nasıl çıkılır bu girdaptan kafam çalışmıyor artık....

Canım bütün konuyu okudum rast gelmedim nekadar gizlediniz gebeliği merak ettim:KK64:

eşimle bende ciddi problem vardı, cnm ... benim yumurta rezervlerim tükenmek üzereydi .. eşimdede % 0 morfoloji vardı.. anlayacağın bu hamileliğimden önce bir kere kaldım ama kimyasal gebelikmiş , kendi düştü, dr. '' çok şükür bak hamile kalabiliyosun,bundan sonraki ay mucize olacak demişti.. o kadından Allah razı olsun,doğal yolla geldi mucizem,
ilkini düşürünce,dedimki eşime söylemeyelim bikaç hafta , 3 aylık olana kadar söylemek istemiyorum belki buda kimyasaldır dedim,kabul etti...
bebeğim 3 aylıktı , aileler öğrendiğinde...dr. kontrolüne gittik tmm dedi dr.um '' paçayı kurtardı '' şimdi söyle önüne kim gelirse, bu bebek çok KIYMETLİ NAZLI dedi...dr.um sorun yok deyince açıkladık bizde ama keşke söylememseymişim bebeğimi burnumdan getirdi

bir eş ne olursa olsun Hamile eşinin durumlarını göze alarak hareket etmeli.Ağzından çıkan sözleri 3 kere düşünüp söylemeli.Tavırlarını ona göre düzeltmeli.Hamilelik çok başka birşey.İnsan naz da yapmak istiyor bazen,sebepsiz ağlamakta istiyor.Hamileyken anne adayı canı nasıl isterse öyle davranmalı kimsenin nazını çekecek hali yok zaten birazda insanlar onun nazını çekiversin torun veriyorsun onların kanından kıymetini bilmeleri lazım.
Sen sen ol hamileyken tıkamaya çalış kulaklarını.Asla bebeğini tehlikeye atma canını sıkarsan etkilenecek olan gene bebekle sana olcak ne eşinin umrunda olur ne ailesinin boşver.Bu durumda anne adayının ailesinin bir adım öne çıkıp kızlarının sahipsiz olmadığını göstermeli diye düşünüyorum.

ailem yok cnm , anne baba ayrı , sadece annem var oda ilgilenmez , laf söylemez ...arkamda durmaz , milleti susturacağına kendi laf sokar işine gelince...bir kv. olarak damadıyla konuşacağı yerde ....
sizin bebeğinizde hayırlı olsun, okadar üzgünüm ki ilk haftalarım sinir krizleriyle bitti... anlamadım zaten ben şuan gerçekten hamile miyim? hiç hatırlamak istemiyorum gebeliğimi

Ya ben ortada bir sorun oremiyorum ciddi..bunlar senin hamile oldugundaki duyarliligindan bence.gec soyledim evet de geç,gercekten buyutuyorsun,bosver.

Geçmiş olsun canım, Üzülmesin canım kardeşin. Ne gelirse haktan gelir, vardır bunda da bir hayır elbet.allah en doğru zamanda hayırlı sağlıklı gebelik nasip etsin inşallah.
Ben şimdiden anlaşmışım eşimle, o gün geldiğinde kimselere söylemeyeceğiz ilk 3 ay. Hem kime ne ki ;bu bizim özelimiz!
bende '' bizim özelimiz '' dedim,sınırlarını hadlerini bilsinler istedim ama tek başıma savaşamam ki, asla birgün eşimi doldurmadım ailesine karşı,saygı duydum... benim ailem darmadağın oldu ama iyi yetiştik çok şükür...
inş. toparlıycak kardeşimde çok sağol, vardır tabi bunda da bi hayır

3 ay da yani gec sayilmaz ki,cok buyutulmus karsilikli bu konu..takma..

6 aydır bu psikolojiyle taşıyorum bebeğimi, ben görüşmeyi kesmeseydim daha kim bilir canım ne kadar yakılacaktı.. daha önce üzüntüden sinir krizi geçirdinizmi ?
ilkini yaşadığımda 3 aylık hamileydim....daha kendime gelemeden 4. ve 5. ayda tekrar yaşatıldı bunlar bana ,

Ya gercekten bak biraz burayi okursan ne dertler var gorursun,hic problem bisey degil,insanlari cok takmadigimdan sinir krizi gecirmem cok zor benim,agir konuşurum ceker giderim,ama kriz gecirmem..kendinizi bosuna yipratiyorsunuz evliluginizi de...

