• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl bir salgın bu ya

İyi geceler kızlar.ortalıkta covid den beter bi salgın dolaşıyo sanki yeni bi virüs mü türedi ne anlamıyorum.saat kaç oldu öksürmekten uyuyamıyorum ciğerlerim ağzımdan çıkcak sırtım göğsüm çok ağrıyor.boğazı. Sanki kulak zarıma kadar yırtılmış öyle acıyoki.5 ay önce covid oldum bu kadar ağır geçirmedim ya ne bunun yanında nezle gibi geçirdim covidi bu nasış bişeydir ya.gece uyurken aniden çarpıntıyla nefes nefese kalkıyorum uyumaya korkuyorum ya.
Ben böyle bir öksürük görmedim 3 gündür geceleri mümkün değil uyuyamıyorum öksürmekten ciğerlerim ağzıma gelecek Sesim kısıldı konuşamadım dün hastaneye gittim bir torba ilaç antibiyotik Başladı doktor bugün biraz daha iyi gibiyim içmediğim limon bal elma tarçın çayı kalmadı yok yok geçmiyor çok fena inşallah antibiyotikle geçer geçmiş Olsun hepinize

Ben böyle bir öksürük görmedim 3 gündür geceleri mümkün değil uyuyamıyorum öksürmekten ciğerlerim ağzıma gelecek Sesim kısıldı konuşamadım dün hastaneye gittim bir torba ilaç antibiyotik Başladı doktor bugün biraz daha iyi gibiyim içmediğim limon bal elma tarçın çayı kalmadı yok yok geçmiyor çok fena inşallah antibiyotikle geçer geçmiş Olsun hepinize
Gecmisler olsun size de cok ,vicks denediniz mi? Tabanlara özellikle sürüp üzerine yün corap ya da patik giyip yatin gece.Bir de sırtınıza ya da göğsünüze sürüp tülbentle kapayin.Tek tarafli olacak ama ikisi ayni anda degil.Ben de bunlardan yararlandım, iyi geldi 🤲🤲🍀🍀 Simdiye dek hic bilmiyordum ,yeni uyguladim tavsiye edenler olmuştu.

Gecmisler olsun size de cok ,vicks denediniz mi? Tabanlara özellikle sürüp üzerine yün corap ya da patik giyip yatin gece.Bir de sırtınıza ya da göğsünüze sürüp tülbentle kapayin.Tek tarafli olacak ama ikisi ayni anda degil.Ben de bunlardan yararlandım, iyi geldi 🤲🤲🍀🍀 Simdiye dek hic bilmiyordum ,yeni uyguladim tavsiye edenler olmuştu.
Çok teşekkür ederim🌺 Vicks var evde hiç aklıma gelmemişti Allah razı olsun deniycem bu akşam onu da inşallah fayda eder😊

Geçmiş olsun. Doktordan gelince sonucu yazar mısınız?Benim kızım da aynı durumda antibiyotik bitti iyi gibiydi bu gece balgamlı öksürükle sabahladık. Okul başladığından beri hastalık bir bitmedi çok yıprandık artık.
Merhaba iyi akşamlar oğluma ve bana bugün influenza teşhisi konuldu

600 kişilik okulda 100 öğrenci eksik, dökülüyor yavrucuklar. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Bizde çok kötüydük geçmeyen ateş öksürük yorgunluk vs. Domuz gribi teşhisi ile ona özel ilacı kullandık ve ilk günden iyi olduk

