Nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda fikir verir misiniz?

Ay bu konu şaka mı konu sahibi sizi üzmek için demiyorum ama.

Akrabaların okurken tek kuruş hayrı dokunmamış. Okulu uzattın diye laf ediyorlar bir de. Ne hakla yahu? Onlara neymiş? 29 yaşında gencecik kıza evde kaldın baskısı yapıyorlar. Cidden insanlar bu haddi nereden buluyor ki?

Siz kendi kendinizi gecindiren kimseye hesap vermek zorunda olmayan bi insansınız. Ama bence akraba evliliğine bulaşmayın derim. Bu arada öğrenirlerse öğrensinler. Size ne maaşımı siz mi veriyorsunuz size ne oluyor diyebilirsiniz yani.

Seneler önce de yine aynı konuları açıyordunuz siz. Üniversiteyi yeni kazanmış gencecik bir kızken de akraba baskısıyla görücü usulü evlenme vardı gündeminizde. Tek ders problem değil, okuduğunuz bölüm zor. Uzatan çok oluyor zaten. Bu konuda kimseye açıklama yapmak zorunda hissetmeyin kendinizi. Ve sırf evlenmiş olmak için de evlenmeyin. Bu kafayla giderseniz öyle yapacakmışsınız gibi duruyor.

Fakat şöyle de bir durum var. Bu adam kadar iyi özellikleri olan biri çıkmıyor karşıma. Bu yaşıma kadar çıkmadı... Ve bu konuda sanırım şanssız bir insanım...

30 Ağustos 2016 konunuza göre, üniversiteye yeni başlamış bir öğrenciyken de odak noktanız : evlenememek ve evde kalma korkunuzmuş.

Üniversite eğitimi alan genç bir kadının görücü usulü akraba evliliği yapmak istemesine anlam veremiyorum.

Annenize Allah rahmet eylesin. Yalnız hayatınızda yapamadığınız her şey için annenizin kaybını tekrar tekrar öne sürmek sizi ileri götürmüyor. Geçmiş konularınıza göre okulla ilişiğiniz çoktan kesilmiş olmalı gibi duruyor.

Zamanında,iyi bir üniversitede önceden iyi olduğunu düşündüğüm bir bölüm(mimarlık) kazandım.

Kendisi(anneannemin amcasının torunu oluyor),

3 Ağustos 2017 konunuzdan
.4 senelik okulum.3 yıl gittim ama 3 yıl daha gitmem gerekiyor.Okulu da en fazla 7 sene içinde bitirmemiz gerekiyor,okulla ilişiğimin kesilmemesi için.Benimki şimdiden 6 yıl oldu.

7 Eylül 2017 konunuzdan

11 Aralık 2017 konunuzdan

22 Eylül 2018 konunuzdan
Merhaba.Ben Sakarya'da oturuyorum.Trakya Üniversitesine yatay geçiş yapmıştım.İntibak ve ders seçimi için bir günlüğüne okula gittim.

5 Ağustos 2019
Mimar oluyorum,müezzinle evlenmem ileride sorun oluşturur mu? konunuzdan

Öncelikle sakin ol. Yaşadıkların kolay şeyler değil.
Hepsi geçecek. Beyefendi ile tanışmak istersen tanış görüş. Baktın ki iyi anlaşıyorsunuz iş ciddiye biniyor. Ona bir sır vereceğini ve kimseye söylememesini rica et. Üniversite ve mesleğinle ilgili olan sırrını söyle. Mesleğini eline almak istediğini ve diploma almak istediğini ve bu konuda sana destek olup olamayacağını sor. Yani bu konuyu sorun eder mi? Eğer sorun etmezse onunla ciddi bir yola girersin. Eğer “sana destek olamam. Böyle problemleri olan birisiyle evlenmem” vs. derse yollarınızı ayırırsınız.

Ne yazık ki mimarlık aşırı zor bir bölüm. Okuyan arkadaşlarım vardı ve en az haftada iki üç gece uyumadan derslere gidiyorlardı. Jüri zamanı bölümlerimiz benzer diyerek( inşaat müh.) benden de el çizimlerinde destek istediler ama onlar gibi beceremedim kız benim çizdiklerimi de tekrar elden geçirip 3 gece uyumadan sınava gitti Hatta arkadaşım şu an sizin gibi ya 7. senesinde ya 8. Bitirme projesini aldığınızda da geçip geçemeyeceğiniz meçhul o yüzden ben yerinizde olsam yalan söylemezdim. Ayrıca görüştüğünüz kişi bunu bilirse yayarsa daha kötü olur sizin için.

Merhaba, niyetim yargılamak değildi rica etsem özelden bana mesaj atar mısınız? Konuşalım ciddi anlamda size yardımcı olmak istiyorum kötü bir niyetim yok. Dalga da geçmeden her şeyi konuşalım. Ben size mesaj atamıyorum hesabınızın kapalı olmasından dolayı siz bana atabilirsiniz.

Okul ev hastalık cenaze onca çektiğiniz şeye çok üzüldüm o yüzden yazıyorum gerçekten son attığım mesajada pişman oldum ama yargılamak için yazmamıştım emin olun yargıladığımda çok sert konuşurum merak etmiştim sadece. Aynı sektördeyiz belki konuşabiliriz ve diğer konunuzla ilgili de fikir de vermek istiyorum. Dertleşelim istedim rica ediyorum bana yazın. Niyetim kötü değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…