canim benim kayinvalidede her gorusmemizde bebegin kilosunu sorar ooo kedi gibi dogacak desene kucucuk olacak deyip sanki ben bebegime bakmiyormusum gibi sacma imalarda bulunurdu ama bigun yine ayni seyi yapti esim.dediki" sanki sen cok buyuk dogdun yaa nie bole diyosun" diye saka bi dille cevap verdi baktim.esim arkamda bana sahip cikiyor hic umursamadim ne derse desin dedim..esin fazla yaninda olmamis bu durumda ama sen kadin her solemesinde duymazliktan umursamazliktan falan gelsen konu kapanirdi.bu buyukler bazen birseylere taktimi takiyo kurtulus yok
eşin arkanda olunca , aile olmanızı daha iyi anlıyorsun değilmi? duymamazlık umarsamamzalık mümkün bile değildi inan... görüşmeyi kesmeden önce ben iş yerimdeydim, evime kapıdan uğramışlar ( aylardır oğullarının evine adım atmıyorlar, ziyarete gidildiğinde yatılı kalamıyor oğlu benım yüzümden diye) bikaç parça yün patik hırka örmüş, bi gözü görmez halde, eve geldim eşim yaymış koltuğa örgüleri, baktım , kaldırdım ....
ertesi gun,çalışıyorum ya, salonum kalabalık karnımı daha doyurmamışım,tlf edecek vaktim yok , eve geçince aradım ... nezaketen tşk etmek için, ne laflar neler neler , kova kova su döktü, çok konusuyor zaten karşı tarafı hiç dinlemez, bı an sustu , bu kadar laf söyleyeceğini bilseydim aramazdım dedim, ben sana tşk etmek için vakit ayırıp aradım , olmadı anne yıne olmadıı bu dedim ,kapadım...daha ne yapayım arkadaşım

Ya gercekten bak biraz burayi okursan ne dertler var gorursun,hic problem bisey degil,insanlari cok takmadigimdan sinir krizi gecirmem cok zor benim,agir konuşurum ceker giderim,ama kriz gecirmem..kendinizi bosuna yipratiyorsunuz evliluginizi de...
üyelik tarihime bakmayın hemen hemen sizinki gibi, burayı eskiden beri takip ederim...bekar hayatımda da dert yumaklarında yaşadım,babamla uğraştım, şuanda sıkıntımı buraya yazdım...bende çok sert duruşluyumdur ama hamilelik , zor arkadaşım, kalamadan önce bende böyle daha nettım , başa çıkarım kv. diye dıye.... çünkü hasta ruhlu kadın,
nneyse sıkıntılıyım zaten, yorumun içinde sağol... vakit ayırıp yazmışsın ama öyle deme buda dert mi diye!!

Evime geri döndüm kv deye gittim. Beni azarlamaya kalktı. İlk öğrendiğimde söylemeliymişim. Onlar erkek tarafıymış ilk onların bilmesi uygun olurmuş. İnsanlar kvdesini alıp öyle test yaptırmaya gidiyolarmış

yok artık , oldu olacak , ne gece olduğunuda bilsinler...ayıptır ya mahremiyet dıye bir kavram var

ne var yani geç söyleseydiniz ne saçma bir tartışma konusu kv hasta mı ne
eşimi uzun yıllardır tanırım, annelerimizide dışarda isteme olmadan tanıştırmıştık... ogün anladım ruh hastası oldugunu , bişeye takıp sözlü saldırmıştı, evlenince ama bu kadar ileri gidebileceğini, düşünmemiştim..benim ilişkimin ve evliliğimin sınırları var ben bunu net çizdim en başında evlendikten sonradda samimi olmadım hiç...

eşimi uzun yıllardır tanırım, annelerimizide dışarda isteme olmadan tanıştırmıştık... ogün anladım ruh hastası oldugunu , bişeye takıp sözlü saldırmıştı, evlenince ama bu kadar ileri gidebileceğini, düşünmemiştim..benim ilişkimin ve evliliğimin sınırları var ben bunu net çizdim en başında evlendikten sonradda samimi olmadım hiç...
belli zaten insan torunu sağlıklı olsun diye düşünür 3 ay söylenmedi diye takılmaz ne var bunda

bende 3 ay saklamıştım oğlumda ilk bebeklerimi kaybettiğim için

kimse de kızmadı bilakiz sevindi

bence hamileliğinizi tamamlayana kadar kayınvalidenize prim vermeyin..kendiniz ve bebeginiz için yapın bunu.
dogduktan sonra zaten birsürü sebep çıkaracaktır.ozaman yapın yapıcagınızı..
baya oldu tlf bile görüşmüyorum, düşünün hamile kaldığımdan beri beni hiç görmedi bile yüzyüze,doğuma az kaldı, ondan sonra ne olacak bilmiyorum, eşime telde demiş, madem bu kadar etkileniyor sıkıntı oluyor doğumdan sonra görüşürüz diye...
ondan ne arar ne sorar şimdi