Allah şifa versin inşallah. İlaç veriyorlar mı influenzada?Burada antibiyotiksiz göndermiyorlar malesef.
Antibiyotik ne işe yarayacak ki viral hastalıkta 🤦🏻‍♀️ influenza covid ile aynı her belirtisi de aynı hiç bir fark yok . Biz temmuz sonunu ağustos başı 2 . Covidimizi geçirdik . Oğlum aynen bu zamanki gibi olmuştu . Kulağı temiz boğaz temiz idrar temiz herşey temiz anlamsız bir ateş . Kanda bazı değerler büyük ölçüde oynamış . O zaman test verdik pozitif çıkmıştı . Şimdi doktor covid testi almadı zaten negatif çıkar 3 virüsün karışımı ortada şuan influenza dedi kendi de birkaç gün önce öyleymiş zaten . Bunun için özel bir ilaç varmış onu verdi damar yolu açık şuan gece ters giden bir şey olduğunda acilde müdahale edecekler . Çünkü önüne geçilmeyen ateş oluyor ilaç verseniz soğuk uygulasanız da düşüremediğüniz . Covidde de 8 gün 40 derece ile yatmıştık ve o zaman doktor da ateşi kontrol edememişti sadece hepimiz boş boş bakmıştık . Bunun tek farkı doktor kontrol edebiliyor . Sabah bende edebiliyordum öğlen ilaç verdiğimde yine de düşmedi ateş kontrolden çıktı maalesef

Allah şifa versin inşallah. İlaç veriyorlar mı influenzada?Burada antibiyotiksiz göndermiyorlar malesef.
herkes kutu kutu antibiyotik içmiş maşallah
viral salgın var neden herkese antibiyotik veriyorlar anlamadım

ekşide de herkes doktor antibiyotik verdi yazmış
ilaçlar yoka düşmüş, bu ülke neden hep antibiyotik dayıyor çözemedim gitti.
(viral enfeksiyonun yanında ya da hasta olup zyıf düşmüş kişiler bir de bakteri enfeksiyonu yaşamasın diye bir düşünceyi biliyorum ama şu salgın ortamında şart mı bakteri bulaşı için profilaksik tedavi vermek anlamıyorum). Avrupada böyle bir yaklaşım yok mesela.

herkes kutu kutu antibiyotik içmiş maşallah
viral salgın var neden herkese antibiyotik veriyorlar anlamadım

ekşide de herkes doktor antibiyotik verdi yazmış
ilaçlar yoka düşmüş, bu ülke neden hep antibiyotik dayıyor çözemedim gitti.
(viral enfeksiyonun yanında ya da hasta olup zyıf düşmüş kişiler bir de bakteri enfeksiyonu yaşamasın diye bir düşünceyi biliyorum ama şu salgın ortamında şart mı bakteri bulaşı için profilaksik tedavi vermek anlamıyorum). Avrupada böyle bir yaklaşım yok mesela.
Viral enfeksiyonla başlıyor antibiyotik vermiyorlar. kulak enfeksiyonu, yoğun geniz akıntısı, ciğerlere inme vb. Şeklinde seyrederse antibiyotik veriyorlar. Benim çocuğumda bu sene 2 kez böyle oldu malesef. Viral başlayıp bakteriyel devam etti, nasıl oluyor, ne oluyor anlamıyorum 😔

Merhaba evet iyilestim. Doktor ilacli da ilacsiz da 2 haftada iyilesirsin demisti. hem de sigara kullanan biri olarak gectigini soyleyebilirim 😊
Çok sevindim umarım bidaha bulaşmaz ben ağır bi antibiyotk kullanmak zornda kaldım hatta 2. Kutum doktr başka verdi 3 gün bütün belirtiler gitti burun akıntım öksürüğüm falan hepsi geçti

Çok sevindim umarım bidaha bulaşmaz ben ağır bi antibiyotk kullanmak zornda kaldım hatta 2. Kutum doktr başka verdi 3 gün bütün belirtiler gitti burun akıntım öksürüğüm falan hepsi geçti
Gecmis olsun cok,Grip belirtileri baalayali 5.gün oldu benim de .Öksürüğüm nerdeyse bitti, agrilarim bitti ama inanılmaz bir yorgunluk,halsizlik var halen. Dr bana da 3 içimlik azitro ve ibucold c vermisti.Ben bunlarin yaninda umca da kullandim.Vicks sürdüm .Bir tek halsizliği geciremedim daha.Sizde nasil seyretmişti? Sadece halsizligin devam ertesi ile mi tekrar gitmiştiniz dr a ?

