• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nasıl bıraktınız bu sigarayı???

İrade işi tamamen.. hamile olduğumu öğrendiğim an bıraktım ve doğum yapana kadar içilen ortamda dahi durmadım. Hiçte krize falan girmedim,hayatımda yoktu kafamda bitmişti hamileyim diye..
doğum yaptıktan sonra 1-2 devam ettim,emzirmenin bitmesi ve iş hayatına dönüşle aynen kaldığım yerden devam ettim.

Derdi falan almıyor. Aksine bataklığa çeker gibi daha da çekiyor. Sagliksizlastiriyor, hayatla mücadeleyi zorlaştırıyor.

Ben de 15 yıl kadar içtim. Gunde yarım paket civari. 9 ay olacak birakali. Önce sagligima bir katkısı olmadı diyordum. Sonra baktım dişler beyazlamaya başladı. Geçen yılki fotolarimla bu yılki fotolarim o kdar farklı ki... Yanaklarim pembe sağlıklı bir görüntü gelmiş. Geçen yilkilerde yüzümde bile sarimsi, hastalıklı bir hal var. Tabi içindeyken farkedemiyorsun. Ama belli bir süre sonra o ciddi fark kendisini gösteriyor.

Üç sene içip nişanlıyken biranda bıraktım. 5sene içmedim. Sonra çocuklar sütten kesilince amaaan dedim banane bir iki bir iki derken gizli gizli başladım. Sonra eşim öğrendi kavga ettik üç ay içmedim. Sonra kafam attı geçtim karşısına ben içicem boşarsan da boşa dedim bi senedir günde 10-15 içiyorum. Bırakmak gibi bi niyetim Yok ama gerekirse bir anda kesmek. Paket taşımamak inat etmek işe yarıyor. Sakız çiğne yoğurt ye elma ye. Ne bileyim ben zorlanmıyorum iradem kuvvetlidir. Kolaylıklar diliyorum.

Saka mi bu ya :KK45:
Ailemin evindeyim, sigarayi onlara ben biraktirdigim icin ben sigara iciyorum demeye yuzum yok o yuzden evde sigara icmiyorum. Bu bahaneyle belki birakirim diye kendimi zorliyorum bugun 7. Gunum 7 gundur sigara icmiyorum. artik iyice delirtmeye basladi dayanamiyorum sigaradan baska bir sey dusunemiyordum niyeti bozmustum dur dedim kk'ya gireyim azcik dert okuyayim kafam dagilsin
Karsima cikan konuya bak:KK53:

Bana yardim edin yoksa dayanamiyciim :silah:

Ailemin evindeyim, sigarayi onlara ben biraktirdigim icin ben sigara iciyorum demeye yuzum yok o yuzden evde sigara icmiyorum. Bu bahaneyle belki birakirim diye kendimi zorliyorum bugun 7. Gunum 7 gundur sigara icmiyorum. artik iyice delirtmeye basladi dayanamiyorum sigaradan baska bir sey dusunemiyordum niyeti bozmustum dur dedim kk'ya gireyim azcik dert okuyayim kafam dagilsin

hadi canıııımmm. :):) yakma yakma nası tutuyosu kendini banada yaktırma lütfen :):)

canm 21 hun sonra alisiyon derler ama tam bilmiyom Allah kolaylik versin :/

ahaha bu çok iyiydi..
ne kadar kalıcan?
3 haftadan sonra yoksunluk hissi geçiyor.

Gercekten irade meselesi.
Fiziksel bir bagimlilik da var ama o 3 gun suruyor.
Psikolojik bagimlilik biraz uzatiyor isi.

Ben bir gecede hem de hic aklimda yokken birakiyorum dedim ve biraktim.
Ustelik ben de zevk ala ala icen biriydim ve herkes "herkes birakirdi da seni hic sanmazdim" dedi istisnasiz.
Cunku ben sigarayi birakmak konusulurken bile sigara yakardim :)

Bir kere herkese haber yayin sigarayi birakiyorum diye toplumsal baski olur :)
Ilk zamanlar zor gececek.
Cunku atiyorum her yerde yemek yaparken, sevinince, uzulunce, cayin/kahvenin yaninda, ooo arkadasim gelmis, vay puyr pufur ruzgar var vs vs diye sigara sartlanmasi var.
Iste bu psikolojik yanı ama geciyor.
Biraz sabir.

