Mesela bugün mutfakta musluğun başını çekti kırdı uyardım sakince kediye sataşma dedim hole çıktılar ikisi daha kediyle uğraşıyor bende dedim ki tamam ben seni uyardım ama sen devam ediyorsun park saati yok çıkmayacağız. . Bi ağlama başladı yani anlatamam tüm mahalle duydu eminim heryere tükürdü ve netice de tabi ki çıkartmadım şuan cezalı yarın öğleden sonraya kadar çıkmayacak . Haftasonu bisikletten düştü burnu kırılıyordu morarmadık yeri kalmadı yüzü gözü mor burnu şiş . Dün yatağında oyun oynuyoruz ayağa kalktı yüzünün üzerine yere atladı yine yüzünü çarptı ayağı vs kırılabilirdi 100 kere uyarıyorum aynı kafada resmen . Bende artık ceza vermeye başladım çok bunaldım çünkü . Yine de benim yöntemlerimde mi sorun var diye vicdan yapıyorumbir kere soyluyorum yaptı yaptı yedi yedi dinlemezse ac kalcagini biliyor yada elindekini sonsuza kadar alacagimi. :)
Bende kızıyorum ve bugün ceza verdimMerhaba, genelde rica ederek yumuşak şekilde tekrarlıyorum. Çoğunlukla da yapıyor ama yapmadığında sert şekilde söylüyorum hatta bazen yanlış da olsa kızıyorum
Vicdan yapacak birşey yok şimdi ki cocuklar yapma etmeden anlamiyor bizde mecbur nasil susturursak oyle care buluyoruz uyguluyoruz. Bu dediklerinize ben dayanamazdim ciddi kiziyorum artik bakisimdan anliyorlar, ipleri ele almazsak ebeveyn onlar oluyor maalesefMesela bugün mutfakta musluğun başını çekti kırdı uyardım sakince kediye sataşma dedim hole çıktılar ikisi daha kediyle uğraşıyor bende dedim ki tamam ben seni uyardım ama sen devam ediyorsun park saati yok çıkmayacağız. . Bi ağlama başladı yani anlatamam tüm mahalle duydu eminim heryere tükürdü ve netice de tabi ki çıkartmadım şuan cezalı yarın öğleden sonraya kadar çıkmayacak . Haftasonu bisikletten düştü burnu kırılıyordu morarmadık yeri kalmadı yüzü gözü mor burnu şiş . Dün yatağında oyun oynuyoruz ayağa kalktı yüzünün üzerine yere atladı yine yüzünü çarptı ayağı vs kırılabilirdi 100 kere uyarıyorum aynı kafada resmen . Bende artık ceza vermeye başladım çok bunaldım çünkü . Yine de benim yöntemlerimde mi sorun var diye vicdan yapıyorum
Hergün evde birşeylere zarar geliyor ama hergün . Hergün kesin birkaç kere düşüyor vs işte . O kadar yoruldum ki zihnen bedenen . Günde 4 saat parktayız birde enerji hiç bitmiyorVicdan yapacak birşey yok şimdi ki cocuklar yapma etmeden anlamiyor bizde mecbur nasil susturursak oyle care buluyoruz uyguluyoruz. Bu dediklerinize ben dayanamazdim ciddi kiziyorum artik bakisimdan anliyorlar, ipleri ele almazsak ebeveyn onlar oluyor maalesef
hiperaktif mi acabaHergün evde birşeylere zarar geliyor ama hergün . Hergün kesin birkaç kere düşüyor vs işte . O kadar yoruldum ki zihnen bedenen . Günde 4 saat parktayız birde enerji hiç bitmiyor
Yok değil ama çok hareketlihiperaktif mi acaba
Masallah diyelim ama doktora goturseniz yani oyun terapistine falan bi çözüm onerir belkiYok değil ama çok hareketli
Bende cezanın çözüm getirmeyeceğine eminim ama çaresiz kalıyorum maalesef. Bu arada bence sebebi karakteri herseye isyan herşeye itiraz kafası var .Ben cezayla hiçbir şeyi halledebildiğimi hatırlamıyorum.
En son 3 gün tv yasakladım, hiç umurunda olmadı.
Daha psikiyatriste beni şikayet etmiş, ben bi şey yapmıyorum hep bana kızıyorlar diye.
Ceza çözüm değil, ama kediyi sıkıştırıyorlarsa orda kediye şefkat gösterip onu almak lazım.
Bir de sebebe inmek lazım.
Bizim bağımız zayıfladığı zaman her şeyin tam tersini yapıyor oğlan, biz ne kadar delirirsek o kadar zıt gider.
Oyun terapisine imkanım şuan yok doğuda küçük bir ilçede görev yapıyoruz en yakın yer 100 km istediğimiz zaman gidip gelemiyoruz zaten . 2 yaşındayken çocuk psikiyatrine gitmişti o zaman başka şehirdeydik imkanlarımız daha iyiydi . Başka bir olay için gitmiştik neyse doktor o zaman normalden hareketli ama hiperaktivite gibi birşey diyemem şuan demişti . Bu sene burada okula başladı öğretmeni çok tecrübeli ona bu konuda güveniyorum hiperaktivite yok dedi oda . Şuan 4.5 yaşındaMasallah diyelim ama doktora goturseniz yani oyun terapistine falan bi çözüm onerir belki
Kitaba bi bakayım okuyup okumadığımı hatırlayamadım teşekkür ediyorum not ettimKitap önerisi: Çocuğunuza Sınır Koyma
Ben şu an okuyorum, oldukça faydalı pratik bilgiler içeriyor tavsiye ederim
Ben de aynı şekilde. Her konuda değil ama belli başlı konularda inatlaşıyor sürekli. Cezayla çözülür gibi oldu ama bu seferde ben kendimi kötü hissettim. Çünkü yapması gerektiğinden değil ceza vereceğim korkusundan yapıyorduBende kızıyorum ve bugün ceza verdimakşam olunca da vicdan azabı yaşıyorum. Ama bıktım artık herşeyi 10 kere rica etmekten yaptırmaya çalışmaktan vs
Bende yardım olmayacağını biliyorum ama derdimi anlatmak iyi geliyorBen de aynı şekilde. Her konuda değil ama belli başlı konularda inatlaşıyor sürekli. Cezayla çözülür gibi oldu ama bu seferde ben kendimi kötü hissettim. Çünkü yapması gerektiğinden değil ceza vereceğim korkusundan yapıyordu
Yani ben de yardımcı olamadım ama en azından yalnız değilsiniz bunu göstermek için yazdım
Aç mı kalacak?bir kere soyluyorum yaptı yaptı yedi yedi dinlemezse ac kalcagini biliyor yada elindekini sonsuza kadar alacagimi. :)
ac kalsin ki benim kararli oldugumu anlasin, bir kere ac biraktim sonra bir dedigimi ikiletmedi biliyor cunku, merak etmeyin bir aksam yemedi diye kimse acliktan ölmezAç mı kalacak?kaç yaşında?