eşimle bende ciddi problem vardı, cnm ... benim yumurta rezervlerim tükenmek üzereydi .. eşimdede % 0 morfoloji vardı.. anlayacağın bu hamileliğimden önce bir kere kaldım ama kimyasal gebelikmiş , kendi düştü, dr. '' çok şükür bak hamile kalabiliyosun,bundan sonraki ay mucize olacak demişti.. o kadından Allah razı olsun,doğal yolla geldi mucizem,
ilkini düşürünce,dedimki eşime söylemeyelim bikaç hafta , 3 aylık olana kadar söylemek istemiyorum belki buda kimyasaldır dedim,kabul etti...
bebeğim 3 aylıktı , aileler öğrendiğinde...dr. kontrolüne gittik tmm dedi dr.um '' paçayı kurtardı '' şimdi söyle önüne kim gelirse, bu bebek çok KIYMETLİ NAZLI dedi...dr.um sorun yok deyince açıkladık bizde ama keşke söylememseymişim bebeğimi burnumdan getirdi
Anladım canım 3 aylık olması geç değilki bazı insanlar 3 ayda bile öğrenebiliyor bunu KV azıtmış biraz,ama sende kafana çok takıp bebeğini üzüyorsun,canım bunlar böyle bak kendi anneni bile eleştiriyorsun kaldıki KV seni ne kadar düşünür,demek torununda bi kıymeti yok onlar için,ama bak senin için nekadar değerli dimi sen iyi olmazsan bebeğinde iyi olmaz kulaklarını biraz tıka doğuma kadar kendini dinle anladıma göre eşin tepkisiz ama başka sorununuz yok,duymazdan,görmezden gelin vazgeçecektir KV uğraşmakdan.

belli zaten insan torunu sağlıklı olsun diye düşünür 3 ay söylenmedi diye takılmaz ne var bunda

bende 3 ay saklamıştım oğlumda ilk bebeklerimi kaybettiğim için

kimse de kızmadı bilakiz sevindi
bende böyle olması hayaliyle dr. döner dönmez söyleyelim demiştim... ama nerde , kendi annem bile bı ton laf söyledi benden de sakladın ya yazıklar olsun diye... kimyasal gebeliğimi anneme sonradan anlatmıştım halbuki, ama o yınede kucaklıyacağına tokat atar gıbı laf soyledi, yetmedi ( bız üç kızız, en buyuk benım) ortancanın var ıkı tane , o aldı telefonu elıne, '' ne o sakladın da ne oldu , sankı karnından söktük aldık bebeğinizi, dıye'' neler yağdırdı....
saçma sapan insanlarla yaşamak zorundayım işte

Anladım canım 3 aylık olması geç değilki bazı insanlar 3 ayda bile öğrenebiliyor bunu KV azıtmış biraz,ama sende kafana çok takıp bebeğini üzüyorsun,canım bunlar böyle bak kendi anneni bile eleştiriyorsun kaldıki KV seni ne kadar düşünür,demek torununda bi kıymeti yok onlar için,ama bak senin için nekadar değerli dimi sen iyi olmazsan bebeğinde iyi olmaz kulaklarını biraz tıka doğuma kadar kendini dinle anladıma göre eşin tepkisiz ama başka sorununuz yok,duymazdan,görmezden gelin vazgeçecektir KV uğraşmakdan.
geçmez arkadaşım,baştan beri takık bana , ( yatılı kalamıyor eşim ben kalmıyorum dıye) canım annem böyle yaparken kv. daha iisini yapar,
şimdi düşünüyorum da , boşanma davası açmak çözüm değil belki ama ... eşimi biraz kendine getirir diye aklımdan da geçmiyor değil,yoksa bu kadar strestle ne annelik yapabılıcem nede kendı sağlığımı koruyabılıcem, çok çektim zaten babamdan,

bende böyle olması hayaliyle dr. döner dönmez söyleyelim demiştim... ama nerde , kendi annem bile bı ton laf söyledi benden de sakladın ya yazıklar olsun diye... kimyasal gebeliğimi anneme sonradan anlatmıştım halbuki, ama o yınede kucaklıyacağına tokat atar gıbı laf soyledi, yetmedi ( bız üç kızız, en buyuk benım) ortancanın var ıkı tane , o aldı telefonu elıne, '' ne o sakladın da ne oldu , sankı karnından söktük aldık bebeğinizi, dıye'' neler yağdırdı....
saçma sapan insanlarla yaşamak zorundayım işte
Kıyamam yaa kardeşin bile moralini bozmuş.. Sen doğru yapmışsın canım üzülme ben de eğer Allah yine nasip ederse bırak 3 ayı belli olana kadar kimseye söylemeyi düşünmüyorum bir kere yaşadım kendi acın ayrı millete laf anlatması ayrı, teselli için bile olsa söylenen her söz bir daha üzmüştü beni..

Demesi kolay ama takmamaya çalış canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.

Kıyamam yaa kardeşin bile moralini bozmuş.. Sen doğru yapmışsın canım üzülme ben de eğer Allah yine nasip ederse bırak 3 ayı belli olana kadar kimseye söylemeyi düşünmüyorum bir kere yaşadım kendi acın ayrı millete laf anlatması ayrı, teselli için bile olsa söylenen her söz bir daha üzmüştü beni..

Demesi kolay ama takmamaya çalış canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
inş. olucak sizinde, rabbim nasip etsin inş.
eşimin akrabalarından bikaç kişi işyerime geldiklerinde tebrik etmişti, ağız ucuyla, ( kv. den bassedip ) falanca teyzemde çok sevinmiş ama içine oturmuş ,geç öğrendik geç öğrendik diye bızede çok anlattı demişti üzüldük ona ama hayırlı olsun dediler hep...ne yim var da çekemiyorlar beni anlamadım,eli geçtim kendi kardeşim bile ....

X