Nasıl çalışacağıma karar veremiyorum

pembesalyangoz2

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
677
144
En kötü karar kararsızlıktan iyidir diye bir söz var ya aynen onu yaşıyorum. Nerdeyse 1 aydır matematik çalışmaya çalışıyorum ama hala ilk 2 3 konu dışında ilerleme yok.
Çalışmaya başlıyorum çalıştığım kaynak içime sinmiyor başka bir kaynaktan en başa dönüyorum.
En son benim hocamda İlyas Güneş dinledim. Sanırım basit bir seviyede anlatmışki soru kitabına geçince farklı soruları yapamadım.
Şimdi hocalara geldik kanalına geçtim. Daha farklı orijinal soru tipleri var . fakat ygs.öğrencilerine yönelik olduğu için KPSS için ağır mı gelir. Bu kanaldan matematik çalışan var mı? Ya da siz hangi kaynaklardan çalışıyorsunuz ?

Ilyas hocayı bende dinledi hepsini ama beni matematik orta karar 15 net ten 25 e yumseltmaya calisiyorum
Bana yararı oldu mu pek bilemiyorum

Sen o, hocayı deneyin bir de

Matematikten konu dinleyerek gitmek biraz zaman kaybi. Farkli farkli kaynaklardan farkli farkli soru tipleri gormelisin. Baska türlü olmaz.

Ne yaptın? çalışmaya başladın mı pembesalyangoz2
Evet başladım. Hala bi düzen oturtamadım ama bölük pörçükte olsa hergün birşeyler yapmaya çalışıyorum. Hiç bişey yapmamaktan iyidir.
Matematikten İlyas Güneş e döndüm tekrardan. Çalışan arkadaşların bazıları YGS matematikte daha farklı soru tipleri var boşuna uğraşırsın dediler.
Bakalım hayırlısı artık.

Reactions: Den
Ben de ilyas güneşi dinlemek istiyorum ama daha başlamadım tanıtım videosunu izledim sadece sempatik pozitif bir hocaya benziyor anlatımı sıkmaz ve belki sayesinde matematige pozitif açıdan bakabilirim :) sen hangi bölümden giriyorsun sınava

İlyas hoca dersi güzel ve akıcı anlatıyor. Matematiğin iyi olmasa bile anlarsın. En basit şeyleri bile açıklayarak anlatıyor.
Ben İİBF mezunuyum. Sadece B sınavına gireceğim. Sen ?

Reactions: Den
İlyas hoca dersi güzel ve akıcı anlatıyor. Matematiğin iyi olmasa bile anlarsın. En basit şeyleri bile açıklayarak anlatıyor.
Ben İİBF mezunuyum. Sadece B sınavına gireceğim. Sen ?
Ben de öğretmenlik mezunuyum, normalde matematik o kadar etkilemiyor ama sözel bölümden gireceğim için bizim bölüm genelde matematik yapamıyor; bu yüzden matin standart sapması yüksek oluyor

Ben de öğretmenlik mezunuyum, normalde matematik o kadar etkilemiyor ama sözel bölümden gireceğim için bizim bölüm genelde matematik yapamıyor; bu yüzden matin standart sapması yüksek oluyor
Sende ben gibi yeni mi başladın Kpss çalışmaya

Kendime KPSS ye çalışmaya yeni başlayan birilerini ararken burda buldum matematikte konu çalıştıktan sonra çözümlü soru bankasıyla başla bence ve ilk başta kendin kağıda çözmeye çalış daha sonra çözümlerini incele. Sonra tekrar çöz soruları faydalı olabilir

Demek ki yalnız değilmişiz :) sen hangi bölümden gireceksin? Videolardan konu çalışıp dediğin yöntemi deneyeceğim matematiği sona bıraktım iyice üstüne eğilip en son da tüm derslerin tekrarlarını yaparım diyorum

Bende aynen bu şekilde çalışıyorum. Biraz ağır ilerliyorum ama. Gerçi tek matematiğe özgü değil bütün derslerde çok yavaşım.
Sence yetişecek mi konular

Tek matematik kaldıysa sıkıntı etme bence .daha zaman var.
Tekrarları nasıl yapıyorsun sözel derslerden. Mesela tarihten her tekrardan en baştan mı başlıyorsun

Ben iibf mezunuyum B grubundan gireceğim. Diğer dersleri bitirip sadece matematik kaldıysa eğer çok iyi çünkü ben hepsine daha yeni başladım :)

Bende aynen bu şekilde çalışıyorum. Biraz ağır ilerliyorum ama. Gerçi tek matematiğe özgü değil bütün derslerde çok yavaşım.
Sence yetişecek mi konular
Çok sıkı bir şekilde çalışırsam yetişir diye düşünüyorum. Nisan sonuna kadar tüm konuları bitirmeyi hedefliyorum. Sonra sürekli soru çözmeyi daha sonrada denemelere geçmeyi düşünüyorum.

Nişana kadar ful konu mu çalışacaksın yoksa konu+ şu kadar soru şeklinde mi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…