyler mi helede gelini olacak kızın yanında.kendi kızını şimdiden sizin gözünüzde kıymetsiz etmiş.anne böyle düşünüyorsa siz elsiniz hay hay görümceniz hakkında kötü düşüneceksiniz.
anne kendi evlatlarını yüksekte tutmalı ki herkeste onun çocuklarının kıymetini bilmeli.ne söyleyeceğimi bilemedim.hayretler içerisindeyim.
o zaman bütün kızlar kendi anne ve babalarının gözünde dış kapının mandalıymışlar ama gelinler evin kızı oluyormuş.