Gecmis olsun cok,Grip belirtileri baalayali 5.gün oldu benim de .Öksürüğüm nerdeyse bitti, agrilarim bitti ama inanılmaz bir yorgunluk,halsizlik var halen. Dr bana da 3 içimlik azitro ve ibucold c vermisti.Ben bunlarin yaninda umca da kullandim.Vicks sürdüm .Bir tek halsizliği geciremedim daha.Sizde nasil seyretmişti? Sadece halsizligin devam ertesi ile mi tekrar gitmiştiniz dr a ?
Bende sırtımı farmasinin at kestane merhemini sürdürdüm.bende hala yorgunum benim 2 hafta oldu hastalığım 10 gün geçmesine rahmen burnum çok kötü koyu akıyodu hala öksürüyodum çok afedersiniz ama balgamlı göğsümde çok kötü hırıltı vardı yanımda oturan odadakiler bile duyuodu doktr röntgen istedi sırtımı dinledi zatürre dedi zaten 10 gün agumantin 1 gr lık kullanmıştım ıburamin zero burun spreği falan geçmemdi dedim en sonunda avelox diye antibiyotk verdi onu kullandım 24 saatte bi oda.1. Gün iyi oldum oda bitmek üzere.bende ilk kulak halsizlik kuru öksürük ile başladı hemen arkadından boğaz ağrısı kulak ağrısı başladı.

Udi hindu yagi icin .akgunluk sakizi ile öksürük kesici yapin .d ve c vitamini hergun alin
Dün çocuğu doktora götürdüm doktorda bunları kullanmamı söyledi. Diğer hastalarında çok işe yaradigini belirtti. O oksurunce ben kendimi çok kötü hissediyorum.umarim işe yarar.

Ben emzirdigim icin bana cok hafif ilaclar verdigini soyledi. Evde dogal seyler hazirladim belki etkisi olmustur belki de yavas yavas geciyordur bilemedim 😊 umarim bulasmaz 😊

Dün çocuğu doktora götürdüm doktorda bunları kullanmamı söyledi. Diğer hastalarında çok işe yaradigini belirtti. O oksurunce ben kendimi çok kötü hissediyorum.umarim işe yarar.
Akgunluk öksürüğü kesiyor bende zeytinyagli karisim almistim bi siteden. gece oksurugimu 2 gunde kesmişti

Bende sırtımı farmasinin at kestane merhemini sürdürdüm.bende hala yorgunum benim 2 hafta oldu hastalığım 10 gün geçmesine rahmen burnum çok kötü koyu akıyodu hala öksürüyodum çok afedersiniz ama balgamlı göğsümde çok kötü hırıltı vardı yanımda oturan odadakiler bile duyuodu doktr röntgen istedi sırtımı dinledi zatürre dedi zaten 10 gün agumantin 1 gr lık kullanmıştım ıburamin zero burun spreği falan geçmemdi dedim en sonunda avelox diye antibiyotk verdi onu kullandım 24 saatte bi oda.1. Gün iyi oldum oda bitmek üzere.bende ilk kulak halsizlik kuru öksürük ile başladı hemen arkadından boğaz ağrısı kulak ağrısı başladı.
Cok gecmis olsun ,herkeste farkli seyrediyor belirtiler olsun ,süresi olsun.Süper karisik virüs dedi dr.3 tane biontech aşım var benim ama üzerinden 1 yil gecti artik korumuyor.Gecen yaz basi grip gibi olmustum o kadar hafif gecmisti ki sanirim asilarin etkisindendi..Bundan sonra kendi kendimizi koruyacagiz .Kim tasiyici kim degil onu da bilemiyorsun..imuneks alip icmeyi düşünüyorum yine.Coronadan önce uzun yillar hep kişlari birkaç ay icerdim ve cok iyi korurdu.Sonra aşı vs olunca içmedim.Şimdi ortalik bu haldeyken ilk aklima gelen oldu ..

bizde öyleyiz tam geçti derken tekrar hasta oluyoruz. özellikle oğlumu çok etkiledi. düşmeyen ateşi oldu. sonrasında bronşit gibi ciğerlerine indi.. her seferinde de antibiyotik verildi... okul başlayalıdan beri 3. kutu bitti... muhtemelen strep a diye birşey var ya ondan da antibiyotik veriliyor...

Back