Sigarayı bebek sayesinde bıraktım. Sağolsun 1 numaralı bırakma yöntemi. Bence deneyin
Benim için sigara beyinde değil bebekte bitiyormuş :KK53:

herkese günaydın.​
kızlar benim derdim sigaraya olan bağımlılığım. yaklaşık 8 senedir içiyorum ve artık bırakmak istiyorum bunun için denemediğim ilaç almadığım akıl kalmadı. normal bi insan ilaçla bırakabilyorumuş ben ilaca başladığımda inanın daha çok içtim. akşamları kendi kendime yatarken yarın sigara içmeyeceğim diyorum. sabah kalkıyorum ilk işim kendime bi kahve yapmak hemen iki bisküvi yiyip arkasından sigraya yakmak oluyor. günde 1 pakete yakın içiyorum. sizler sigarayı bırakabildiniz mi nasıl bıraktınız lütfen bana akıl verim. şimdiden çok teşekkür ediyorum belki bende sizlere imrenerek sigarayı bırakabilirim:kahve::kahve::KK14::KK14::KK14:
Ben maddi anlamda beni ne kadar yiprattigini kendime göstererek biraktim..
Misal bir sigara 10 tl falan sanirsam ben bir paketten biraz fazla iciyirdum asagi yukari 350 tl harciyirdum bir ayda...
O zamanlar makyaj malzemesi deliligim vardi ...
Ilk bir ay sigara icmedim bir aylik sifara paramla coknistedigim pudra ile fondoten almistim... sonra ki ay gene gidip farlar rimeller kapaticilar almistim.. marka veremiyiruz saniesam ama piyasada ki en iyileri almistim.. cunku hicbir zaman onlari alabilecek param olmuyirdu... neyse bu 4 5 ay devam etti bende paramı haracayacak baska şeyler buldum...
Sonrasinda spora basladim zaten nikotinler cok fena çıkıyor cigerlerden ..simdi cok canim isterse bir tane iciyirum ama ayda yilda bir tane...ve tek dedigim ve anlamadigim sey ben bunu niye icmisim..
Sende 3 aylik sigara paranla 2 gunluk yurtdisi tatili bile yapabilirsin yada hep almak yada yapmak istedigin ama bir turlu butce ayiramadigin seyleri yap...
Yalniz hemen sonrasinda kesinlikle spora baslamani tavsiye ederim...

Son düzenleme:
herkese günaydın.​
kızlar benim derdim sigaraya olan bağımlılığım. yaklaşık 8 senedir içiyorum ve artık bırakmak istiyorum bunun için denemediğim ilaç almadığım akıl kalmadı. normal bi insan ilaçla bırakabilyorumuş ben ilaca başladığımda inanın daha çok içtim. akşamları kendi kendime yatarken yarın sigara içmeyeceğim diyorum. sabah kalkıyorum ilk işim kendime bi kahve yapmak hemen iki bisküvi yiyip arkasından sigraya yakmak oluyor. günde 1 pakete yakın içiyorum. sizler sigarayı bırakabildiniz mi nasıl bıraktınız lütfen bana akıl verim. şimdiden çok teşekkür ediyorum belki bende sizlere imrenerek sigarayı bırakabilirim:kahve::kahve::KK14::KK14::KK14:
Ben 20 yıldır içiyodum ve 3 temmuzda bıraktım.. ilk 1 hafta nikotin sakızı kullandım.. Şimdi hiçbişey kullanmıyorum ara sıra canım istiyo ama irademe hakim oluyorum.. Fiziksel bağımlılığım geçti ama zihinsel bağımlılık biraz uzun sürebiliyo tabi.. Bence tek çözümü irade.. Başarılar dilerim :)

ahaha bu çok iyiydi..
ne kadar kalıcan?
3 haftadan sonra yoksunluk hissi geçiyor.
Bir ayi geckin daha buradayim ama nasil dayanirim bilmiyorum. 6 gun boyunca iyi kotu idare ediyordum ama suan beynim de surekli led isiklarla sigara yaziyor :KK53:
Gidip alsam bir saatte pakedi yerim sanirim

Mune Mune bu konularım neden decamlı hiç bir başlığa uymayan yazılara taşınıyor?? saçma sapan konular kalıyor bdv de bana açıklama yapın lütfen

Back
X